:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 258
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Корупция събори румънския шеф на Агенцията за борба с корупцията

Директорът на румънската Агенцията за борба с корупцията подаде оставка след скандал, свързан с вземането на подкупи от трима високопоставени държавни служители, предаде АП. Генерал Вирджил Беркару, шеф на агенцията, която е подчинена на Министерството на правосъдието, подаде оставка, след като призна, че е допуснал грешки.

Двама служители в Министерството на правосъдието и пенсиониран директор на затвор бяха арестувани през декември по обвинения, че са вземали подкупи от хиляди долари, за да издействат предсрочно освобождаване на затворник. Затворникът обаче не бе освободен по-рано, както му било обещано, и по-късно разказал на полицията какво му се е случило.

Румъния бе критикувана за корупция в доклада на европейската комисия, както и от международни финансови институции. "Трансперънси интернешънъл" неотдавна класира Румъния по корупция в по-лоша позиция от България. През ноември м. г. бившият румънски президент Емил Константинеску съобщи, че само в областта на голямата корупция са засечени над 3500 случая, като присъди са произнесени в повече от 1000 от тях.
519
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД