:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 226
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Магията на Бойко вече не действа

БСП няма повод за радост, цялата принадена стойност идва от генерал Румен Радев
Петьо Цеков
В неделя свърши само първото полувреме на изборите. Мачът продължава, затова е рано за радост, скръб, депресия и други подобни посттравматични състояния. Както и за окончателни диагнози.

Безапелационно ясни са няколко неща - в неделя имаше двама загубили и първият от тях е Бойко Борисов. Магията на Бойко се изчерпа. Онази негова шарена приказка - за асфалта, стабилността и санирането, взе да втръсва, зрителят очевидно искаше нещо ново и той не му го даде. За загубата си вина не носи активният борец срещу тоталитаризма Цецка Цачева - хора като нея няма как да се надскочат. Вина не носи едноличната фирма ГЕРБ, щото Бойко е ГЕРБ и ГЕРБ не е нищо друго освен Бойко. Затова цялата загуба трябва да е на сметката на човека, който очевидно смяташе, че тая държава му е в кърпа вързана и затова



и магаре може да лансира за президент



седмици преди гласуването. В цифри сурването на ГЕРБ е ясно видимо като резултатите от управлението му - от 1,67 млн. гласа през 2009 г. до 800 хиляди сега. Накратко, ГЕРБ е на път да се изчерпа, както се изчерпа БСП при Жан Виденов, СДС след Иван Костов, НДСВ - след царя. Сега една камара гласове в Делиормана, Измир и ромските махали не помагат на ГЕРБ. Да, на партията член на ЕНП не помогнаха и гласовете от Ердоган.

Ясно като бял ден е още нещо - имаше двама победители в неделя и първият от тях бе Румен Радев. Той /и кандидати като Веселин Марешки, Татяна Дончева и онези дребни малки политически риби/ олицетворяваше мажоритарния характер на тези избори. Преди няколко месеца "Маркет линкс" в свое представително проучване описа какъв президент искат българите - патриот, русофил и западняк. Т.е. искат човек като Радев.



Заслугите на БСП са две



- че го издигна и че не му пречеше особено по време на кампанията. Нищо друго. През 2014 г. партията докосна дъното - 505 хил. гласа, и цялата принадена стойност, която получи сега (до 950 хил.), се дължи на Радев. Дали ще успее да я осребри, е отделен въпрос.

Няма провал при Реформаторския блок. Той толкова си може. Провалиха се тези, които абсолютно неуместно захранваха фантазиите си с очаквания за по-добро представяне. РБ имаше таван от 300 000 гласа, който Трайчо Трайков за малко не успя да достигне. След предстоящото излизане на ДСБ остатъчният РБ ще може да се събере в един файтон - от онези, по-тесните. Другата част - на Радан Кънев, ще бъде в съседния файтон, но поне ще има шанс да покаже лицето си.

При резултат от 200-300 хил. е напълно наясно какви позиции защитават и ще продължат да защищават тези хора. Те ще бъдат, например, "против" мажоритарните избори, щото при такава подкрепа няма как да пробият където и да е освен в два софийски квартала (това не е много сигурно). Те ще бъдат "против" задължителното гласуване, но не защото гази конституцията и е израз за несвобода. Те ща са против, щото при задължително гласуване и пропорционална система няма да влязат в НС. Те ще бъдат "против" рязкото намаляване на държавната субсидия, но не защото идеята е доста популистка, а защото тази субсидия ще стане единственият им източник на финансиране (ако минат 1%, разбира се).

Тук е мястото за втория загубил - и на изборите, и на референдума. Той не е конкретен човек, той не е и партия. Той е онзи обобщен



лабораторен образ, който затънал в елитаризъм



и етатизъм, очевидно не си дава сметка нито къде живее, нито с кого живее, нито какво става наоколо - хоризонтът му опира до центъра на града и екрана на PC-то. Същият този лабораторен индивид месеци наред крещя, че е олицетворение на толерантност и демократичност, но когато случайно разбра, че референдумът е на път да мине, си върна боята и атакува "глупаците", "чалгарите", "руснаците", "комунистите", "патриотите", "олигарсите", "турците на Доган", "циганите", "мутрите", "онези гадняри от Студентски град", "селяните от Северозапада", "пенсионерите" и т.н. Т.е. всички извън ограниченото пространство на затворения му ментален комплекс. Цялата му лъжетолерантност лъсва като прани гащи в събота сутрин на един простор с двойните му стандарти. Тогава лабораторният образ запява познатата песен - хората са некомпетентни, те не могат да решават важни неща, по-добре е да оставим всичко в ръцете на Бойко, той поне е десен, нали затова му плащаме... И т.н., и т.н.

Мъка. Лабораторната мъка, за която говоря, се самоопределя за "дясна". И тя обяснява изборните резултатите на т.нар. десни - тоталната им неспособност да привлекат гласове се крие в



отчетливата им омраза срещу хората, които гласуват



И изборите показаха - те не могат и не искат да привлекат никого извън своя затворен кръг. Не им се получава, защото народът се промени и отдавна вече темите антикомунизъм и ДС или пък "за" и "против" ЕС и НАТО, не са му приоритетни. Заради липсата на адекватни позиции десните загубиха и София, и Пловдив, и Варна дори... (Същият самодостатъчен лабораторен кръжок, разбира се, съществува и в ляво. Честите загуби след тежките провали обаче научиха левите на по-голяма сдържаност).

Накратко - през последните години лявото се провали, последва провал на дясното, а сега е налице и провал на център-дясно, където се е позиционирал ГЕРБ. В същото време



няма нова несистемна структура,



която да поиска аргументирано властта. Успехът на Радев показа, че старите партии могат да кандидатстват успешно само с нови лица.

Какво ще се случи в неделя е трудно да се каже - не заради малката разлика между Радев и Цачева, а заради невъзможността да се прогнозира вотът на тези, които застанаха зад останалите 4-5 претенденти, които не стигнаха до втори тур. "Обединените патриоти" са пред тежка дилема. Те могат да осребрят веднага резултата (с 1-2 министерства). Или да играят за предсрочни парламентарни избори, на които биха могли да се преборят за 30-40 депутати. Но пък дотогава може да им се отще да са обединени, и да са патриоти. Затова "разговорите" на ГЕРБ и БСП с ПФ ще са най-трудни.

Марешки "ще гласува с отвращение за Цачева". "Бих предпочел адмирал Манушев пред генерал Радев", казва той. Истината обаче е, че хората, които предпочетоха Марешки, не са потенциален електорат на ГЕРБ, а на левите. А и той



не може да ги контролира и пренасочва



Затова "преливането" по-скоро няма да е към Цачева.

Останалите са ясни - ДПС без кампания даде 8% на Орешарски, а сега с мощна кампания ще напълни кошницата на Радев. Въпреки колебливите приказки и усещането за разнобой целият Реформаторски блок плюс скритите партньори от ДОСТ ще подкрепят Цачева. Но това няма да е достатъчно - при това разположение на силите Радев ще стане президент, защото той ще концентрира протестния вот, пръснат сега из по-малките кандидати. Часове по-късно Борисов ще трябва да подаде оставка, а падението на ГЕРБ ще повлече със себе си и партньорите и т.н. И чак тогава ще настане времето за истинската постравматична депресия, за раждането на нови партии и прегрупирането на изстрадалото политическо пространство.

Това ще се случи и при победа на Цачева (все пак да не забравяме, че е от ключово значение кой брои гласовете), но много по-бавно и мъчително. Парламентарната аритметика е такава, че ГЕРБ не може да поддържа правителството без едновременната подкрепа на ПФ и остатъците от Реформаторския блок, а такава съвместна подкрепа е трудно осъществима в България и трудно обяснима пред Европа. Борисов е доказал, че може да лавира, като си осигури подкрепата на маргинализираните независими депутати, но това е трудна, неблагодарна и леко безсмислена работа.

Затова Борисов се нуждае не просто от победа, а от убедителна победа на Цачева. Иначе не си струва да мъчи себе си, партията и страната в дребни политически игри.

Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Борисов не изпълни обещанието си и не подаде оставка след загубата на 1-и тур. Някой да е учуден?
снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
С номинирането на Румен Радев за президент БСП успя да направи печеливш ход. Но за оптимизъм е още твърде рано
69
15308
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
69
 Видими 
07 Ноември 2016 19:59
Няколко верни неща замотани сред трийсет кила боза и пълни глупости
07 Ноември 2016 20:05
Браво Петьо !!! Ашколсун за анализа
07 Ноември 2016 20:08


Герп толкова са се ояли с власт и толкова са си повярвали, че просто не могат да осъзнаят колко пагубно ще е за тях ако пак си направят изборните машинации и вземат балотажа. Един нормален народ никога не би допуснал цялата власт в държавата да е съсредоточена в ръцете на една партия, а в случая в ръцете на един несъстоятелен пожарникар и охранител от запаса. А да видим колко му е акъла на тоя народ.
07 Ноември 2016 20:12
А да видим колко му е акъла на тоя народ.

няма да затаявам дъх в нетърпеливо очакване.
07 Ноември 2016 20:27
И чак тогава ще настане времето за истинската постравматична депресия, за раждането на нови партии и прегрупирането на изстрадалото политическо пространство.


Депресия със сигурност ще има - нови избори точно това ще причинят на Нинова.
Но очакването за "раждането на нови партии" е смешно.
07 Ноември 2016 20:28
Един нормален народ никога не би допуснал цялата власт в държавата да е съсредоточена в ръцете на една партия, а в случая в ръцете на един несъстоятелен пожарникар и охранител от запаса.

Не те разбирам. Ми нали точно това беше действителността досега, толкова години вече. Щеше да продължи безкрайно, ако не беше един чисто технически проблем: няма вече с кого да управлява БХ. Реформаторите хептен се спихнаха, а патриотите са в подем и ще гонят самостоятелен триумф - защо им е да подкрепят гаснещата туркофилска партия Герб. Така че оставката на БХ е гарантирана, каквото и да стане с Цецка.
07 Ноември 2016 20:33
Магията на Бойко вече не действа


Тя не действаше и при едни февруарски бунтове, та после се наложи да правят едни протести достойни за Гинес , та да се върне.
Що така забравяте?
07 Ноември 2016 20:35
Опита се да целуне жабата и... Лелката разби магията на Боко... Но омагьосани и превърнати във водорасли има още. Че и гласуват...
------------------------------
Сайтът на Генек

07 Ноември 2016 20:37
Ми нали точно това беше действителността досега, толкова години вече.


Е, да! Нали това казвам. Ако остави положението така, българинът сам ще покаже колко му е акъла. За пореден път.
07 Ноември 2016 20:38
"Магията" на Бойко ? Винаги е била магия само за едни омагьосани българи...които за щастие не са болшинство вече !
07 Ноември 2016 20:40
Станишка, Орешарко и Пеевски вече сигур' пишат новото правителство. Каква радост и Вигенин е най-сигурният в него, а другите да поизчакат още малко. Разгеле..
07 Ноември 2016 20:41
И изборите показаха - те не могат и не искат да привлекат никого извън своя затворен кръг. Не им се получава, защото народът се промени и отдавна вече темите антикомунизъм и ДС или пък "за" и "против" ЕС и НАТО, не са му приоритетни.


Тва е специално за късната седерастия от форума.
07 Ноември 2016 20:41
"Но очакването за "раждането на нови партии" е смешно."
Отдавна се каня да организирам партия.
07 Ноември 2016 20:54
Заслугите на БСП са две - че го издигна и че не му пречеше особено по време на кампанията

Е, нали беше издигнат и финансиран от инициативен комитет, а не от бесепето...
07 Ноември 2016 20:55
Петьо Цеков, !
07 Ноември 2016 21:01
Петьо, партия "СЕГА"?
07 Ноември 2016 21:02
Петьо Цеков
07 Ноември 2016 21:12
Петьо Цеков Но" В цифри сурването на ГЕРБ", по-добре в числа,бе Петьо,в числа,ако правиш разлика!!
07 Ноември 2016 21:30
Е, нали беше издигнат и финансиран от инициативен комитет, а не от бесепето...
Ще го преживееш.
Впрочем, видно е, че инициативният му комитет работи много добре. Елена Йончева, !
07 Ноември 2016 21:38
Истината обаче е, че хората, които предпочетоха Марешки, не са потенциален електорат на ГЕРБ, а на левите

07 Ноември 2016 21:40
Ще го преживееш.

Бе и ти ша го преживееш. Също като с Калфин...
07 Ноември 2016 21:43
Не бързайте с това - магията не действа. Просто магията на Цецка беше по-голяма.

Има и балотаж. Както се казва.. мачът се играе 90 минути.
07 Ноември 2016 22:19
Петьо Цеков
Но БХ има още един ход, Време е да смени Цецка със Сталинка
07 Ноември 2016 22:49
Това е! Властта се търкаля на улицата, ама май никой не я иска. И няма като едновремешните мъже Кимон Георгиев и Д. Велчев, които са организирали 3 преврата.
07 Ноември 2016 23:38
tatyana1 07 Ноември 2016 22:49
Това е! Властта се търкаля на улицата, ама май никой не я иска. И няма като едновремешните мъже Кимон Георгиев и Д. Велчев, които са организирали 3 преврата.


Организирането на преврати и свързаните с тях кланета положителна характеристика ли е вече?
08 Ноември 2016 00:47
...камара гласове в Делиормана...
Стига простотии, нарича се Лудогорие. Изобщо не си интересен като се лигавиш.
08 Ноември 2016 03:21
Мене ми се чини че Винету си правеше сметка той да е президент.Затова саботираше президента та той да изглежда единствено мъж който заслужава този пост.Но като го усетиха помиярите и те почнаха да предлагат генерали ама истински за президент.Това му обърка сметките без кръчмар и реши да проба с магарицата номера.Сега като виде,че и там номера не става ще кандитатира некои друг Марко надарения за да остане на власт.След два дена ще има нов кандидат от герберите.
08 Ноември 2016 08:31
Най тъмно е преди разсъмване. Радев е нормален и достоен човек, самата му поява на фона на цялата политическа глутница е феномен. Дано не бъде употребен. Или отстранен. Скептичен съм, защото вотът за Радев не е вот за БСП, той е вот против ГЕРБ , но и против статуквото, от което и сегашното БСП е неделима част. В този смисъл Радев е вот срещу цялата политическа пасмина, а тя целокупно ще гледа или да го отсрани, или да го употреби, да го опитоми. БХ не го мисля, БХ е вчерашния ден ( по скоро нощ), той си отива, той, ( БХ Сплескан) никога не е играл срещу истински противник, нито в смешната си битност на каратист и мутра, нито в не по малко смешното си и страшно за нас политическо битие. БХ ( С) е проект в напълно парникови условия, при липса на всякаква идеологическа или организационна опозиция и подпрян с медии, пари и сърчица от Юнкер. Какато мутрата е някаква власт в смутното време на беззаконието, но веднага бяга, ако види насреща си професионалисти, така И БХ (С) си поигра на политик и баща на всички българи, ама не му провървя с мамата.
На мен ми се вижда вотът за Радев да е спонтанен порив за пробив на статуквото, засега яхнат от новото ръководство на БСП, но зад този пробив няма друга организация, идеология или въобще сила , освен нормалността на един читав човек и достоен офицер. Достатъчно ли е?
08 Ноември 2016 08:41

Begemot
08 Ное 2016 08:31

Най тъмно е преди разсъмване. Радев е нормален и достоен човек, самата му поява на фона на цялата политическа глутница е феномен. Дано не бъде употребен..............
Какато мутрата е някаква власт в смутното време на беззаконието, но веднага бяга, ако види насреща си професионалисти, така И БХ (С) си поигра на политик и баща на всички българи, ама не му провървя с мамата.
На мен ми се вижда вотът за Радев да е спонтанен порив за пробив на статуквото, засега яхнат от новото ръководство на БСП, но зад този пробив няма друга организация, идеология или въобще сила , освен нормалността на един читав човек и достоен офицер. Достатъчно ли е?


С всичко друго съм съгласна, но защо смяташ, че Мамата е избор на Мутрата?
В последния момент измъкна най-неизбираемата кандидатура?!?
Случайност?
Едва ли!

ПП Ще се повторя и тук, с един материал за статуквото и БСП.
http://epicenter.bg/article/Ivo-Hristov--Ako-v-BSP-mislyat--che-rezultatat-za-Radev-e-vot-za-tyah-samite--sa-dalech-ot-realnostta/113551/2/0
08 Ноември 2016 08:50
С всичко друго съм съгласна, но защо смяташ, че Мамата е избор на Мутрата?


Щото само той е толкова тъп, да го направи.

При това унизи публично Фандъкова, като я обяви за негодна, щото била учителка. Но да оставим това.

Когато задържаш обявяването на избора си до 12 без 5, всички очакват изненада, иновация. Пък получават една повехнала лелка. Която да пребори генерал от авиацията с половин дузина военни академии, летец-ас, командващ ВВС.

Аз, следвайки подобна логика и опитвайки се да се поставя на негово място, търсейки иновативно решение, с риска да ме чуе, опазил бог, подсказах за Екатерина Захариева. Жена, макар и в конституционната възраст, млада. Юрист. От екипа на предния, излъчен от ГЕРБ, президент. Министър на правосъдието. Очевидно добре приета сред партньорите от ЕНП, включително местните реформатори, както и навън - било в Брюксел, било във Вашингтон. Младежите в ГЕРБ щяха да си скъсат патъците да работят за нея на изборите, вместо за ... мама си. Но то се иска мисъл, да разсъдиш. А да грабнеш най-сбръчканата тиква в купа е лесно. Я хапни СЕГА тиквеника! Да ти е сладко!
08 Ноември 2016 09:04
Firmin
08 Ное 2016 08:50

С всичко друго съм съгласна, но защо смяташ, че Мамата е избор на Мутрата?


Щото само той е толкова тъп, да го направи.

При това унизи публично Фандъкова, като я обяви за негодна, щото била учителка. Но да оставим това.

Когато задържаш обявяването на избора си до 12 без 5, всички очакват изненада, иновация. Пък получават една повехнала лелка. Която да пребори генерал от авиацията с половин дузина военни академии, летец-ас, командващ ВВС.


Не само лелката е повехнала, Фирмин.ГЕРБ повехна.
И контрастът с Радев не е случаен.


ПП Тъп, тъп но ни го натресоха и го тупаха по рамото.
Сега и ТЕ разбраха, че не може да караш през просото!
08 Ноември 2016 10:05
Верно е , ама на министър Ненчев действа ....човек като го слуша , направо втори тур става излишен!
08 Ноември 2016 10:24
В последния момент измъкна най-неизбираемата кандидатура?!?
Случайност?


Що да е неизбираема?
Тя има предимство пред Радев.
Що не напишем една характеристика на длъжността.
Какъв трябва да е Президентът.
Политическо лице с опит в управлението.
Това Радев има ли го? Радев не е управлявал, Радев е командвал.
Не и трябва на нацията Командир. Трябва и обединител.
08 Ноември 2016 10:25
Не знам на кого колко е ума , но някои си мислеха , че е възможно Цачева да загуби на първи тур, Борисов да подаде оставка . Ако на балотажа Цачева успее да победи такова действие щеше да бъде записано със златни страници в историята на политическата простотия на света.
08 Ноември 2016 10:30
Що да е неизбираема?
Тя има предимство пред Радев.
Що не напишем една характеристика на длъжността.
Какъв трябва да е Президентът.
Политическо лице с опит в управлението.
Това Радев има ли го? Радев не е управлявал, Радев е командвал.
Не и трябва на нацията Командир. Трябва и обединител.



Впечатлението, че цкацачева не става за плезидент, е донякъде обединяващо нацията.
08 Ноември 2016 10:33
Що да е неизбираема?
Тя има предимство пред Радев.


Въпросът ти, и тая декларация след него, при този резултат от изборите не са съвсем на място.
08 Ноември 2016 10:34


Doriss

07 Ноември 2016 21:01

Петьо, партия "СЕГА"?



Сигурен съм, че ни най-малко не подозираш, колко пророчески е въпросът ти, Како!!! Но скоро след изборите ще разбереш, и сама ще се удивиш...
08 Ноември 2016 10:52
Въпросът ти, и тая декларация след него, при този резултат от изборите не са съвсем на място.


Какъв е резултатът?
Разлика от 4 процента.
Хайде да видим , останалите играчи какво искат? И като го искат ще си платят ли искането.
РБ е за сключените договори. ДПС -Доган да не е луд да пропусне "усвояването " на европейските парички?
ПФ- викаха , викаха па мирнаха като влязоха в кухнята на управлението.
Марешки - капиталист от новия тип.....
Имали някой от тия да се изтъпани пред народа и да каже че иска и може да плати и да обърне политиката към Росия?
Другите люспи не ги броя.
Какво е БСП?
Двуликия Янус.
08 Ноември 2016 10:54
Бегемот, и е така, и не е така.
Ако Нинова не го беше предложила, никога нямаше да разберем, що за човек е Радев, надявам се, че си съгласен с мен.
Това е взаимна заслуга - в България има нормални хора, въпросът е дали и как партиите ще поискат да ги открият.
Нинова направи две крачки към промяна, не може да не и се признае.
Първата е, че откри точен човек.
Втората е, че не му пречеше по време на кампанията, т. е. не се опита да го обсеби, поне явно. И на това благодарим. Дългият път почва винаги с първата крачка. Дай, Боже, да не е куца, поне засега не изглежда така.
08 Ноември 2016 10:56
Хайде да видим , останалите играчи какво искат? И като го искат ще си платят ли искането.

Рорик, рорик, пак си затваряш очите.
Не разбра ли, че играта се смени?
Трайчо го разбра и затова не агитира пряко. Щото хората не щат някой да им казва. Дори Боко си изпати от неговите хора. Останаха само бунаците на амбразурата.
08 Ноември 2016 10:59
Това Радев има ли го? Радев не е управлявал, Радев е командвал

Че командването не е ли управление на подчинените му части? Що не спрете да пишете глупости, преди да сте прочели за какво всъщност искате да пишете?
Или под командване на войските разбирате крещене по плаца? Явно някой не е ходил войник, или ако е ходил, и сто години да се учи, нищо няма да научи...
08 Ноември 2016 11:14
Рорик, рорик, пак си затваряш очите.
Не разбра ли, че играта се смени?


Играта не се сменила. Играта е ясна от 10 години.
Договорите са със Запада. Трябва да се спазват . Ако някой иска да ги разтрогне трябва да сиплати.
Това са изборите , да питат народа дали ще плати?
Е , смяташ ли че народа е склонен да плаща за щенията на шепа крадци?
08 Ноември 2016 11:19
Къде е МишоК?
08 Ноември 2016 12:28
Потъването на ГЕРБ си пролича още на водевила Ирина-Кристалина за който ни се смя целия свят.И тъкмо си помислих,че от това по-голяма тъпня не може да има, Той предложи кандидат, който освен всичко друго и фотошопът не можа да помогне.Но, така е винаги, когато искаш съветниците ти да са задължително по-прости от тебе, а ти да летиш в облаците и да се смяташ за Слънце.
08 Ноември 2016 12:49
Какъв трябва да е Президентът.
Политическо лице с опит в управлението.

Това задължително ли е и къде го пише черно на бяло?

На мен ми се струва, че по-голямата част от избирателите гласува именно за генерал Радев щото не е политическо лице.
08 Ноември 2016 13:40
Рори, Рори, и твоята не е лесна. Как да превърнеш краставата жаба в принцеса?
08 Ноември 2016 13:48
Каква магия, кви пет копейки!?!?

Доколкото разбрах партията на комуниста ББ и комунистката ЦЦ- ГЕРБ, не е ходила да дава пресконференция след изборите.
Все пак има някаква традиция и подобни политически изцепки трябва да се наказват жестоко - т.е. всеки да гласува против тях...
Една партия, ако не може да приеме резултатие от някакви си избори - каква партия е!? Ми това са абсолютни страхливци и мушмороци...

Егати!
08 Ноември 2016 13:51
Договорите са със Запада.


Рорик, и сега пак са със Запада.

ПП А кой ще плаща? И това се знае.
08 Ноември 2016 14:02

rorik
08 Ное 2016 10:52
Мнения: 10,654

Въпросът ти, и тая декларация след него, при този резултат от изборите не са съвсем на място.


Какъв е резултатът?
Разлика от 4 процента.
Хайде да видим , останалите играчи какво искат? И като го искат ще си платят ли искането.
РБ е за сключените договори. ДПС -Доган да не е луд да пропусне "усвояването " на европейските парички?
ПФ- викаха , викаха па мирнаха като влязоха в кухнята на управлението.
Марешки - капиталист от новия тип.....
Имали някой от тия да се изтъпани пред народа и да каже че иска и може да плати и да обърне политиката към Росия?
Другите люспи не ги броя.
Какво е БСП?
Двуликия Янус.


Разликата не е само 4 %, много повече е с очакванията на Борисов.
Подобна неадекватност се наказва точно по този начин.
Човек никога не бива да се взема толкова насериозно. Писах го и онзи ден. В едно село и да умре петелът, пак се съмва!
Няма незаменими хора.
Що се отнася до обръщане на политиката към Русия?
Нямам представа откъде го измъкна това, в този му вид.
Нормално е да имаме партньорски отношения с всяка страна. И да нямаме фаворити нито на Изток, нито на Запад.
Всяка крайност за малка страна, като България е пагубна и напълно излишна.




08 Ноември 2016 14:04
rorik08 Ное 2016 10:52Мнения: 10,654
Хайде да видим , останалите играчи какво искат? И като го искат ще си платят ли искането. РБ е за сключените договори. ДПС -Доган да не е луд да пропусне "усвояването " на европейските парички? ПФ- викаха , викаха па мирнаха като влязоха в кухнята на управлението.Марешки - капиталист от новия тип.....Имали някой от тия да се изтъпани пред народа и да каже че иска и може да плати и да обърне политиката към Росия?


Голяма издънка направи от гледна точка на проробовладелската ни пропаганда, която твърди, че 99.99% от икономиката ни е обвързана с Русия, затова и 99.99% от политиката ни е подчинена на руските интереси...
Ще те гонят, ей!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД