:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 328
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Турският посланик се заяде с протестиращите рокери

МВР опроверга твърденията му, че е имало опит за нахлуване в посолството
Посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче се оплака, че протестиращи рокери са се опитали да нахлуят в посолството. Мотористите се събраха на протест заради бягството на турския шофьор Фарук Бекташ, който на 24 юли край Драгоман причини катастрофа, при която загинаха пътуващите с мотоциклет Таня и Бойко Бойкови. Бекташ бе освободен под домашен арест от съдия Недялка Николова от Софийския окръжен съд и избяга.

Мотористите започнаха протест пред Съдебната палата и след това се преместиха пред посолството на бул. "Васил Левски". Те не са имали разрешение от Столичната община в четвъртък. Изпратили са уведомление с един ден закъснение и само протестът им в петък е бил съгласуван с МВР.

"Мотористите блокираха движението и организираха демонстрация без никакво разрешение от властите. Опитаха се да нахлуят в посолството. Това предизвиква огромно съжаление и отвращение. Бях там лично. Полицията беше объркана. Знаем, че са се разпространили слухове между тези хора и те са подстрекавани да се насочат към посолството. Нямаме нищо общо с това. Смятам, че е срамно. Аз нямам никакви подозрения. Научих, че тези слухове са разпространявани в тълпата. Заявявам публично, че нямаме нищо общо с това. Съжалявам дълбоко за тяхната загуба", заяви пред БНР Гьокче. От МВР обаче не потвърдиха думите му. Сигнал за опит за нахлуване не е подаван в СДВР, казаха оттам.

Самите протестиращи също заявиха, че не са се опитвали да влязат в сградата. В специализираната социална мрежа RidersLive те публикуваха обръщение към турския посланик. "Извиняваме се за неудобството, което сме Ви причинили с шума, който вдигнахме на отсрещния тротоар, за Вас може да е незначителен случай, но за нас двама приятели си заминаха. Не "заминаха", господин посланик, бяха убити. Бяха убити от Ваш поданик", написаха те и подчертаха, че са били през улицата, а не пред самата сграда на посолството. "Както Вие сам казахте, тези мотоциклетисти са "пред" посолството. Пред, господин посланик, а не във. Откога Вие се разпореждате къде и как могат да седят граждани на Република България на собствената си територия?", заявиха те.





1581
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД