:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 437,448,836
Активни 70
Страници 39,703
За един ден 1,302,066
Sip-rep

Какво търсят комунистите в 21-и век?

Отново вървят разговори на тема колко демоде е човек да е против комунистите. И наистина, тръгнеш да обясняваш какви са и защо са такива, и току се сетиш: "Ама, чакай сега, 2005-та сме, какви са тия динозавърски страсти?" Пък и нали вече няма комунисти... И някак от добро възпитание, да не изглежда вехт, човек ги оставя на мира.

Ама те нас - не. Имах честта да напомня в тази колонка, че не бива България днес да го отнася за свинщините (убийството на писателя Георги Марков) - или за подозренията за свинщини (недоказаното участие в покушението срещу Папата) - вършени от българските служители на КГБ преди 20 и повече години. Презумпцията: днешните граждани, включително днешните социалисти, нямат нищо общо с ония.

И какво стана? Казаха ли социалистите: да бе, нямаме нищо общо, много лоши бяха ония работи, пък и ние гласувахме в парламента решението, че режимът беше престъпен? Тръгнаха ли да обясняват: Нова България, член на НАТО и почти - на ЕС, страната решително скъса с оня престъпен режим и е нагла провокация точно днес да бъде замесвана в афери отпреди две десетилетия?

Нищо подобно не направиха.Изпуснаха и този даден им от съдбата шансда покажат как нямат нищо общо с Тошовото БКП. Напротив, изтупаха от праха ретро-обиди от типа "родоотстъпник" и "отцеругател" и взеха да замерят с тях такива като вашия скромен дописник.

Е, как човек да чисти образа на демократическото отечество? Как да обяснява, че нямаме нищо общо с комунизма, когато от всеки ъгъл може да изскочи някое червено дяволче и да почне да попържа като дърт комунист?

Ами влезте им в сайта и вижте, какво им пише в документите - какво бъдеще ни предлагат да изберем с тях начело. Най-малката беля е онова, което Бареков развява сутрин - че за БСП валутният борд, членството в ЕС и в НАТО са "ограничения". Не исторически възможности. Не писти, от които можем, ако наистина искаме, да излетим на високото. Няма такова нещо. Ограничения са. Пречки.

Има още. Бая още. Как ви се струва следното: "Няма причини и не можем да се срамуваме от историята на партията" (44-ти конгрес)? Ама гласували са, че режимът на БКП е бил престъпен, уж с половин уста казаха, че май не е било comme il faut да се убиват чак толкова много хора и да се сменят имената на мюсюлманите, а накрая какво излиза? Излиза, четрябва да сме им благодарнипоне за едно основно положение в програмата им: "В новите исторически условия Българската социалистическа партия се отказа от насилствените форми за завоюване на властта."

Да, бе, страшен напредък - обещават, че нямало да стрелят. В кой геополитически пояс, прочее, се намираме?

Или: "...съвременните капиталистически общества в напредналите западни страни продължават да бъдат несправедливи общества."

Защо, пита се, да влизаме в ЕС при това положение? Очевидно - да им правим там социализъм. Как изглежда това, според програмата на БСП? Ето как: "смесена икономика, при която частната и държавната собственост функционират при еднакви правно-икономически условия и са относително равностойни в създаването на брутния вътрешен продукт."

Ама, чакайте малко, сега в България едно 80 процента от икономиката е частна. Как да бъде орязана почти наполовина, та да стане равна с държавната? А ако се намери начинът това да стане, откъде ще дойдат парите за "шоково" вдигане на заплатите, 240 000 работни места и всичките други благини в червената торба с обещания?

Ако някой ми беше казал преди само 15 години, че в началото на 21-ви век, вместо да разплитам дебрите на постдеконструктивизма и да разсъждавам над културната мобилност в глобалния свят, ще чета такива неща в документите на партия, която се готви да управлява - нито за секунда нямаше да повярвам. И сега, докато пиша това, ми е неудобно, че изобщо се занимавам. Някак си не е de bon ton. Все пак, 21-ви век e, хората с какво се занимават, а ние - с все същото.

Въпросът обаче не е: "Какво търси антикомунизмът в 21-ви век?" Въпросът е: "Какво търсят комунистите в 21-ви век?"

Нали знаете какъв е отговорът? Ние всички, заедно и поотделно, ги пуснахме да влязат.

И това говори за всички нас много, много лошо.
198
767
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
198
 Видими 
20 Април 2005 23:43
Дайнов не е дал дори елемнтарно определение на понятието "комунист". В резултат по комунистически е написал една камара глупости.
20 Април 2005 23:46
Понякога се питам дали Евгений Дайнов и Ани Илков не са едно и също лице?!
20 Април 2005 23:47
Потурнак.
Ако не беа кумунизите, тогова дървен филозоф щеше да пасе уфси на мерата на село Миндя. Още.
21 Април 2005 00:03
Дайнов, добре че са те, че да има повод да ръкоблудстваш под формата на псевдоанализи. Инак няма никой да те бръсне и за 2 ст., и да ти чете графоманщините. И на мен ако някой ми беше казал, че при 80% частна собственост някой още го тресе за комунизЪма и антикомунизЪма, нямаше да повярвам, ама на - факт. Що не вземеш да напишеш нещо за героя на нашето време Стефан Софиянски, например. Любопитно би било да чуем "гражданската ти позиция" по тази тема, а червените бабички ги остави на мира...
21 Април 2005 00:15

СЕГА, след като прочетох тез "дайновщини", ВСЕ по-достовелно ми се струва предположението ми, че FL и Евг. Дойнов са едно и също лице?!?
...
/:/ "Въпросът обаче не е: "Какво търси антикомунизмът в 21-ви век?" Въпросът е: "Какво търсят комунистите в 21-ви век?""
......................................... ........................................
Ами, Женя, иди в Китай и там питай какво търсят - и какво СА НАМЕРИЛИ !-КОМУНИСТИТЕ и КОМУНИСТИЧЕСКИ Китай/25% от населението на Земята!/ в 21-ви век, бе! После се върни пак тук - да подискутираме по миндявския ти въпрос !!!
21 Април 2005 00:17
Отличен за Даинов!
Комунизъма падна!
Злостното антилогично, антирационално мислене на комунягите ще е с нас за дълго.
Психично неравновесие мъчно се лекува...
21 Април 2005 00:22
В една Модерна Държава, изградена почти по Западно- Марскически Образец - Социялно Преразпределение - като Холандия, Комунистическа Партия НЯМА. Изчезнала е преди около 30 години от самосебе си... И не може да има СЕГА, в 21 - я век- кои ще си даде дребната и средната Собственност.?? Никои!... Управляват ту Социял-Демократите, ту Християн-демократите, чиито Икономически програми много си приличат....Има ОБАЧЕ Социялистическа Партия на Холандия, която има 8 (Осем) процента предеставителство в Парламента и която в Програмата си казва (като пример), че частната практикя, на Лекарите трябва да бъде забранена.!!.. Та затова - 8 % в парламента..
Чудесна и Точна статия, поздравявам Ви, г-н Даинов!!

21 Април 2005 00:26
Днес е така.Плуваш ли срещу течението.
Отграничиш ли се от криминални типове ограбили България и народа и осъществяващи геноцид , наречеш ли ги с истинското им име на гнусни ФАШИСТИ и ставаш КОМУНИСТ.
И кой те разпознава като такъв.Някакъв ренегат и мошеник.
Защо те разпознава.Защото друг начин да скрие мутрата си няма.
Ми то това си е направо гордост.Да се отграничиш от такъв мерзавец и подобни на него мерзавци.
Всеки нормален човек с фашизмът няма и не трябва да има нищо общо.
21 Април 2005 00:38
16 ГОДИНИ СЛЕД 89.год.
Ограбена България.Ограбен народа.Малка върхушка контролира страната.
Стандарт 16 год. след 89 год.-едва достигащ 48 процента.
Удвоен дълг.Критично ниско ниво на образование и здравеопазване.Над 40 пъти увеличена престъпност.Демографски срив и криза равен на поредна национална катастрофа.Приходи който едва достигат нивата през 88-89 год. при над 4 пъти нараснали цени на стоките от първа необходимост.Изгледи някъде след 45 год. след 89 год. да се достигне нивото на 89 го.
Най мръсното е геноцида върху децата и възрастните.
4 пъти увеличена детска смъртност.Със 7-8 години намалена продължителност на живота.
ТОВА ГОСПОДА ИМА ЕДНО ИМЕ -ФАШИЗЪМ.
За мен остава удоволствието да ме наричате комунист.
21 Април 2005 00:43
Какво търси “вашия скромен дописник” - комунистът Женя Дайнич в 21 век? Същата като на кучето в цирка.
21 Април 2005 01:17
ХУНВЕИБИН, този стадии, в които се намира България СЕГА не е Фашизъм, а Начален Капитализъм!... Сле 16 години България е още в Началниоя Стадии по вина на БСП. Ако още преди 9 години бе зпочнал да се "строи" Истинският", модерен Капитализъм - сега да има само 10 % бедни (с достатъчни социялни помощи) и Богати които да плащат помощите- като в Холандия! Ама - НЕ! Никаккъв капитализъм не даде БСП да се построи и затова България сега "Страда"!. Иначе 10-20 % бедни -- както е по цял свят, а другите - добре (заможни). Ама тези глупости за равенство и Соц. Справедливост - пак ще изядат хляба на България.... Бесдни и Богати - ясно и точно!... А ти се пиши ПАРТИЗАНИН и ходи да вземаш кашкавал от мандрата на Чорбаджията, щот само с 'идеиката' си да си умрел у шумата от глад, ако немаше ЧОРБАДЖИИ...
21 Април 2005 01:18
..та кучето влязло в цирка, изпикало се на сцената и пак си излязло.
21 Април 2005 01:24
Как плавно се лее мисълта след няколко джойнта и две бързи пътеки.
Присмехулник, цапни и три малки !
21 Април 2005 01:42
Емигрантите ни в САЩ ще плащат български данъци
ВАШИНГТОН ЦВЕТА ДИНКОВА Пратеник на "Монитор"
* * *
Започването на преговорите за премахване на двойното данъчно облагане със САЩ се счита за пробив, коментираха от финансовото министерство.


Българските емигранти в САЩ ще имат възможност да плащат данъци в България за доходите, които изкарват, работейки в Америка. Това предвижда един от вариантите на спогодбата за избягване на двойното данъчно облагане със САЩ, по която трима наши данъчни експерти вече преговарят във Вашингтон. Разговорите започнаха след срещата на финансовия министър Милен Велчев със зам.-министъра на финансите на САЩ Рандал Куоръл в американската столица.
Данъчните в САЩ не са еднакви в отделните щати, като разлика има и в размера на федералните налози. В по-богатите и икономически активни области данъците са доста високи, обясниха финансисти. Опити да се сключи споразумение за избягване на двойното данъчно облагане от наша страна е имало няколко пъти в последните 15 години, но те са оставали без резултат. Договорът не е особено изгоден за САЩ, тъй като те нямат големи инвестиции у нас, както и много американски граждани, които да работят тук, коментираха експерти.
21 Април 2005 01:50
Много се изписа в този Форум по повод онанизмите на Майнов-Лайнов фон Миндя.Без да се опитвам да обобщавам всичко казано дотук, си мисля че фон Миндя е полезен.Неговите циклофренични ръкоблудства много помагат да се разграничат мислещите от ненормалниците в това Форумче.И не знам дали му плащат за това което маже по страниците, но си мислия че никой друг в този вестник не помага на БСП повече от него.Антиагитатор Номер1.
21 Април 2005 01:52
Женя, в броя от сряда трябва да предупреждаваш: "Утре Sit Rep is rated XXXL". Именно в цвят. Да свикнат с мисълта червените галоши.Глей как са го взели навътре. Ще им изпадат вътрешностите, бе брато!21 Април 2005 02:12
ебати гадняра си женя... ми хората са на хапове... на възраст вече... с тая пяна по устите ще им докараш некой коварен удар, та нема да могат да се порадват на другарите кат земат народната власт... милозлив бъди... и те сърдца имат, нищо, че са комуняги...
21 Април 2005 02:28
Че ми пръднете на оная работа и Женя Лайнов и другите лайнари.Властта си е моя и ше си я делим само с Мангата Костоф, ако улезе у Парламенто.
21 Април 2005 02:39
Даината баща си и себе си ли визира?!
21 Април 2005 02:45
Трудно е да се опитваш да търсиш идеологическа обосновка на политиката по задължение (само защото си станал член на някоя партия), при положение, че цялата "политическа идеология" в България се изчерпва със селския битов прагматизъм с краткото название далавера.
*
Кви "комунисти", кви "антикомунисти" ?
Всичкото парламентарен политик дотолкова свикна с мутриралия социализъм от последните 15 години , дотолкова му хареса прекия държавен контрол върху бизнес дейностите и "социалната" функция на преразпределението (и най вече комисионните и почерпките от тях), че не може и да си помисли да друга политика освен социалистическо-консервативната.
*
А реалните политически алтернативи - и комунистите и либералите и т.н. са само екзотика, обречена от имуществения изборен ценз дълго да битува в сферата на малочисленото, любопитното, но не и властовото пространство.
21 Април 2005 02:46
Prismexulnik - ти пак вчера маи се обяви за зет на партиен секретар. Днес пак си плюеш на сурата. Нищо чудно като се има предвид че си един прост лумпен.
21 Април 2005 02:48
Евгени, ти си нещо като бог на загубените каузи и ключодържатели, братче.
Boeing, до някъде, и Cisco Systems, Motorola и безброй други компании, малки и голями, си изнесоха производството в Китай , да не говорим за прехваления ти "Fender" на който му оставиха само един два сигнaтчър модела да се произвеждат в САЩ и Япония, същото е с усилвателите, IBM си продаде целия PC и лаптоп бизнес на същите барабар с патените за съпътстващия хардуер и няма компютър в САЩ на който поне 2/3 от частите му да не са китайски , и няма магазин за електроника където пак поне 2/3 от продаваните артикули да не са китайски, от кафе машини до перални и печки, памук, коприна ... дори порцелан !
Цените останаха почти същите , а качеството - ти си знаеш .
Сега да напиша моето си нещо ПАК, за кой ли път, Fox News обяви Китай за комунистическа диктатура, заради Тайван разбира се, преди седмица или две...
Евгени , ти наистина ли питаш или просто ти беше страшно трудно да не напишеш пореданта излишна статия ? Комунистие търсят същото каквото и капиталистите в 21 век - парите. Питай Оракъла , Фича и Граци , ако те споходят в Миндя, те са като ... трима в едно лице, щото им е ясно всичко де.
21 Април 2005 03:01
Ще може ли в следващия брой Дайнов и да ни попее. Че умее да пише го видяхме вече, мерси, не щем повече. Нека Дайнов подготви няколко малки музикални форми за другата седмица, доволни ще останем.
21 Април 2005 03:35
Той Дайнов че не е стока, няма съмнение (виж само какви глупости е издрънкал днеска в Медияпул), но пък много му се отдава да дразни комунетата. Затова шапка му свалям.
21 Април 2005 03:45
Дайнов умее да свири на флейта. Ама дебела флейта. Американска.
21 Април 2005 03:52
.... кожена, с една дупка...
21 Април 2005 04:15
Комунист=евреин.По логи4ено мислене всеки които се смета за комунист е евреин или евреиски лакеи.Об6теството е изморено от техните експерименти и купони системи.
21 Април 2005 05:14
комунистите направиха планирани жертви от няколко поколения предимно от средата на 60 до средата на 70 години като ги вкараха в икономическата джунгла т.е. ламтежа за пари и предмети за пример шоу невада сега същия продуцент прави шоу стар академи което ще подтикне масово младите към нови кумири докато комунистите си селектират своите млади във фирми като мениджъри капиталисти и масовката като поотрасне ще започне да ги обслужва какво да се прави икономическа воина се води със зъби и нокти
21 Април 2005 05:25
Смърдящ ционистки боклук
С такъв Соросов агитпроп СДС-натка много мощно ЩГД на изборите. Вярно няма по-мерзко явление от бивши пропагандисти от апарата на ЦК на БКП и АОНСУ, от катедрите "Идеологически дисциплини" във ВУЗ-овете. И точно тях любят тъпите седерасти вече 16-та година! В захлас изпадаха пред желко марксиста и костов предопадавателя по научен комунизъм. Тук пък се кефят на лайнича. Смрад!
21 Април 2005 06:40
Присмехулко,

Батя, днес пропусна да ни кажеш дали ( и най-вече колко комунистски) си "чукал"
21 Април 2005 06:51
Казах ли Ви да не му обръщата внимание. Той само Ви бъзика и Вие комсомолците, като него се хващате. Не знам кво правят комунистите в 21 век, ама "евжени" си е там, на тротоара, пред народното събрания в миналия век...
21 Април 2005 07:06
И мен ме дразнят някои неща в статията, обаче най се дразня от присмехулник.Не от мненията му- всеки си има право да изкаже мислите си, а от "социялните" му творения.Има си правилав българския език.Казва се социалист , ане социялист. А граф дьо Миндя определено има право в някои аспекти.Комунистите още сънуват национализации и другарски съд.
21 Април 2005 07:58
Г-н Дайнов има желание да "разплита постдеконструктивизма"(парадоксално словосъчетание ). Недейте, г-н Дайнов ... Силата ви е в "бой по комунизма" с агитаторски плам и всеотДАЙНОСТ
21 Април 2005 08:04
Комунист значи - работи по-малко, яж повече! Плюй капиталистите, но се стреми да живееш като тях.
Комунистически лозунги -" С връзки всички се постига" (празните магазини стават пълни и чужбината не е чак толкова миражна), " С чуждата пита помен прави"- преведено "чуждата пита своя направи" т.е. експрорперирай я или нещо такова, "Повече грижа за човека" т.е. за малко хора се грижи, а на повечето създавай грижи за да не мислят за друго, " Който вицове разказва, с Белене да се наказва" и т.н. и т.н.
Защо обаче забраняват национал-СОЦИАЛИЗМА, а неговите производни -не!
21 Април 2005 08:16
След Присмехулник още един Готин с кръчмарско мислене и идеология. "Най-му е добре, га чекмеджето го удря по шкембето"...
21 Април 2005 08:33
На Дайнов май нещо му се разбърка месечния цикъл. Предполагам , че е от притеснения във връзка с наближаващите избори. Мисля, че за такива като нег е естествено. Но тъй като той е един от тези, които носят пряка отговорност за т.н. преход искам да споделя какво мисля за т.н. политическа отговорност.
Политическата отговорност не е истинска отговорност. Реалната отговорност на политиците я виждам така:
Не си доволен от съществуващото положение. По някакъв начин завземаш властта.Започваш реформи. Срок - 10 години. Ако след този срок мнозинството от народа живее по-зле от преди, започналите реформите и тези , които активно са им помагали - ДО СТЕНАТА !
Не може заради егоистичните интереси на шепа хора да подлагаш на геноцид цял народ. Не може да го водиш през пустинята 40 години "за да забравил робството". Стига с тези библейски притчи !
Тук не говоря за партии. Говоря за лична отговорност от всеки, който е допринесъл за трагичното положение на хората. Говоря за реална, а не партийна или политическа отговорност. България загива, България има вероятност да отпадне от бъдещите географски карти и да остане само в историческите, а те ми говорят, че поемали "цялата политическа отговорност". Какво нахалство се изисква да твърдиш , че при добро стечение на обстоятелствата и благоприятна международна конюнктура след 40 години ще достигнем стандарта от началото на реформите! И едновременно с това - че това е единствения правилен и безалтернативен път.
Разумният срок - 10 години мина! Минаха 15! "Народе мой, а колко те обичахме !..."
21 Април 2005 08:40
Някои хора тук наистина са безмозъчни.....

Присмехулник, като пишеш:
Ако още преди 9 години бе зпочнал да се "строи" Истинският", модерен Капитализъм - сега да има само 10 % бедни....


сещаш ли се, че сме само на една година от целта - комунистите напуснаха властта преди малко повече от осем години.......
21 Април 2005 08:49
Темата за преизборните обещания на БСП е много сериозно. Жалко, че ЕД със своята площадна лексика я осра.
=====
Да напомня, че ако БСП изпълнят обещанията си няма да го има борда.
21 Април 2005 08:54
Дайнов, като ти чета писанията не знам защо се сещам за Херострат:

Херострат, този който изгорил великолепния храм на Артемида в Хефес и заявил пред съдиите си: "Направих го, за да остана завинаги в паметта на хората".
А втората ми асоциация е едно писмо до Бетховен в което италиански художник, му се оплакал, че е отчаян от работата си, Бетховен му отговаря, че той трябва да продължи а рисува и завършва така: "И така, ти ще продължаваш да рисуваш, а аз ще пиша музика. Защо? За да останем вечно ли? Да, за да останем вечно."

Дайнов, Дайнов ....
ФОРУМА..., ЗАБРАВЕТЕ ХЕРОСТРАТ!

Стария хъш, що ги обиждаш евреите бе, били комунисти, ти не чете ли, че първия кибуц вече е листван на Нюйоркската борса. Еврейте са това, което им е изгодно. Де да можехме и ние като тях...
21 Април 2005 09:06
Какво търсят комунистиге в 21-и век ли, Дайнов? Е, ще го разбереш най-късно през ноември 2017-та
21 Април 2005 09:09
Хиршфелд, ole-le, Mikele,
21 Април 2005 09:13
Добре, де! Стига сте го плюли Дайнов. Разберете, че този човек развива някакъв компенсаторен рефлекс. Видите ли такъв титан на мисълта и баща на българската демокрация, който громи страстно нещо си, трябва да знаете, че не му е чист косъмът. За всеки психолог-първокурсник е ясно, че този човек дълбоко в душата си е "притеснен" от нещо. Първата реакция в такива случаи е да се направиш по-католик от папата.
21 Април 2005 09:14
Аз бих перефразирал малко дилемата дайнова.
Ако така или иначе, те пак са тук и с незначителни промени - същите, дали родината е в 21 век все пак?
Те тва е въпроса.
21 Април 2005 09:15
Дайнов, какво да ги правим комунистите в 21-ви век?! Ти искаш Костов да се разведе ли бе? Така ли ви учеха в АОНСУ, да съсипвате семействата?!!!
21 Април 2005 09:27
Малей, Дайаната добре е разбъркал лайната.
Я да добавим още малко:
Не бил писал що е комунист ( предпочитам червена чугунена тиква, щото има и сини такива, ама за тях друг път) - ами аз ще ви кажа що е червена чугунена тиква и по какво ще я познаете:

1. Чугунена тиква е тая, дето ривеше, че на работното и място нямало да има първична партийна организация и така близо една година по Кръглата маса

(Абе я ме светнете като няма ударено и може ли да се използва "й" ?)

2. Чугунена тиква е тая, дето 10 г. не щеше да влиза у НАТО и носеше значки "таргет", а после обясняваше какъв принос имала.

3. Чугунена тиква е тая, дето не щеше да продаде Нефтохим кога само застраховката му беше $ 5 МИЛИАРДА в Лойдс, щото приватизацията била мръсно нещо.

4. Чугунена тиква е тая , дето си мисли, че преименуването на турците е било хубаво нещо.

5. Чугуннена тиква е тая, дето като му кажеш Русия и дирникот му се отваря като на Е.М. във варненския арест и иска да ходи да мре там ( справка последния митинг пред паметника на СА)

6. Щото ме заболяха пръстите, а не щото е последно - чугунена тиква е тая, дето си мисли, че Карлович, Беров, Жан не бяха от БСП, ама сега като дойде БСП - юруш на маслините и доматите

Та ето що е за мене комунист, другари

И да не стават грешки - кметовете на Севлиево и на Поморие ( ако е вярна вчерашната статия) за мен не са комунисти, евалла на пичовете.

21 Април 2005 09:28
Абе мосю Дайнов, къде отиде милия роден език. Айде стига с тая франко(гал)фония вече
К'ви са тия "comme il faut" и "de bon ton". Има и не толкоз умни хора като теб ша знаш. И пак задаваш неправилните въпроси. AS USUAL (както обикновено)
21 Април 2005 09:30
Присмехулник, пишеш , ако преди 9 години.... 4 за костов некомунист, 4 за царя некомунист, значи ли че след една година в БГ ще бъде като в Холандия? Питам само за ориентир да знам за кого да гласувам.
21 Април 2005 09:32
А както винаги, статията е първосигнално-неграмотно написана. Ако се слага знак на равенство между "евроскептик" и "комунист", това означава, че половин Европа е комунистическа. А Маргарет Татчър е по-комунист от Ленин.
Аз никога не съм влизал в сайта на БСП, но ако наистина пише, че валутният борд, членството в НАТО и ЕС са "ограничения" - това е живата истина. Няма смисъл да примомням последните изпълнения на МВФ, който не позволи да се увеличат заплатите. Това не е ли ограничение? Нима икономиката ни няма да има ограничения първите десетина години след влизането в ЕС? Дайнов, стига простотии, бе, тате!
21 Април 2005 09:34
Sasoss, понеже те виждам, че си тук можа ли да направиш сметките?
Изпращам ти специално линка на наредбата за Летищните такси от сайта ГВА:
http://www.caa.bg/regulationsAPIS/Naredba %20-%20taksite.RTF
И понеже те усещам, че си предубеден по темата бих искал да декларирам позицията си по този въпрос: Не съм против концесиите. Принципно съм против този вид концесия. Аз съм за формата BOT /построй, използвай и върни/. След като нещата стигнаха до този вид концесия обаче, да от двете злини избирам по-малката. Това са германците. Защо? Просто защото туристите от Германия са най-много и те ще имат интерес да ги увеличат още повече. Така, че не лобирам за германците, а лобирам за България.
21 Април 2005 09:38
ако наистина пише, че валутният борд, членството в НАТО и ЕС са "ограничения" - това е живата истина.

И слава богу, че ги има тези ограничения, че без тях пак '96-'97 ни чакат. А с тях и БСП да е на власт, не е толкова страшно. Но да си обърне човек парите в евро навреме за всеки случай, също не е лошо.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД