:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 298
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Контра

Червеният банкер срещу синия... какъв?

От призивите в полза на Софиянски лъхна на мухъл. Те не са: той ще управлява по-добре от Александров, а: да не допуснем кмет "комунист". Събужда се онова, което владееше България през 90-те години и на практика докара до тежко състояние държавата и икономиката. Защото при него аргументите за избор на управляващи бяха не заради качества, а защото са "наши" и викат "долу комунистите". Така СДС оглави и съдебната власт, и икономиката. Резултатът се видя. Дълбоко разстройство на държавата.

Слава богу, днес антикомунистическите трепети на лидерите нямат същата подкрепа в избирателите както през 90-те. Повечето от тях видяха, че крясъците против червените прикриват амбиции за власт и кражба.

Забавно е, че призивите на Надежда Михайлова да не допуснем "нереформираната" БСП (до поста кмет на София!) идват в момент, когато Социнтернът прие нашите т. нар. "комунисти" за пълноправен член. Това сигурно няма да им помогне много на изборите, както и външната подкрепа за СДС досега не е имала решаващо значение.

Пък и изборите за кмет са нещо друго. Заставайки зад Софиянски с антикомунистически аргументи, различните партии само политизират поста кмет. Тоест за тях той не е човек, който управлява града - една твърде професионална, експертна дейност, - а политически пост, на който трябва да седне наш човек. И зад политическата фасада да последва раздаване на баницата - на тая партия кметски места, на оная - членство в бордове и т. н.

Александров декларира, че няма да допусне такива пазарлъци и ще си назначава по своя преценка и професионални качества. Самият факт, че го декларира, без да го питат, показва, че това е по-скоро предупреждение към лапачите в БСП и той има воля да не ги допусне да му вържат ръцете. Александров е банкер и не е член на БСП. Той е сравнително ясен.

Доколко е ясен обаче образът на Софиянски след два мандата кмет на София?
32
587
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
32
 Видими 
30 Октомври 2003 23:44
И Софиянски е ясен-мръсно, крадливо копеле!Политизирането на изборите идва от кариеристите по бай Тошово време изявяващи се сега като седесари- в това число са Костов , Софиянски, Савов /бог да го прости / и други нагаждачи.
31 Октомври 2003 00:32
Чудесна статийка! Напоследък все повече се убеждавам , че ретроградното СДС със своята единствена "дясна " ценност антикомунизма изигра изключително вредна роля по време на прехода. Жалко , наистина много жалко , че в България никога не е имало нормален десен електорат с демократично мислене. А като гледам и скоро няма да се появи.
31 Октомври 2003 04:28
То е повече от ясно, че схемата е червеният банкер срещу синята кражбата с усмихнато лице! Нужен е още един мандат, за да бъде дооглозган общинския кокал и да бъдат заличени следите от кражбите през предишните два мандата.
После – чисти като сълза и познатото ДАЙТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА!

Не знам дали БСП е реформирана или не, но едно е сигурно, че рИформата в сДС изобщо не е започвала и то е все още на нивото на примитивния пещерен антикомунизъм и отявлен слугинаж в полза на чужда държава.

31 Октомври 2003 04:39
Abe Alhen e qsen. Pasha Emelianovich obache ne mi se vryzva. Tesla otsekyde!
31 Октомври 2003 05:01
аха
31 Октомври 2003 06:16
Че Софиянски е крадлив- знам го. Ама не съм убеден, че е по-крадлив от Александров. Аре са ..... Не съм от вчера.... Знам малко за банковата система по Виденово време..... та даже и по татово време........
31 Октомври 2003 07:35
И двамата кандидати са маскари.
Да ги теглите на кантар е наивно и глупаво.
Тоя се бил накрал и нямало да краде повече а онзи не бил се накрал....
Тези сметки ще ви излезнат през носа.
Не ходете да гласувате! Ако никой не отиде освен дежурните 150-200 клакьора имате ли представа какво шоу ще настъпи?
Такова шоу каквото не сте си представяли.
Не гласувайте! Кандидатите са ...Халваджията за Бозаджията....
31 Октомври 2003 09:32
Брей, най-после разбрахме кой е виновен за дълбокото разстройство на държавата - СДС, разбира се! Ама трябваше и Иван Костов да се спомене, фондация Демокрация и М. Чорни. Иначе токувиж някой няма да се сети какъв е отговора на задачката "Червения банкер срещу синия ... какъв?".
31 Октомври 2003 09:36
Кой спечели от скандала с паричките на Мишата Черни - ония 200к? А кой беше шеф на ЦКБ по онова славно Виденово време дето банките фалираха като по поръчка и "куче влачи - диря нема"? Още ли има заблудени? Е, поне за сега други въпроси нямам.
31 Октомври 2003 09:41
"Така СДС оглави и съдебната власт, и икономиката. Резултатът се видя. Дълбоко разстройство на държавата."

По-голяма хуцпа от това дори форумният султан не може да изкаже. То бива, бива, ама чак толкова наглост...
31 Октомври 2003 10:04
Никаква хуцпа не е, а си е чиста истина. Погледнете "здравата" каса - здраво се краде, а най здраво по времето на усмихнатия крадец. Съдебната система не може да се отърве от "корифеи" като Марков, Григоров и сие. И още много "гениални" решения. Подобни крадци и мошенници бяха и по виденово време, но не мога да ги свържа по никакъв начин с малката секира.
31 Октомври 2003 10:19
Ами въпроса кой спечели от скандала 200К е ясен.
Без него щеше да има балотаж Михайлова-Александров.
31 Октомври 2003 10:22
Изборът между Софиянски и Александров за свободомислещия и честен човек е като дилемата "Кое да си отрежа - палеца на дясната ръка или кутрето на лявата?" А всъщност ампутация въобще не се налага.
31 Октомври 2003 10:32
Ами въпроса кой спечели от скандала 200К е ясен.
Без него щеше да има балотаж Михайлова-Александров.


Ха ха ха, май някой хора бъркат форума с форум "вицове" на гбг.бг

До Помнещ: Колега, те сините другари сега са ни Филчев назначавали, ни Татарчев помирисвали, а за "костовиста" Григоров и "съдията" Марков въобще не са чували. Изобщо - чакат народа да изпадне в амнезия, за да се появят пак на бял кон. Сигурно искат и да забравим за гениалната им РМД приватизация и привличането на ключови инвеститори като Зееви и Чорни. Е, няма да забравим
31 Октомври 2003 11:19

Точно така. СДС батиса държавата - закри селското стопанство, което никъде в бившите соц.страни не направиха. Назначи кретени на всички равнища. Разгони кадърни хора - коминисти, некомунисти - всички бяха в кюпа, щото не са от СДС. И Софиянски забатачи София, но това ще се види тепърва. Скандалите с неговите кражби ще почнат да гърмят дори ако той спечели изборите пак. Тогава ще изпадне в по-лошо положение, отколкото ако беше загубил.
31 Октомври 2003 11:32
Да бе, много беше смешно!Магаре да е , червен да не е.Ха-ха-ха!И това през 2003.Авторът е прав.Питам се може ли да са толкова нелепи?
Или пък по- скоро нагли?Ще ни пробутват те на нас лозунги като през 90-та.И то след няколкото им години управление.Уточнявам- не съм фен на БСП , но може ли такова нещо?Докога политиците ще сямтат, че сме толкова политизирани, че ще минем глупотевините им със снизходителна усмивка?
31 Октомври 2003 11:36
Баш така си требе...
Некои работи трЕбва да се помнят...
31 Октомври 2003 12:39
NE NA KLIENTELIZMA!
DOLU ESNAFSHTINATA!
31 Октомври 2003 12:48
Бравос, този бакалов от щаба на Александров ли е? Това платена публикаци я ли е.

Александров е симпатяга, само дето е подкрепен и издигнат от БСП-това малко ли е? Значи за "раздаване на баницата" иде реч - "на тая партия кметски места, на оная - членство в бордове", да си сменят местата, а бакалов?
Инак възниква простичкия въпрос защо не разбра за осем години що за птица е Софиянски, като ти е ясен банкера. Малко ли време имаше, малко ли сторено пред очите ви и и малко ли документи и доказателства има? Ми извади, покажи, изясни-аз ли да го сторя?Или така, по махленски, с инсинуацийки и внушения е по-лесно...
Айде сички за единия комат работим и за паницата леща. .. Ма чак толкоз...
31 Октомври 2003 13:28
За Софиянски има все пак някакви обяснения защо се кандидатира отново, но за Александров трудно ги намирам, още повече, че той категорично заяви, че не е обвързан партийно. Ако предположим, че е успял и постигнал лично материално благополучие, че има престижна и добре платена професия, че тепърва го очаква публичност във връзка с японската болница и други проекти, минаващи през банката му, то каква трябва да е причината да се съгласи да се кандидатира за кмет и то, подкрепян от БСП? Ако си отговорим на този въпрос, то тогава обсъждането на дилемата СДС или БСП ще стане излишно
31 Октомври 2003 14:11
Чукче, на твоя въпрос отговора може да се проточи цели страници...Най добре ти дай отговор на въпроса защо пишеш в тоя форум и го приеми за отговор на въпроса, който задаваш за Александров.
31 Октомври 2003 14:24
Седесарите, симпатизанти на Софиянски, засега плахо се изцвъкват във форума. Това е интересно като признак. Какво ли ще стане в неделя? Нещо няма много бурни защити на усмихнатия кмет. Що ли? И отново като пръдня се разнася седесарщината - който симпатизира на Александров, бил от неговия щаб, егати безобразието. А който е за Софиянски, е почтен човек. Ех, седесари, сеседейци, софиянски защитници, що не се гръмнете да не се мъчите?
31 Октомври 2003 14:49
Sofiqnski gubi ot podkrepata na SDS .........
i sega kakvo pastirkata (bez) Nadejda (za Sofiq) shrte zapovqda na sinite ov4ici da glasuvat za sofiqnki............ a ne e li obidno? a ne se li glasuva6e za li4nost? rabotata zaprili4va na prezidentskite izbori....... samo 4e na horata na rakovska 134 mai ne im e qsno 4e toq nomer s "dolu kumunista!" ve4e ne varvi i na horata im pisna, , sofiqnski shte zagubi i sam si e vinoven toq pat Sofiq nqma da ostane sinq - kolkoto i da mu se iska na Vasko Keca i CO ....
31 Октомври 2003 14:51
Гръмни се ти, бе!
Що се отнася до Софиянски, ще гласувам за него без да ми мигне окото! А на първия тур гласувах за Надка! А сега, де! Или много ти се иска да съм правоверен син хардлайнер и да гласувам за Секирата? Няма да стане!
31 Октомври 2003 15:00
Главурко, макар обикновено ЧУКЪТ да разбива главата, този път стана обратното - ти ме разби! Ако мотивите на Александров да иска да стане кмет са като моите защо пиша във Форума - жална им майка на избирателите му
31 Октомври 2003 16:37
Ай сиктир,

Много, ама много си ограничен.
31 Октомври 2003 16:44
Може и да съм ограничен, но поне не си сменям боята през два дена...
31 Октомври 2003 17:31
Неделният електорат на Баш Помияра е без дилема. Гнуслявите и не гнуслявите, драйфащите и не драйфащите са принудени да гласуват единно и антикомунистическо.
Дано гнуслявите обаче, да не драйфат върху урните.

31 Октомври 2003 17:44
1.АКО членовете и симпатизантите на СДС гласуват в неделя за Софиянски- сами ще забият нож в гърба на СДС-то!
2.АКО членовете и симпатизантите на СДС гласуват в неделя за Александров-сами ще забият нож в гърба на СДС-то!
3.АКО членовете и симпатизантите на СДС си останат вкъщи в неделя и НЕ гласуват- Александров ще спечели- т.е. , пак нож в гърба на СДС !
ЛОША работа се очертава за СДС !!!

Редактирано от - paragraph39 на 31/10/2003 г/ 17:48:51

31 Октомври 2003 18:08
paragraph39,
Ако електоратът на СДС гласува против Баш Помияра Софиянски несъмнено ще спечели една политическа победа. Тази историческа за СДС победа ще даде подтик на истинските седесари да разчистят пътя за едно истинско СДС, без помияри, без сатрапи, без корумпирани, без клиенталисти.
Разбира се ако са смели, както бяха по времената на милионните си митинги и най-важното - ако са осъзнали необходимостта от едно истинско, революционно прочистване на партията си, която да има едно добро, национално отговорно и проспериращо бъдеще.
Всичко останало е "Лоша рацота", както казваш ти.

31 Октомври 2003 18:27
Най-голямата победа за СДС
ще бъде една загуба на Софиянски.
Този ден ще бъде повратната точка за СДС,
всъщност единственият шанс
да се освободи от непосилната обремененост на своето минало и да гради по новому истинското, повтарям истинското си демократично, повтарям демократично бъдеще и за свой просперитет и в услуга на цялата нация.
И аз, от сърце им го пожелавам.
Омразна ми, както и на всеки българин, на цялата нация ежедневните наблюдения на позора, породено и проиведено от ежеминутни низости на нищожества и на кучешки, помиярски взаимоотношения.

Редактирано от - SultanBg на 31/10/2003 г/ 18:29:45

31 Октомври 2003 18:34
SULTAN BG,
Аз имам предвид СЕГАШНОТО/досегашното!/ СДС ! За него казвам "Лоша работа!" го очаква след вота в София, в неделя!!!
За СЛЕДВАЩОТО "новородено" СДС ще си говорим, когато то се появи- ако се появи и КАКВОТО се появи!?

Редактирано от - paragraph39 на 31/10/2003 г/ 18:36:00

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД