:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 368
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

СНИМКА: БГНЕС
Президентът Росен Плевнелиев удостои с висши държавни отличия заслужили българи в областта на медицинската наука. С орден "Стара планина" I степен бяха отличени проф. д-р Илия Ватев и проф. д-р Петър Симеонов. С орден "Св. Св. Кирил и Методий" I степен държавният глава отличи акад. Дочи Ексерова.
Тонове генномодифицирана соя



се продават в магазините с лъжливи етикети, стана ясно от съобщение на Българската агенция по безопасност на храните. Инспектори на агенцията са открили 10 тона ГМО соя в преработвателно предприятие в Бургас. Суровината е използвана за производство на пакетирани ядки. Част от тях са стигнали до търговската мрежа. От БАБХ съобщиха, че са взети мерки тези продукти да бъдат изтеглени. На фирмата е наложен акт, като глобата ще е в размер между 50 000 и 70 000 лева. Засечените ГМО са разрешени за употреба, но при количество над 5% трябва да се посочи на етикетите, а това не е направено. Според БАБХ продуктите не са опасни за консумация, но подвеждали потребителя.



8 труса са регистрирани



на територията на община Сатовча през изминалото денонощие. Най-силният е бил с магнитуд 3.3 по Рихтер, а последният - около 5 часа вчера сутринта. От Геофизичния институт на БАН съобщиха, че няма нищо обезпокоително в земните трусове, тъй като на територията на Югозападна България подобния явления се случват целогодишно. От 10 октомври насам в общината са регистрирани няколко труса, най-силният от които е с магнитуд 4.3, съобщава шефът на департамент "Сеизмология" проф. Емил Ботев, цитиран от "Фокус". От общината направиха оглед на района, не са засечени свлачища.
954
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД