:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 369
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Съдии атакуваха Горанов, че неговата заплата се индексира

В отворено писмо Съюзът на съдиите (ССБ) атакува финансовия министър Владислав Горанов, че неговата заплата за разлика от техните се индексира на всеки три месеца. Възнагражденията в съдебната система от три години не са актуализирани въпреки изричното законово изискване това да се случва, когато расте средната заплата в обществения сектор. Реално заплатите на магистратите и на министрите са подчинени на едно и също правило, но то се спазва само по отношение на изпълнителната власт.

"Звучат странно изявленията на министъра за размера на възнагражденията в съдебната власт, след като неговото възнаграждение се определя по същите правила, но е актуализирано на всеки три месеца", пишат от ССБ.

Спорът се точи вече цяла година, като през последния месец загрубя, тъй като Горанов директно настоя Висшият съдебен съвет да преразгледа решението си за вдигане на заплатите с 12%. И Борисов се възмути, че заплатите в съдебната система са по-високи от неговата.

"ССБ винаги се е съобразявал с икономическите трудности на държавата, но и e реагирал на многократните опити от страна на представители на изпълнителната власт чрез популистки изказвания да противопоставят съдиите, прокурорите и следователите на останалата част от обществото, внушавайки, че средствата от бюджета на съдебната власт биха могли да бъдат пренасочени към най-уязвимите социални групи", се казва в писмото.

4
1248
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
22 Октомври 2015 05:59
Ами да! За него има, а за тях - няма! Каквото и да говорят, когато е необходимо, съдебната ни система реагира достатъчно бързо.
22 Октомври 2015 07:54
Ами другите, бе нахалници и ти Горанов! На държавните служители, които са на предния фронт (не е шега - фронт си е ), при работа с нещастните и в голямата си част, вече полулуди граждани, заплатите не са пипвани от много години!
22 Октомври 2015 08:20
Отворено писмо? Отворено към кого? Към тези, чиито пенсии и заплати стоят замразени с години? И какво очакват тези писмописци? Съчувствие, съпричастност, възмущение? Да, възмущават и съдиите, и Горановци. ДГД!
22 Октомври 2015 15:48
Останалият обществен сектор да духа супата...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД