:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 276
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Разследването за побоя на Околовръстното отне половин година

След близо 6-месечно разследване районната прокуратура в София внесе обвинителен акт срещу тримата охранители на Ивайло Борисов-Ториното - Александър Гечев, Георги Близнаков и Христо Христов, за побоя срещу Васко Наумов и съпругата му на Околовръстното шосе на София.

Инцидентът стана в края на на февруари и разследващите се активизираха само защото побоят бе заснет на видео, качено в интернет. Наумов бе с три избити зъба след удар с метална палка в лицето. На видеото ясно се виждаше как Христов го удря с палка по ръката. Според прокуратурата обаче ударът по главата е бил нанесен от Гечев. Той е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство. Другите двама имат обвинения само за хулиганство.

Побоят вдигна голям шум. МВР обяви, че ще прави акции срещу кортежите на частни охранители и ще пише наредба за дейността им. От проверките нищо не излезе, а наредбата бе публикувана за обществено обсъждане наскоро. В нея е записано, че всички коли, с които се извършва лична охрана, трябва да се регистрират. Освен това работодателите ще трябва да разработят етични правила и норми за поведение на охранителите и да следят дали те ги спазват.
936
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД