:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 302
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Фирмите отчитат влошаване на условията за бизнес

Бизнесклиматът се е влошил през последните три месеца на годината. По-неблагоприятни са станали условията в търговията на дребно и в строителството. Това са заявили стопанските ръководители в редовната анкета на Националния статистически институт (НСИ), проведена през този месец.

Производствената активност в промишлеността през декември се оценява като добра. Предприятията обаче имат по-ниски очаквания за активността през следващите няколко месеца. Промишлените фирми посочват недостатъчното търсене в страната като първостепенен проблем за дейността си. Те са затруднени още от ниските поръчки за чужбина и от конкурентния внос, отчитат от ведомството на Александър Хаджийски.

Строителните фирми свиват дейността си през декември най-вече под влиянието на сезонни фактори. Недостатъчното търсене и високите цени на материали са другите пречки за предприемачите в бранша, сочи изследването.

Ниското потребление остава основен проблем и за търговците на дребно. Затова очакванията им за продажбите през следващите 2-3 месеца са влошени. Предприятията и от трите отрасъла не планират вдигане на цените през следващите няколко месеца, обобщават от НСИ.
383
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД