:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 304
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Над 30 заявки за концесия на летища и пристанища

Над 30 заявки за интерес към концесиониране на български летища и пристанища са се получили от чужди фирми в Министерството на транспорта и съобщенията, съобщиха от ведомството. Интересът е проявен след публикуването преди две седмици в чуждия печат и в сайта на министерството на покана към чуждите инвеститори.

Обявата е на английски и обещава на кандидатите оглед на обектите и допълнителна информация за тях. Самите обекти са всички граждански летища и пристанищата във Варна, Бургас, Лом, Видин и Русе. Дата за провеждане на търг или конкурс не е спомената, но според текста на обявата предстоят промени в законите за гражданското въздухоплаване и за морските пространства и пристанищата, след което ще се обяви конкретна процедура. Спечелилият участник ще трябва да отговаря за експлоатацията и поддръжката на обекта, както и за строежа на нови терминали. От кандидатите се иска да имат значителен операторски опит, ноу-хау и финансова стабилност.

На концесионерите на летищата е създадена допълнителна възможност - те ще бъдат освободени от внасяне на приходите от летищни такси в бюджета, ако влагат средствата в развитието на обекта.
460
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД