:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 293
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
НА КОЛЕЛА

Пътувайте без проблеми

Гаденето и повръщането в самолета и в колата могат да се избягнат, ако малчуганът е хапнал предварително и много-много не зяпа навън
Пътуването с дете невинаги е от най-приятните преживявания. Затова е добре отрано да се застраховате за всички неприятни моменти, които евентуално биха ви се случили.

Какво трябва да знаете, когато ви предстои самолетен полет? На борда предлагат най-различни хранителни изкушения. Забравете ги! Не тъпчете хлапето със солети, бонбони и бисквити. Малчуганът обаче не трябва да се качва на борда със съвсем празен стомах. Той трябва да е хапнал предварително, предимно леки неща.

В самолета го сложете далеч от прозореца. Знайно е, че като гледа надолу, ще му прилошее. Просто си спестете този проблем, като го настаните от вътрешната страна. Ако ще пътувате на дълго разстояние, добро решение е да го приспите.

Преди полета може да му дадете един разтворим вит. С (в подходяща за възрастта му доза). И това помага за по-леко пътуване. Хубаво е също така детето да не се качва в самолета недоспало. Чай от мента преди пътуване спасява от неприятното гадене. По време на самия полет пък може да му поръчвате течности, тъй като те не вредят, а помагат.

Ако му стане лошо, добре е да имате на разположение от китайските ароматни мазила. Те мигновено облекчават. Достатъчно е само да разтриете с тях слепоочията му. Удобните дрехи са задължителни.

Горе-долу същите неща важат и при пътуването с автобус или кола. В първия случай обаче трябва да имате винаги на разположение найлонов плик за повръщане. Киселите бонбони помагат завоите по пътя да се понесат по-леко. Имайте предвид, че при много завои е добре да спуснете завесите и да сложите хлапето от вътрешната страна. Ако не гледа навън, просто няма да му прилошее. Освен това не му разрешавайте да се върти постоянно на мястото си и да гледа назад. Забравете и за яденето, пък било то и невинни на пръв поглед залъгалки. Електронна игра е някакво решение, тъй като тя съсредоточава погледа на хлапето в една точка. Но само до време. Не бива да си играе повече от половин час.

В кола е най-лесно, тъй като винаги може да спрете. Но и за там се иска подготовка - найлоновият плик и киселите бонбони са задължителни.

Дори в колата може да възникне проблем, така че имайте готовност да отреагирате бързо.

766
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД