:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 223
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

100 дни стигат! Бойко може да мине от думи към дела

Борисов не бе избран само за да нокаутира крадливите си предшественици. Трябва да направи и нещо за избирателите си
Петьо Цеков
В навечерието на 100-те дни от премиерската си клетва Бойко Борисов за пореден път доказа, че на това правителство не му липсват нито идеи, нито действия. Ако кабинетът има проблем, той се крие в това, че понякога идеите му не са много добри, а действията - са твърде хаотични.

Още в самото начало бе ясно, че Министерски съвет трябва да се разглежда не като съвкупност от личности, а като помощен орган към Бойко Борисов. Точно така бе озаглавено и първото прессъобщение на кабинета - то бе покана към журналистите, които искат да отразят заседание на "Правителството на премиера Борисов", а не на Република България.

Три месеца след като пое управлението, Борисов се радва на огромна подкрепа. Рейтингът му е рекорден, покрай него завидно одобрение получават и хора като Цветан Цветанов и Цецка Цачева. 90% от българите подкрепят намерението да се ревизират всички сделки на предишното правителство, а близо 2/3 одобряват политиката на съкращаване на администрацията, орязване на разходите и т.н. Идеите на Борисов за създаване на спецфонд за трансплантации на българите в чужбина и обещанията му, че кризата няма да се отрази върху растежа на пенсиите - това са част от успешните ходове на кабинета, които гарантираха стабилен рейтинг. Точно затова, ако изборите бяха днес,



ГЕРБ щеше да спечели още по-убедителна изборна победа



Борисов имаше шанс да покаже, че се справя успешно в кризисни ситуации - вижте как реагира при земетресението в Шабла и трагедията в Охридското езеро - беше организиран, експедитивен, премерен. Огромен бонус за него е бързата му реакция при вътрешнопартиен или управленски гаф - примерно Борисов моментално се намеси, когато депутатите от ГЕРБ Емил Димитров и Десислава Танева се опитаха да отворят вратичка в закона за горите, която да позволи на частници да строят, ако са "добросъвестни инвеститори".

Още един плюс за Борисов - на този етап той лавира прекрасно сред по-малките десни партии - СДС, ДСБ, "Атака" и РЗС, които подкрепят кабинета на малцинството. Бойко успява да ги държи на разстояние, като в същото време, поощрявайки ту една, ту друга, да им придава значимост, което ужасно ги радва. Вчера СДС бяха изключително важни за стабилността на управлението, днес "Атака" е надежден партньор, който радостно ридае: "100-те дни на Борисов са 100 дни свободна държава". Утре сигурно РЗС ще бъдат определени като изключително последователни демократи....

Борисов действа успешно и зад граница - за разлика от президента Първанов примерно, който скоро не е посещавал официално държава от ЕС, Бойко успя за една седмица да отиде при Саркози и да приеме Берлускони. "Шпигел" може да се съмнява в качествата му, но Меркел очевидно го харесва.

Борисов и неговият кабинет обаче



сътвориха и не малко грешки



Част от тях може би се дължат на липса на опит. Друга част със сигурност идват от стила на Борисов, който едва ли някога ще се промени. Премиерът ни е рязък, действа импулсивно и често си мени мнението. А това води до доста комични ситуации. В един момент Борисов уверено твърди, че ще мести фискалния резерев от БНБ в частни банки, дори говори за конкурс кой да управлява парите, а в следващ момент - че това няма да се случи. Един ден той обяснява, че няма да строим АЕЦ "Белене", на втория ден обаче увещава Саркози Франция да се включи с дял. А спомняте ли си историята с акцизите на алкохола, цигарите, бензина? Ще се вдига, няма да се вдига - всеки ден посланието на кабинета бе различно. Което няма как да не говори за асинхрон между министрите или поне за липса на ясна, избистрена позиция на МС. Някои обясняват подобно поведение с хитра стратегия за тестване на общественото мнение. Може и така да е. Но ако не се въведе някакъв ред, съвсем скоро хаосът ще погълне всички добри инициативи.

Като типичен популист Борисов често



обещава повече, отколкото може да направи



Примерно - зарече се да минем Холандия по темп на строеж на магистрали. После - да излови всички "мъжки вещици", че даже да бутне барбекюто на Доган. Последната му закана е да видим до дни Станишев в съда заради изтичането на секретен доклад от кабинета. Всички тези неща не са и едва ли ще се случат. В голяма степен не по вина на Борисов. Той просто няма такива правомощия, трябва да разчита на бързината и ефективността на други власти. Но "черните" точки се трупат на негов гръб.

За съжаление Борисов не успя да удържи популизма си в рамките на страната. За тези първи 100 дни той успя да заплаши Македония с вето върху европейската й интеграция, а и да подкрепи идеята на "Атака" за Ден на геноцида над българите в Османската империя.

Бойко показа, че е отмъстителен - отказа въобще да размишлява за кандидатурата на Сакскобургготски за президент на ЕС с един-единствен мотив: "Изгони ме на улицата и ме остави сам. Предпочете Румен Петков".

Факт е, че всички тези "минуси" на Борисов по никакъв начин не се отразиха на популярността му. Рейтингът и егото му обаче бързо могат да пострадат, ако не успее да дозира правилно други две експресивни идеи на кабинета - да въведе доплащането в болниците и да промени пенсионната възраст. Колкото и любим народен герой да е Бойко, избирателите едва ли ще одобрят да дофинансират бездънната здравна система и да работят до гроб за български пенсии. Борисов не може да продължава да управлява само с идеята, че съществува, за да нокаутира крадливите си предшественици. В един момент трябва да направи нещо и за избирателите си. Вярно е, че 100 дни не стигат, за да се изпълнят всички предизборни обещания, особено при блатото, в което е затънала страната. Но също така е вярно, че 4 години не са чак толкова дълъг период и управляващите трябва по-бързичко да минат от думи към дела.
Карикатура: Христо Комарницки
---
238
11048
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
238
 Видими 
02 Ноември 2009 01:20
За сега му одобрявам програмата.Но трябва още в този дъх за да се доближи до моята.
02 Ноември 2009 02:35
Само, който не работи, той не греши. След тази паплач от отцепродавници, да искаме от Б. Борисов да бъде съвършен си е пълно светотатство. Важното е да промени този батак, да въведе определени норми на поведение в обществото, да докаже, че повече така не може. Не се е родил такъв българин, който да заслужи всеобщата благодарност на целия народ. И сега, и винаги сиирджиите в пресата са много повече от тези, които искат да дадат своя принос в общото дело.

02 Ноември 2009 02:53
Матросовците пак изскачиха!
Уважаеми, никой не иска от ББ да е съвършен! Искаме само да спре да плаче като вдовица и да започне да работи! Не да открива детски градини и площадки, а да РАБОТИ!
02 Ноември 2009 03:46
Абе станишеф какво точно работеше, че успя да съгреши толкова много?
02 Ноември 2009 04:47
ВИЦ....
Питат радио "Ереван" – „Какво ново в България след 100 ДНИ с БОЙКО.Б??”
- Радиото отговаря – „Очаквано!! - както в София – МНОГО ШУМ и НИЩО!!!!”
02 Ноември 2009 05:06
Много, много деликатен сарказъм. Чак едва доловим.
-
ГЕРБ дори няма да изкара 4-годишният мандат. И това е видно за всеки непредубеден. За пореден път се потвърждава известната максима, че не трудно да вземеш властта - трудно е да я задържиш. Особено, когато си некадърен, а не си в СССР, а в ЕС и няма как да си позволиш открита диктатура.
02 Ноември 2009 05:17
И не лижеш на Доган гъзо.
02 Ноември 2009 06:20
Не си съвсем прав, VOCI!
ББ има една идея фикс и тя е СС. И всичките му действия досега са подчинени на тая идея фикс. Същевременно пази пълно мълчание по отношение на АД. И това ако не е г*золизане, здраве му кажи.
02 Ноември 2009 06:31
БББ какво направи като кмет, та искате нещо да направи сега като министър председател, да не би да реши проблема с боклука на София, сега кой му пречи? Като се върнем малко назад какъв беше БББ , телохранител на Тато /безплатен/ защо? охрана на Симеончо безплатен защо? и изведнъж най-голям противник на Станишев аман от тези циркове! Лошото е че има БЪЛГАРИ които не мислят и я карата на първосигнална система и дадоха власт на "Пожарникара", който май няма и един дан стаж като пожарникар!
02 Ноември 2009 06:42
Бат'Бойко не краде! Само тая от БСП-мародерите да беше разликата, пак си заслужава неговото управление!
02 Ноември 2009 06:47
Другари,
Това ще ви остане от тулумбата и след 100, и след 800 дни (ако устиска) - плач кой му срал в гащите плюс управленски хаос и разсипия.
За коруция никой не говори, макар че и тя ще си покаже много скоро рогата.
02 Ноември 2009 06:55
Тук ще става мелето... Приготвил съм се...
02 Ноември 2009 07:02
Няма безгрешни хора.Държавата ни е баталясала от където да я погледнеш.
Не става с магичиска пръчка, но да се надяваме в наши и европейски усилия да се справим за 1, 2 год.Няма да е лесно.
Моля държавните ведомства да изплащат на хората зъплатите своевременно,
тия хора и те къщи хранят, а и не работят ангария на МО или на БДЖ.Който е крал- в затвора, който си работи честно да си получава навреме възнагражденията.Успех на правителството.Законите трябва да се стоварят с цялята си сила върху крадците, масавите преватизатори и корумпираните.
02 Ноември 2009 07:09
Аман от работливи глупаци! Много приказки-никакъв резултат. А това кой крадлив, кой пръдлив-да ще биде видно. Времето ще покаже. Щото иначе, нали помните оная приказка за щерката - курва? И друго, този път сериозно: ББ, въпреки отявления си популизъм все още е твърде далече, безкрайно далече от дневния ред на чичо от село. Иначе, спасил горите от заменка. А, я уважаеми колумнисти, извадете статистиката - тази есен горските стопанства колко хиляди кубика гора продадоха за огрев?! Само за община Варна - 167 000 куб.м. дърва за огрев!!! Я още една сметчица: средна раб.заплата в евро у нас и в ЕС /даже не в Германия!/, колко трябва да нарастне производителността на труда, за да стопим разликата, какви инвестиции и каква структура на икономиката трябва да произведем, и най-накрая, какви капиталови разходи трябва да направи държавата, за да осигури инфраструктурно този ръст. Да продължавам ли нататък-този въпрос следва да получи отговор от оня блед служител /общински, държавен/, който мре от страх за мизерната си заплатица при всяко яхване на бял кон от принцове-спасители на нацията...и нищоправи непрекъснато. Кой написа на знамето на тези, иначе квалифицирани хора, че всяка инициатива се наказва?! Защо ли е безсмислено, да се говори сериозно за сериозните НИ проблеми?
02 Ноември 2009 07:24
Падна ли вече?
Кога ще се връщат другарите?
02 Ноември 2009 08:09
Какво стана с "имотите на Доган" ? Смях... Бубойко е банален опортюнист. Но на електорат с тежка амнезия друго не се полага.
02 Ноември 2009 08:17
Вижте наш Бойко върши някаква работа (направи булеварда пред нас) ама говоренето му е много голямо. И сега като продължат да се плюят със Станишката на народът ще му писне и накрая ще дойде горскиот (не царот разбира се) и кой от къде е - единият в пожарната команда, другият при комсомолския отряд.
02 Ноември 2009 08:33
Марксе,

Удивително сдържано и доброжелателно мнение!
02 Ноември 2009 09:02
Нямам много големи очаквания, но само заради всичките неща, които направиха за прозрачността на управлението, достъпа до стенограмите и т.н., съм доволен от тях. Народа прекалено бързо забрави как се взимаха решения предните правителства - на тъмно, без никой да разбере какво точно е било решено и то минаваха месеци преди да се разбере.
А и, че говорят много и т.н. не го виждам непременно като недостатък. Много ме зарадва "шума" около акцизите. Дянков каза (публично), че има намерение да направи еди какво си. НАРОДА разбра за намеренията на Правителството. Не за решенията постфактум, а за НАМЕРЕНИЯТА. После, след обсъждане с другите министри, пак публично, пак разбрахме мненията на останалите министри, се взе конкретно решение. Обсъждането не е лошо нещо, особено след като става публично и хората са наясно с нещата.
Прозрачността е най-важното нещо при едно управление. Много бързо се забрави какво беше при предните правителства.
02 Ноември 2009 09:02
"Борисов не бе избран само за да нокаутира крадливите си предшественици"
Е, те от туй ги е страх и журналя и управляващите досега.
А след като преизбраха баба ви Меркел, мое да сте сигурни , че Б.Борисов ще изкара мандата си.
02 Ноември 2009 09:05
order,
Учи се от Брити, караш го само на един виц
02 Ноември 2009 09:19
Искам да сменят Дежурния По Телевизии !!!
02 Ноември 2009 09:28
Българският народ никога няма да е доволен, даже и всичко да му е наред.Защото сме сбирщина от странични наблюдатели.
Колко от вас са свършили нещо обществено полезно в последните 100 дни?
И господ да ни управлява и на него ще намерим кусур.Защото сме си такива...
02 Ноември 2009 09:30
..."не народ, а мърша"...
02 Ноември 2009 09:36
Изненада, но и аз щях да напиша горе-долу същото като другаря Маркс++.

Бат' Бойко разбира се не е нито най-умният, нито най-кадърният, нито най-честният възможен премиер, същото важи и за министрите му. То обаче няма и нужда, стига да свърши поне част от работата която предишния кабинет се оказа напълно негоден дори само да подхване. Интересите на другарите разбира се стоят над интересите на България, затова Станишев се ограничи с отчаяна имитация на дейност. Обаче номерата ни вече не могат да изненадат никого в Брюксел и правителстава на големите държави в ЕС. За добро или лошо, знаят ни и кътните зъби.

Задължително е обаче бат'Бойко най-сетне да стопли че вече е на власт и да престане да вика Станишев и хората му на дебат за предишното управление или да тича да изяснява кой какво бил казал. "Диалогът" с бившето правителство успешно може да бъде делегиран на по-низшестоящи фунционери на ГЕРБ извън кабинета. Още по-добре - да се трансфорима в индиректен такъв - чрез изпращане на материали в прокуратурата и възбуждане на производства.
Бат'Бойко и министрите му трябва да се концентрират върху управлението на страната, а парламентарната група на ГЕРБ върху законите. След двете предишни правителства и световната финасова криза е натрупано огромно количество неотложна работа. Никой не си прави илюзии че бат'Бойковите хора ще я свършат всичката. Обаче като дойде следващият период за оценка на правителството, никой няма да се трогне от оправданията че Станишев е оставил кофти наследство и ударно е осмукал бюджет 2009 та да набута дефицит на Бат'Бойко. Всички ще искат да видят какво е свършено.


Редактирано от - Oraсle на 02/11/2009 г/ 09:53:30

02 Ноември 2009 09:38
Добре г-н Цеков, добър говорител на Бойко Борисов...нищо не е пропуснато все пак сте "изтървали малко критика"...особено...време е за дела, дела и само дела...И за т, ва благодарско...
02 Ноември 2009 09:45
рейтингът и на барабойко като на деди или лостов в съответните периоди.
Даже Деди беше къде по напред, правеше си тет-а-тет с йорданската кралица... а после пшик.....
така че рейтингът на българските политици е като бира Ариана, попени се, попени се, а после й мине.....

А реални резултати трябва да чакаме поне след година.... сто дни са малко, важат за Наполеон ама за българската политика йок!!!!
02 Ноември 2009 09:51
Общо взето добра и балансирана статия-малко похвала, малко критика и повече съвети и пожелания.
Оракъл, !
02 Ноември 2009 09:52
А рейтингите на Виденов и Станишев как бяха? Горе-долу като на Луканов?
02 Ноември 2009 10:05
Един уважаван, живеещ на запад български професор се произнесе:
"По-тъп гьон, на толкова висок пост не съм виждал в живота си".
02 Ноември 2009 10:13


СегА разБРАХ , че ИМПЕРАТОРИТЕ не са били толкова УМНИ колкото им ПРИПИСВАТ историците..... Техното верию, че на народа трява "Хляб и зрелища "
--тотално се срина..... Погледнете какво става!!!!! Зрелища , зрелища, зрелища..
Никой не казва и дума за "ХЛЯБ". Погледнете пазарите , най малко 90% от храните и зеленчуците са внос. Да не говорим за техника ...... Даже е много МОДЕРНО да се говори за ЕКСПЕРТИ от вън за всички сфери на управление , одбрана финанси......
Но карай, нека поне да е весело....
02 Ноември 2009 10:23
Добре бе.
Тъп - тъп, щом казвате.
Рейган много умен ли беше? Не, всички казват, че не бил.
И той много приказваше.
Ама направи ли каквото рече?

Редактирано от - Сократ-май на 02/11/2009 г/ 10:24:15

02 Ноември 2009 10:34
Тая статия е за запълване на карето на вестника. Цеков, да ни казваш нещо ново? Не! Лакърдии, които гледаме по новините всяка вечер от догановите тАлавизии. По-важното е друго. Че идва края на 100-дни и джурналята го чакат като залп от Аврора, че да почнат да пукат по бат Бойко. Засега обаче за тяхно съжаление, народа е доволен от него ...
02 Ноември 2009 10:37
Ланселот, ако уважаемият професор, цитиран от тебе, е от същия вид като онзи от съботното интервю-зардъж си го за собствено ползване...
Мерсим.
02 Ноември 2009 10:59
Факт е, че всички тези "минуси" на Борисов по никакъв начин не се отразиха на популярността му.


боботко мое да е развилнял се цървул, обаче точно такъв тартор подхожда за оскотялия от прехода матр'ял

случихме на управник - и тоя няма да ни оправи, обаче ще ни "оправи" и ще се оправи, и той и котараците около него. и всичко това ще бъде медийно опаковано и поднесено като невероятния успех на едно момче от народа, макар че в боботко няма нищо друго народно освен просташките маниери (човека е едър сенчест бизнесмен, охранявал и служил на 2 бивши величия - какво народно има в това?! )
02 Ноември 2009 11:15
Сократе, примера Ви с Рейгън е на-малко неуместен, сегашната криза беше заложена с неговите балони, за "империята но доброто"демек проспиритета , демокрацията, социалната стабилност, и "върховния" балон свръх потребление на кредит?!, за да се докаже на империята на злото, че е несъстоятелна в задоволяването на постоянно растящите потребности на ехалето... ...и балоните се пукат, но такива като Вас вземат парчетата и ни ги предлагат, като дъвки...Но пасаран...
02 Ноември 2009 11:17
Ало, матросовците, пушите ли още от бойковото нелегално боро? От онова бе, дето ББ го правеше в Крайморие с РП?
02 Ноември 2009 11:31
дето ББ го правеше в Крайморие

Вижда се, че лично си присътвал на процеса и то нееднократно, съдейки по граматическата форма, която си избрал-"правеше".
02 Ноември 2009 11:35
100 дни стигат! Бойко може да мине от думи към дела
Борисов не бе избран само за да нокаутира крадливите си предшественици. Трябва да направи и нещо за избирателите си


Не сте прав господин Цеков. Избирателите, гласували за Бойко са само част от народа. Той и неговото правителство трябва да направят и други неща за цялата нация, не само за избирателите си.
Същевременно би трябвало да се има предвид, че нокаутирането на крадливите предшественици също е нещо, от което има нужда цялата нация /с иззключение на самите крадливци, които се стремят той по всякакъв начин да бъде отклоняван от техните престъпления/.

02 Ноември 2009 11:37
Митев, здрасти!
02 Ноември 2009 11:42
Тъмно пиво,
Не.
Обаче пием от фалшивото уиски, дето го пренася от нелегалните работилници на цар Киро в Люксембург и замезваме с мутирала ряпа и моркови, дето ги внася контрабанда от Чернобил (гръмнат лично от него по времето, когато охраняваше Политбюро).
02 Ноември 2009 11:45
Не.
Обаче

И живеем в гадни нови жилища, построени от него в презастроените квартали...
02 Ноември 2009 11:46
Sir_Lanselot, мисля си, че професорите и академиците някакси не присъстват кой знае колко осезателно в политиката не само в Бг но и по света.
Влизането в политиката става от движение, с лакти и гърди и така се кара до край или до колкото ти стигнат силите, иначе насрещния поток те повлича и си до тук.
С "моля извинете" и "ако обичате" май не става. А и такива изискани господа не си падат по работата много много. Като начало се сещам за проф Беров, Бог да го прости.
02 Ноември 2009 11:46
Драги Милчо,
Не става дума за положителна или отрицателна оценка на стореното от Рейган.
Просто ме дразни когато хората не познават казаното от Макиавели за управлението преди бая векове.
Дори не много умен владетел може да управлява успешно - няма да влизам в подробности, желаещите могат да прочетат "Владетелят" или "Принцът" (в зависимост от превода).
02 Ноември 2009 11:50
Бойко показа, че е отмъстителен - отказа въобще да размишлява за кандидатурата на Сакскобургготски за президент на ЕС с един-единствен мотив: "Изгони ме на улицата и ме остави сам. Предпочете Румен Петков".


Господин Цеков,
а заслужавали според вас да бъде издигана кандидатурата на този мошеник, който гласоподавателите изритаха от властта? По такъв начин, с такива разсъждения вие ще представите всяко действие срещу далаверите на Кобурга на новото правителство като желание за отмъщение. А обществото ни има въпиюща нужда да бъдат разследвани делата на правителството на Сакскобурготски . Да припомня само едно, по което нашата преса "скромно " мълчи и страда от амнезия.
През 2002 г. бяха продадени 63 % от БТК и 50 % от съпоставимия в общи линии с БТК чешки телеком. БТК за 230 милиона евро, чешкия телеком за един милиард и 700 милиона евро. 1 % от БТК за около три и половина милиона евро, 1 % от чешкия телеком за около десет пъти повече - за 34 милиарда евро.
Само за тази далавера до края на дните си ако в България имаше правосъдия Кобурготски до края на дните си не биваше да излезе от затвора. А път вие упреквате Борисов, че поради отмъстителност не издигнал кандидатурата му за президент на ЕС. Не мога да разбера критериите ви, съжалявам.


02 Ноември 2009 11:55
Лошото е че има БЪЛГАРИ които не мислят и я карата на първосигнална система и дадоха власт на "Пожарникара", който май няма и един дан стаж като пожарникар!


Наваха,
ти явно си по-умен от 3/4 от българите, които одобряват действията на "Пожарникара" и правителството му. Та в тази връзка да те попитам, при конкретната ситуация към 5 юли 2009 г. на кого според теб трябваше да бъде дадена властта? Питам сериозно, не за да защитавам Борисов, аз съм с леви убеждения и по начало всеки десен политик ми е неприемлив. Та да видя алтернативата, която според теб сме изпуснали.

02 Ноември 2009 12:03
Не си съвсем прав, VOCI!
ББ има една идея фикс и тя е СС. И всичките му действия досега са подчинени на тая идея фикс. Същевременно пази пълно мълчание по отношение на АД. И това ако не е г*золизане, здраве му кажи.


Младия хъш,
ти или не си забелязал думите на ББ, че Доган е за него по-голям и по-важен противник от СС, или съзнателно ги игнорираш. Той характеризира Доган като по-опасен и по-коварен противник от СС. А с такъв противник, зад който на всичко отгоре стои голямата ни югоизточна съседка, не мислиш ли, че действията трябва да бъдат особено внимателно изпипани? Или просто така си пишеш? Аз засега съм доволен, че ББ успешно се справи със случая с паметника и новата партийка, които очевидно бяха провокация на ДПС. Не подценявай възможността България да се превърне във второ Косово, има сили, заинтересовани от това.

02 Ноември 2009 12:09
Бойко е родЕн лидер, има всички качества да изкара кочината от калта.
Железно спокойствие и самочувствие, логична, гъвкава и БЪРЗА мисъл, неповлияна от напрежението - последното се цени особено високо (right decision under pressure) в развития свят.
Българите имаме изключитения шанс да се появи такъв човек, когато се нуждаем от него неистово.
Шепа измекяри, кой лумпен, кой камуняка, кой реститутка с 2 грама мозък, кой шести номер, Го джафкат като побъркани мастии да веселят обстановката.
Давай Бойко, дотук - добре, може и по-добре, но няма съмнение, че като има желание, начин се намира.
Даже и в кочина.

02 Ноември 2009 12:18
Българският народ никога няма да е доволен, даже и всичко да му е наред.Защото сме сбирщина от странични наблюдатели.
Колко от вас са свършили нещо обществено полезно в последните 100 дни?
И господ да ни управлява и на него ще намерим кусур.Защото сме си такива...



..."не народ, а мърша"...


Ченгел,
събудил си се в лошо настроение. С това мога да си обясня, че слагаш целия български народ в един кюп. Не си прав нито ти, нито поета, казал прочутата мисъл. А че има много странични наблюдатели, има, за съжаление. Но освен страничните неутрални наблюдатели, има и доста фичобрайтмани, които откровено желаят провала на правителството без много много да се интересуват от последиците за България. Та картината е пъстра - част от народа помогна да бъде изритана триглавата ламя от властта, друга част беше в този ден за риба, гъби и на плаж, а трета, за щастие по-малка част гласува за партията на специалиста по униформите като фактор за победата на Съветската армия. Още един път, не слагай ако обичаш всички българи под един знаменател.

02 Ноември 2009 12:19
Най-искрено поздравявам PR-а на Б.Б - перфектно изпълнение, изключително точно прицелени "народни" послания, постоянно присъствие по всички медии, осигуряване на собствена /помните ли, че собственикът на ТВ"Европа" Емил Стоянов отиде европосланик от ГЕРБ/, директното маршируване по улиците "между масите", отказ от лустросване на ръбатичкия образ и поведение на премиера и т.н... Чудесно попадение. Обаче самият Бойко ще излезе от него, че нещо май доста насериозно започна да се взема....Ще му изиграе лоша шега!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД