:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 304
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Следконгресно

Страната - стабилна, хората - щастливи. Само опозицията се пречка наоколо

За Борисов големите проблеми на държавата не съществуват. Има я само завистта на политическия враг
Снимка: Юлиян Савчев
През деня неуморно изграждат, през нощта без пощада рушат.
България е държава с проблеми. Големи проблеми. Слаба икономика, застаряващо население, пропаднало правосъдие, корумпирана политическа върхушка... Ако почнем да изреждаме бедите, които мъчат страната, часове няма да ни стигнат. Мислите, че Бойко Борисов губи сън и нерви заради това ли? Изобщо не сте познали. Че такива проблеми според него няма! Има само завистлива опозиция, която безспирно тормози с клевети и фалшиви новини и него, и ГЕРБ, защото адски й докривяло от успешното им управление.

Такова впечатление остави Борисов със словото, което произнесе в неделя пред 4-ото национално събрание на ГЕРБ, най-висшия форум на партията. Ако може изобщо да се нарече слово, тъй като потокът от самохвалство и гневни остроти по адрес на опозицията изобщо не се различаваше от ежеседмичните му словоизлияния пред репортерите или на заседанията на Министерския съвет.

Човек би очаквал нещо повече на конгреса на управляващата партия. Все пак цялата страна очаква новините от него, нали така? Предполага се, че на такова мероприятие премиерът ще разкрие гледището си за развитието на държавата, състоянието й в момента, трудностите, с които се сблъсква сега и които ще срещне занапред. В крайна сметка ГЕРБ не е опозиционна политическа сила, която има да мисли единствено за това как да се добере до властта. ГЕРБ е натоварена с отговорността да управлява. И трябва не само да търси решения на грамадните вътрешни проблеми на България, но и да мисли върху все по-сложното международно положение, в което се намира страната.

Нищо подобно обаче не се случи на конгреса.



Форумът се оказа невероятно лишен от съдържание



и отегчи до смърт не само страничните наблюдатели, но дори и участниците в него. Това се отнася и за самия Борисов, който нетърпеливо потропваше с пръсти върху облегалката на стола си, докато зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов преживяше в продължение на половин час отчета на партийното ръководство. Делегатите наблягаха на смартфоните, но внимаваха да ръкопляскат, когато трябваше. Единствената спонтанна реакция дойде при съобщението, че Волен Сидеров ще поднесе приветствие от името на "Обединени патриоти", което залата посрещна с едно изумено "Аааа!" (самият Сидеров не показа с нищо, че поздравителният адрес към бившия политически враг му носи някакво неудобство). Когато дойде ред на Борисов, всички се заслушаха. Говореше министър-председателят, човекът, който в най-голяма степен определя накъде върви държавата. Само дето положението на държавата беше последното, което занимаваше Борисов в момента.

Цялото му изказване беше посветено на делничните проблеми, с които ГЕРБ се сблъсква като партия, а не на трудностите на страната. Смайващо дълго време премиерът отдели да брани (при това яростно) столичния кмет Йорданка Фандъкова, която среща все по-силна гражданска съпротива заради неуредиците в София. "Да спасим София от спасителите - това трябва да е нашият девиз. Защото тези, дето щели да спасят София, и ходят да търсят дали е изкривено колче, тогава са си траели, когато нямаше нито едно колче", разбушува се Борисов. Направи и пространен преглед на пораженията, които "синьо-червената мъгла" нанесла на София, а той и ГЕРБ поправили. На няколко пъти вилня и срещу "стотината души, и то половината от БСП", които излязоха същия ден на протест срещу Фандъкова. А всъщност



в нападките срещу столичния кмет Борисов видя косвена атака срещу себе си



От неговото кметуване насам столицата неизменно е в ръцете на ГЕРБ вече 12 години. Борисов все повтаря, че като управляваш, носиш и отговорността. И реши да използва случая, за да залъгва слушащите, че отговорността за проблемите на София не е на партията. От политическа гледна точка това е нормално. От държавническа - изглежда най-малкото безотговорно.

В разпиляното си слово Борисов нашироко се разпростря и върху намерението си да "изчисти прехода" с планираната ревизия на приватизационните сделки. Въпросът е важен, няма спор - иде реч за отношения на собственост и власт, образували се през последните 30-ина години. От думите на премиера стана ясно, че той свежда цялата тази сложна плетеница единствено до теснопартийните измерения на конфликта му с БСП. "Ние искаме да се върнем и да видим коя партия на кой конгрес фалира предприятията. Кога на входа и на изхода на предприятията се слагаха едни и същи фирми да ги източват и да ги подготвят за фалит, за да може след това да се изкупят на безценица", обясни вождът на ГЕРБ.

Едва ли остана някой, който да не е разбрал, че при такива условия обект на интерес на бъдещи разследвания ще бъдат най-вече сделки, сключени при управлението на левицата. Който и да бъде разследван и ревизиран обаче, стабилността на държавата рискува доста да пострада от бъркането в собственическите отношения. А по този въпрос обясненията на Борисов бяха пределно мъгляви.

Освен всичко друго конгресът за пореден път показа и колко небрежно подхожда Борисов, когато говори пред публика. От думите му стана ясно, че се вдъхновил да говори за приватизацията от интервю на бившия премиер Иван Костов, когото слушал същата сутрин. Аматьорска работа. Чували сме, че някои държавници сами си пишат речите. Други си имат цели екипи от подготвени хора за тази работа. А нашият Борисов



импровизира в зависимост от това, което му е попаднало



докато е прехвърлял с дистанционното тв каналите сутринта. Това е положението.



Някой ще пита: добре де, за какво да говори Борисов на конгреса на ГЕРБ, освен за проблемите на партията? Той е неин лидер, нали така? Вярно е. Но вътрешните си проблеми ГЕРБ разреши буквално за 20-ина минути, в които преизбра Борисов за свой лидер и гласува партийното ръководство с някакви минимални промени - някой си излязъл от една комисия и отишъл в друга. Трудностите на държавата не привлякоха вниманието на управляващата партия - нямаше дискусии, нямаше работни групи, дори разговор на крак. Нищо от големите въпроси, които вълнуват гражданите, не намери отговор. Страната е стабилна и просперира, хората са засмени и щастливи - така говореше Борисов. И това на партийните кадри им стигаше. А за обществеността достатъчно ли е?
53
6454
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
53
 Видими 
27 Ноември 2017 19:36
Ако може изобщо да се нарече слово, тъй като потокът от самохвалство и гневни остроти по адрес на опозицията изобщо не се различаваше от ежеседмичните му словоизлияния пред репортерите или на заседанията на Министерския съвет.

Точно !
27 Ноември 2017 19:44
"Най-страшната патология на нашето време е загубата на контакт с реалността. "
27 Ноември 2017 19:45
Няма да цитирам извадки от статията, защото трябва да я цитирам цялата.
Да благодарим на автора на статията, че систематизира пустословието на т. нар. виШ форум на ГЕРБ.

От Бай Х... някой да е очаквал нещо друго?!
От цв. на мъ. - още повече!

Което е показателно до къде е изпаднала България и е доказателство за "оня" процент.
27 Ноември 2017 20:08
Така е когато в България има диктатура на суджуците /ГЕРБ(к)/.
Начело с вожда суджук и неговия пръв министър на пропагандата /цв.цв./.
Статията описва много точно състоянието на страната ни.
27 Ноември 2017 20:59
Този път бай Бойко забрави за дядо си и за убийците кръвопийци. Сигурно който трябва го е съветвал... Но и без това тъпнята действително беше "на макс".
27 Ноември 2017 21:08
Всъщност всичко е нормално - каквито слушателите, такава и "речта". Лошото е, че проблемите /и решаването им/ са и наши.
27 Ноември 2017 21:53
Знае си работата бат Бойко! Що му требе да се натяга с анализи и програми! Като го ядосат, ще подаде оставка и пак ще го изберат: тези с минималните пенсии. дето на основа на мързелив трудов стаж докарват 80-90 лева, но с увеличенията сега вземат колкото учителките и медицинските сестри, пенсионирани по времето на Иван Костов, дето за Великден и Коледа се облажват с по 40 лева; държавните чиновници,дето треперят за работата си; дребният и среден бизнес който зависи от местните феодали на Герб; мургавото население, живеещо от детски надбавки.
Няма да му попречат шантавите десни, които ще гласуват за партиите на Иво защото големите партии ще си разделят гласовете им. Няма да попречат и хилядите грантаджии на Сорос и А за Б. дето само разпенват въздуха.
ДПС и БСП, оплювани и гонени, не харесвани от САЩ и ЕС не могат чак толкова.
А тоз "конгрес" сме го гледали отдавна и многократно. Оставаше делегатите да станат на крака и да скандират: ГЕРБ, ГЕРБ!, после Бойко, Бойко! и Вечна дружба! (с когото требе)
28 Ноември 2017 04:17
Слаба икономика, застаряващо население, пропаднало правосъдие, корумпирана политическа върхушка...

И кога в България е било друго ?

Сега това същото по-малко или повече е от преди 20, 10, 5 години ? Сега българската икономика по-слаба ли е от преди или е по-силна ? Сега БВП по-голям или по-малък е от когато и да било в миналото ? Някога да е бил над 50 милиарда долара ?

Демографският проблем от днес ли е или е още от живково време и естествена последица от унижожаването на селата, чрез колективизацията и индустриализацията ? А след отпадане на закрепостяването, чрез жителството и отварянето на границите с премахването на стрелящите граничари по "бегълците", и най-вече от миграцията. Как ще се спре изтичането на младежите и ще се върнат мигрантите ? Със заклинания ? Не, с високи заплати. Някога преди минималната заплата да е расла с такива темпове и ръстът на заплатите да е пил официлна и последователно провеждана политика, както е сега ?

Пропаднало правосъдие ? Може ида е така, но кой и кога прие Конституция при която съдебната власт бе изключена от общия принцип "всяка власт произтича от народа" и направена така, че да произтича единствено от себе си на принципа на каста ?

Корумпирана политическа върхушка ? Сега повече или по-малко корумпирана ли е отколкото по времето на Костов, който дори бе превърнал корупцията в официален ритуал за функционирането на всичко ? Или от времето на Симеон, когато бе изведена в международен мащаб ? А вероятно е по-голяма, отколкото по времето на Станишев, батко и братко, Фронтиер и заменките на гори и земи на безценица ? Не ! Сега е с пъти по-малка и ако я има някъде, то това вече е изключение, което се преследва, а не правило, както бе при Костов.
28 Ноември 2017 04:33
Трудностите на държавата не привлякоха вниманието на управляващата партия - нямаше дискусии, нямаше работни групи, дори разговор на крак. Нищо от големите въпроси, които вълнуват гражданите, не намери отговор.

Бъркат се форматите. Мястото за това не е на партийните конгреси, особено когато партията не е опозиция, за да заявява позиция, а управляваща, при това в коалиция с договорена и разписана програма.

Защо ли съм пропускал какъв отговор даде БСП на кангреса си на тежките въпроси пред страната, освен вицовото - Борисов и Герб са виновни, да ги свалим, за да седнем ние ?

Нивото на "политическия" дебат се задава взаимно. При положение, че Нинова го е свела до лично заяждане на дребно и махленско скандалжийство , то е естествено и без това не особено високото ниво на изразяване на Герб да падне.
28 Ноември 2017 07:07
Людмил Илиев

А по този въпрос обясненията на Борисов бяха пределно мъгляви.
.......................................
Това е положението.
28 Ноември 2017 07:34
Само опозицията се пречка наоколо


Любезно обаждаме на автора, г-на Илиева, че едни кавички е заборавил да тури връз съществителното-подлог!

Нема опозиция у Българското НС - от 27 години НЕМА! В Камарата от 27 години насам НЕГЛАСНА т.нар. ГОЛЯМА КОКАЛИЦИЯ, като в Германско! Разликата между нашенската и тази, която Тантето спрята, е нейната е ЯВНА, а нашенската НЕЯВНА, ТАЦИТНА! Само за парлама, за прах в очите на 100-те на стоте (вече няма проценти да казвам, а като Тато - еди-колко-си на стоте, са махленските уж-караници, тип Ваарламица и Селямсъзката, вътре в Камарата между УПМ (=Управляващото парламентарно мнозинство) и ОПМ (=опониращото, ама наужким, парламентарно меншинство)!
28 Ноември 2017 09:44
Едно към едно с 13-я конгрес на БКП!
28 Ноември 2017 09:47
поли рано застъпил. чакат с е сгуги и ко...
а за автора -
28 Ноември 2017 10:58
"Сега това същото по-малко или повече е от преди 20, 10, 5 години ?"
По-малко е.
"Сега българската икономика по-слаба ли е от преди или е по-силна ?"
По-слаба е.
"Сега БВП по-голям или по-малък е от когато и да било в миналото ? Някога да е бил над 50 милиарда долара ?"
По-малък е. Не е бил над 50 млрд. долара. За 2016 г. е 52,4 млрд. долара.
"Демографският проблем от днес ли е или е още от живково време и естествена последица от унижожаването на селата, чрез колективизацията и индустриализацията ?"
От днес е. Не е от живково време и не е естествена последица от "унижожаването на селата, чрез колективизацията и индустриализацията ?"
"Сега повече или по-малко корумпирана ли е отколкото по времето на Костов, който дори бе превърнал корупцията в официален ритуал за функционирането на всичко ?"
Сега е повече корумпирана отколкото по времето на Костов. Между другото, когато корупцията стане официален ритуал, това вече не е корупция, това е норма.
Думата "ритуал" е неуместна, по ми приляга "процедура".
28 Ноември 2017 11:18
Грешката, пичове, е, че не работите добре с числата. Да не казвам хич, щото ще трябва да цитирам проф. Иво Христов. Сега малко данни от Евростат. Преди 10 години, когато ни приемаха в ЕС, стандартът ни беше малко над 25% от средноевропейския. По-точно, получавахме 8 пъти по-малко, а цените ни бяха 2 пъти по-ниски. След 10 години стандартът ни е малко под 50% от средноевропейския. И по-точно, получаваме 4 пъти по-малко, а цените ни са 2 пъти по-ниски.

Това са усреднени данни. Всякакви аргументи от типа "ама там в супера бирата е по-евтина", или "гръцките пенсионери получават еди-колко си", за нерелевантни. Евростат мери консумацията. Е, някои стоки у нас са по-ниско качествени, но такива ни ги дават европейците.

Накратко: живеем два пъти по-бедно от европейците, преди 10 години живеехме 4 пъти по-бедно. Ако се отчете и това, че тук се краде поне два пъти повече, ще трябва да направим две корекции. Първо, официалното ни дередже отчасти е такова, щото повече крадем. И второ, фактическото ни дередже е по-добро от официалното. Щото голяма част от откраднатото остава в страната, но не се отчита. Примерно, дадена мутра строи къща, наема охрана и поддържа 3 любовници, които получават пари неофициално и съответно стандартът им е по-висок от този, който Евростат забелязва.

Бъдете здрави!
28 Ноември 2017 11:24
До NEOPOL
Сравнете покупателната способност на 1000 USD през 1980 /2000/2008/2015 години и всичко ще стане ясно,а за структурата на БВП да не коментираме. А за хроничния дефицит по текущата сметка и да не споменаваме ....
28 Ноември 2017 11:42
Мишо Константинов, да смятаме ли написаното, като изказване на Конгреса, с цел допълване речта на г-н Борисов, укорен за някои непълноти?

И при спрежението на глагола крадем има и първо лице, множествено число:
Пример: Ние крадем!
Моля за извинение - видях спрежението. Правилно!
28 Ноември 2017 12:15
Какво да очакваме от Б.Б. на конгреса - той така си говори и когато е в чужбина на международни срещи. Какво да очakваме от Б.Б. - преди него имаше толкова колено преклонни изказвания, че чак да му стане лошо на човек от благодарности към неговата светла личност.

Добра статия!
28 Ноември 2017 12:31
Сега БВП по-голям или по-малък е от когато и да било в миналото ? Някога да е бил над 50 милиарда долара ?
неополщини. да, бил е, по изравнени цени. отваряш тук - Натисни тук и виждаш, че през 1987 бвп-то ни е бил 28.101 милиарда $. сега посещаваш този сайт - Натисни тук и отбелязваш, че тогавашните 28.101 милиарда се равняват на миналогодишни $58,790.99 милиарда.

и млъкваш.
28 Ноември 2017 12:52
Примерно, дадена мутра строи къща, наема охрана и поддържа 3 любовници, които получават пари неофициално и съответно стандартът им е по-висок от този, който Евростат забелязва.

Бъдете здрави!


Айде СЕГА дискриминация! Че европейската мутра под моста ли живей? Бодигардовете по-малко ли са му? Или курвите там са по-евтини от нашите? Или пък ЕВРОСТАТ го следи по-зорко от нашите мутри?

А бъди здрав и ти!

28 Ноември 2017 13:02
Onzi,
28 Ноември 2017 13:05
и виждаш, че през 1987 бвп-то ни е бил 28.101 милиарда $


Да, ама Вальо Вацев рече, че това е било толкова отдавна, че скоро няма и да е вярно.
28 Ноември 2017 13:57
МишоК,
а нещо сравнение с 1980? Щото можеше да сравняваш с 1995 и да докажеш как при ОПГ ГЕРБ сме по-добре...
28 Ноември 2017 14:19
onzi, или пък отваряш това - GDP (constant 2010 US$) и виждаш, че сметките ти са без кръчмаря.
https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.KD?locations=BG
28 Ноември 2017 14:22
Или пък отваряш това - GDP, PPP (constant 2011 international $) и виждаш промяната.

https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.PP.KD?locations=BG
28 Ноември 2017 14:23
неополе,

аз ти казах къде да гледаш. скрий се.
28 Ноември 2017 14:47
аз ти казах къде да гледаш. скрий се.

Туй ми прилича на едно малко дете на времето, което като направеше беля и го питаха - "Направи ли беля ?", казваше "Не.". На въпроса "Да проверя ли ?", отговаряше панически с "Недей". Та и твоята работа.

Дал съм линкове и в постоянни долари и в постоянни долари и паритет на покупателна способност. Просто ги виж... и замълчи.
28 Ноември 2017 14:57
Щото голяма част от откраднатото остава в страната, но не се отчита. Примерно, дадена мутра строи къща, наема охрана и поддържа 3 любовници, които получават пари неофициално и съответно стандартът им е по-висок от този, който Евростат забелязва.

Извод. Членството ни в ЕС превърна мутрите ни в шейхове, а ЕВРОСТАТ борави със средни стойности.
28 Ноември 2017 15:07
дал си неква глупост, която няма как да е вярна. можеш ли да обясниш как 52.395 милиарда по текущи цени стават 56.52 по цени от 2010? има отрицателна инфлация или кво?
28 Ноември 2017 15:21
дал си неква глупост

Тая "глупост" е от същия "сборник" на Световната банка, към една графика от които си дал линк ти. А със сигурност изчисленията на Световната банка са по-точни от твоите.

Толкова ли ви е трудно да приемете, че България върви напред ? Толкова ли ви е неприятен този факт ? Толкова ли желаете злото на България ?
28 Ноември 2017 15:27
А със сигурност изчисленията на Световната банка са по-точни от твоите.
не са. калкулаторът за инфлацията, дето съм ти го дал, е на щатското bureau of labor services. склонен съм да се доверя на сшетошната банка за бвп по текущи цени... и дотам.

та, пак ти казвам, ако 52 милиарда долара през 2016 се равняват на 56 милиарда през 2010, както е на твоя линк, то това означава, че от 2010 до 2016 инфлацията е отрицателна. което не е вярно.

така че се скрий.
28 Ноември 2017 15:30
така че се скрий.

ф това
28 Ноември 2017 15:38
в него, да
28 Ноември 2017 15:40
Толкова ли ви е трудно да приемете, че България върви напред ? Толкова ли ви е неприятен този факт ? Толкова ли желаете злото на България ?


Излишна патетика.
28 Ноември 2017 15:40
Толкова ли ви е трудно да приемете, че България върви напред ? Толкова ли ви е неприятен този факт ? Толкова ли желаете злото на България ?
а тва са тотални тъпизми. да, страната върви напред и скоро даже ще стигне нивото от 1987. по бвп, не по заплати и покупателна способност. кой го е отрекъл това?

28 Ноември 2017 16:19
то това означава, че от 2010 до 2016 инфлацията е отрицателна

Не означава, въпреки, че много цени - от тези на петрола до тези на техниката поевтиняха. Означава, че цените в страни, които не използват долара, се преизчисляват спрямо него. Ако 1 долар е струвал 1,50 през 2010 г. (числото е приблизително и заради примера), а един хляб 1 лв. и ако през 2016 г. един хляб струва отново 1 лв., но доларът вече е 1,80, то цената на този хляб преизчислен в долари нагоре или надолу ще е ?

Видно ти липсват икономически знания, което пък ти помага да си вярваш на спекулациите.
28 Ноември 2017 16:26
Означава, че цените в страни, които не използват долара, се преизчисляват спрямо него.
неополе, влез в час. все за долари говорим. долари, бе. долари. по текущи цени и по цени от 2010 все са долари.

през 2016 по текущи цени, сиреч долари 2016, имаш бвп 52 милиарда. този линк, на който вярваш, твърди, че това са 56 милиарда долара от 2010. тоест доларите от 2016 са по-скъпи от тези от 2010 /сепак 52 е по-малко от 56/, или инфлацията е отрицателна. което, както вече изтъкнах, не е вярно. вярно е обратното - че 52 милиарда през 2010 са еквивалентни на 56 милиарда през 2016.
28 Ноември 2017 16:40
Толкова ли ви е трудно да приемете, че България върви напред ? Толкова ли ви е неприятен този факт ? Толкова ли желаете злото на България ?

Абе, я оди се гръмни
28 Ноември 2017 16:41
По горе съм ти обяснил как става и в това няма нищо мистериозно.
28 Ноември 2017 16:45
доларите от 2016 са по-скъпи от тези от 2010

Точно така, само че не доларите, а цените преизчислени в долари от друга валута (в случая лев-евро), поради повишаване на обменния курс на долара. Спрямо тези валути доларът наистина е поскъпнал, а цените в долари паднали.
28 Ноември 2017 16:48
ф момента висиш фкопчен ф парапета.
28 Ноември 2017 16:56
неополе,

няма други валути. има долари 2010 и долари 2016. и един сайт, който твърди, че 52 млрд долара 2016 са 56 млрд долара 2010. това вярно ли е? да или не?
28 Ноември 2017 17:02
onzi, вече ти обясних, мисля че пределно простичко и ясно. Ако не го разбираш, то си попълни знанията. Тук е форум, а не училище. Дискутира се, а не се обучава.
28 Ноември 2017 17:12
сучеш се като глист. айде пак:
няма други валути. има долари 2010 и долари 2016. и един сайт, който твърди, че 52 млрд долара 2016 са 56 млрд долара 2010. това вярно ли е? да или не?
дай да ти видим знанията
28 Ноември 2017 17:25
Боко:
БГ - страната на щастливите зомбита
28 Ноември 2017 17:39

дал си неква глупост

Тая "глупост" е от същия "сборник" на Световната банка, към една графика от които си дал линк ти. А със сигурност изчисленията на Световната банка са по-точни от твоите.

Толкова ли ви е трудно да приемете, че България върви напред ?

Интересно, ако настина е така, защо нито заминаващите намаляват, нито завръщащите се се увеличават?
28 Ноември 2017 18:18
защо нито заминаващите намаляват, нито завръщащите се се увеличават?

Това не е така. Не знам за заминаващите, но връщащите се се увеличават. Причината за емиграцията, обаче е разликата в заплатите между България и Западна Европа. Разлика, която, обаче намалява, но не с достатъчен темп. Хубаво е, че за пръв път имаме осъзната държавна политика за увеличаване на заплатите. До скоро, политиката бе точно обратната - заплатите се потискаха, защото се считаше, че това е конкурентно предимство. Оказа се, че не е. Нито може да е толкова ниско, като в тропически страни, където няма нужда от жилище и отопление, нито може да задържи работна ръка в България, при отворен пазар.
28 Ноември 2017 18:22
неополе,
няма други валути. има долари 2010 и долари 2016. и един сайт, който твърди, че 52 млрд долара 2016 са 56 млрд долара 2010. това вярно ли е? да или не?
28 Ноември 2017 19:56
е добре, повечето хора са наясно и споделят написаното, повечето ми познати го обсъждат непрекъснато
никой, абсолютно никой не е казвал в мое присъствие, че харесва ББ
тогава кой, за Бога, го избира?
28 Ноември 2017 20:01
никой, абсолютно никой не е казвал в мое присъствие, че харесва ББ
тогава кой, за Бога, го избира?

80% от гласувалите за ОПГ-то ф тоя форум започват секо свое изказване с "аз не харесвам БокоБойко(те не му викат Боко, а Бойко), но той е праф".
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД