:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Въвеждат пределни енергийни цени от Нова година

Цените на тока, парното и природния газ след Нова година ще бъдат пределни. В техните рамки всяко отделно предприятие ще може да продава и на по-ниски цени. Това предвиждат три нови наредби, които Държавната комисия по енергийно регулиране (ДКЕР) е подготвила за приемане от Министерския съвет, съобщи пред "Сега" шефът й Константин Шушулов.

От 1 януари 2002 г. енергийните цени вече ще се определят от комисията според разходите на всяка топлофикация, електроразпределение и газово дружество. Те ще доказват разходите си и комисията ще определя пределната цена, на която могат да продават на крайни потребители. Тази цена обаче ще е една за цялата страна и ще се определя по средната за всички дружества. Този принцип ще се запази, докато траят субсидиите за битовите абонати.

"Новото ценообразуване ще се експериментира веднага след Нова година, но едва ли ще бъдем готови да го въведем в практиката преди април-май", каза Шушулов.
373
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД