:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Футболни звезди са на мушката на ИДИЛ

Терористичната групировка заплаши и световното първенство в Русия
--------
Терористичната групировка "Ислямска държава" (ИДИЛ) започна агресивна кампания, с която заплашва футболни звезди, а така също и световното първенство, което ще е в Русия идното лято. Заплахите се осъществяват чрез плакати, обработени с фотошоп и разпространявани от Wafa' Media Foundation, която играе ролята на медия на терористите.

Последната заплаха (от събота) е срещу треньора на националния отбор на Франция Дидие Дешан. Колажът на 49-годишния световен и европейски шампион го изобразява седнал, окован с белезници, а зад него терорист е насочил пистолет към главата му. До образа на треньора е изписано "Дидие Дешан е враг на аллах", а посланието гласи: "Ние ще продължим да ви тероризираме и да унищожаваме живота ви".

Преди това ИДИЛ разпространи подобни заплахи и спрямо звездите Лионел Меси и Неймар. На единия колаж аржентинският нападател е изобразен зад решетки и проливащ кървави сълзи. На другия, който е още по-стряскащ, пък е сцена на екзекуция на заложници. Единият (Меси) вече е убит, а Неймар е на колене и плаче за милост, докато джихадист се готви да му пререже гърлото.

"Ислямска държава" се закани вече два пъти и на световното първенство в Русия догодина. Веднъж тя разпространи плакат, изобразяващ емблемата на мондиала, бомба със запален фитил и маскиран терорист, носещ автомат "Калашников", на фона на "Волгоград Арена". А текстът, при това на руски, е: "Чакайте ни". Втората заплаха към първенството дойде преди няколко дни. Отново е изобразен терорист с автомат АК-47, а до него - пръчки динамит. Джихадистът гледа към московския стадион "Лужники", където на 15 юли 2018 г. трябва да е финалният мач. Посланието тук е: "За враговете на аллах в Русия. Кълна се, че муджахидинският огън ще ви изпепели. Само почакайте...".
 -------
 --------
1344
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД