:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,515,664
Активни 128
Страници 14,389
За един ден 1,302,066
Дебати

Вижда се началото на нова десница

Вече е естествено СДС да потърси партньори в своето политическо пространство
Лидерът на високоавторитетната Европейска народна партия Вилфрид Мартенс поздравява Надежда Михайлова, че е потвърдила "позициите на СДС като лидер в десноцентристкото политическо пространство" и с успех е преодоляла "поредицата от събития, които разтърсиха политическия живот в България през последните няколко седмици и които не зависеха от вас".

Местните, "загрижени" за дясното противници на председателя на СДС, не забелязват това писмо, омайват се от влизането най-сетне на бившата компартия в Социнтерна и окачествяват резултатите от изборите за СДС като "убийствена, потресаваща, катастрофална, съкрушителна, потискаща, небивала, макар и логична загуба". Като добавка въпросните леви сноби за пореден път люто ругаят българския народ за неговата недалновидност и тъпота.

Викането на критиците винаги се чува по-ясно,въпрос на силно виканеСамо че както викат, те все подминават по-важните въпроси, а за възможни отговори изобщо не искат да чуят. Толкова ли сложни са тези въпроси? Или са просто неудобни?

Ето опит за няколко отговора на старателно премълчаваните въпроси:

Изборите показаха, че СДС е представителната, водещата политическа сила вдясно и втората сила в България. Който както и да ги пресмята, резултатите не са по-лоши в сравнение с юни 2001-а, дори са малко по-добри.

Политическата активност около местните избори показа, че ръководството на СДС има разработена програма за управление. Трябва да си сляпо тенденциозен, за да не забелязваш това, когато става дума за привличане на инвестиции, за по-добра жизнена среда, за качествено социално и здравно обслужване, за образование и култура, за бързи и достъпни административни услуги, за прозрачност на управлението, за обществен ред и сигурност. И разбира се, за потвърждаване на евроатлантическата ориентация на България без никакви компромиси. СДС продължава да управлява в достатъчно общини, където има възможност да доразвива своя десноцентристки европейски проект.

За СДС гласуват онези, които вярват в необходимостта от прозрачност и отговорност в управлението в диалог с хората.Резултатите от изборите показват, че СДС започва да си връща довериетоименно на такива хора.

Много пъти през последната година и половина кой ли не за щяло и нещяло изискваше СДС да провъзгласи нова коалиционна политика. Ръководството аргументирано изчакваше да минат изборите. Сега се вижда, че е било правилно да се изчака. След изборите СДС вече не е сам в десноцентристкото пространство. Има политически формации, за които беше даден вот, те реално съществуват, с тях може и трябва да се говори. Гласуването показа също, че много партии изобщо ги няма - независимо дали някакви лица още се провикват по медиите от тяхно име. С тях не може да се говори. След тези избори разпадащата се компания на управляващите изобщо не може да претендира за място в политиката, още по-малко в обществото.

Трезвият извод е: СДС не може сам да постигне целите си. Естествено е да потърси партньори в своето политическо пространство. Разбираемо е да постави пред тях своите изисквания. Ако оценките по принципни въпроси съвпадат, ако условията на СДС бъдат приети, може да се мисли и разговаря за рамките на бъдещи съвместни действия.

СДС винаги го е декларирал и с думи, и с действия, каза го преди тези избори, заяви го след тях - основен противник е БСП. Това е принципна позиция, отстоявана от всяко ръководство на СДС, която левите агитатори наричат "пещерен антикомунизъм".Противниците на синята партия бесуват срещу откритата приемственостна лидерите, която гради основата на принципите. Противник е БСП, противник са онези, които бленуват промяна в геостратегическите приоритети на България, противник са авторите на илюзии за ограничаване на така трудно постигнатите демократични завоевания. В защитата на тези основни ценности през годините лидерите се сменяха, но не измениха на главното. Филип Димитров застана зад Иван Костов, Костов застана зад Екатерина Михайлова, тя е зад Надежда Михайлова.

Критиците на СДС все "забравят" за категоричната последователност, с която ръководството и лично лидерът наложиха ясни правила и изисквания за прозрачност в партията. Надежда Михайлова не сключи сделка с никого, не изневери на достойното поведение, не се поколеба да вземе най-трудните решения и да предприеме болезнени действия. Наистина изумително е как из калта, разляла се навсякъде из българския политически пейзаж, тя се реши на мерки, немислими за предпазливите прагматици и за тарикатите в политиката.

Най-тежката атака срещу нея сега е, че не достигна до втория кръг на изборите в София. Само че СДС и Надежда Михайлова постигнаха и в София, и в страната резултат двоен и по-висок от всички социологически прокоби, с които беше облъчвано обществото през последните 9-10 месеца. Само че сега се случва това, за което тя говореше през целия месец преди изборите -СДС започва да налага своята визия, своите принципи,своята стратегия за бъдещето на София.

В неделя Стефан Софиянски ще бъде достатъчно подкрепен, за да получи правото на трети кметски мандат. Но този път той ще управлява под контрола и според изискванията на съвършено ново мнозинство в общинския съвет. То ще определя правилата и принципите, то ще контролира кмета и неговия екип.

Ако не пожелаят да се присъединят към разума на новото мнозинство за решаване проблемите на столицата, съветниците от БСП и НДСВ сами ще се изолират. Различните приоритети на левите и провалът на управляващите правят трудно, ако не невъзможно сътрудничеството и с едните, и с другите. Принципите, които СДС изисква и ще наложи, ще направят невъзможно в общината да се копират задкулисните пазарлъци, практикувани в коридорите на правителството. Така в София могат да се зародят основите на ново обединение за нов тип управление, в което водещи да бъдат прозрачността, отговорността, контролът, координираните действия.

Законовите промени, извършени от парламента по настояване на СДС, и правилникът за работата на съвета ще трябва да изключат възможносттав София да се случва пак онова, което е бивало през последните 8 години -щедро платени съветници, които независимо от партийната боя бодро гласуват всяка приумица, всеки каприз на кмета, на своя председател, най-често на двамата заедно.

Консултациите от последните дни дават да се разбере, че разумът може би надделява в повече политически глави. Като се изключат, разбира се, напълно самозабравилите се управляващи, вече никой не приема политиката и поведението на техния лидер. Местните избори, каквито и да ги приказват царските пропагандисти, правят все по-нетърпима арогантността, с която забатачват държавата.

Предстоят горещи събития. Формирането на ново обединение в дясното - не само в София, още по-енергично на други места в страната - дава знак за това.
26
598
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
26
 Видими 
30 Октомври 2003 22:22


    Баси лицемерния мръсник ...
30 Октомври 2003 22:29
Господина ми говори че СДС е Дясно центристка партия ! Бе човече къде ти отиде НДСВ , мон вю ! СДС е дясна партия и няма нищо общо със Дясноцентристите НДСВ във случая !
Ако бяха действително ДЯСНА ПАРТИЯ НЯМАШЕ ДА ОТКАЖАТ КОАЛИЦИЯТА ПРЕДЛОЖЕНА ОТ НДСВ ОЩЕ 2001 !
А има ли смисъл да говориш неща които се знаят и от малките деца ! Правиш се на политик или си във театър "Сълза и Смях" !?!?! Не разбирам ?!?!?
30 Октомври 2003 22:38
Почти като Работиническо дело за априлския пленум.
-
Но най-ми хареса картинката "Филип Димитров застана зад Иван Костов, Костов застана зад Екатерина Михайлова, тя е зад Надежда Михайлова". Мале-е-ей, що за купон е бил...

30 Октомври 2003 22:56
Тази статия е направо захарен памук, оцветен в розов цвят.

30 Октомври 2003 23:04
И аз бих застанал зад Надежда А кой ли е застанал зад Панайот
31 Октомври 2003 00:30
А дали Вилфред я е поздравил за контактите с Петър Манджуков? Драги ми Панчо!
31 Октомври 2003 06:07
Тоз не можах да го изчета до края... маи не сам ничто загубил.
31 Октомври 2003 06:31
Срещат се двама приятели. Единия пита другия.
- Абе приятел виждам, че излизаш сал с една и съща жена. Няма ли да разнообразиш.
- Аз съм моногамен. - отвърнал другия.
- Абе, че си гамен знам. Не знаех че си моно...............
Бррррррррррррррррррррррр...........
31 Октомври 2003 07:26
Според мен форумецът Гантрий трябва да бъде лишен
от право да пише във форума за три дни.
Никой не може да си позволи да псува сДС!
Особено когато партията е на колене....Спасението на сДС е твърде отговорна задача, за да бъде поверено само на седесарите.
България има вопиюща нужда от десна партия.
***
предлагам лицето Гантрий да бъде наказан.
31 Октомври 2003 09:20
Аз също виждам началото на новата десница! Ето какво прочетох вчера по форумите:
...
След дълго умуване по казуса "ПОМИЯРА НА ЦАРА ИЛИ СЕКИРАТА" стигнах до следния извод.
След като паркетният "политически елит" - СИНИ ЛЪВОВЕ-ПУБЕРТЕТИ, ЧЕРВЕНИ СТОГОДИШНИ КРЪВОЛОЦИ И ЖЪЛТИ ДВЕГОДИШНИ МАЛОУМНИЦИ - ни сервира този "избор" за неделя, не е лошо да им се каже следното.
(Това, което ще кажа, си е мое мнение, не го налагам никому. Обаче, ако някой иска да го следва, няма да наказвам.)

ИЗБОРЪТ "ПОМИЯРА НА ЦАРА ИЛИ СЕКИРАТА" ИЗОБЩО НЕ Е ИЗБОР!
ЗНАЧИ, ИСКАТЕ ДА НЕ ИЗБИРАМЕ, А?!? ААААААА, НЯМА ДА СТАНЕ! ПОНЕ ПРИ МЕН!

Избор "ПОМИЯР НА ЦАРА" означава продължаване на корупцията, търпене на МАЛОУМНАТА ДС-КУКЛА НА КОНЦИ, гнусни тарикатлъци, далавери, безобразия, предателства, помияри по улиците - и в главите.
А избор "СЕКИРАТА" означава поемане на отговорност от страна на тия, които с издигането на "СЕКИРАТА" пожелаха да не поемат отговорност, надявайки се, че "СЕКИРАТА" няма да бъде избрана.

СЛЕДОВАТЕЛНО ИЗБОР "СЕКИРАТА" Е ВСЪЩНОСТ ДВОЙНА СЕКИРА!

Аз лично, антикомунист през целия си съзнателен живот, борил се с комунизма (доколкото е можел) и през комунизма, и след това, гласувал винаги на всички досегашни свободни избори за всички сини кандидати (а тия неизменно биваха ВМЕСТО КОНЕ КАТЪРИ или най-често МАГАРЕТА) реших твърдо следното.
Ебах им мамата (без извинение) на тия сини, червени, жълти и пр. гнусни балкански тарикати!
Непрекъснато вече 14 години ще ми предлагат да им купувам катърите и магаретата вместо коне!
Айде бе? Тоя път вече няма да стане! Затуй:

НЕКА БЪДЕ ДВОЙНА СЕКИРА СРЕЩУ ТАРИКАТЛЪКА!
НЕКА УПРАВЛЯВА СЕКИРАТА!

(Ако кажат и другите!)

Тоя и той, нещастника, Божееееееееее - СБЪРКАН ТОТАЛНО! ОТ ГОРЕ ДО ДОЛУ!!!
Ляв кандидат с дясно мислене и поведение.
Син заместник-министър, Беровски (мултигрупов) министър, сега червен кандидат-кмет!
Ебааааааааааааати перверзията! Ебааааааааааааати "държавата"! Ебааааааааааааати популацията, която ги търпи тия работи!

АЙДЕ, РЕШИХ!
ЩЕ ОТИДА И ЩЕ ПУСНА ЕДНА СЕКИРА В НЕДЕЛЯ!
ПЪК АКО ЩЕ ДА СЕ ПРОДЪНИ ЗЕМЯТА!
АКО ЩЕ ДА МИ ИЗСЪХНЕ РЪКАТА!
АКО ЩЕ ТУРСКО ДА СТАНЕ - ИЛИ РУСКО!

КАТО ЩЕ Е ГАРГА, ДА Е РОШАВА!
КАТО ЩЕ Е ПЕРВЕРЗИЯ, ДА Е ПЪЛНА!
КАТО ЩЕ Е СБЪРКАН, ДА Е СБЪРКАН ОТ ГОРЕ ДО ДОЛУ!

А ВСЪЩНОСТ СЕКИРАТА НА ПАРКЕТНИЯ "ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ" Е ДАЖЕ ТРОЙНА!!!

СЕКИРА:
(1) НА СИНИТЕ ЛЪВОВЕ-ПУБЕРТЕТИ;
(2) НА ЧЕРВЕНИТЕ СТОГОДИШНИ КРЪВОЛОЦИ;
(3) НА ЖЪЛТИТЕ ДВЕГОДИШНИ МАЛОУМНИЦИ!

СЕКИРА И ТОВА Е!

А АКО ИЗБЕРАТ ПОМИЯРА НА ЦАРА, НЕКА ГИ РЪФАТ ПОМИЯРИТЕ ПО УЛИЦИТЕ!
И НЕКА ЧЕНГЕСАРНИЦАТА И МАЛОУМНИКА УПРАВЛЯВАТ ОЩЕ!

....

Та какво синьо, би било това старите бандити отново да си развяват коня, Софиянски да продължава предателски и мазнишки да се подхилва и да задълбочава престъпния подход в общината, дясното да се разлага и да става все по-неясна, лишена от всякакви принципи мъглявина, в която спокойно да си живуркат ченгета, сиви икономически лобита и всякакви комунистически креатури ...!!!!
За да направим истинско оздравяване на дясното, за да се роди новия дневен ред на СДС, за да дойде естественият лидер (независимо как ще се казва), за да има ценностна основа за правене на политика, явно ще трябва София да бъде за един мандат червена ...!!!
Цикличността в политиката така или иначе ще доведе някой ден на власт червен кмет, не се заблуждавам че той ще е много добър мениджър и управленец, но поне е открит враг ... открит мухльо, когото можем да низвергнем на следващите избори, но когато вече сме избистрили собствената идентичност и ИМАМЕ ИСТИНСКИ ЛИДЕР ... а не психически неуравновесена фльорца, готова и на сделка с дявола само и само, за да не поеме отговорността за краха на СДС, който тя докара ...!!!
СТИГА СМЕ СЕ КРИЛИ И СМЕ ТЪПКАЛИ ДОСТОЙНСТВОТО СИ ВСЕКИ ПЪТ ... АМАН ОТ КУРВИ И ПОМИЯРИ ... !!!

....
И какво като гласувате за Софиянски? Ще продължи да пълни бездънната си паст. И Любо Наглата пъпка ще продължи да смуче...Няма да свърши света.
Нито пък ще свърши, ако Секирата стане кмет. Какво сте се разпенили, голяма драма - голямо нещо. Голям праз. Изберете си Софиянски и бъдете щастливи. Все толкова лековерни и все толкова бедни.
31 Октомври 2003 09:31
Всичко би било много хубаво, ако беше вярно.

Каква нова десница - със старите уродливи мутри на Антоан и Софиянски???

И как сега СДС ще контролира далаверите на кмета (един вид - затворете си очите за пореден път и гласувайте - пък ние няма да му даваме да си разиграва коня)?

Ами нали през двата мандата на Софиянски СДС имаше пълно мнозинство в СОС? Някой син съветник, дори само един, публично да се е обявил срещу безобразията на Софиянски и Антоан?

Как сега ще ги контролираме, като дори нямаме мнозинство?

Жалко, надявам се Панчо да не мисли това, което е принуден да напише.
31 Октомври 2003 09:46
Ако само още един шиит, като надраскалия в партиен транс настоящата статия, вземе и той да излее глупостта си до неделя, вероятно и други свободомислещи, подобно на Кобалт, ще вземат наистина абсурдно решение. Защото на абсурда може да се противопостави по-голям абсурд...
31 Октомври 2003 09:49
Драги ми Панчо,
само с това задно салто няма да омилостивиш Надеждата ни!Ще трябва до блясък да лъснеш подметките й, да протриеш колена и лакти пред Светиня Му...Дерзай!
31 Октомври 2003 09:50
Странна е основната идея обаче: да се борим със Софиянски и мафията на Антоан Николов като ги изберем отново и ги привлечем за съюзници.

Иначе лицето "Драги ми панчо" показва завидна журналистическа висота!
Това "този зад онзи, а онзи зад онази" като танц на умиращите лебеди ли трябва да мине? Язък за изхабената вестникарска хартия - колко ли гора е изсечена, за да се появи този монумент на мисълта.

31 Октомври 2003 09:59
Проблемът бил - Софиянски или Александров?
А има ли изобщо такъв проблем? Нека приемем, че вместо един от двамата в съвета като кмет влезе самият Господ Бог.
Но общинските съветници са вече избрани. И те могат да наложат на Господ такъв дневен ред, и да гласуват такива решения, че и на Него да му причернее пред очите. И да посегне към торбата с чудесата.
Само че при Демокрацията торбата с чудесата е непозволен похват. Тя е заменена с ясни процедури. Е, където процедурата е неясна, винаги може да се обмени туй-онуй под масата.
Какво значение има тук някакъв си кмет? Пък бил той и Господ?
Интересно ми е защо тази част от проблема се изпуска при анализите...
31 Октомври 2003 10:14
Панчо май е в някакво друго измерение, учуден съм, че към края така и не стигна до извода, че СДС е водещата политическа сила.
31 Октомври 2003 11:53
"За СДС гласуват онези, които вярват в необходимостта от прозрачност и отговорност в управлението в диалог с хората"
точно пък тези хора изобщо не гласуваха. а скоро и няма да гласуват, защото не виждат за кого.
на панайотчо очевидно не му е ясно, че нито една партия не си възръща доверието на хората, просто една партия успя да мобилизира де що свой електорат има, който все още може да ходи.
31 Октомври 2003 12:01
Панайот наистина има нужда не от една, а от повече десници!!!!
Преди четиринадесет години българското общество с облекчение се освободи от опеката на Партията - Държава! Сега София и софиянци полагат усилия да направят същото - този път от Партията - Община. За сега безуспешно. Преди осем години един Демон оглави тази община на крилете на СДС след едно фалшиво фарисейско вричане в симпатия за същата тази политическа сила...И духът излезе от бутилката! Последва сформиране на семейната Общинска банка, назначаване на глутница вълци начело на общинските фирми - Валентин Димитров /Топлофикация/, Николай Беров /ВиК/, Красимир Арсов /Чистота/, Георги Найденов /Градски Транстпорт/, Георги Белчев /Гр. Библиотека/ и др. Бавно и методично София бе обладана от приближени и сродници на Софиянски - последва създаване на Охранителна фирма Егида, агенция за външна реклама Имидж на кумата на Софиянски и съпруга на Любо пъпката - шеф на ОБ, Общинска застрахователна компания и т.н.От главата на тези велможи до ден днешен не е паднал и косъм!
Апетитите стигнаха връх с придобиване на сериозен пакет от собствеността на Соффарма и утвърждаване на почти монополно положение на пазара за лекарства!
За да бъде щастието пълно на Софиянски му беше нужен политически комфорт, който той изгуби след сакралното "олекна ми". Така се пръкна и ССД - чадър за далаверите на Софиянски и сие. Така кръгът се затвори за кръгова отбрана - срещу всички с всички средства. Към него са присъедини с "благородна" цел и вестник Труд!
В снагата на София се впиха всякакви твари - концесионери, придворни подизпълнители и доставчици, паркинговладетели и обикновени Паяци....
Е, как ще се отърве София от тази целувка и усмивка? Революциите вече не са на мода, а изборите се оказаха едноактна пиеса, чиито сценарий и актьори струват жълти стотинки на "спонсорите" от приятелския кръг "Чунчо"!!!! Последният напън е да се обезличи партията олицетворяваща дясното пространсто- СДС. Да се унищожат тези, които повярваха в доброто начало в политиката и не приемат безпринципните съглашателства, създадени с едничка цел - личностно и групово забогатяване! Надежда пусна Юда в храма!!!!Това може да коства обсебването на СДС от Софиянски и клика и последваща реализация на детската му мечта - премиерския стол след година и половина.
За това все още не е късно да се отреже главата на змея и продължи процесът на утвърждаване на новите ценности в СДС, оповестени след оттелянето на Орешарски от Кампанията и накарали хиляди честни хора да повярват, че не всичко е опорочено и безвъзвратно загубено!
ГЛАСУВАЙТЕ ПО СЪВЕСТ ПРИЯТЕЛИ! И ЗНАЙТЕ ЧЕ АЛЕКСАНДРОВ НЕ Е ЗАПЛАХА ЗА СДС, ТЪЙ КАТО ЩЕ БЪДЕ КАТО СПЪНАТ КОН В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ, НО ПОЯВАТА МУ ЩЕ КАТАЛИЗИРА ПРОЦЕС НА ПРЕЧИСТВАНЕ, КОЙТО НИ Е БЕЗКРАЙНО НЕОБХОДИМ КАТО ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА!
31 Октомври 2003 12:47


СДС винаги го е декларирал и с думи, и с действия, каза го преди тези избори, заяви го след тях - основен противник е БСП.
Невярно. Преди парламентарните избори през 2001 година тогавашния лидер на СДС неколкократно и официално обяви, че основният политически противник на СДС е НДСВ, с което обърка мощно синия електорат. Справка - ръководената по това време от г-н Денев БТА.
31 Октомври 2003 13:43
ДЕДОВЕЦ,

ПЕРУШАНЕ, номиниран си за м.октомври
31 Октомври 2003 13:47
Точка 3 от изказването на Надежда Михайлова на XIII национална конференция на СДС, 10 март 2002 г., един час преди да бъде избрана за председател на Съюза на демократичните сили

“3. НЕ съм със Стефан Софиянски, защото ако търсех лесния път, щях да създам и аз поредното икономическо лоби вътре или извън СДС. Каквито продължават да съществуват.”

Това са моралът и принципността на Надежда Михайлова! Утре може да ни призове да подкрепим НДСВ и бившия цар и други креатури на ДС. И защо изказванията и решенията на XIII национална конференция са махнати от сайта на СДС?

Препостинг от Медиапул...
31 Октомври 2003 14:27
НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ СА ИЗВЪРШЕНИ ОТ ИВАН КОСТОВ И СДС.

1. ИЗТОЧВАНЕТО НА БАНКИТЕ.
През 1992 година по време на правителството на Филип Димитров и финансов министър Иван Костов беше премахнат банковият надзор, което позволи да се взимат необезпечени кредити. (пише го черно на бяло в Държавен вестник) Премахването на банковият надзор създаде кредитните милионери. И сега си спомням изявлението на Иван Костов по БНТ, че това става за да се премахнат бюрократичните пречки пред развитието на бизнеса. Банковият надзор беше възстановен едва през 1995 година от правителството на Виденов, но вестниците тогава пишеха, че банките вече са източени и се очаква техния банкрут. Това е най-голямото криминално престъпление в новата българска история и тогавашният управител на БНБ Тодор Вълчев и Иван Костов отдавна трябваше да са в затвора.
Самото източване на банките стана по пазарен принцип, този който даваше кредитите, взимаше от получателя някакъв процент от сумата. Всички на които им стискаше да вземат кредити по този начин с пълното съзнание, че не могат да ги върнат спечелиха, защото днес никой не преследва кредитните милионера. Напротив, днес те гордо се наричат български бизнес.
2. СЪЗДАВАНЕТО НА МАФИЯТ.
Отново правителството на Филип Димитров. До тогава охранителните фирми се лицензираха и контролираха от МВР. Димитровото правителство прие закон според който те започнаха да се регистрират като обикновени търговски дружества. Ако погледнете Държавен вестник ще видите, че всички мафиотски групировки бяха създадени и се регистрираха веднага след приемането на този закон. Става дума за ВИС, СИК и още много други. Именно тогава започна големия рекет и лепенето на стикери. Едва правителството на Виденов отново възстанови контрола и лицензирането от МВР, като групировките веднага се пререгистрираха като застрахователни дружества.
3. КРИМИНАЛНАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ.
По последни данни 74% от приватизираните предприятия (огромната част от тях приватизирани по време на костовото правитество) са фалирали или са в процедура на несъстоятелност. Разбирай че те са били разпродадени за старо желязо и с получените пари щастливите собственици са си купили мерцедеси и са си построили резиденции.
4. СЪСИПВАНЕТО НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО
Връщането на земята в реални граници, което направи на практика почти невъзможно използването на модерни форми на земеделие и ни върна в средновековието. Да припомним и разграбването на селскостопанска техника и имущество от ликвидационните съвети.
5. ПРОКАРВАНЕТО НА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ГАЗПРОМ В БЪЛГАРИЯ.
а). Поставянето на посредник между Газпром и Булгаргаз. Става дума за Топенерджи, която днес е известна като Овъргаз. Правителството на Виденов не искаше да приеме да има посредник, между Газпром и Булгаргаз, който не върши никаква работа, а само прибира парите на границата. То отказа да подпише този договор, който по късно беше подписан от правителството на Ст. Софиянски.
б). Подписването на неизгоден договор с Газпром, за цената на газта. Виденов не искаше да подпише този договор, защото той беше неизгоден за България и щеше по неговите думи да доведе до фалит нашите химически предприятия. Този договор беше подписан от Бакърджиев, който беше посрещнат с фанфари. Голяма част от химическите предприятия фалираха. Всъщност в свалянето на правителството на Виденов и предизвиканата финансова криза взе активно участие Газпром. Показателен е факт, че след като виденовото правителство беше свалено, цената на долара без никакво външно финансира падна от 3000 лв. на 1500 лв. само за две седмици. Тук си личи и почерка на Сорос, който беше най-позорно изгонен от Виденов, защото искаше да промени нашите учебници по история и да ги направи по-малко националистически.
6). СЪТРУДНИЧЕСТВО С МАФИЯТА ПРИ СВАЛЯНЕТО НА ЗАКОННО ИЗБРАНО ПРАВИТЕЛСТВО.
По време на събитията от 1996-97 година при свалянето правителството на Виденов, СДС и Иван Костов организираха шествие на българския бизнес срещу това правителство. В това шествие участваха наскоро убитият шеф на Мултигруп, на ВИС, СИК и други такива. Във вестниците от това време има фотографии, на които се вижда как Костов гордо крачи до тях. Разбира се, не минало само с шествието, по-важна е финансовата подкрепа, която са получили превратаджиите.

АКО НЕ ПОМНИТЕ ТЕЗИ СКОРОШНИ СЪБИТИЯ ЧЕТЕТЕ СТАРИ ВЕСТНИЦИ ГОСПОДА И ДРУГАРИ, ТАМ ВСИЧКО ПИШЕ.
31 Октомври 2003 14:47
Ало, Истината, ти да не се казваш Румен Петков или друга някоя с.....ь?
31 Октомври 2003 15:31
Панчо, ти си обида за моята интелигентност, вземи се скрий някаде !!!!!
31 Октомври 2003 16:59
Широко отворените Надеждени порти за всякакви разнородни помияри, постилат пътеката към престола на Камората на синилките за Баш Помияр №.1, който да оглави глутницата от десния фланг.
Умря Командира!
Да живее Помияра!31 Октомври 2003 18:01
TOP GUN,
МНОГО силна фактология! И много силен анализ !
БРАВО !
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД