:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Мутко: Промиха мозъците на хората и всички забравиха за отговорността на WADA и МОК

Ски бегачите ли са виновни, че служителите в допинг лабораторията на Сочи не са съхранили добре шишенцата, попита руският вицепремиер
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Като спортен министър Виталий Мутко бе косвено обвинен в доклада на независимата комисия на WADA през 2016 г., в който се твърди, че схемата за допингиране и избягване на проверките в Русия е била покровителствана от държавата, в това число от спортното министерство.
Така промиха мозъците на хората за това, че за всичко е виновна Русия, та никой не си спомня за отговорността на WADA и МОК за допинг пробите, взети на зимната олимпиада в Сочи`14. Това заяви руският вицепремиер и до миналата година спортен министър на страната Виталий Мутко през агенция "Р-Спорт".

Той коментира, след като поредна група руски олимпийци - четирима скелетонисти, бе отстранена от олимпийски игри завинаги, а резултатите им от Сочи`14 бяха анулирани. Преди това същата санкция получиха шестима ски бегачи, а в резултат до момента Русия е лишена от 2 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медал от 2014 г. При това дисциплинарната комисия на МОК с председател Денис Освалд продължава изслушванията на заподозрени в манипулиане на допинг проби руснаци от игрите в Сочи и се очаква да наложи още наказания.

"Трябва да попитаме WADA, която бе командировала в допинг лабораторията в Сочи 22-ма свои чиновници. Какво са правили те там? Спали ли са? 20 допинг ченгета събираха пробите, така че проверете кой ги е приемал. Кой е приел пробата на Александър Легков (б.р. - олимпийския шампион в ски бягането на 50 км, който бе наказан)? Нека той да отговори защо капачката на шишенцето е запечатана само в 6 "точки", а не в 15. Няма данни за вина на спортистите, но изводите на комисията априори се считат за правилни", каза още Мутко.

Той твърди, че Денис Освалд иска да изкара виновен целия олимпийски отбор на Русия, подвеждайки всички под колективна отговорност.

"Като стъпват на основата на колективната отговорност, значи ще говорят за това, че трябва да се отстранят всички руски спортисти от предстоящата олимпиада в Пьончан. Или пък ще предложат да участват само "чистите", макар че за тази комисия няма такова понятие като "чист спортист". Ами че утре Григорий Родченков (б.р. - информаторът на WADA, емигриралият в САЩ бивш шеф на московската антидопингова лаборатория) ще си "спомни" още нещо. Остава усещането, че той цял живот се е готвил за това - водил си е дневници, фалшифицирал е факти, записвал някакви разговори", добави Мутко.

Колкото до предстоящото на 5 декември заседание на Изпълкома на МОК, който ще реши въпроса с участието на Русия в Пьончан, не трябва да се очаква кой знае какво, счита Мутко.

"Не трябва да се очаква нещо. Виждате какво се случва. Създава се някаква илюзия за голям допингов заговор в Русия, макар такъв да няма. Вече съм говорил за това - осем от нашите медали в Сочи спечелиха натурализирани спортисти, 12 старши треньори бяха чужденци. Защо не поканят тях за разпити, защо показания дава един и същи човек. Сега изглежда така, сякаш преди всяко изслушване на Родченков му написват нови показания в стил "Спомних си, че през 2009 г. карах кола и един познат ми даде пари, за да взема в своята програма биатлонистката Олга Зайцева. И с тези пари купихме добавки..." Разбирате ли какво се гласи?, добави вицепремиерът.
2
1362
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
23 Ноември 2017 19:47
Пропагандата, цензурата и мракобесието на "Цивилизования свят и международната общност" задмина тази в СССР и вече гони тази в Третия райх и т. н. Ислямска държава.
23 Ноември 2017 20:20
Рабфаковецът да не се оправдава. Да беше научил поне един чужд език тоя цървул,че на международните форуми да плува в свои води. Да беше наел не някакви високоплатени лондонски адвокати на които им е пофиг съдбата на руските спортисти, а юристите от международните отдели на Газпром и Росснефт които щяха да размажат съшитите с бели конци лъжливи обвинения на всякакви вади мади. . Вместо да го изритат от всички държавни структури поради некадърност,го направиха вицепремиер. Личната преданост към лидера е поважна от професионалните качества.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД