:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 357
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Хроники на нашето време

Нереформираният СДС е опасност за европейското ни бъдеще

Една от погрешните представи, внушавана на българското общество, е, че е достатъчно една нашенска партия да си окачи етикетите "демократическа" и "антикомунистическа" и тя веднага се приема безрезервно от европейските политици. Иначе казано, ръководителите й на всички нива могат спокойно да крадат, да приватизират в полза на себе си или в полза на БРП (близки, роднини, приятели), да рекетират бизнеса, да поддържат стари и нови контрабандни канали, да ползват дарения от престъпници и да се съгласяват с чудовищната корупция в държавния и партийния апарат.

Не, такива партии не се ползват с доверие в Европейския съюз и страни, управлявани от такива партии, се изключват тихомълком от интеграционния процес. Или



тези партии с дискретния натиск на Европа се отстраняват



от власт и пространството им се заема от друга партия. Още в средата на мандата си СДС се бе прочул в Европа с гореописаните практики и затова бе отстранен не от генерал Гоцев, а от Европа, от Величеството.

Изтеклите избори показаха обаче, че в дясното пространство СДС си остава най-голямата партия. НДСВ не успя да заеме лидиращо място в дясното пространство. Не успяха и партийките на отцепилите се лидери на СДС от периода 1997-2001 г.

При вече обединено и реформирано ляво пространство и оформил се център (ДПС и НДСВ), нереформирано остава само дясното пространство, където, както казахме, лидер остава СДС. Но наивно е да мислим, че партия с водачи, станали синоним на корупция, контрабанда, рекет, семейна приватизация и т. н., ще бъдат допуснати от Европа отново да поемат управлението на страната. Нещо повече, нереформираният СДС може да стане сериозна пречка пред европейския ни път.

Необходимостта от реформиране на СДС като че ли е очевидна за всички. Но кой и как да го направи?

Една хърватска поговорка -



"Фалирал бардак не се оправя от стари дами",



е стопроцентово валидна в случая. СДС не може да се реформира от Иван Костов, Муравей Радев, Александър Божков, Надежда и Екатерина Михайлови, Евгений Бакърджиев. Справедливо или несправедливо, имената им са свързани с корупция, рекет, мръсни пари и всичко друго, което прави СДС неприемлив както за Европа, така и за преобладаващия брой избиратели, необходими за евентуално спечелване на избори.

По въпроса кой трябва да изправи на крака един фалирал бардак ясно е, че това не може да бъде и младо момче от тротоара. Реформационният процес трябва да бъде започнат от една от старите дами, познаваща отлично механизмите на функциониране на бардака и ползваща се към момента на фалита с най-голямо доверие на клиентите.

В момента в дясното пространство



с най-голямо доверие се ползва Стефан Софиянски -



това стана ясно от последните избори. Дори и Иван Костов гласува за него, макар и "с отвращение". Консенсусният му характер го доближава до типа европейски политики, прави го приемлив и за политическите сили в центъра и дори за левицата. Да не говорим за седесарския електорат, който гласува на 93% с охота и без отвращение за него на 2 ноември. Ето защо пътищата му за обединител на дясното пространство трябва да бъдат разчистени.
174
838
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
174
 Видими 
04 Ноември 2003 08:42
Да бе реформатори
04 Ноември 2003 09:10
Ченгетата отвръщат на удара
Това е типичната комунистическа наглост и лицемерие.
04 Ноември 2003 09:39
Извинявам се, ама не е ли Софиянски една от личностите, допринесли най-съществено за фалита на споменатия бардак?
04 Ноември 2003 10:21
Другарю Димитров, не мога да разбера от какви позиции говорите за реформиране на което и да било политическо пространство... Може би от позициите на "реформираната" комунистическо-социалистическа партия, към която принадлежите тялом и духом? Партията, в която мирно и съвместно, реформаторски съжителстват Сергей Станишев и Красимир Премянов, Кирил Добрев и Дора Янкова, Татяна Дончева и Румен Овчаров, Румен Петков и Димитър Калчев, Стефан Данаилов и Клара Маринова... Партията на Любен Гоцев, Бригадир Аспарухов, Младен Червеняков... Партията, която припознава като свой Лазар Причкапов... Партията, която издига паметник на Георги Димитров и Тодор Живков... Партията, която празнува на Бузлуджа, но не социалдемокрацията (тогава би следвало да празнува в лозето на Габровски), а социализма.... Партията, която тачи и разчита на Румен Мирчов Спасов, Николайчо Кривошиев, Петър Манджуков.... Партията, чиито членове се обръщат един към друг с "другарю"... Партията, която на думи е за НАТО, но на дела.... Партията, която гордо развява по свои форуми знамето на Народна Република България, вместо националния флаг....
Да продължавам ли с изброяването, професоре?
Вие просто сте нагледно доказателство на две аксиоми. Първата е, че бивш комунист няма. Втората (и по-тъжната) е, че да си комунист е диагноза. При Вас и двете са очевадни. Очевадна е и комунистическата Ви наглост. Както и при партията ви, между другото... Е, с малки изключения, разбира се....
Сполай Ви, лидерю на "реформираните социалисти" в столичния съвет!

Редактирано от - TheBigEdge на 04/11/2003 г/ 10:23:22

04 Ноември 2003 10:29
Изключително елементарна и плоско скроена статия, типично за автора.
Увод /Европа ни иска чисти!/, изложение /СДС, Костов и сие = мръсно/ и заключение /Софиянски е надеждата - зер трябва да има положителен герой и хепи енд, като в американски филм/.
Пропаганда за средношколци.
04 Ноември 2003 10:47
Mnogo zasegnati ima ot tochnite dumi na Bozhidar Dimitrov! Tova sa hora, na koito oshte se privizhda komunizym, KGB-ta, DS-ta i dr. strahotii. Predi 14 godini nikoga ne se e upotrebjavala dumata komunizym tolkova kolkoto sega i to naj-veche ot glupatzi s promiti mozytzi, koito ne znajat che godinata dnes e 2003-ta. ALOOOOOOOOO! Sybudete se, GAJDI!
04 Ноември 2003 10:50
Добра статия ! С такова СДС няма да влезем в Европа . Интересно наистина, дали Костов е гласувал за помияра?, голям майтап
04 Ноември 2003 11:02
Фалирал бардак не се оправя от стари дами",
---------------------------------------------------------------------------------------------
Нъпълно съм съгласен с мнението на Божидар Димитров, че с" Фалирал бардак не се оправя от стари дами", Например стари дами, като Божидар Димитров, Георги Пирински, Александър Лилов, Румен Овчаров, Бригадир Аспарухов, Румен Петков и още много стари живкови "дами от времето на реалният, демократичният, научният и т.н. социализми!
04 Ноември 2003 11:05
Клио,
04 Ноември 2003 11:07
СДС не може да се реформира от Иван Костов, Муравей Радев, Александър Божков, Надежда и Екатерина Михайлови, Евгений Бакърджиев.






Подписвам се под това, че и оттатък биля.....
04 Ноември 2003 11:10
Като стана въпрос вчера за морал и пропаганда, това ли са морално чистите лица на СДС - Софиянски и Костов?
е
Или квото и да си говорим, те ще си се коалират, реформират и най-вече ще крадат...
04 Ноември 2003 11:15
Е баш Стефан Софиянски ли е новото лице, което ще реформира и реанимира СДС?
Та той по чистота и некорумпираност превъзхожда даже Иван Костов. И няма да се насити.
Ако това е вярно, изобщо не ни трябва такова СДС.
04 Ноември 2003 11:20
Klio-
Otdavna vi peia edna pesen - vsi4ko e pari i interesi - niama sini, 4erveni i pembeni, ama mnogo se drazniat niakoi forumci ot tova moe tvardenie, koeto za seten put dokazva, 4e sam prava.
Vsi4ko e edin bulama4 - i mnogoto pari sa otgore- i vseki drapa da stigne grozdeto, a koito ne moje- vika, 4e e zeleno...
Kato si natopil i dvete ruce v meda- ne samo ne ti se 6te da gi vadi6, ami hi4 ne te interesuva kakvo stava zad gurba ti...taka de - koi stoi tam s vsiakakvi celi...
Balamurnici sa tia, deto naistina viarvat, 4e ima takova ne6to kato Sinia idea ili 4erven KGB viatur na promianata ... ili spasitel v rujta / pardon, ot Madrid/
Kakvoto i da si burborim- parite si te4at, kudeto triabva...
04 Ноември 2003 11:20
Новото обединение на така наречената "десница" доказа мнението на западните страни, че това е злокачествената издънка на бившата БКП.
04 Ноември 2003 11:30
Гледам, кръв им капе от сърцето на БСП, че не спечелиха в София и Пловдив. Та по този начин си облекчават фрустрацията.
Няма да споря доколко авторът е прав, само искам да привлека вниманието върху два материала в последния брой на авторитетното списание "Economist", посветени на България. Първият е кратка бележка в началните обзорни страници. Горе-долу започва със следното: "Ех-комунистите в България, наричани понастоящем социалисти, спечелиха местните избори..."
В друга кратичка статия, посветена на България и Румъния се коментират последните събития, като се подчертава, че Симеон и неговият финансов министър следват политиката на СДС, които извадиха страната от разрухата. Според автора на статията страната се развива със сравнително прилични темпове. По-нататък се изтъква, че тези, които доведоха страната до колапс бяха БСП.
Та ето как Европа и светът виждат политическата и икономическата обстановка в България. Останалото са приказки за вътрешна употреба.
04 Ноември 2003 11:37
Да сравним все пак:


Cruella De Vil:


като се подчертава, че Симеон и неговият финансов министър следват политиката на СДС, които извадиха страната от разрухата.







The Economist (p. 30):


Simeon inherited an improving economy that he has managed quite well, mainly thanks to his clever young finance minister, Milen Velchev.





Редактирано от - steppenwolf на 04/11/2003 г/ 11:46:59

04 Ноември 2003 11:39
steppen, кво да правиш, демагогия
04 Ноември 2003 11:42
Др. Димитров, преписвайки от къде ли не, за да скалъпиш фундаменталните си трудове (които странно защо никой никъде не цитира , не си ли попадал на следната мисъл: Виждащият в чуждото око сламка - в собственото греда не вижда...
04 Ноември 2003 11:50
steppen, нищо кавалерско ли не остана в теб?
04 Ноември 2003 11:59
Браво другарю, браво Димитров.Благодаря за трезвия анализ(или може би-спасибо)
04 Ноември 2003 12:02
Имам чувството, че онова недоразумение от "Центърът за социални практики" се е клонирало и под различни никове се опитва да излее мъката си, грачейки неаргументирано под статията на БД...
За Божидар - поздравления. За разлика от горните, човекът е 100% българин и защитник на българските интереси и в качеството си на такъв с пълно основание порицава този антибългарски, проамерикански, ционистки, едиповски, хедонистичен кръжок, наречен СДС. А горните генномодифицирани клакьори - излейте си мъката на воля, вас вече никой не ви бръсне...
04 Ноември 2003 12:02
Степен, Клио Тачър бе всичките здравейте !
Чудим се на тези поговорки , и коя е по-добра за статията !
Присмял се Хърбел на Щърбел , или
И умния си е малко прост , или
Да мислиш не е чак толкова трудно, но да не мислиш е съвсем лесно ?!?!?
04 Ноември 2003 12:04
Bozhidar Dimitrov mnogo byrza da se podmazhe na Sofianski: chist bil, nov bil, priemliv i za Evropa, i za levitzata bil. Ej, alooo, she to dazhe na tezi, deto glasuvaha za nego im e qsno, che e kradetz i moshenik.
Kratkosrochnite interesi na levitzata navqrno sa tykmo takiva: opitite za obedinenie vdqsno da se vodqt ot komprometiran politik tip Sofianski. Ne i dylgostochnite, obache. Za da ima v BG istinska levitza, trqbva i istinska desnitza. Inache shte si ostanem ednoryka dyrzhava.
04 Ноември 2003 12:13
Степен,
Приемам забележката, но цитирането ми е по памет, защото нямах под ръка първоизточника. Следващото изречение за приличните темпове по същество потвърждава същата теза. Все пак наследената икономика не е тази, която наследи СДС, нали?
Щом имаш оригинала, бъди така добър да дадеш и точния цитат за БСП. Даже можеш да пейстнеш и цялата статия, да се види за какво става дума.
04 Ноември 2003 12:15
Брей, много ги жегна Надето с тази беззъба реплика за нереформираната левица. Уж, нали, всички приватизатори на публичното пространство обявиха приказките за ченгета, нереформирана левица и прочее за остарели и всички макове, магически превърнали се в новото триполюсно време на жълтурчета, ни хипнотизират с с центристкия кавър на Васко Кръпката “антикомунизмът е мъртъв, спете спокойно комсомолци”. Но вместо да спи спокойно на лаврите от приемане в соц. интернационала и тези спечелени избори, левицата с пяна на уста се защитава , основно с детската реплика “вие сте нереформирани!”. Да не би пък да има нещо вярно в това пещерно, остаряло, дотегнало на всички, нямащо нищо общо с днешния ден и героите на вчерашния, обвинение? Да не би пък прекалената им чувствителност на тази тема да значи, че зад реформираната им фасада, все така се крие един призрак?

Редактирано от - щирлиц на 04/11/2003 г/ 12:24:31

04 Ноември 2003 12:20
BTW, СкайКод – радвам се, че сте се възползвали от безплатната консултация, която ви дадох в събота и си пренаписали правилата. Човек е готов на всичко, за да предпази от глупости поне любимия форум и аз винаги бих ви дал pro bono съвет. Имате ми мейла.
04 Ноември 2003 12:23
Круела, статията е още от миналия четвъртък горе в моята тема.



Единственото, което ме накара да направя сравнението е семантичната разлика между глаголите "наследявам" и "следвам". Едно е да наследиш една "подобряваща се икономика", а друго да "следваш предишната политика".
04 Ноември 2003 12:23
Ще коментирам текста, а не автора или БСП.
Напълно съм съгласен, че Европа и особено САЩ не гледаха с добро око на "демократа" Костов. Имаше индикации.
Иначе казано, ръководителите й на всички нива могат спокойно да крадат, да приватизират в полза на себе си или в полза на БРП (близки, роднини, приятели), да рекетират бизнеса, да поддържат стари и нови контрабандни канали, да ползват дарения от престъпници и да се съгласяват с чудовищната корупция в държавния и партийния апарат

А сега Костов иска да се чисти от недостойните. И пак да повежда здравите сили на републиката. Кой му вярва, освен шепа лумпени?
СДС не може да се реформира от Иван Костов, Муравей Радев, Александър Божков, Надежда и Екатерина Михайлови, Евгений Бакърджиев.

Да видим, аз не бих отписал все още Н.Михайлова от списъка на автора, макар че тя трябва да си подаде оставката заради неуспешната саможертва. Може пък да не й я приемат
04 Ноември 2003 12:28
Пардон, успешната саможертва.
04 Ноември 2003 12:32
Много показателна подкрепа на левия лидер в СОС за Гепарда, много навременен анонс. Прекрасно доказателство, че Гепардът не е десният обединител на бял кон, а обикновен узурпатор, по-скоро заплаха за дясното пространство. Но също така и заявка за участие в дележа на баницата (която не е едноклетъчно, следователно няма да се дели просто).
-
Изобщо, освен че е изключително елементарна и посредствена (което вече беше изтъкнато успешно тук), статийката е и бая гнусна. Но показателна!!!
04 Ноември 2003 12:34
Ей, смешно, жалко, та чак тъжно.
А формално погледаното Б. Димитров е прав.
04 Ноември 2003 12:37
Степен,
Дай линк към статията. Искам да пейстна някои откъси от нея. За съжаление съм абонирана само за книжното издание и нямам пълен достъп до Интернет версията. Там може и да се види какво Европа приема като важно и съществено за приемането ни в ЕС. Нито дума за това кой доколко е реформиран!
Тезата ми беше, че приказките как нереформираното СДС щяло да ни попречи за евроинтеграцията са пълна глупост. То бива нахалство, ама след като самите социалисти не направиха нищо за тази интеграция сега седнали да ми търсят други виновници.
04 Ноември 2003 12:45
Интересно - навън е облачно, а авторът очевидно е слънчасал?
"Иван Костов, Муравей Радев, Александър Божков, Надежда и Екатерина Михайлови, Евгений Бакърджиев. Справедливо или несправедливо, имената им са свързани с корупция, рекет, мръсни пари......."
А името на Софиянски може би е свързано с нещо друго?
Може ли един от най-корумпираните хора в България и със сигурност най-корумпираният в София да бъде сочен за подходящия обеденител на дясното пространство и то в светлината на приемането му с отворени обятия от Европа, която не ще съмнителни субекти?
04 Ноември 2003 12:47
Voila:



Натиснете тук






04 Ноември 2003 12:52
Лесно му е да коментира на Божидар, обаче в неговите уста такива заклинания звучат много несериозно. Първо, Димитров има доказан произход от Живково време, а като директор на музея направи купища безобразия. Второ, ако иска да бъде сериозен, да започне да коментира борбите между лобитата в БСП - там поне ще звучи достоверно.

До Крюела - единственото хубаво нещо, когато става дума за икономика, от управлението на СДС е валутният борд. Останалите "постижения" са празни приказки на фона на издънената приватизация и финансовия "гений" на Муравей.

Обръщам внимание на следните акценти от статияна в "Иконъмист":

"The country is still poor, but its economy is growing by a steady annual 5% or so. In July the IMF called Bulgaria's performance “excellent”, though it worried that the government's falling popularity was sapping its will to continue reforms.
It is to Simeon's credit, too, that he was there in 2001 to take power, and went on to hold it in a relatively innocuous manner."

В статията се изтъква и голямата роля на правителството за евроинтеграцията и признаването ни за действаща пазарна икономика. Изобщо - обективна, за разлика от писанията на много български "анализатори".

Редактирано от - патриарх Никифор на 04/11/2003 г/ 12:59:37

04 Ноември 2003 13:07
Круелка , много се надява , всички останали да са на нейното ниво с английския
Вълчо,
Божираче , много разбуни някои седесярски духове, братче!

O, solemio, o, solemio...
04 Ноември 2003 13:25


Bulgaria, Romania and the EU
In the waiting room
Oct 30th 2003 / BUCHAREST
From The Economist print edition

Problems for two applicants hoping to join the European Union
A BALKAN fairy tale unfolded in 2001 when an exiled child-king of Bulgaria, Simeon Saxe-Coburg-Gotha, returned home in middle age and promised to solve all his country's problems in 800 days, if only his countrymen would elect him prime minister. They did so, handsomely. And, inevitably, disillusion has followed.
The king has not yet turned into a frog, but his political party almost croaked at local elections across the country on October 26th. The “National Movement Simeon-II” finished third behind the Socialist Party and the right-wing United Democratic Forces (UDF). It won a mere 11% of the vote, against 43% in the general election of 2001. At least half the electorate chose not to vote at all. The main local contest, for mayor of Sofia, will be decided in a run-off on November 2nd between the incumbent, Stefan Sofiyanski, a centre-rightist, and Stoyan Alexandrov, a Socialist.
If there is any comfort here for Simeon, it is that Bulgaria's voters are so hard to please. To make way for the ex-king in 2001, they threw out a UDF government that had just rescued the country from financial collapse. Simeon inherited an improving economy that he has managed quite well, mainly thanks to his clever young finance minister, Milen Velchev. The country is still poor, but its economy is growing by a steady annual 5% or so. In July the IMF called Bulgaria's performance “excellent”, though it worried that the government's falling popularity was sapping its will to continue reforms.
It is to Simeon's credit, too, that he was there in 2001 to take power, and went on to hold it in a relatively innocuous manner. He gave voters who had lost patience with the UDF's austerity programme a means to reject that government without reinstating the Socialists who had been responsible for ruining the economy in the first place.
His government has also brought Bulgaria closer to joining the European Union in 2007, an ambition it shares with neighbouring Romania. Last year the European Commission declared Bulgaria to be a “functioning market economy”, a precondition for entry. It has yet to give Romania the same status, and may not do so when it publishes its annual progress reports on the candidate countries next week.
Romania and Bulgaria are anxious to receive good opinions, as a signal that they are on course to complete their entry negotiations next year, and to join the EU in 2007. Although Bulgaria has been dragging its feet over some reforms, the commission is likely to reserve its most serious criticisms for Romania. Last year's progress report found shortcomings in the judicial system and the public administration that Romania has done little to correct. The recent resignation of three ministers has probably done more to highlight than to eradicate the corruption and nepotism that are almost universal in the country's public sector.
But any pleasure Bulgaria takes in doing better than its neighbour will be offset by worry that slower progress in Romania could hold both countries back. EU governments, struggling to accommodate ten new countries next year, may grasp at any reason to postpone the next round of enlargement, perhaps until 2010. Arguing for the EU to admit Bulgaria sooner may be ex-king Simeon's last service to his voters.
--------------------------------------------------------------------------------


04 Ноември 2003 13:28
Както забелязвам, все още ни тресе прекомерната политизация покрай, току що отминалия цирк. Подписваме се, гласуваме с две ръце, подкрепяме, верваме, плюем обилно, "осанна", "разпни го".
Дами и господа,
авторът вече е общински съветник в СОС. Този орган участва заедно с митниците, КАТ, прокуратурата и данъчните в люта битка за първото място в надпреварата "Първенец по обогатяване, в следствие действия по служба". В най-голямата като брой група в споменатия орган. И е начело. Може би ще бъде в опозиция, но съдейки от нравите и практиките в този орган (СОС), които аз лично вервам, че са непреходни, ми е много интересно, колко пъти господин Димитров ще сезира областния управител за незаконосъобразни действия на този СОС и на кмета. Много ми е интересно на каква цена ще бъде купена предполагаемата кротост и колко от нас ще разберат за цената. А как му се иска на Божидар, кмета да беше друг и двамата да купуват послушанието... Четейки статията, това желание така стене, та чак блъска в носа. Какъв нереформиран СДС, ще ни спре за ЕС, така и не разбрах при положение, че той изобщо не управлява в момента, а поканата за въпросното членство бе получена на 10.12.1999 г. При един от изброените като недостойни и нереформирани. Железна логика. Триумф на историческия маат'риализъм.
04 Ноември 2003 13:29
Доживяхме жив комунист да си прави гаргара със СДС Не, че не си го заслужиха-искам за тапет на РС-то как хер Костофф гласува с отвращение за Усмихнатия крадец!
Oraсle,
04 Ноември 2003 13:38
TheBigEdge,
04 Ноември 2003 13:58
Има ли го или го няма в статията това, което цитирах по памет в първия постинг?
04 Ноември 2003 14:14
Винаги, когато чета Божидар Димитров, асоциативно се пренасям в в древния град Барселона, столица на Каталония, дългия булевард Рамбла, шумната кръчма на кея, зад голяма дървена маса шумно спорят брадати капитани, все изявени и Колумб, с полупълни бокали с вино като кръв от PENEDES, а по средата на масата свъреното яйце, поставено вертикално от Откривателя.
Не, защото Божидар Димитров открива всеизвестните на всички реалии, но когато той ги казва, начина по който той ни ги поднася, става равносилно на откритие за нашето накамарено съзнание.
Но, ще бъде ли един Стефан Софиянски за Божидар Димитров, като кралицата Изабелла за мечтателя Кристофор Колумб.
*
Ето го, първият дискретно дочут разговор м/у Кмета и Б.Димитров, напомнящ оная далечна ауденцията на бъдещия откривател на континента Америка при кралицата Изабелла, прославила Барселона пред света.
.
БД: Г-н Кмете, В момента в дясното пространство
с най-голямо доверие се ползва Стефан Софиянски.
СС: От този миг, ти си ми дясната ръка, отговарящ за 2 направления в столицата:
1. Направление "ОБРАЗОВАНИЕ И КУЛТУРА"
 дирекция "Образование"
 отдел "Културни събития и програми"
 отдел "Културни институции"
 служба "Младежки дейности, спорт и туризъм"
 служба "Туристическа политика и регулиране"
 служба "Гробищни паркове"
2. Дирекция "Международно сътрудничество и европейска интеграция".
04 Ноември 2003 14:16
Жегна ли са се комуноидите от това, което Надежда изрече. Забило се е в петолъчното им съзнание и мира не им дава. Ако смятат, че са се реформирали, значи приемат, че преди са били наистина мракобесни, зли, озлобени и алчни лумпени, узурпирали властта и прокудили цвета на една горда европейска нация. Това е опитът на смок-мишкар, мъчещ се да се измъкне от гнусливо съсухрената си и тясна кожа, триейки се в камънаците и съскайки на всички посоки. И тук се сещам за призива, отнасящ се за додето била мъничка змията, но това е друга тема. Всъщност, знам ли...
04 Ноември 2003 14:38
Като се абстрахираме от идеологемите/виж кой говори/, казаното в прав текст и поради това ненапудрено, та чак раздразнило нежните уши на изискани езикови стилисти, е почти напълно вярно. С едно единствено изключение: припознаването на Стефан Софиянски като единствен кадърен да реформира действително вече твърде ретроградния СДС - неспособен да лансира в политическото пространство нови свежи идеи и послания, освен старите скелети в гардероба.
Да, Стефан Софиянски прекрасно се слива с образа на вещата Мадам, печена в потайностите на стария бардак и способна да го реорганизира за нови славни печалби чрез млада плът.
Но кога въобще една Мадам е била така публично легитимна?

Редактирано от - Сибила на 04/11/2003 г/ 15:33:31

04 Ноември 2003 14:42
Чудихме се докъде комуноидно-ченгасарщината може да стигне в своята наглост, но ето, вече видяхме - върхът е "статията" по-горе.


Впрочем, др. Димитров, откъде тия познания по best practices на хърватскиге бардаци?
04 Ноември 2003 14:47
TheBigEdge, Круелка,
*
Значи, само "благодарение на Милен", а; а той зер нашо момче Онзи ден писах, че приемането на БСП в Социнтерна, дето са Labour и ГСПД, дава нови шансове на гражданското общество у нас за натиск върху БСП за промяна. Да си спомним, че депутатът от Бундестага, който поиска миналата седмица лустрация в службите, е от ГДСП, бивш дисидент от ГДР, ръководител на парламентарната им делегация в НАТО. Социалдемократите могат да бъдат морално дори по-ефективни срещу старото в БСП, за което така убедително пише BigEdge, отколкото консерваторите.
*
Съгласен съм и с Клио, равнището на Б. Димитров като публицист не е за нашия вестник. Затова и се отказа да пише напоследък. В "Дума" обаче сигурно ще да върви.
04 Ноември 2003 14:49
мене ако питаш, тука требе само тебе да те печата. от тебе по-нитересен случай като автор нема
04 Ноември 2003 14:52




04 Ноември 2003 14:52
Харектерно за низките душици е мазненето пред по-силния -

в тази връзка са показателни статията на Божидар Димитров, в която възхваляваше гениалната идея на Доган паричният резерв да се изхарчи за инфраструктурни проекти

и настоящата, с която възхвалява другия нагъл мазник.

Иска й се на низката душица по някакаъв начин да се закачи ако може към далаверките, да участва в преразпределянето, да я признаят в отбора на печелещите момчета с нагли усмивки...
04 Ноември 2003 14:55
Cruella, аз пък никъде не видях къде пише, че Симеон следва политиката на СДС.

Пише, че СДС е избавило страната от финансов колапс и толкова. Нормално е при избягване на финансов колапс (т.е. почти стигане до дъното), икономиката да се подобрява -- просто няма накъде.

ЧФ, този коментар дали пък не беше ваш:

"Тез момчета имаха пълната власт на черния мрамор през 1995-96, дойдоха с големи амбиции, с добър запас арогантност към президента и хората му, с приказки за все по и все по-усилен диалог с НАТО - и набързо я докараха до февруари 1997. Какви основания има да вярваме, че сега ще е по-различно? С тоя разцентрован фотокабинет и сюрреалистичен премиер? "
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД