:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 254
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пореден кандидат на изборите остана без имунитет

ЦИК единодушно отне предизборния имунитет на претендента за кмет на хасковското село Узунджово Деян Ванчев, след като местната прокуратура стартира досъдебно производство срещу него за търговия с вот. Искането дойде от главния прокурор Сотир Цацаров. Преди две седмици предизборната си защита срещу наказателно преследване загуби и кандидатът за общинар в Самоков Трайчо Василев-Пиже, който бе в листите на ДПС. Обвинението срещу него бе, че нападнал екип на Нова тв, разследвал т.нар. частно енерго в ромската махала на града.

Деян Ванчев се състезава за кмет от коалиция "За Хасково". В нея влизат партиите "Българска нова демокрация" (част от Реформаторския блок), "Родина" и "Възраждане". Съгласно Изборния кодекс той се ползва с имунитет от деня, в който е бил регистриран за участие в изборното състезание. И може да бъде привлечен като обвиняем само с позволението на ЦИК при извършено престъпление от общ характер и внесено мотивирано искане от главния прокурор. Според обвинението има доказателства, че Ванчев е предложил на един човек 30 лв. и е дал на други петима души по 40 лева, за да гласуват в полза на издигналата го коалиция. Твърди се също, че в края на септември кандидат-кметът е "предоставил имотна облага на двама души с цел последните да я предадат на други четирима", които да гласуват за него и коалицията. Пред сайта asenovgrad.net Ванчев коментира, че твърденията са "партенка" и зад тях не стоят никакви доказателства.
807
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД