:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Maslan-C - империята отвръща на удара

Нов и интересен вирус Maslan-С се е появил в Интернет. Той се прави на снимка на поразсъблечен фотомодел, но всъщност се опитва да организира DDoS-атака срещу сайта на чеченските сепаратисти.

Според информация на The Register, Maslan-C се разпространява чрез пощата във вид на писмо със заглавие "123" и прикрепен файл Playgirls2.exe. Ако отворите файла, компютърът ви ще бъде заразен и превърнат в зомби, което цял живот - в началото на всеки месец - ще изпраща безполезни запитвания към сайтовете на чеченските бунтовници, играещи важна роля в пропагандаторската война срещу Кремъл. Както се изказа по този повод главният консултант на компанията Sophos Греъм Клъли, "този, който е написал този вирус, явно иска да попречи на чеченските сепаратисти да разпространяват информация за борбата си, но, независимо от целта му, използването на вируси в информационната война еднозначно си е престъпление".
307
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД