:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Левски" загуби двама за старта на шампионата

Веселин Минев и Божидар Краев пропускат домакинството на "Монтана"
СНИМКА: SPORTAL.BG
Перуанският халф на "Левски" Хеан Деса (вляво) се опитва да изпревари защитника на "Витоша" Лъчезар Котев.
Двама от титулярните футболисти на "Левски" през миналото първенство - Веселин Минев и Божидар Краев, пропускат първия мач от първенството, в който утре тимът им е домакин на "Монтана". Защитникът и крилото са контузени и треньорът Любо Петрович не може да ги използва. Двамата не играха и при победата с 2:1 над "Витоша" (Бистрица) в контролата в сряда вечерта на тренировъчния терен на ст. "Георги Аспарухов".

По-сериозният проблем е отсъствието на Минев от левия фланг на отбраната, където ветеранът е твърд титуляр. Очаква се неговото място да заеме младият Мики Орачев. Що се касае до Краев, той не взе участие в мачовете срещу "Марибор", така че липсата му няма да обърка плановете на треньорския щаб. Освен Минев и Краев извън строя е и младият нападател Илия Димитров, който също лекува травма.

Треньорът Петрович вероятно ще направи и още една промяна в състава, като вместо Венцислав Христов на върха на атаката ще играе Тунде Адениджи. Именно нигериецът вкара и двата гола срещу "Витоша" (Бистрица), като показа, че се намира в добра форма. Затова и е твърде вероятно той да започне в състава в неделя, а Христов да остане на пейката. Дебют за "Левски" записа и шведът Симон Сандберг, който бе титуляр в контролата. В стартовите 11 бе включен и Хеан Деса. Перуанският халф бе сред най-активните в тима на "сините" и се очаква Петрович да му гласува доверие още за първия мач от първенството.

В същото време главният мениджър на "Левски" Андрей Желязков заяви, че той и хората от екипа му наблюдават футболисти, които да подсилят отбора, но засега преговори не се водят с нито един.

"В момента само наблюдаваме, но не преговаряме с никого. Ако видим българин и чужденец с еднакви качества, със сигурност ще предпочетем българския футболист. Като цяло аз съм много доволен от представянето на младите в отбора ни. Убеден съм, че поне двама от тях ще успеят да се наложат още през този сезон, като това ще бъде заради качествата им, а не заради нещо друго", каза Желязков.

714
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД