:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 331
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Нов провал за класическата ни борба

Женският отбор има две полуфиналистки в първия ден на Евро`18 при дамите
Нов провал претърпя националният отбор по класическа борба на европейско първенство. На шампионата в Каспийск (Рус) от 9-членния състав остана само един с шанс за медал - Даниел Александров (кат. 82 кг). Перничанинът успя да стигне до снощната схватка за бронза с Ласло Сабо (Унг), след като премина през репешажите с трудна победа над Божо Старчевич (Хър) - 1:1 и предимството, че той последен е направил точка.

Така именно на Александров се падна тежестта да измъкне тима от конфузията, случила се на Евро`10 в Баку, когато остана без отличие. При бронз на Даниел пък отборът повтаря второто си най-слабо представяне, откакто наставник му стана двукратният олимпийски шампион Армен Назарян - в Рига`16, когато именно Александров донесе единственото отличие, и то пак бронзово.

А в Каспийск класиците отидоха с двама от тримата медалисти на Евро`17 в Нови Сад (Сър). Но и шампионът Тарек Абделслам (кат.87 кг), и бронзовият Николай Байряков (97 кг) не стигнаха до отличие. На репешажи за бронз се бориха още Недялко Петров (55 кг), Милослав Методиев (130 кг) и Николай Вичев (63 кг), но и те отпаднаха.

Вчера започнаха схватките на жените на Евро`18 и две от състава на треньора Петър Касабов се класираха за снощните полуфинали, макар и само след една среща. Мими Христова (59 кг) и Евелина Николова (55 кг) започнаха директно от 1/4-финалите. Първата надви с 8:3 т. Тетяна Омелченко (Азер) - трета в света и Европа за 2017 г., и за за място на финала трябваше да се пребори с Катарина Янушкевич (Блрс). Николова пък тушира Елена Хайке Бругер (Гер) и на полуфинал съперничка снощи й бе Ирина Курачкина (Блрс).

Фатме Мандева (50 кг) бе туширана за 21 сек. от Милана Дадашева (Рус), почти същата съдба имаше и София Георгиева (68 кг) - 0:7 от еврошампионката Анастасия Братчикова (Рус).
902
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД