:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 303
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Президентските номинации осветлиха лобитата в БСП

СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Три месеца след избора й за председател на БСП Корнелия Нинова се сблъска с различните лобита и интереси, които разяждат партията отвътре.
Номинациите за кандидат-президент извадиха на показ сериозни вътрешни конфликти в БСП. Различни партийни функционери се хванаха за евентуалната номинация на началника на ВВС в оставка ген. Румен Радев, за да покажат, че зад него стои една част от ръководството на партията - тази на лидера Корнелия Нинова, друга част се опитва да вкара в играта омбудсмана Мая Манолова, а трета сочи като истинска причина за случващото се опит да се овладее БСП отвътре.

Скандалът се разгоря след интервю на депутата Стефан Данаилов в сайта "Епицентър", където актьорът казва, че ген. Радев е предпочитан от Нинова, но група в Изпълнителното бюро начело с Юрий Асланов и Бриго Аспарухов се опитва да бламира председателя и да наложи Манолова. Данаилов допусна, че зад омбудсмана стои експредседателят Сергей Станишев, който се надявал след време да се върне начело на партията. "Съжалявам, приятел, но не мога да не го кажа - времето ти мина! Какво друго може да бъде желанието ти да подкрепяш Мая?", коментира Данаилов. И показва огорчението си от "гнусен есемес" на Манолова, която му написала: "Спрете да ме заливате с помия".

В отговор Манолова публикува вчера във "Фейсбук" целия текст на съобщението: "Спрете да ме заливате с помия. Никога не съм си помисляла да бъда паралелен кандидат на БСП. Ще приема всяко решение на ръководството". Според нея истинското внушение е, че иска да цепи БСП.

В надговарянето се включи и неуспелият кандидат за кмет на София Михаил Мирчев, който написа хайку в социалната мрежа. "Днес и символът на БСП,/ всеобичният Ламбо, бе включен/ в битката за БСП./ По неочакван начин./ Чрез гаднички въпросчета.../ С още по-миризлива информацийка.../ С изправяне на "другари" и "другарка"/ до стената за отстрел.../ И слепите вече виждат каква/ жестока битка върви/ - за собствеността на БСП!!!/ Спасението единствено е в/ решенията на Националния съвет, обявен за 14 август./ Ако пак не го отложат...".

--------КАТО НАБЛЮДАТЕЛ

Ген. Радев написа нов пост във "Фейсбук", че следи всичко, което го засяга пряко. "Чета и слушам по мой адрес невероятни упражнения на теми: лъжец, разцепник, дезертьор, кариерист, комунист, човек на "Козяк", шпионин на Кремъл, дори държавен изменник. Попрището на безотговорното бръщолевене ми е непознато, но не мога да отрека проявените въображение и изобретателност. Понякога всичко звучи толкова убедително, че самият аз съм на ръба да загубя пространствена ориентировка (по авиаторски) кой съм всъщност...".

2
1453
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
06 Август 2016 08:14
Че кой е М. Мирчев? Дето гласуваха за него 7-8 % на кметските избори в София? Че той ръката на Данаилов трябва да целува и въобще да не се опитва да се прави на интересен. Стига му, че уреди синчето си за депутат.
06 Август 2016 13:14
За да дръпне БСП напред, Станишев и всички негови мекерета трябва да бъдат изритани от "Позитано" 20.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД