:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 327
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
СВЕТЛИНА

Слънчевите багри на касията

Касията е прекрасно растение, което би съживило с наситено жълтите си цветове и най-скучния двор. Проблемът е, че се отглежда трудно. Но си заслужава усилията. При добри грижи то ще цъфти от юни до октомври, в най-лошия случай от юли до септември. Дори в сандъче касията израства на няколко метра височина. Имайте предвид това, когато й търсите място. Важно е то да дава простор. Друг е въпросът дали ще я оформите като дръвче, или като храст.

През лятото касията има нужда от слънчево място с влажна почва, към която са добавени глина и пясък. През зимата се чувства добре на слънчево място, където температурите не падат под 5 градуса. В този период не се полива. Ако смятате, че в двора си може да й осигурите нещо подобно, пробвайте. Но по-сигурно е да я насадите в сандъче, което да местите според нуждите.

А ако през зимата поставите касията на твърде светло и топло място, тя не само ще расте, но и ще продължи да цъфти. Добре е след прецъфтяване да се подрязва, за да даде място за появата на нови клонки и пъпки.

Друго важно условие за летните месеци е поливането. То е обилно. Освен това се тори ежеседмично.

Интересна разновидност е Cassia didymobotrya. В Индия и Африка това растение достига до 5 м на височина, а в Северна Европа - до два.
1
813
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
22 Май 2004 11:21
Опа-а-а-, стана грешка от недоглеждане мое. Явно трябва да увелича диоптрите.Когато моята златна половинка донесе оригинала в къщи, разбрах че става дума за цвете някакво.Но казаното за кайсията и най-вече кайсиевата ракия остава.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД