:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 276
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Българските гребци се паднаха в "железен" полуфинал на световното

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Олаф Туфте (вляво) и Кйетил Борч гребат на канала в Нейтън Бендерсън Парк в Сарасота по време на репешажите на двойка скул, след които се класираха за полуфинал.
Единствените български представители на световното първенство по гребане в Сарасота-Брадънтън (САЩ) - двойкат скул Георги Божилов и Кристиан Василев, бяха разпределени в "железен" полуфинал след репешажите миналата нощ. Нашите се класираха сред най-добрите 12 в дисциплината още в сериите и не участваха в репешажа, което им даде 2 дни повече за почивка.

Въпреки това задачата им за класиране в челната тройка на своята гонка е много трудна. В нея са лодките, заели първите три места на европейското първенство в Рачице (Чех) през май - на Италия (Мондели и Рамбалди), Полша (Зиетарски и Бискуп) и Швейцария (Деларж и Рьосли). На този шампионат българите останаха пети.

Освен това от репешажите се класираха бронзовите медалисти от Рио`16 - норвежците Олаф Туфте и Кйетил Борч. Туфте е едно от най-големите имена в гребането - двукратен олимпийски шампион (Атина`04 и Пекин`08) и носител на сребърен и бронзов олимпийски медал на скиф. Шестата лодка е на Холандия в състав Брам Шварц и Николас ван Спранг.
748
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД