:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 336
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Франция трябва да внимава в София

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Селекционерът на френския отбор Дидие Дешан се принуди да прати първа повиквателна на Жордан Амави (във въздуха), който играе за "Олимпик" (М) като преотстъпен от "Астън Вила". Левият бек ще замени контузения Лайвин Курзава.
Пътят на Франция към световното първенство минава през София тази събота. Но това пътуване до България крие капани за френския тим, особено след тъжното равенство 0:0 срещу Люксембург у дома. Тази среща отново връща отбора в лагера на притесненията, защото Франция трябва да се притеснява заради последните си мачове и заради съперника, който е безкомпромисен в София.

Предишният мач с Люксембург оставя драма и създава проблем. С това, че не успяха да победят този съперник, "петлите" убиха момента, който създадоха 4 дни по-рано с победата с 4:0 над Холандия. Играчите пратиха сигнал, че може да има съмнения към тях, когато дойде решителен момент. Те са като змия, която се опитва сама да хапе опашката си. Сега трябва да преодолеят този резултат и да се върнат към това, което са - фаворити в гр. А за директно класиране на световното първенство.

В последните три мача обаче Франция падна с 1:2 от Швеция, разби Холандия и завърши наравно с Люксембург. С два слаби резултата в последните три мача, Франция притеснява.



Проблемите в защита



Бенжамен Менди, който бе титуляр вляво, няма да играе заради скъсани връзки в коляното. Неговият заместник бе Лайвин Курзава, който също се контузи. Очаква се Люка Дин да е титуляр, а той играе малко за "Барселона", като освен това е бил титуляр за Франция само веднъж. Взет бе и Жордан Амави, за когото това е първа повиквателна.

Лидерът в защита Лоран Косиелни също е контузен. Очаква се Рафаел Варан и Самюел Юмтити да са в центъра на защитата, а двамата не са играли заедно. С директната игра на българите ще им бъде трудно да се опознават тепърва. А в допълнение Пол Погба и Усман Дембеле също са контузени.



Перфектната серия на България



Като домакин България победи всеки съперник до момента, а дори Франция не може да се похвали с подобно постижение заради равенството с Люксембург. Българите биха трудно по-слабите отбори в групата: 1:0 срещу Беларус и 4:3 срещу Люксембург. Срещу големите обаче не се притесняват - 2:0 срещу Холандия, а миналия месец 3:2 срещу Швеция, като повеждаха два пъти, преди да стигнат до победния гол.

Стилът на игра не е нещо революционно, но българите печелят много единоборства у дома и се придвижват напред бързо. България черпи сили от настройката си и изпитва удоволствие да разочарова отборите, които гостуват в София. Това е профил, който може да притесни французите, защото те обичат да развиват играта, да налагат стила си, без да влизат в битка още от началото на мача. Играчите на Дидие Дешан трябва да внимават с всичко в София.
1
846
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
06 Октомври 2017 07:20
Националният селекционер - Петър Хубчев, смята да заложи на двойката Божидар Чорбдажийски-Николай Бодуров в центъра на защитата за предстоящата квалификация с Франция.

Точно тия, ще му изядат главата!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД