:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 237
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ВИТРИНА

"Императрица Орхидея"

Романът за живота на императрица Цъ Си е написан от американската писателка Анчи Мин, която е с китайски произход (изд. "Обсидиан"). Цъ Си властва от 1861, когато почва първият й регентски период, като вдовица на император Сиен Фън, та до внезапната си кончина през 1908. Онова време е невероятно превратно, но Мин е наблегнала и на пикантерията зад стените на Забранения град.



"Неудобните"

Те са: Васа Ганчева, Георги Лозанов, Елена Йончева, Маргарита Михнева, Милен Цветков, Румен Леонидов, Сашо Диков и Светослава Тадаръкова, според автора Петър Волгин (изд. "Слънце"). Той се е опитал да ги портретува върху основата на пространно интервю с всеки поотделно и се е получила любопитна изповед, в която очаквано и съвсем удобно суетата израства и до словесна дъвка.



"Торба приказки"

е напълнило новото издателство "Персей" - фолклорни и авторски. Доминират българските народни, но са размесени с турски, италиански, ескимоски, а от авторските е събрана общо взето класиката: Лафонтен, Шарл Перо, Братя Грим, Андерсен, Вилхелм Хауф, Оскар Уайлд... с графични илюстрации. Особеното на сборника е, че това е списъкът на приказките, изучавани от 1 до 5 клас.



"Ръководство по голф"

Автор на учебника е директорът на Професионалната голф асоциация на САЩ Рик Мартино (изд. "Труд"). Обилно илюстрираното ръководство тръгва от историята на аристократичната игра и стига до последните й тънкости. Специално е добавен раздел за голфа в България, плюс подробен "Голф речник" - на специфичния език, който се практикува по зелените игрища.



"Не забравяй"

На корицата пише "Еротичен трилър", но това е по-скоро въдица - за романа на Том Расина (изд. "Унискорп"). Еротиката си я бива, ала не е в повече от обичайното за такива четива, при това историята е пределно артистична и либерална. Млад, съвсем топъл, но вече самонадеян актьор загива при каскада и натъжава две жени едновременно - режисьорка и колежка.



"Една блондинка за убиване"

ще приюти скучаещите дами из коледните празници - с романа на Джейн Хелър (изд. "Емас" и "Кронос"). Блондинката за убиване е една от трите млади дами, разхождащи погледи и парфюми по палубата на луксозно морско возило. Те пътуват от Маями към Карибите, забавляват се лудо, докато една от тях открива ужасена, че ги следи убиец. Поръчителят може да е само някой от бившите им съпрузи.
671
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД