:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 268
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Везенков: В "Барса" осъзнаха колко е важна България за мен

Баскетболната ни звезда обеща добър мач срещу Финландия довечера
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Непопадането на Александър Везенков (№14) в плановете на треньора на "Барселона" Сито Алонсо се оказа добра новина за националния отбор.
Александър Везенков получи официално разрешение от клубния си отбор "Барселона" и ще помогне на националния тим в предстоящите два мача от II кръг на световните квалификации - срещу Финландия довечера в Ботевград и срещу Исландия в понеделник в Рейкявик. Баскетболната ни звезда се завърна миналата вечер и вчера се включи в тренировките на националите.

"Беше трудна седмица. Искам да благодаря на "Барселона", на треньора, на ръководството, че ме пуснаха да дойда да играя. Те осъзнаха колко важни са за мен тези двубои, колко важна е България за мен. Благодарен съм и на семейството ми и всички, които бяха до мен, защото беше една много различна седмица. До последно чакахме да видим дали някой ще е контузен, дали ще има проблеми", заяви 22-годишното крило на летището.

Везенков не попадна в групата за последните 6 мача на "Барселона", но това не попречи на каталунския клуб до последно да изчаква, преди да го пусне. За сравнение звездата на финландците Петри Копонен, който също е в "Барса", не беше освободен и няма да играе довечера.

"Копонен остана. Не знам той как го прие, не искам да коментирам. Само ще кажа, че съм още по-мотивиран да победим Финландия в петък - каза Везенков. - Виждам и как тренират момчетата, по изказванията им личи колко са готови. Не трябва да има напрежение и пренавиване. Финландия ще е без ключови играчи, но това не трябва да ни успокоява. Треньорът си знае работата, говорих с него и с момчетата и ще изиграем един добър мач".

Везенков коментира и факта, че наставникът на "Барса" Сито Алонсо продължава да не го включва в тимовия лист за мачовете от испанското първенство и Евролигата: "Не знам дали най-важното за това кой ще остане извън групата са победите или загубите. Аз продължавам да тренирам. Готов съм за битка. Много нови играчи, много на моята позиция. Говорихме и казаха, че са доволни от мен. Трябва да покажа характер в този труден момент".
891
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД