:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 479
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Атентатът в Истанбул бил отговор на акцията срещу затворниците

Турска радикална лява групировка пое вчера отговорност за самоубийствения бомбен атентат в сряда, когато в полицейски участък в Истанбул загинаха атентаторът и един полицай, а 7 души бяха ранени. В изявление в сайта си в Интернет Революционната партия-фронт за национално освобождение посочва, че смъртоносната акция е в отговор на потушаването на бунтовете в затворите от силите за сигурност.

В съобщението се казва, че един от бойците камикадзе на организацията е унищожил вражеска цел. Като извършител се посочва 23-годишният Гюлтекин Коч, който според сведения на полицията на два пъти е лежал в затвора заради принадлежност към обявената извън закона групировка.

В съобщението на Революционната партия-фронт за национално освобождение се изразява готовност и за по-нататъшни терористични действия.

Министърът на правосъдието Хикмет Самъ Тюрк заяви, че около 400 затворници продължават вече трети месец гладната си стачка, приемайки единствено захар и течности. Те протестират срещу плановете за настаняването им в килии за по няколко души вместо в общи помещения. Властите смятат, че така контролът ще бъде засилен, а протестиращите - че това ще доведе до нарастване на насилието срещу тях.

При потушаването на бунта в 20 турски затвора миналия месец загинаха над 30 души, сред тях и двама полицаи. Целта на акцията бе да се спре гладната стачка.
355
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД