:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 265
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Безсилието на ДПС

Искането за ремонт на кабинета е само знак на Догановите хора да напомнят на НДСВ, че ги има
Колаж: Сега
Оня ден ДПС пак пусна надрасканата плоча с вече досадно повтарящия се рефрен, че трябва да има смяна на министри. Този път заговори депутатът Кемал Еюп, който разясни, че правителството добре си работи, ама за по-голяма ефективност трябва да си отидат няколко души от него. Колко точно, човекът на Доган не каза, а само рече, че поне двама-трима трябва да си стягат багажа.

Впечатление сега прави не толкова изтърканото вече искане, а ту засилващата се, ту позаглъхващата настъпателност, с която то се повтаря. И нулевия резултат от него. Изглежда или ДПС не иска да признае дори пред себе си безсилието да се наложи на коалиционния партньор, или с беззъбото напомняне на омръзналата на всички мелодия преследва други цели. Май големият играч



Ахмед Доган най-сетне

си намери майстора



Сагата с министерските оставки започна миналата есен след местните избори, когато Доган заяви, че няколко управници трябва да си заминат поради некадърност. Оттогава до днес темата се търкаля от подчинените му с различна интензивност. Сакскобургготски не намери за нужно да дава обяснение защо не прави прави правителствен ремонт. ДПС пък се посниши и смени "ремонта" с "освежаване" - първо на управлението, после на управленската програма.

На всеки, който що-годе следи политиката, отдавна е ясно, че работите между НДСВ и ДПС куцат, щом хората на Доган искат чрез медиите рокади в кабинета. Когато между двама партньори работите са наред, тези неща се решават тайно и пред обществото се оповестява крайното решение. От "Стамболийски" 45 на няколко пъти през последната година казват, че регулярните срещи между Ахмед Доган и Симеон Сакскобургготски са се разредили и то не по инициатива на техния лидер. Изглежда за Сокола това е изнервящо положение. Особено, ако се прибавят и предишните случаи, в които той, виртуозният играч, бе надцакван от лаика в тукашната политика Симеон.

Да си спомним, че лидерът на ДПС бе изигран още в самото начало. На него му бе обещано да стане вицепремиер и той усмихнат не отричаше този факт. След една среща на "Дондуков" 1 обаче усмивката му посърна. Не му излезе пасиансът нито за БНБ, нито за БТК. Доган се пазареше до последно за шефското място в Централната банка, за да изкопчи от НДСВ обещанието, че телекома ще получи неговият фаворит "Коч холдинг". Но хем Искров стана шеф на БНБ, хем "Вива Венчърс" взе БТК. ДПС продължава да няма достъп и до еврофондовете, въпреки че Сокола прокопа тунел до правителството, за да уреди този въпрос. Освен това строителният министър Валентин Церовски продължава да стои на поста си, а пък излъченият от ДПС негов заместник Хасан Хасан е все така в изолация. Че и петролопровода Бургас - Александруполос му взеха.

Затова излиза, че



приказките за министерски

рокади са за парлама



За да може, когато един ден кабинетът си замине и почнат критиките срещу него, от "Стамболийски" 45 да се оправдават, че са предупреждавали. Въпреки че е доста странно и политически неиздържано да се държиш като страничен наблюдател на собственото си управление.

От друга страна, репченето цели да припомни, че НДСВ си има коалиционен партньор. Затова и то е толкова беззъбо. Ако критиките са яростни, веднага ще дойде логичният въпрос, защо ДПС просто не излезе от кабинета. Не може да го направи, защото още има какво да се преразпределя и още има "наши" хора за уреждане. А и движението на Доган веднъж вече е изпържвало коалиционния си партньор - Филип Димитров през 1992 г., и не ще втора дамга на нелоялен ортак. Освен това лидерът на ДПС май има добър бизнес. Не ходи на работа в парламента, удържат му почти цялата заплата, от данъчната му декларация



излиза, че преживява

с жълти стотинки,



а строи сараи в Бояна... Може би нито той, нито жълтите искат да си създават някакви главоболия.

В последните месеци се намесва и друг сериозен фактор, който може би не се нрави толкова на ДПС. НДСВ, колкото и неочаквано да изглеждаше преди година, се стабилизира. Едно на ръка са социологическите прогнози. Но както никой не искаше жълтата партия, сега я калесват и сини, и червени за бъдещ партньор в управлението. Изглежда родната политика все още може да поднася изненади. Дори за Доган.
22
744
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
22
 Видими 
18 Август 2004 02:57
башева сложи една капка в бъдещия язовир.
18 Август 2004 04:21
Симеон е по-умен и образовн от всички червено сини курви и апаши притежаващи дипломи от другарите Живков-Костов.
Той без вашата курвенскo-апашка помощ ще прати на бунището и БСП и ДПС
както вече стана със СДС
Текилааааа.....!
18 Август 2004 04:43
Парцал!...
18 Август 2004 04:56
Вожде, и наздраве за Царя!
18 Август 2004 06:56
С тези периодични искания ДПС си организира отлично вълни на назначения в държавния апарат и на много други места. Иначе умът на Величеството му стига само СЕГА да се оглежда за нови имоти и опазване на старите. Това ще му е най-голямия дерт в скоро време.
18 Август 2004 07:23
Колажите са убаво нещо....Само да не стане тъй, че да зърнем пак Дуганя, застанал с надървен зад Горския и четата му.
18 Август 2004 08:01
Това НЕ Е истина. Всички сделки се правят в тайна и статията е за заблуда на дребните "цаци" кат нас. Бих се радвал ако величеството и Сокола се оженят. . Ще им викна Първанчо за кум...... Ша си правят тройки всекакви....
18 Август 2004 08:41
БАШЕВА и един пън да и начело на ДПСпак ще е фактор, а Ахмет Доган не е пън. Не съм му фен , но поне трябва да сме реалисти.
18 Август 2004 10:12
Написаното в статията не отговаря на истината. Доган не се топорчи на Саксфонеца, а демонстрира сила пред електората си. Иначе проблемът на ДПС и Доган са Запада и САЩ в частност. Там няма етнически и религиозни партии, това първо. Второ, след Ирак Щатите проумяха, че поддържайки тактически такива партии, както досега ДПС у нас, те губят стратегически сред християнските нации, а същевременно хранят зли кучета след време да ги хапят. Затова Доган усилено и с много пари привлича гнусни боклуци от български произход в партията си, за да я обяви по-късно за национална и евентуално да оцелее.
18 Август 2004 10:16
Светло пиво - особено дребна и плоскодънна цаца...
18 Август 2004 10:17
Васуки, проблемът на Доган се казва ЕС.
18 Август 2004 10:48
Царят е тъп путищник, ако ме разбирате какво искам да ви кажа...
18 Август 2004 11:19
Memento_Mori, ЦАР СИ, ако ме разбираш какво искам да ти кажа...
18 Август 2004 11:37
Нещата между НДСВ и ДПС куцали... че то който и да се захване с гнусната етническа партия на СоКолчо не е прокопсал. Вчера бе споделено мнение, което напълно подкрепям : Няма да гласувам за партия, която ще се коалира с Доган... Някой подкрепя ли ме ???
18 Август 2004 12:19
Запъртъци.
18 Август 2004 12:57
Снимката е вероятно взета от "24 часа" - там правят обикновено подобни монтажи. В действителност, турското царче и мадридският олигофрен са пигмеи с абсолютно еднакъв ръст - морално, политически... В кои страни(освен в БГ) ще се абрашват с културата до безкрайност без да искат оставката на "културния" министър, поне за очи...
В "Монитор" има отлична статия на Добромир Задгорски за единия от двамата пигмеи на снимката: http://www.monitor.bg/article?sid=a0e3497 fe8c0ed2cffc5f99dad7be8a9&aid=9129
18 Август 2004 14:50
(снимка: натиснете тук)
18 Август 2004 15:40
Zaq, ама, че точно-абрашват.. ))))))))))))))))))))
18 Август 2004 15:45
GLOW,

Ами за кого ще гласуваш тогава ? За партии, които вече са били коалиционни партньори на Доган ?
18 Август 2004 16:42
Вожде, така е. Основната цел на С2 беше да разбие двуполюсния модел и успя - първо прати БСП и СДС в опозиция, след това ги подтикна към разцепване, и успя със СДС. За негово съжаление това няма да му помогне при следващине избори. Народът просто ще гласува против сегашното положение, което никак, ама никак не е розово.
18 Август 2004 16:45
А ДПС ще си остане в управлението.
19 Август 2004 11:34
Старшина, сложи поне още едни очила на снимката.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД