:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 295
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Полицията в Папуа Нова Гвинея прочисти със сила бежански лагер

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Полицаи навлязоха вчера в лагера на остров Манус в Папуа Нова Гвинея.
Полицията в Папуа Нова Гвинея използва сила, за да изведе обитателите на център за задържане на бежанци на о. Манус, предаде Би Би Си. Около 380 мъже, настанени там, отказваха да го напуснат от 31 октомври, когато той беше затворен. Лагерът беше управляван от Австралия, която изпраща там бежанци, насочили се към бреговете й, но съдът в Папуа Нова Гвинея нареди да бъде затворен заради изключително тежките битови условия там. Имиграционната политика на Австралия предвижда пристигащите по море бежанци или да бъдат връщани в родните им страни, или да бъдат препращани към специални лагери на о. Манус или в Науру, поддържани от властта в Канбера.

Бежанците настояват да бъдат преселени в Австралия и не желаят да отидат доброволно в другите лагери на о. Манус. Премиерът на Австралия Малкълм Търнбул обаче беше категоричен, че няма да се поддаде на натиска и да приеме мъжете, тъй като според него това ще активизира бежанския поток.

РЕШЕНИЕ

Испанските власти настаняват мигранти в новоизграден, но все още не пуснат в експлоатация затвор край Малага, писа в. "Ел паис". Това се налагало заради огромния наплив на мигранти в последната седмица, пристигащи от Алжир в испанските градове Мурсия и Алмерия. Само в понеделник дошли 464 души. Испанското МВР е привикало посланика на Алжир в Мадрид за обяснения.
3
1076
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
23 Ноември 2017 19:36
Имиграционната политика на Австралия предвижда пристигащите по море бежанци или да бъдат връщани в родните им страни, или да бъдат препращани към специални лагери на о. Манус или в Науру, поддържани от властта в Канбера.

Ей така се действа!
23 Ноември 2017 19:41
Имиграционната политика на Австралия предвижда пристигащите по море бежанци или да бъдат връщани в родните им страни, или да бъдат препращани към специални лагери на о. Манус или в Науру, поддържани от властта в Канбера.

В тия райони, ако се изследват акулите, сигурно ще са с наднормено тегло, при условие, че тамошното население се е отказало от един древен начин за замезване.
23 Ноември 2017 19:46
или в Науру

За сведение: Науру е изчезващ остров. Водата ще го залее.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД