:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 380
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кметът на Прага сам лови алчни шофьори на такси

Кметът на Прага Павел Бен лично провери оправдани ли са твърденията за алчност на пражките шофьори на таксита, писа Ройтерс. Представил се за чужденец и наел такси за често използван от чуждестранни туристи маршрут в старата част на Прага. Проверката далеч надминала очакванията му. За три километра кметът бил оскубан със 785 крони (34 долара) - с 500% повече от обичайната такса. "Очаквах да платя с 50 до 100 процента повече", заявил пред ежедневника "Млада фронта" Павел Бен и обещал да засили рязко контрола над шофьорите на таксита.

В друго такси поискали от кмета да плати в евро и цената била завишена с 200 процента. С четирите милиона туристи, които миналата година са посетили старата част на чешката столица, туризмът се превръща в доходно перо за новата членка на Европейския съюз, отбелязва Ройтерс. Въпреки че имат регулирани броячи, някои пражки таксиджии монтират устройства, които при натискане на бутон ги карат да се въртят по-бързо. Съветът на кмета е: "Договаряйте се предварително и бъдете бдителни."
4
510
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
15 Януари 2005 00:35
Това се нарича Кмет и Мениджър. А не лукова глава гледаща през новото си БМВ или Ауди живота, който тече в града управляван от него..
Всичките ни кметове са комплексари-нещастници на фона на този чех.
15 Януари 2005 02:12
Леле те какви са хиенииии!Нашите по летищата са света вода ненапита , сравнени с тях!Да не се умаловажава този престъпен контингент, все пак това е първото което се набива на очи като слезе пътник от самолет , гара и т.н.т.Пардон:първото е алчен митничар/гр.служител/Колкото и да му хареса на чужденеца почивката в БГ.остава един горчив"привкус"от разбойника зад волана, и се разказва с охота после с години по различен повод, и без повод пред приятели и колеги!Браво на Чешкия кмет, ама той си няма дертовете на "вечно ухиления"
15 Януари 2005 09:30
Не разбирам защо трябва да се договарям с такситата. Имат си тарифи - избираш си. Не се договарям, като пазарувам в Метро. Пазарил съм се само на пазарите за зеленчуци в Гърция, и то от спортен интерес.
15 Януари 2005 09:34
Кметът на Прага се казва Павел Бем, не Бен. Както и да е, голяма чест му прави, колкото и да е странно, че има време лично да се занимава с изпълнението на чисто контрольорски задължения. Сигурно и там контрольорите са ненадеждни.
Ето го оригинала.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД