:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 263
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Олимпийски шеф бе арестуван в Бразилия по обвинение в корупция

Президентът на бразилския олимпийски комитет Карлош Нузман е арестуван в дома си в Рио де Жанейро, съобщи местната полиция. Заедно с него е прибран и дясната му ръка и генерален директор на олимпийските игри през 2016 г. Леонардо Гринер. На двамата са повдигнати обвинения за "корупция, пране на пари и организирана престъпност", като засега ще останат в ареста пет дни.

Прокуратурата в Бразилия подозира, че Нузман е бил основната връзка между бизнесмена Артур Сезар де Менезеш Фильо, популярен като Крал Артур, и бившия президент на международната федерация по лека атлетика (IAAF) Ламин Диак. Смята се, че Де Менезеш е превел $1,5 млн. по сметка на сина на сенегалеца - Папа Масата Диак, в замяна на африканските гласове в МОК за кандидатурата на Рио за домакинство на олимпиадата.

Преди дни полицията показа неоспорими доказателства, че Нузман и Гринер са се срещали с Крал Артур дни преди сесията на МОК в Копенхаген през 2009 г., на която Рио де Жанейро бе избран за домакин на игрите в конкуренцията на Чикаго, Мадрид и Токио. Още преди два месеца полицията блокира двата паспорта на Карлош Нузман - бразилски и руски, и му забрани да напуска страната.
678
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД