:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,459,633
Активни 126
Страници 31,055
За един ден 1,302,066
ПОРТРЕТ

Анастасия Мозер - универсалният боец на земеделците

Дъщерята на Г. М. Димитров е най-желаният и най-ухажваният партньор, защото не отстъпи от принципите си
Снимка: архив "Сега"
Наричат я "желязната лейди", "последния мохикан", "най-желания партньор". От време на време й лепват по някой нелицеприятен прякор или правят грозни забележки за начина, по който се носи. Но всички са единодушни - Анастасия Мозер е най-ухажваната жена политик у нас днес. Както тя обича да се изразява, "по-хубаво е да ни ухажват, отколкото да ни избягват". Дъщерята на Г. М. Димитров обаче прекрасно знае, че от славата до потъването крачката е само една. За годините, откакто се е върнала от Америка, е видяла безброй примери за това колко бързо можеш да заминеш в политическото небитие.

Причината да не се случи това с нея е в спазването на няколко принципа: критикувай, но не зачерквай партньорите си; бъди докрай антикомунист; не прави компромис със Симеон и не се прави на християнин, опрощавайки грешките - неговите и на династията му; не отстъпвай от земеделските ценности и не допускай хората около теб да решават вместо теб.

Когато преди 12-13 г. Анастасия беше предложена за главен секретар на БЗНС, а организацията направи опит да се обедини с червените земеделци, никой не си представяше, че тя ще се задържи толкова дълго начело на партията. Взеха я заради името на баща й, защотона земеделците винаги са били необходими символиНе беше и маловажно, че идва от Америка.

Мозер изненада всички с лекотата, с която се справи с проблемите в собствената си партия, елиминирането на Ценко-Баревци, Георги-Пинчевци, Петко-Илиевци и пр.

След като реши проблема с вътрешния враг, Анастасия правилно се ориентира в обстановката и разбра, че й е необходим верен партньор, с който да предотврати опитите за асимилация от значително по-големия СДС. Но и да не поставя под съмнение лидерството й. Така се ражда идеята за Народен съюз.

Стефан Савов оправда доверието й, същото обаче не може да се каже за наследника му Александър Праматарски.

Сегашният председател на Демократическата партия дори си позволи да я обвини в предателство към Народен съюз за това, че участва в срещата, организирана от ВМРО, ССД и БЗНС-НС в Банско в средата на 2004 г. Пък и за Праматарски не може да се каже, че притежава качествата на Савов да маневрира ловко в политиката. Той нескрито симпатизира на Костов и ако нямаше едно наум заради Мозер, досега да е направил по-категорична крачка за коалиране с ДСБ.

В същото време земеделката успя да остане на равно разстояние от Костов и Надежда при разцепването на съюза и си призна, че с удоволствие ще влезе в ролята на медиатор, но не бива да се очаква от нея да ги смири.

Тънкият баланс между желанието да бъде парламентарно представена сила и да запази индивидуалността си направи от БЗНС-НС най-атрактивния артикул на политическия пазар. Или поне в дясната част на този пазар. Заслугата за това е на Анастасия Мозер. А останалите политици знаят, че ако бъдат предпочетени от нея, тя няма да ги предаде. Поне не докато се държат със земеделката като с равен и не се отклонят много от предварителните уговорки.

Към днешна дата дъщерята на Г. М. Димитров еединственият политик, който има три офертиза сътрудничество. И е единствената, която си извоюва правото да критикува колегите си, без това да се е отразило на отношенията й с тях. Успех, който доведе до това да се съобразяват с нея и да приемат съвсем на сериозно забележките й. Последният пример е начинът, по който се отнесе към Софиянски. Лидерът на ССД си навлече гнева й с непремереното изказване, че би подкрепил Сакскобургготски за втори мандат като премиер, ако НДСВ спечели достатъчно голям брой депутати.

По отношение на Симеон Анастасия Мозер не може и не иска да направи никакви компромиси. Просто защото земеделците няма да я разберат. Те и досега възприемат Борис III като виновник за убийството на Александър Стамболийски. Пък и веднага ще се появят съмнения, че изменя на републиканския характер на организацията си и доброволно участва в замисъла на царя да си върне короната.

Всъщностпремиерът е единственият, когото тя не признаваза политик и нарича партията му "жълти скакалци", "пумпали" и "ренегати". За Симеон пък каза, че годините на Запад не са му се отразили, и даде да се разбере, че е особено раздразнена от изказването му "премиер съм само на онези, които гласуваха за мен". Все неща, които не би употребила при критиките си към останалите политически субекти.

Никакво развитие не търпи и другото й разбиране - за БСП. Лидерът на БЗНС обяви соцпартията за политически опонент още в началото и така е до днес. За нея единственият реформиран член на БСП е Георги Първанов, а другите се крият зад думи, които не подплатяват с вот и поведение. "Мнозинството в БСП не е в състояние да прескочи рубикона на старото си мислене", категорична е Анастасия и с това отрязва възможността да преосмисли позицията си на демократ.

Мозер не спести и недоволството си от поведението на Надежда Михайлова, като обясни, че за разлика от нея не вижда причина да се извинява за управлението на ОДС. "Защо мислите, че стилът на Надежда Михайлова е по-гъвкав? За мен на моменти той е безпринципен. Когато се гласуваше вот на недоверие на правителството на НДСВ, ние и ДСБ го подкрепихме. СДС напусна пленарната зала, което не е категорично опозиционна позиция."Нито пък пропусна да напомни на Костов,че се е задържал 4 г. като премиер заради нейната подкрепа. "Благодарение на този съюз (Народен съюз - б. а.) правителството на ОДС изкара пълния си четиригодишен мандат, защото на последния вот на недоверие СДС нямаше необходимото мнозинство."

Анастасия има причини да е раздразнена най-вече от поведението на хората около себе си. Част от тях са склонни на безпринципна коалиция със СДС, за да си осигурят места в следващия парламент. Друга част пък предпочетоха по-безболезнения начин - обединение с ВМРО и ССД, без да отчитат дребния факт, че така превръщат БЗНС в необходимата ракета носител. Мозер обаче няма намерение да отстъпи.

Затова на връщане от САЩ, където беше по Коледа и Нова година, обясни, че Постоянното присъствие на партията й е решило коалицията между БЗНС-НС, ССД и ВМРО да се финализира до февруари, но тя не е съгласна с това решение. И даде аванс на Костов, като заяви, че неговата е първата покана за съюз. Така си остави възможност да се определи в последния момент, но ще го направи без външен натиск и при отчитане на най-добрите възможности.

"Ние не бързаме. В политиката всичко е възможно и аз не изключвам много широка дясна коалиция преди изборите и на възстановяване на печелившата формула ОДС", каза Мозер преди няколко дни. Но после конкретизира кои от претендентите за обединение са пълнеж и кои - истински партии с електорат. Макар и да не се конкретизира, обяви, че при СДС има присъдружни организации, към които се проявява същото внимание като към БЗНС. Те трябва да бъдат отстранени, защото са източник на раздори, а не на диалог.

На първи прочит това би могло да означава, чеАнастасия прави една стъпка повече към Костов,за когото е неприемливо да седне на една маса с Бакърджиев и Софиянски. Ако се вземат предвид обаче качествата на земеделката, това е опит да се направи по-малкият компромис в името на дясното обединение. Анастасия е човек, който се вглежда в знаците от Запада. А Европейската народна партия вече даде да се разбере, че очаква такъв съюз. Това е причината на връщане от Брюксел Костов вече да не бъде толкова твърд по отношение на готвения от СДС съюз. Мозер просто прави първата крачка към изчистване на пречките.

Тя е забелязала, че между лидерите вдясно няма принципни различия, "има ги само по отношение на Симеон Сакскобургготски наред с някои изпуснати приказки по отношение на нашето управление". Анастасия обича да казва, че във формулата ОДС е заложила авторитета си.

----КАРЕОпит за сближаванеЯне Янев от НС-БЗНС: Ако с Пинчев сме засегнали по някакъв повод с думи или действия г-жа Мозер като личност, дама, а дори и като политически лидер, сме склонни да поднесем своите най-искрени извинения. Заради изострените взаимоотношения в земеделското движение през последните няколко години добрият тон невинаги е бил спазван, но трябва да остане в миналото.Анастасия Мозер: Не зная защо наблюдателите считат, че БЗНС-НС е ключът към обединението. Вярно е, че категорично съм заявила необходимостта от обединение. Всяка партия в дясното пространство трябва да надмогне теснопартийните интереси в името на интересите на демокрацията. В това отношение винаги съм давала за пример обединена Европа и ЕС. Щом се стремим към тях, трябва да се научим да правим политика като тях. Сближаването, консенсусът, смирението и консолидацията са неща, които биха могли да донесат спокойствие на хората.
 
Лидерката смайва със смелите си решения по отношение на облеклото.
64
1283
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
64
 Видими 
24 Януари 2005 01:26
Политика се прави с пари. Сиси боата е американски агент и непрекъснато получава финансиране от САЩ. Тя ще бъде актуална докато не и затворят американския кран. Другото са бръщолевения *****!

Редактирано от - bot на 24/1/2005 г/ 11:08:11

24 Януари 2005 01:28
Стига с този отвратителен мит, че цар Борис ІІІ бил убил Стамболийски! Убиха го македонците, понеже Стамболийски получаваше злато от Белград и искаше да прави федерация със сърбите, за да ни претопят.
24 Януари 2005 01:32
Прав си, Архимане, Стамболийски беше един отявлен югославски ренегат, който в угода на Сърбо-хърватско-словенското кралство се опита да унищожи ВМРО. С негова решаваща помощ и участие беше разстрелян "Орела на българската свобода" Тодор Александров. Затова си получи заслуженото като агент на югославската псевдоимперия.
24 Януари 2005 03:14
Системното натрупване на врагове е:ОПОРНА ТОЧКА НА БСПизма.
Даниелче.......Ние, Никола Петковистите е наричаме:ВАМПИРА, не само зареди външия и вид , а защото продаде душата си на ДЯВОЛА>комуноидите.
24 Януари 2005 03:32
Малко въпросителни...аз като некомунист, нероялист и неполитиканставащ четейки очерка за г-жа Маузер се запитах:А нейната партийка чии интереси изобщо защитава?Или би защитавала?На коя прослойка?На "земеделците ли"?И кои са те по-точно?Тия дето бачкат на полето ли?Или тия, дето гледат по някоя животинка на село?А,"башмайстора", вие "николапетковистите" кои сте по-точно и за кво се борите?ИЯвно колегата отгоре дето споменава американските кинти има право, иначе откъде пари за толкоз реклама във "СЕГА"?
24 Януари 2005 03:45
Статята е, типичен Български дебилитет.
24 Януари 2005 03:48
Видиш ли дружбаш, удари го по канчето. Никога няма да е късно...
24 Януари 2005 03:50
Везире , по-добре си сложи феса и се наречи ТР-ВГ ! Само врагове на българския народ могат да си служат с такива инсинуации към един от неговите велики синове-Стамболийски ! Де да имаше сега един Стамболийски-такъв трябва на България сега !
Архимане , има десетки исторически документи потвърждаващи тезата , че Стамболийски е убит по заповед на Борис –макар , че делото е извършено от македонски главорези...
Бъди грешиш ! Мозер е американска гражданка и пари баба Олбрайт не й даде , защото е десетата дупка на кавала. По са толерирани в САЩ политици като Надка и Костоффф.
Самата Мозер е бедна кат църковна мишка- в България дойде , защото имаше да реституира имоти. Иначе боготвори Щатите и тяхната външна политика .Във вътрешната ни политика привидно мрази Кобургите , но пък е запленена от Паси и е негова страстна защитници на участието ни във войната в Ирак .
Но това не й пречи да обикаля с народни пари европейските институции и да ги моли лицемерно за повече отпуснати субсидии за българското селското стопанство.Така изпълнява повелята на Храсталаков...
Иначе , другата повеля , която тя също изпълнява стриктно , вманиачена в собствения си водачески образ , е да държи БЗНС разцепен и НЕ обединен(на крилца и перца ), в този така тежък период на България и съсипано селско стопанство , когато е необходима една силна партия със силна програма за неговото възстановяване и вдигане на крака.
Мозер не е предложила до сега нищо рационално в това отношение , освен да се бори със зъби и нокти за заплатата си в следващия Парламент и пожизнената си след парламентарна пенсийка !
Позор за БЗНС и неговия електорат , да позволяват на Мозер да разрушава най-българската от всички партии и да я води към гибел.....
Редактирано от - Ина Тодорова на 24/1/2005 г/ 03:53:02

24 Януари 2005 04:06
Инче, не трябва да вярваш само на партийните си писачи от "Позитано" 20, чети историята, за да знаеш кое как е! Именно Стамболийски се сдушва със сърболяците и става сръбската маша в българската политика, именно той поема курс към унищожение на ВМРО и лично той е отговорен за подлото убийство на Тодор Александров! Ма кво ли ти обяснявам, като главата ти е пълна със "Сталин, Тито, Димитров"...
24 Януари 2005 04:27
На теб ли да вярвам бе, фесе ? Къде ти са тезите и доказателствата или ги криеш в чалмата си ? Познати ми са такива везири като теб, когато ги настъпиш по мазола и ги уличиш в невежество, почват да реват неистово- ти си Позитано 20, Тато , Сталин , Димитров , Брежнев и прочее... !!!! Познати симптоми от познати тъмносини боклуци, които вече 16 години нямат свършване и тормозят българина ? Жална ти майко Българийо !


Редактирано от - Ина Тодорова на 24/1/2005 г/ 04:30:35

24 Януари 2005 04:39
Желязната Мозер чрез желязното министърче Върбанов желязно ограби земеделието.
24 Януари 2005 05:28


Sine qua non
24 Януари 2005 06:14
Брех, фИнче, брех...па ги размаза фесовете, а.На РЕхабилитирани докторици кат теб човек и за културата на инките да говори, ти па за измъкнеш чалма от нейде.
Попитах те преди време и пак те питам-отде е тази злоба и простотия?
Най-учтиво ти благодаря за евентуалния вежлив отговор.
24 Януари 2005 07:57
Тези дружбаши са ми много смешни. Те освен да правят конгреси на цвеклопроизводители и да бият опозицията по гарите за друго не стават. А вземат ли властта само с преврат можеш да ги махнеш оттам. А Александър Стамболийски е един дембел, който най-просташки оплю националните идеали на България. Голям праз, че създал Строителните войски.
24 Януари 2005 08:16
Що е това Мозер?В началото мислех , че енов препарат по растителна защита.Каква земеделка е иколко земеделци представлява.Нанво е направила за българското земеделие?Уменията и се изчерпват стова майсторски да се коалира и успешно да "стои" вече три мандата в парламента.Друго освен лично облагодетелствуване, не виждам.
24 Януари 2005 08:39
Няма наши, няма ваши - всички сме дружбаши
24 Януари 2005 08:41
Мозер, и протежето и Върбанов както и цялата камарила около него просто са група некъдърници които не могат и един домат да произведат и продадат / то за това навремето върбанов беше дисководещ в Д. Дъбник/ но успяха много елегантно да се закачат върху администрацията регулираща земеделието и от там да засмукват пари сега от 4 години ги отбиха от хранилката и много ги боли та чак им се реве но нейсе не плачи сърце идат нови избори и ако Костов се смили може пак да се яхне българският селянин надеждата умира последна . Много се надявам че хората които се занимават със земеделие ще прозрат вредното и изключително ретрограндо явление Мозер което само ги дърпа назад във времето.
24 Януари 2005 10:06
Не случайно ни занимават с персоната на Мозер. Парадоксалното е, че в момента от нея зависи, кой дали Костов или Софиянски ще влезе в следващия парламент. Още по парадоксалното е, че това може да са последните избори на БЗНС-НС, ако не се ориентират правилно. Последният натиск слещу ССД чрез Общинска банка бе ясен сигнал и към нея.
24 Януари 2005 10:18
Бай Хасане,
Ако беше чул за приказката "Чаталджа 1853", нямаше да задаваш този въпрос към баба Ина !
24 Януари 2005 10:23
Без да се бъркам в споровете, обусловени от симпатиите/антипатиите към Стамболийски, бих искал да ви уведомя, че Тодор Александров е убит на 31 август 1924 (повтарям 1924) година, а Александър Стамболийски бива обезглавен на 14 юни 1923 (1923). Един елементарен въпрос, ако обичате: Смятате ли, че г-н Стамболийски е вампирясал и е допринесъл за погибелта на Тодор Александров 15 месеца след собствената си погибел?
24 Януари 2005 10:23
Убийството на Стамболийски е пълно нещастие за България по няколко причини:

1) Създаде ореол на мъченик на един брутален демагог и назадничав простак жонглиращ с прогресистки фрази и разчитащ на селяшката простоватост, издигана систематично в култ.
Когато на една наця ореол на светци се пришива на антиинтелектуални типове с тоталитарни нагони, то нещата са объркани до краен предел.

2) Създаденото от тотема Стамболийски БЗНС дегенерира до една ураджийска сбирщина, неспособна да се ориентира в модерността. Те си живеят от митологията на републиканскя шаманизъм - сигурен гарант за вечната им дебилщина.

3) Гореспоменатата дебилщина вече е традиционна и се изразява в идеологическа мизантропия. БЗНС-тата са партии, които най-любят да мразят и най-мразят да любят. Те най-мразят себе си, поради патологичната си властомания. За да оправдаят систематичните си провали следствие на сбърканит си идеологеми намират образа на врага в Царя и монархията.
Последните те ненавиждат най-патологично пораби безмерната си лакомия за власт и зле прикривани биячески наклонности. Ако някой уравновесен човек с незамъглено от прогресизма съзнание прочете публицистиката на "колосите" и знамената на БЗНС-то като Стамбилоийски, д-р Г.М.Димитов и Н. Петков ще бъде изумен от вирулентния тоталитарен нагон на тия републикански икони.

4) Г-жа Мозер не само нищо не е научила в Америка, ами няма и шанс да го научи когато и където и да било. Изглежда че е генетично обременена по бащина линия и може искрено само да мрази. Това са негативно мотивирани вещици и нищо хубаво от тях не може да се очаква. Смарангясана кумумявка и жив паметник на една кауза пердута.

Щом тя е днешното лице на земеделците - могат сите да яхнат по една метла и да литнат накъдето им видят очите.

Това само ще облегчи българския политически живот, но и ще го направи по-скучен. Зер без такива шутове като БЗНС-тата политически цирк не става.

П.С. Най-голямото недоразумение на БЗНС-то е първата буква, която следва да е "С", а не "Б". Т.е не "български", а "сръбски" щото и Стамболийски, и особено Гемето са все просръбски мекерета. Това че ВМРО реже главата на Стамболийски не е случайно, но както поясних се оказа безкрайно вредно. За съжаление и ВМРО-то е със същите изблици на евтин популизъм и трудноконтролируеми реакции, но тяхната предистория е по-друга.
24 Януари 2005 10:37
Тя е забелязала, че между лидерите вдясно няма принципни различия, "има ги само по отношение на Симеон Сакскобургготски наред с някои изпуснати приказки по отношение на нашето управление".

Груба спекулация!!!Анастасиьо нещо бъркаш!!!Демократи за Силна България се създаде и поиска Костов да я оглави, защото на хората им писна от мошеници и коалиционни лапачи като Софиянски, Николовците -1, 2, 3, Бакърджиев, Василев - край нямат!!
Така, че ако и този път се измени на КРЕХКИЯТ ОБЩЕСТВЕН договор, ВЪРВЕТЕ ПО ДЯВОЛИТЕ!!!!!
24 Януари 2005 10:40
Поредната статия с определена липса на искреност. Дълбоко се съмнявам че дори авторката сериозно мисли всичко което е написала, най-малкото с тоя патос на петокласник в природонаучния музей. И все пак малко контруктивна критика:

1. Заглавие - "...универсалния боец ...", никаде не личи за нещо да се е преборила.
2. CV - Взели я заради баща и, обаче тя се справила с вътрешната опозиция и била депутат в три парламента. Резултат от 3 депутатствания - липсва.
3. Определение - политик от класа, ала-бала. Ае защо се повтаря като радиоточка че щом си поостанал из политическите "хроники" си голям политик. Що поне веднъж не вземат да ги оценят кой за колко работа е свършил.
4. Лично впечетление - е аз не съм я виждал Мозер веднъж да е в час. Това как "напомнила" на И. Костов за вота на доверие си го спомням - изтръва се че "не са решили още в НС" и след тва цяла седмица обяснява че я разбрали грешно.
5. Не ми е хич чудно че се появяват такива статии, все пак има избори и прочее скоро. Ако аз бях на главния редактор, за такава статия щях да си искам такса компенсация за 1/3 падане в тиража. Поне.
24 Януари 2005 10:54
Tim
Това е една типична поръчкова статия.
Анастасия Мозер винаги се е прикрепяла към някой силен и по този начин е влизала в парламента. Това е единствената земеделска партия която има представители в парламента. Не помня личност от земеделското движение, която да се е ползвала с авторитет някъде заради интелектуални качества. Самата партия е представител на тази прослойка от земеделието, която цял живот си е "изкарвала хляба" със земеделие и единствените и знания са оносно копане, садене и оране. ( не особено грамотни, лесно манипулируеми, верни на идеите но много отрудени хора)
За голямо съжаление те никога не са имали истински лидери, които могат достойно да защитят каквато и да е идея. Основната цел на лидера им е по-дълго оставане в политиката, повече медийни изяви и естествено кавото може да се се вземе ......
24 Януари 2005 11:02
Г-да журналисти,
Би било добре да се знае каква сума за депутатско място обещава Мозер при преговорите си за коалиране и колко отпуска за предизборна кампания.
Тази дама има, по-всека вероятност, ресурси за това от чужбина, иначе "Никой не би я бръснал за слива!".
Едва ли нейната "партия" ще събере реално отчетени с редовен членски внос 5000 души, които ще и трябват за регистрация на партията, ако се промени закона за партиите в тази насока!
24 Януари 2005 11:03
Добре, че е каруцаря, че да ви върне за малко поне в сферата на реалните събития, драги рязани и кръстени читаци!
24 Януари 2005 11:09
Tim
Колкото до Мозер - тя не представлява никого, освен себе си. Да сте чули за някаква политическа идея, концепция, реформа с произход Мозер?! Тя няма смислено политическо изказване и, без редакцията на журналистите, цитатите й ще са смайващо невежи като тези на Сакскобурготски.
24 Януари 2005 11:21
БЗНС е една отживелица като партия и идеология. Така че баба Шмайзер ми е абсолютно безразлична, както и цялата шумотевица вдясно! Борят някакви люспи, перца и крилца демократи за коалиция и за власт, да, ама сметка без кръчмар прави ли си?! Или наште дИмукрати разчитат на вече доста рехавия си електоратец от реститути, зомбита и лумпен-пролетарии на демокрацията както в доброто старо време на ранните 90-те?! То обаче отмина безвъзвратно...
24 Януари 2005 11:31
Мненията в този форум са типично бъгларски. Малко да похвалят някой и веднага се намират хиляди да го плюят. Порснете малко бе Спрете тази Българщина
24 Януари 2005 11:50
Абадабчо
Kaжи бе моето момче, какво лошо има в това да се клритикува, особено ако е основателно и аргументи. Ако това е българщината аз съм за. Жалкото обаче е друго че има индивиди като тебе, дето само блеят без всъщност да са казали нищо.
Относно БЗНС само ще кажа, че нищо стойносно за политиката на България не е излязло от там, предполагам че там има много голяма липса на хора, които изобшо знаят за какво става на въпрос. Ясно, че изобщо имат около 1000 симпатизанти, поръчкова статия.
Мозар и БЗНС-НС само се снижават ниога нямат мниние ако това достойна политика здраве му кажи.
Политик не значи само да си вземаш депутатската заплата в 3 НС, политик е човек, който има силата и волята да обяви дадена позиция, да я защитава с аргуменити, които да обедят останалите в правотата и, и да понесе одговорността, от резултатите които следват. Аз такова нешо в Мозар не съм видял.
24 Януари 2005 12:27
НЕ съм специалист по политика да ти кажа конкретно какво е казала Мозер. Предполагам и ти не си видял, защото не си й следил всяка дума какво е станало. Аз не коментирах политиката, а феномена на българите в казана без пазач.
БГ политиката е осрана работа. Тука нямаме леви и десни. Имаме леви и по-леви. Всички са объркани и омотани. Всеки разправя: повече пари за образование, здравеопазване и полиция. Силна средна класа. Ама един голям вуй се получава, защото повечето са купени от сивата икономика. Мозер като представител на малка партия и финансово осигурена според мен е много малко вероятно да е корумпирана. Още нещо - тя е жена. Жените мислят по-особено и по-отговорно от мъжете и според мен те трябва да се занимават с политиката, но това е друга тема. Майка ми ЛИЧНО я познава Мозер и женицата е супер свястна
А ти преди да изказваш мнение помисли върху това колко ти е достоверна информацията и от къде я получаваш. СЕГА си е ляв, да не кажа комунистически, вестник, тъй че подобна статия в него си е показателна)
24 Януари 2005 12:31
Абадабчо,

Типично българска е статията, типично за доста вестнинци, е за съжаление вече и за текущия. Ако ми кажеш какяа е целта на заниятието, пробвай. За Анастасия Мозер трябва да си отсмучеш пръстите за да напишеш нещо изобщо, а пък ако задачата е да се докара в "добра светлина" е тва е вече зор. Както си личи и от написаното де - патос и прискърбие.

И все пак за похвалите - ти сериозно ли намери някъде похвали. Аз нещо не разбрах. Била в политиката много време. Браво. И кво.
24 Януари 2005 12:33
Абе заеби. Съвсем за друго ми беше мисълта. Не за Мозер.
24 Януари 2005 12:47
От прочетеното разбрах, че г-жата Мозер е цъфнала и вързала политичка. Да живей, да се множи и да пъпкува "каркъмчета".... Абе май се обърках - това май беше нек'во цвете, дето расте по местата, дет' се сбират говната от кравите ...
24 Януари 2005 12:49
Архимане , има десетки исторически документи потвърждаващи тезата , че Стамболийски е убит по заповед на Борис –макар , че делото е извършено от македонски главорези...Баби, цитирай барем един такъв исторически докимент. В сий форум се яко плющи на ангро, като онзи гражданин, който директно се позоваваше на архивите, все едно са изчетени от него "от-до", пък като опре до малко конкретика: не човеци, а желязо; тишина.
24 Януари 2005 12:49
Още с пристигането на баба Цола, истинските БЗНСари предупредиха, че целта на пристигането й е да раздели организацията на парчета. Благодарение на покупи, лъжливи обещания и селска простотия се стигна до сегашното положение.Селото ни е по-окаяно и от най-изостаналите африкански такива. Благодарение на баба Цола!
24 Януари 2005 12:50
Бащата агент, дъщерята тоже, а кво прави в статята Александър Стамболийски само Даиела и Ина знаят. Няой да знае колко са привържениците на Маузер, тя едва ли знае. Кви земледелци представя, колко пъти е ходила на село, но водач на земледелците. Ех ...
24 Януари 2005 12:57
Абадабчо
За жените няма да коментирам, за българската политика нещата не са такива каквито изглеждат, според мен найстина има хора, които правят нещо за това общество, не са само пионки.
За вестника найстина ме учудваш като казваш, че е ляв та направо комунистически, аз съм ляв по обеждения и мога да кажа, че някой те е заблидил, или просто търсиш под вола теле. В-к сега не е ляв, още по малко е комунистически. Бих те посъветвал да видиш http://www.duma.bg тове е ляв весник, понякода даже и в повече за мойте разбирания.
Това, че едикой си познавал Мозар това нищо не козва, още по-малко доказва. Какво значи, че не съм следял всяка нейна дума, та тя няма какво да казва, аз следя политическия живот в България. Според мен Мозар, не само че не е казала нищо, амо няма и потенцияла да го направи, та в това така наречено БЗНС няма екперти по нищо друго, освен по разтителна защита, но на тях не им се чува гласа, ако говорим за реална политика и правенето и, това няма нищо общо с БЗНС. Те само могад да играят игрички, с цел да си осигурят място в парламента. И не защитават ничии интереси. Сякаш няма проблеми в земеделието, и не сенуждаем от реформи, а тя нека си мулчи и да работи за обединената десница.
24 Януари 2005 12:57
анастасия
о, мамма миа
###
деба т"ва земеделско плашило.. турИли един плакат на Калашникова у един стопански двор и кокошките тутакси спрели да носят... кравите пресъхнали, а селския бик подал молба за членство у ЦРУ
24 Януари 2005 12:58
Bongo Barabata, в десятката с въпросите! Статията е безспорно поръчкова.
Мнението ми за партиите (мн.ч.не е печатна грешка!) на земеделците никога не е било особено добро. На родителите ми – Бог да ги прости! – също (а те са видели и управлението на Стамболийски).
Да се изкарва Мозер политик е смешно. Тя стана това, което е, защото Стефан Савов избра нея от многобройните “лидери” – очевидно другите са били съвсем зян – за да направи Народен Съюз. Авторитетната партия беше Демократическата, идеята беше да се направи нещо по-голямо и Мозер изтегли билетчето. Голямото не стана, нямаше вече кой да го направи след Савов. И авторитетът на демократите се стопи. Вярно е, че сега има “наддаване”, но то е първо, заради абревиатурата ОДС (на Костов му е нужна!) и второ, заради наличния, макар и не голям брой електорат (за Софиянски всяка бройка е важна, но да се говори за ракета-носител?!?). Ако Народен съюз бяха ракета-носител дали щяха изобщо да търсят “съюзници”? То както върви скоро може и за “Оборище” да прочетем, че е ракета-носител на НДСВ...
В пазарлъците няма никакво политическо “майсторство”. Там се умува само да не се сбърка къде ще е по-голямата аванта – решаващият принцип за земеделците! И “хората около нея”, водейки се от този принцип, започнаха да я загърбват – все пак да получиш предварително солидни сумички не е за пренебрегване, вместо да си “верен” на нейните интереси. Това не е съвсем предположение, знае се даже и бройката – 7 души, а доста хора знаят и сумичките (шило в торба не стои!)
BTW, като стана дума за Стамболийски – в спора ви не се меся, защото не знам. Но за него освен квалификациите “Народен трибун” и т.н., нещо друго, конкретно по намеренията му да постигне в България знаете ли? Аз не, но може би вината си е само моя.
24 Януари 2005 13:14
..бе кой свестен човек ще си кръсти щерката Анастасия?... или Нидялка
24 Януари 2005 13:14
Уважаеми Графе,

Ето един, според мен, интересен линк.
Електроннен диспут между д-р Здравко Цанков, племеник на Ал.Цанков и Стефан Груев, автор на "Корона от тръни".

Управлението на Ал.Стамболийски и оранжевата му гвардия е разгледано в цяла глава.

Поздрави


Натиснете тук

Редактирано от - Сибила на 24/1/2005 г/ 13:16:33

24 Януари 2005 14:16
Е, по-голямо от това недоразумение в българската политика не мога да си представа. Няма ли някой свестен земеделец, когото да поставят начело на БЗНС, че това чучело толкова години вегетира на наш гръб и кряка едно и също нещо до потриса. Разделени ли сме още дълго такива кикемори ще гледаме по върховете.
24 Януари 2005 14:21
...земеделец... свестен...
я стига бе
... помните ли Гошо Тъпото когато оглавяваше БЗНС в СДС извън СДС
24 Януари 2005 14:30
Естет, . Нещо по дупедавско от "здружен земеделец" да знаеш
24 Януари 2005 14:34
"С г-жа Мозер и г-н Праматарски установихме, че имаме общи или сходни ценности и принципи. Съвпадат оценките ни за управлението на ОДС и за днешното управление на НДСВ, ДПС и БСП. Имаме едни и същи цели на предстоящите избори и едни и същи противници. А целите ни са БСП да не състави правителсво и да не позволим втори мандат на Симеон Сакскобургготски."
==============
Да видим дали ще познаете кой го е казал това? Интересно кой ли е прав.
24 Януари 2005 14:37
..оноден земеделец
24 Януари 2005 14:57
онождащ земеделци
24 Януари 2005 14:59
..селскостопански онождошвач
24 Януари 2005 15:10
Дали е боец Мозер и с кого се бори съдете сами!!!!

Председателят на ДСБ Иван Костов пред медиите след срещата на ръководствата на ДСБ, ДП и БЗНС-НС относно възможностите за взаимодейтвие по време на следващите избори
Иван Костов: Само бих искал да кажа, че изготвихме един проект на Демократи за силна България за споразумение за общи принципи, оценки и цели за изборите, дадохме го на Народен съюз и казахме, че първо това е документ, който е само между нас, тъй като той се е появил и в следствие на синтез, направен от предишните разговори помежду ни. Тоест, то е наше общо мислене, един вид.

Второ, дадохме срок все пак да ни се отговори до края на месеца. Да се знае дали ще се върви в тази посока или не. Това сме направили. Ще получите документа, той е по-красноречив от всичко, което аз ще кажа.

- Получихте ли уверения, че до края на месеца ще имате отговор?

Иван Костов: Получихме малко неясно обяснение. Благодаря Ви.

******************

Проект на ДСБ:
Споразумение за общи оценки, принципи и цели на предизборна коалиция

Демократи за силна България, БЗНС-Народен съюз и Демократическата партия споделят следните принципи и оценки:

1. Най-трудната и най-съществена част от българските реформи бяха осъществени от дясноцентристко управление на ОДС. То постави края на прехода на България от тоталитарна към демократична система. Затова то бе най-доброто за България. Ние защитаваме нуждата от приемственост и от неговото продължаване.

2. Ние сме категорична опозиция на НДСВ и ДПС, защото те спряха българските реформи, вкараха БСП във властта, разбиха политическата система и отслабиха държавните институции на България. Тяхното управление е вредно за нашата страна и ние сме за неговото прекратяване.

3. Нашето политическо партньорство се основава на равнопоставеност, уважение към идентичността, споделената отговорност и консенсуса при взимане на решенията.

Демократи за силна България, БЗНС-Народен съюз и Демократическата партия си поставят следните цели за парламентарните избори през 2005 г.:

1. да се явят на предстоящите парламентарни избори заедно, с една предизборна платформа, в коалиция ОДС;

2. да предотвратят управление на БСП, да не допуснат втори мандат на С. Сакскобурготски и да не участвуват в негово правителство;

3. да постигнат мандат за съставяне на правителство и да продължат модернизацията на България и завършването на реформите, започнати от ОДС.

С тези оценки, принципи и цели поставяме началото на предизборната коалиция Обединени демократични сили.


... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД