:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 214
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Конфискуваха алкохол и цигари от луксозни магазини в София

В 6 магазина за алкохол и цигари в центъра на София бяха открити нарушения от данъчните вчера. Според Георги Панагонов, началник-сектор "Оперативни проверки и превантивен контрол" при Териториална данъчна инспекция-София ревизията е показала неспазване на Закона за акцизите - продажба на алкохолни и тютюневи изделия без бандерол и без лиценз. Панагоров отрече проверката да е направена по получен сигнал и заяви, че тези действия са рутинни. "Това е оперативна процедура, процес, който ще продължи и в други райони на София", допълни още той.

Ревизираните магазини се намират на централните столични улици "Граф Игнатиев", "Алабин", "Княз Дондуков", "Христо Ботев", "Солунска".

Данъчният инспектор уточни, че стоките са с много широк асортимент - между 180 и 400 артикула, и ще бъдат конфискувани в полза на държавата. Още вчера започна изземването на алкохола и цигарите. Панагоров допълни още, че на собствениците ще бъдат съставени актове и ще им бъдат наложени предвидените в закона санкции. Към момента на ревизията точните количества на акцизните стоки все още не бяха ясни.

Точните количества иззета при хайката стока ще бъдат обявени днес, обещаха данъчните.

1531
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД