:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 220
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Италиански висш съд задължи родителите да ваксинират децата

Децата в Италия задължително трябва да имат по 10 ваксини, за да бъдат записани в ясла, детска градина или училище. Това реши Конституционният съд на страната, който потвърди одобрен през лятото закон за имунизациите, съобщиха местните медии. Ваксини срещу дифтерит, тетанус, полиомиелит, морбили и др. стават задължителни, за да може дете на възраст под 6 г. да бъде записано в ясла и детска градина. Родителите на дете на възраст между 6 и 16 г. рискуват да бъдат глобени от 100 до 500 евро, ако не изпълнят законовите разпоредби.

Висшите магистрати се произнесоха, след като северната област Венето заяви, че законът за ваксините накърнява индивидуалното право на здравни грижи. Местната власт настояваше родителите да имат правото на свободен избор и дори проведоха кампания за информиране на семействата. Венето отнесе въпроса до Конституционния съд.

В последната година в Италия е отчетен скок на заболели от морбили, като при 88% от случаите са се разболели неимунизирани хора. Част от случите имаха фатален изход.

1
810
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
24 Ноември 2017 11:35
Ми сега?!Какво ще правят хилядите мургави родители от бУлгарски произход дето са в Италия,тц,тц,тц...не мислят за правилните им права,както в българия им дават на воля да не ваксинират чаветата и да си заразяват на воля и природно...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД