:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,315
Активни 538
Страници 1,760
За един ден 1,302,066

АКЦЕНТИ

"Дзеня" пуска висша мода у нас



Висша мода за мъже звучи доста претенциозно, но когато амбицията завладее Ерменеджилдо Дзеня, невъзможни неща няма. Италианският моден магнат, който вече втора година диктува тенденции и на родния пазар, тази есен реши да облича силния пол в костюми "от кутюр" (висша мода). Новата серия от тях бе представена в София преди броени дни.

Противно на очакванията, че това трябва да са свръхексцентрични облекла, каквито правят френските стилисти за дамската висша мода, столичани видяха в моделите на "Дзеня" твърде семпли, но много стилни костюми. Защото дизайнерите на италианската модна къща търсят не толкова артистичност, колкото изтънченост и лукс. А те идват от скъпите и редки материи, каквито са австралийското мерино и монголският кашмир (от тях са изработени дори и вратовръзките), от роговите копчета, пришити към саката с копринени конци.

Другата причина тези костюми да се определят като "от кутюр" е, че в по-голямата си част те са резултат от ръчен труд. Без помощта на машина са правени дори копринените примки под ревера, предназначени да придържат стъблото на цветето (ако кавалерът реши да се окичи с такова, разбира се!).





"Ролман" зарибява младежката аудитория



Атракция за мъжете и особено за по-младите от тях е новата колекция на германската модна къща "Ролман". Тя бе представена чрез виртуално ревю в столичния Военен клуб. Вместо на живо зрителите видяха върху няколко огромни екрана костюмите, заснети в различни ситуации и комбинации.

Атракция бе не само шоуто, но и новите идеи за мъжкия костюм. Наред с традиционните ансамбли с риза и вратовръзка, стилистите на "Ролман" лансират и вариации от плетен трикотаж - блуза или поло, които се носят под сакото.

Младежкият дух на колекцията безспорно е в цветовете. Комбинациите от беж и червено или оранж и екрю изглеждат твърде нестандартни за улегналите мъже, но пък лесно ще се наложат сред по-младите. За тях са и дългите зимни якета от кожа с акцент върху закопчаването с велкро.

Основната разлика от миналогодишните колекции е в липсата на хибридни модели като сако-яке с цип или сако-жилетка с качулка. Тази есен кройките са класически, повечето комбинации - също.

Костюмите "от кутюр" в колекцията на "Дзеня".

Част от новите цветови експерименти на "Ролман".

853
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД