:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 319
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
УРОК ПО ГРАДИНАРСТВО

Кога се берат цветята?

Най-подходящото време за бране на цветята е привечер. Тогава тяхната тъкан е пълна със захари и фотосинтезирана скорбяла. Освен това порите, с които растенията дишат, са затворени а това ще им помогне да издържат доста по-дълго от обикновено във вазата.

Друга хитрина е непосредствено след откъсването да поставите стръковете за известно време в хладна вода. Но не натопени, както във ваза, а така че да полежат в течността. Това се прави, за да може те да поемат влага не само с основата на дръжките си, а с цяло тяло.

От значение е и колко вода ще поставите във вазата. Имайте предвид, че независимо от вида си във вазата цветята поемат влага само с края на дръжката. Така че е излишно да пълните съдинката догоре. Така най-много в течността да попаднат и листа, което рано или късно ще доведе до загниването им. Разлагането от своя страна води до бързо увеличаване на органичното замърсяване и така се инфектира цялото растение.
904
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД