:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Менделсон

Испанците пощуряха по Летисия

Ослепителната булка, за която престолонаследникът принц Фелипе се жени днес, винаги е била на предната линия - и като студентка, омаяла професора си по литература, и като репортерка след атентатите в Ню Йорк и след превземането на Багдад
Снимка: Интернет
"Тя е толкова дейна, толкова енергична! Не може да стои, без да върши нещо. Щом изпълни една задача, веднага си намира друга и се захваща с нея. И гледа всичко да е перфектно!" Това са думи на телевизионна журналистка за бившата й колежка Летисия Ортис - булката, която днес испанският престолонаследник принц Фелипе отвежда към олтара. Спомените за журналистическите делници на новоизпечената принцеса са от специален филм, излъчен от Испанската телевизия (TVE), където допреди половин година работеше Летисия. Филмът пък е част от информационното цунами за бляскавата невеста, което буквално удави Испания през последните месеци и дни преди днешната венчавка.

Разбира се, всички изровени биографични подробности за ослепителната избраница на престолонаследника са само в умилително-превъзнасяща опаковка. И то не толкова защото в Испания има закон, предвиждащ сакнции срещу недостатъчно уважително отношение към членове на кралската фамилия, а защото "Летисия-манията", завладяла испанците, граничи с масова психоза. Всички, изглежда, са се заразили от любовта на Фелипе и сякаш не могат да се нарадват с каква прекрасна бъдеща кралица се сдобиват -



фина, талантлива, интелигентна, секси, руса...



Нима може да се желае повече?!

Отгоре на всичко принцесата на Астурия, както ще се титулова съпругата на принц Фелипе, е родена тъкмо в Астурия - в Овиедо, сиреч е "стопроцентова испанка". Факт, особено подкупващ за националното самолюбие на фона на предишната сериозна връзка на Фелипе, едва не завършила с брак - с норвежката манекенка Ева Санум, отхвърлена и от двореца, и от обществото заради рекламните й снимки на бельо.

Впрочем, при Летисия също излязоха пикантни визуални интерпретации - картина, рисувана от кубинския художник емигрант в Мексико Валдо Сааведра, на която бъдещата испанска кралица е гола. Завъртяха се усукани обяснения за журналистическия стаж на Летисия в мексиканския в. "Сигло XXI" през 1996 г., за "духовната връзка" с художника, за уж комбинирано от него чуждо тяло с нейното лице и т.н., докато скандалът бе набързо замазан. Дали заради заканата на Фелипе "Или ще се оженя за тази жена, или се отказвам от трона", за която писаха испанските медии, дали защото - пак според тях - кралица София била очарована от избора на сина си, но този път кралското семейство направи всичко възможно образът на булката да не бъде замацан с жълти отблясъци.

За целта в специално нает сейф дори



бяха заключени документите около развода на Летисия



- единствената "официална черна точка" в биографията й, която носеше риск да отблъсне от нея по-консервативните поданици. Изричното подчертаване на факта, че бракът с преподавателя й по литература от колежа Алонсо Гереро бил само граждански и траял "едва година и половина" трябваше да успокои моралистите. Всъщност връзката между двамата продължава около 12 години - откакто през 1988 г. 16-годишната Летисия успява да елиминира останалите въздишащи по преподавателя романтични ученички и го спечелва за себе си. Те са заедно 10 години, докато през 1998 г. решават да оформят официално отношенията си и вдигат весела сватба в Алмендралехо, Бадахос, с 200 гости.

През 2000 г. идилията свършва с развод, чиято причина е бурният напредък на Летисия в журналистиката. "Никога през живота си не съм искала да бъда нищо друго, освен журналистка", категорична е тя в едно от интервютата си. Тя е семейно обременена с хъс към новинарството -



журналист е баща й, а и баба й по бащина линия



От малка се изявява в училищни вестници, завършва журналистика в Мадрид и още като студентка се пробва в професията във в. "АБС" и в агенция ЕФЕ. После идва приключението в Мексико, където хем стажува във в. "Сигло XXI", хем завършва докторат, хем..., както вече бе споменато, прави впечатление в арт-средите.

Завърнала се в Испания, тя започва работа в местния телевизионен канал на агенция "Блумбърг", специализиран в икономически новини. Снима се в късометражен филм на ЕФЕ, наречен "Погледът на ангела" - и така е открита поразителната й телегеничност. Това плюс амбицията й да се докаже професионално я прехвърля в телевизия "Си Ен Ен плюс" - съвместен продукт на Си Ен Ен и испанския "Канал плюс".

Там успява да реализира мечтата си - става водеща на сутрешния блок на новините. Той обаче е с безумен график - започва от 3 часа призори и продължава до 10 часа сутринта. Това налага тотална промяна на личния й ритъм, което рефлектира и в отношенията с мъжа й. Алонсо не приема това работно време, тя пък не желае да се отказва от работата, която обожава. "Харесва ми ежедневния поток от информация, събитийната журналистика, този стрес и адреналин, създавани от скоростта, с която трябва да се работи.



Това е като дрога",



признава Летисия в друго интервю.

Идва разводът и през 2000 г., вече свободна, тя спечелва сърцето на водещия от "Си Ен Ен плюс" Давид Техера. Същата година сменя телевизията - поканена е като репортерка в най-престижния национален канал TVE. Оттам я командироват да отразява президентските избори в САЩ, после атентатите от 11 септември 2001 г., както и отбелязването на годишнината им през 2002 г. Следват кореспонденциите й за екокатастрофата, предизвикана от аварията с танкера "Престиж" в Галисия, и 15-дневният й репортерски марш с испанските войски в Ирак след превземането на Багдад.

Казват, че принц Фелипе я забелязал тъкмо при спасителните работи покрай "Престиж", които той лично наглеждал. После положил специални усилия да организира вечеря в дома на приятеля си Педро Еркисия, на която да бъде поканена и очарователната репортерка. Там, през октомври 2002 г., се запознали по-отблизо.



Принцът трябвало да й се обажда цели 4 пъти,



докато тя склони на нова среща.

Външно нищо при Летисия не се променя, дори връзката й с колегата Техера, а отношенията с Фелипе се пазят в дълбока тайна. Три месеца преди всичко да излезе наяве тя става водеща на най-гледания новинарски блок по TVE заедно с шефа на новините Алфредо Урдаси. Хубавото й лице вече е едно от най-популярните в Испания. Междувременно в медиите се промъкват слухове, че Фелипе си е харесал популярна журналистка, но още не се знае коя е. Чак през октомври 2003 г. най-после е оповестено, че изборът му е паднал върху Летисия. На 6 ноември двамата се сгодяват официално, а "Летисия-манията" залива Испания.

Поредната вариация на тема "Пепеляшка" този път е обогатена от модерния в Европа афинитет към демократизиране и "очовечаване" на монархиите. Тя логично се вписва в строя на цяла компания от посестрими "Пепеляшки", избрани от принцовете в кралства като Холандия, Норвегия, Дания. "Работещото момиче" Летисия осъществява и за испанците приказната мечта да се стигне върхът само благодарение на личните качества. Нещо като триумф на "момичетата от народа", които могат да блестят и повече от аристократките.

Друга гледна точка маркира публицистът Алберто Ногера, който още миналата година нарече Летисия



"Троянски кон на републиканците"



в кралския дворец Сарсуела. Не заради дядо й по майчина линия, който наистина се е бил на страната на републиканците в Испанската гражданска война. А заради независимия и силен характер на булката, доказан в кариерата и личния й живот. Според Ногера присъствието й в двореца само ще открои нелогичността в монархическото наследяване на постовете и "ще отвори очите на мнозина".

Засега обаче очите са заслепени от незапомненото от Мадрид зрелище на "сватбата на века", в която има и българско участие - кумува синът на настоящия ни премиер Константин-Асен.
 
Любимата двойка на испанците - принц Фелипе и доня Летисия, принц и принцеса на Астурия.
 
Две нови лица завладяха новините от Испания - новата принцеса Летисия и новият премиер Сапатеро, които демонстрираха топло приятелско разположение при откриването на сесията на испанския парламент на 22 април.
4
3093
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
23 Май 2004 16:34
Поредната нискоинтелигентна , нафукана ***** станала принцеса. Извинявам се тази е по интелигентна от сервитьорката , мутресата или останалите там грозновати царски избранички. Не мога да разбера защо Фелипе не се ожени за някое интелигентно младо 18-20 год. момиче , ами взе тая дърта , грозна, всепризната пачавра. Сигурно , щото е комплексар и нещо го е ударила педерастията. Ама с тая братска целувка успяха да ме убедят, че нещо куца м/у двамата , то съжителстово им може да е й като между квартиранти и май ще се окажа прав.
24 Май 2004 11:45
Сега пък откъде го измислиха това "Астурия"???
Казва се "Астуриас". Не ми е ясно как някой може да превърне Астуриас в "Астурия". Какви са тия свободни съчинения?
*
А свадбата най-после мина! И вече може да се гледат и други неща по телевизията.
Имаше и демонстрации против свадбата.
Но най-често срещаното мнение е че "тая свадба я плащаме всички ние".
24 Май 2004 14:59
THIS WHORE IS A PROFESSIONAL SHIP JUMPER AND COCK TEASER. THE CROWN WILL GET A ROYAL FUCK THIS TIME.
24 Май 2004 19:19
Американчо свад[/si ze=2]ба се пише с Т[/blue], т.е СВАТБА (сватбари, сватове и т.н.), лесно се прави проверка с думи с еднакъв корен.

2* Отгоре думата със звездичките е пу*ткиМразя цензурата!!! Лъчо!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД