:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 557
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Чешкият тв шеф легна болен

Снимка: Ройтерс
Директорът на чешката телевизия Иржи Ходач, чието назначение предизвика бунт сред журналистите и обществеността, бе приет вчера спешно в болница с нарушен сърдечен ритъм, предадоха осведомителните агенции. Шефката на новините в телевизията Хана Бобошикова, чиято оставка също се иска, заяви, че Ходач преживява силен нервен стрес.

Журналисти обаче смятат, че влизането в болница на телевизионния шеф е политически ход, който да му спести критиката на обществеността.

Председателят на Камарата на депутатите Вацлав Клаус обяви вчера "извънредно законодателно" положение, свързано с гласуването на 12 януари на нов закон за държавната телевизия и радио.

Членове на профсъюза "Солидарност" в полската държавна телевизия вчера изпратиха писмо до чешките си колеги, в което подкрепиха исканията им, съобщи АП. "Политическият контрол върху публичната телевизия е останка от комунистическия режим и той няма място в цивилизования свят", се посочва в писмото, изпратено от името на 1800 членове на "Солидарност".
310
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД