:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 233
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МВР шефът: Как да искам пари за заплати, като полицаи крадат гориво?

Валентин Радев недоумява как да поиска допълнителни пари за полицията.
"Това е възмутително, аз го гледам и не вярвам, че това може да се случи със служители на МВР. Аз им го говоря постоянно на синдикатите - говорите ми за повишение на заплатите. Добре, де, ама хората трябва да знаят, че вие сте тези, които пазите закона. На тоя фон как да кажа сега на министъра на финансите и на гражданството въобще, да се изправя и да кажа... Факт е, че се краде гориво. И то от тези, които пазят закона."

Това изявление на вътрешния министър Валентин Радев пред Нова телевизия вчера доведе остра реакция от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). Коментарът бе по повод разследване на "Господари на ефира" за полицаи от Павликени, заснети как месеци наред пълнят туби със служебно гориво, с част от което зареждат личните си коли.

"Неприемливо е именно министърът на вътрешните работи да пренебрегва професионализма и морала на работещите в МВР и по един недвусмислен начин да противопоставя справедливите социално-икономически искания на СФСМВР и всички служители в системата с един частен случай, по който все още не се произнесъл компетентен орган", заявиха от синдиката няколко часа по-късно. Оттам нарекоха изявлението "изключително нечистоплътно поведение" и манипулация, защото поставя под общ знаменател частен случай и работата на хиляди други служители.

За случая в Павликени се е знаело от няколко месеца, заяви Радев. Той припомни, че дори премиерът Бойко Борисов е предупредил полицаите преди няколко месеца, когато бе решено да отпадне лимитът за гориво. "Стигнах до извода, че не трябва да има лимит. Разбира се, да не се мине до другата крайност - да почнете да крадете бензина и нафтата", заяви той пред полицейски шефове от цялата страна по време на национално съвещание през юни.

Случаят е бил разследван от дирекция "Вътрешна сигурност", но те имали нужда от време, за да съберат годни доказателства, обясни Радев. Въпреки това до момента нито един от заснетите служители не е арестуван. Те са отстранени от работа и срещу тях са започнали дисциплинарни производства.

6
2312
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
01 Декември 2017 19:04
Радев, даже ще е добре да поискаш 20 заплати да върнат, ама СЕГА, НЕМЕДЛЕНО, крадците на горивото, и да забравят, че могат да се пенсионират като твои служители, сиреч като първа категория, и с 20 заплати накуп!
01 Декември 2017 19:09
едвам чакаш да не вдигнеш заплати? с изсмукани от пръстите оправдания. ами то с тези заплати става като триците и маймунките. и по-зле ще ставс
01 Декември 2017 19:16
Много лесно ще поиска - като напомни, че почва Великото Му Председателство!
02 Декември 2017 12:01
Добре, че са "Господари на ефира" да му вършат работата на Валентин Радев...
Случаят е бил разследван от дирекция "Вътрешна сигурност", но те имали нужда от време, за да съберат годни доказателства, обясни Радев.

И пак без резултат... Егати МВР-то
02 Декември 2017 14:08
Радев е свестен мъж. Лични впечатления.
Но тия бандити в МВР ще му вземат здравето.
Това не ти е армията, г-н Радев. Тия всичките са за пандиза.
03 Декември 2017 13:41
Типичен пример за късогледо управленческо мислене: по логиката му би следвало да съкрати заплатите на полицаите!
Абе аланкоолу, полицаите не са ли хора?
Ако ти видиш пари на улицата, няма ли да се наведеш да ги вземеш и да ги прибереш в джоба си, макар да знаеш, че някой може да плаче за тях, понеже няма с какво да живее???
Същото е и с полицаите: заниженият контрол на служебните разходи ги кара да си мислят, че откраднатия от тях бензин няма да липсва толкова другиму. И крадат!!!
Но кражбата е и от това, че заплатите им са ниски, и загубата им няма да е голяма!
Изходът тук е : По-висок контрол върху полицаите, строги наказания за такива провинения и повишение на заплатите им!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД