:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 265
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България отстъпва в ранглистата на ФИФА

Отборът на Перу може да бъде изваден от Мондиал `18 заради държавна намеса в спорта
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Футболистите на Перу ликуваха заедно с цялата нация след класирането си на Мондиал 2018, но сега участието им на турнира в Русия е поставено под въпрос.
Въпреки че постигна победа за престиж срещу финалиста на световното първенство Саудитска Арабия (1:0), българският национален отбор отстъпи в ранглистата на ФИФА за ноември. В предпоследната класация за 2017 г. "трикольорите" слязоха със 7 места надолу до №43 в света.

Преди месец селекцията на Петър Хубчев отбеляза 7-годишен рекорд в подреждането, заемайки 36-о място. Това бе най-предното класиране на България от началото на 2010 г., когато нашите стигнаха до №30 под ръководството на Лотар Матеус.

В Топ 5 на ранглистата промени няма и начело остава световният шампион Германия, следван от Бразилия и европейския шампион Португалия, а на 4-то и 5-о място са съответно Аржентина и Белгия. Най-сериозен прогрес в Топ 50 бележи Сенегал, чийто състав се класира на световно първенство за първи път след Мондиал `02 в Япония и Корея. Африканският тим се изкачва с 9 позиции до рекордното в историята на страната 23-то място.

Същевременно стана ясно, че ФИФА може да извади Перу от финалите на Мондиал `18 в Русия, ако в южноамериканската страна бъде приет закон, противоречащ на правилата на световната централа. Обсъжданият законопроект предвижда перуанската футболна федерация да премине под контрола на държавата. Ако предложението на депутатката Палома Носеда бъде одобрено от парламента, това може да доведе до санкции за националния отбор.

Това пък събуди неочаквана надежда в Италия, че въпреки провала си в баражите "скуадра адзура" може да намери място на световното първенство по служебен път. Това е възможно, тъй като по регламента на ФИФА в случай на изваждане на един отбор от финалистите организационният комитет на Мондиал `18 "може да замени участника с друг по свое усмотрение".
795
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД