:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 239
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Ралф Шумахер наказан с 10 секунди, отива 4-и

Шуми печели победа N49

Михаел триумфира за втори пореден път на "Нюрбургринг"
Снимка Ройтерс
Михаел Шумахер с "Ферари" спечели победа N49 в кариерата си в състезанието за Гран при на Европа на писта "Нюрбургринг" (Гер). След втория си пореден триумф на това трасе Шуми вече е на 2 победи от вечния рекорд в F1 - 51 на французина Ален Прост. При това той е първият пилот от реконструкцията на пистата през 1980 г., стартирал първи и победил.

До германеца на почетната стълбичка се наредиха Хуан Пабло Монтоя (Кол, "Уилямс") и Дейвид Култард (Вбр, "Макларън"). Шестицата допълниха Ралф Шумахер ("Уилямс"), Рубенс Баричело ("Ферари) и Мика Хакинен ("Макларън").

Очакваната битка между братя Шумахер се състоя само до 40-ата обиколка. Михаел и Ралф тръгнаха първи и втори от старта, следвани от Монтоя, Култард и Хакинен. Шуми-старши дръпна на 3,5 сек., но след 18-ата обиколка разликата между братята стана само 3 десети и се задържа до 28-ата. Тогава Михаел и Ралф влязоха едновременно в бокса и излязоха в същия ред. "Уилямс"-ът обаче настъпи бялата линия на изхода от бокса и наказанието не закъсня - 10 секунди принудително спиране, което Ралф изконсумира на 40-ата обиколка.

После вече нямаше кой да спре Михаел по пътя към триумфа, дори и Монтоя, който няколко пъти направи рекорни обиколки. След успеха 3-кратният шампион увеличи аванса си на върха пред Култард. Той има 68 т., шотландецът е с 44, следвани от Баричело с 26, Р.Шумахер с 25, Монтоя с 12 и Хакинен с 9. При конструкторите "Ферари" е лидер с 94, пред "Макларън" с 53 и "Уилямс" с 37. Следващият старт е във Франция в неделя.

Час преди състезанието от "Джордан" обявиха, че Хайнц-Харалд Френцен няма да напусне преди да изтече договорът му през юли 2002 г. Така босът Еди Джордан опроверга слуховете, че ще уволни немеца за слаби резултати. Вчера Френцен (34 г.) отпадна 19 обиколки преди края.
567
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД