:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

За базите и патриотите

Гъстата патриотарска мътилка е на път да ни залее
Снимка: Архив "Сега"
Националистическият вой работи единствено за тези пишман-патриоти, които искат да се докопат до парламента.
Протестите срещу изграждането на българо-американските военни бази на наша територия вече започнаха. Вярно, не са мащабни като в Гърция или като едно време в Западна Германия, но все пак няколко десетки души се събират. Така и трябва. Хората трябва да ползват правото си на протест. Може да се протестира срещу всичко - бездомните кучета, дупките, повишаването цените на билетчетата и на презервативите, замърсяването на слънчевата система, американските бази... Докато не се стига до нападения срещу полицаи и подпалване на автомобили и сгради, както това правят неблагодарните имигранти във Франция, всичко е наред.

Има обаче нещо, което със сигурност не е наред. И то е свързано с начина, по който всевъзможни люде - политици, интелектуалци и всякакви други "будни граждани" - използват протестите. Особено що се отнася до присъствието на американски войници на наша територия. Сигурен съм, че в следващите дни от парламентарната трибуна, от страниците на вестниците, от радио- и телевизионните студиа ще потече гъста патриотарска мътилка.



Ще се носят вопли за "ново робство",



за "предателство на националните интереси", за "гавра с паметта на свободолюбивите ни деди", за това, че "ще загубим уважението на цивилизования европейски свят и в крайна сметка никакъв ЕС няма да видим". Вероятно ще има призиви и за всенародно въстание с цел освобождаване от "американското империалистическо иго". И понеже живеем в епохата на постоянния страх от терористични атаки, нашите патриоти и патриотки няма да пропуснат да отбележат как подопечните на Осама и Заркауи ислямски терористи с нетърпение чакали построяването на първата американска база у нас, за да се изтеглят моментално от Ирак и да почнат да взривяват бомбите си в Слънчев бряг и на "Витошка".

Тъпо звучи, съгласен съм. Само че това изобщо не притеснява "национално отговорните" политици и интелектуалци по цял ден да дърдорят подобни нелепици. Толкова често ги повтарят, че дори самите те започват да си вярват.

Да разсъждаваме логично. Това не е лесна работа, особено когато отсреща ти говорят за Ботев и Левски и сравняват османските орди с американските войници. Присъствието на американски бази тук в никакъв случай не определя дали сме зависими или не от Щатите. Припомням, че по времето на социализма в България нямаше съветски войски. А в Чехословакия имаше. Само дето не Чехословакия, а България заслужено си беше спечелила реномето на най-верен сателит на комунистическа Москва. И въпреки че



по булевард "Ленин" не пъплеха съветски танкове,



насмешките на "цивилизования свят" бяха насочени към нас, а не към Чехословакия. Що се отнася до ислямските терористи, нещо не си спомням, те да са атакували някоя държава само защото там били изградени американски бази. Джихадистите атакуваха Световния търговски център, железопътната мадридска гара и лондонското метро. И всички тези терористични действия нямаха нищо общо с присъствието или не на американски войски.

Е, добре, защо тогава всеки път когато се заговори за чуждестранни бази на наша територия, се надига такъв патриотарски вой? Просто защото с подобно говорене нашите пишман-патриоти могат спокойно да се окичат с лаврите на борци за национална независимост. При това без каквато и да било опасност за собственото здраве и лично благополучие. Днес с антиамерикански крясъци не рискуваш нищо, а можеш да минеш и за герой в очите на много простосмъртни и дори да влезеш в парламента. Впрочем едни такива хора само преди няколко месеца ни демонстрираха колко лесно става това. Пишеш се патриот,



заемаш патриотична поза, развяваш байрака



и, хоп, ставаш депутат с всички произтичащи от тази чудесна работа благинки. Освен че имаш много материални придобивки, задоволяваш и егото си, защото те дават по телевизора, гонят те за интервюта. А феновете ти се радват на богатата ти обща култура, защото не пропускаш да отбележиш някой велик исторически факт - като този как петдесет години след битката при Ахелой костите на победените византийци продължавали да се белеят по полетата.

Този псевдопатриотизъм щеше да бъде смешен и достоен единствено за каламбури в "Шоуто на Слави", ако не беше опасен. Защото наистина е опасно да насаждаш в главите на хората колко велики хора сме ние и как останалите - били те американци, турци, цигани или евреи - нямат друга мисъл в главите си, освен да ни съсипят. Изглежда, ура-патриотите изобщо не си дават сметка, че подобна пропаганда в един момент може да отключи в последователите им желанието за мъст срещу другите народи. И тогава България като едното нищо може да се превърне в Косово. Само че едва ли "защитниците на националната независимост" разсъждават по този въпрос. Защото ако, не дай боже, нещо такова стане, най-речовитите патриоти няма да препашат саби и пушки, няма да "тичат на гласа народен". Новите герои смятат живота си за твърде ценен, за да го излагат на смъртна опасност. И затова ще изпратят нас.
128
4240
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
128
 Видими 
14 Ноември 2005 23:29

Вас няма да изпратят.
Това вече не е журналистика, а карикатура. Срам ме е да го чета, него как не го е било срам да го пише, не ми е ясно.
14 Ноември 2005 23:54
Много тъпа статия Пешо. Ръсиш глупости и гледаш на останалите хора от високо. Жалко.
14 Ноември 2005 23:55
ейй, дагае, само гледате да подушите некое лайно да му накацате...
15 Ноември 2005 00:08
Ко е е простотия, г-да ентелектуалци?
Простотия е Бай Брадър -2 и "девствена в ушите", които малките келеши попиват от него; простотия са сутрешните блокове на Нова и две трети от журналята изобщо там; простотия е да държиш Милен да прави хоросан, а Лора телевизия; простотия са деветдесет и пет процента от писаното и гледаното слово, за които ние даваме по две банички секи ден или плащаме през стоките, които купуваме..
Простотия, ако не знаете кво е, е това, в което превърнахте форума от нашествието на себеподобни. Но най-голямата простотия са популярността на Вучков и една камара "народни" трибуни и тяхната гледаемост. И там е трагедията. Не сте страшни обаче вий-тва, че сте затрили с примитивните си реакции една трибуна-майната му-пак ний ще платим, през месечните сметки за вид отопление, но е страшно огледалото, което отразява вашите уродливи образи. Страшно е опростачването на публичното говорене, което бълва от медии, страшен е възобновения и войнстващ нахален примитивизъм, който ни залива от всякъде, страшен е този образ на Дявола, хилещ се от кабриото на Миро и цинизма на Мариан, страшен е самоизяждащият материализъм на масовия човек, обсебен пак от параноидален колапс, търсещ врагове и причини. Защото от тази лонджа няма какво друго да се роди, освен чудовища, кръв и сълзи Като вас самите-Вас, добрите, умните, интелигентните, инак любящите и грижовните, тук плюещите, осъждащите и викащите "Разпни го." Защото това идва отдолу, изотвътре, знам, където е стаената ви същност, стаената ви природа. Но внимавайте, спокойно, не сте виновни вие-виновно е времето. То има качество. Тези, които бесеха и хвърляха по Девети, които гониха турците и им купуваха покъщнината, напоена с техните сълзи, също така говореха и бяха по тяхному прави.. Времето, значи, е виновно. Неговото качество-знаели са го преди 2000 години. Не сте вий.. Времето е Ваше. А вий -вий сте..готини..


Редактирано от - Зе Мария на 15/11/2005 г/ 00:28:00

15 Ноември 2005 00:09
...2. Който обижда личността на автора, когато иска да изрази несъгласие с позицията му, ще получава временен бан. Повтарям. Който обижда автора, когато иска да изрази несъгласие с позицията му, ще получава временен бан. Ако някой не може да разбере това елементарно условие с разум, то ще го проумее посредством условни рефлекси...



Парол. Две да ге, сан воар.
15 Ноември 2005 00:20
Докторе, ако се изкажа за древната професия на автора, това обида към личността ли е?
15 Ноември 2005 00:23

Не е. Просто е длъжностна характеристика
15 Ноември 2005 00:24
Това е както се пее в песента -безнадежен случай!Както се казва плюй и отмини!
15 Ноември 2005 00:24
Волгин, право в десятката .
15 Ноември 2005 00:26
мине-не мине и некой етнос застане с ябълка на главата...
15 Ноември 2005 00:26
Хубава статия на Волгин. Поставя нещата на място, мисли трезво, логично и непредубедено. Връзката "Противник на американските бази - антиамериканец - ксенофоб - ново Косово" е убедително доказана и не подлежи на съмнение.
15 Ноември 2005 00:32
Тоз плюнчо с жълто по човката откъде я взема тая наглост да ни поучава кое е псевдо-патриотизъм?За това че е поканен някога (предполагам)на коктейл или софра в Ам. посолство или безплатен МАК, Доналдс е готов да им извърти една свирка нещастник продажен, то бива бива плужеци ама , да им се дава думата на такива възможноста да пишат в такъв четен вестник си е направо престъпна небрежност
15 Ноември 2005 00:32
...все повече ми харесва статията... толкова е убедителна... сега почвам да се питам дали Волгин не беше доказал навремето и подобна директна връзка между онанизма и ослепяването, съпроводено с развитие на умствен дефицит и окосмяване между пръстите?
15 Ноември 2005 00:34
Тоз плюнчо с жълто по човката откъде я взема тая наглост да ни поучава кое е псевдо-патриотизъм?За това че е поканен някога (предполагам)на коктейл или софра в Ам. посолство или безплатен МАК, Доналдс е готов да им извърти една свирка нещастник продажен, то бива бива плужеци ама , да им се дава думата на такива възможноста да пишат в такъв четен вестник си е направо престъпна небрежност
15 Ноември 2005 00:36
Докторе, за без пари - пийнали пехливани. Ако си плащахме за форумно участие, можеше и поразсъблечени мажоретки да се разкарват, ама нема.
15 Ноември 2005 00:45
..Форумците, които искат да кажат нещо лично на Волгин, да си му пишат на имейла или да му се обадят по телефона.



Разбрахте ли, хаймани!

Натиснете тук

Редактирано от - Doctora на 15/11/2005 г/ 00:55:13

15 Ноември 2005 00:58
Докторе, силно съм загрижен. Не защото на бегетура може да му ареса а да не ареса на теб...
15 Ноември 2005 01:00
Отлична статия на Волгин!
Да си против американските бази е да си против независима България!
Наи кресливи са руските лакеи и местните комуняги защото с идването на Америка свършва неограниченият им грабеж над българският народ!
Добре дошли американци!
Единствените верни съюзници които България е имала!
15 Ноември 2005 01:01
Готови сме на всек'ви жертви за укрепване на етническия модель.
А тогова се хвали, че бил близък на Сокола. Може да е събрал пари за гей.
15 Ноември 2005 01:01
Преди да съм прочел всичко:
Зе Мария !
15 Ноември 2005 01:03
Отлична статия. Чакаме коментарите на Зую и още двама-трима с широко отворени на запад десетки.

Редактирано от - Кракра на 15/11/2005 г/ 01:27:15

15 Ноември 2005 01:03
Докторе, добър съвет, но телефонът на Волгин не е ли импулсен?
15 Ноември 2005 01:06
Що да са хабиш? За кратки лични благопожелания има мейл.
P.S. Ако, разбира се, не искаш да ти пъшка в слушалката...

Редактирано от - Doctora на 15/11/2005 г/ 01:07:02

15 Ноември 2005 01:11
Добра статия, поздравления!

.
Воят на дебилите е
показателен -- попадение
в десятката или близо до
нея.
15 Ноември 2005 01:15
Подкрепям Зе Мария и Доктора.
*
Управляващата ни партия в момента е БСП и "левите" могат да поискат от нея да разтрогне работата с базите, ако толкова им пречат. Впечатлението ми е обаче, че БСП няма да им уйдиса.
*
Базите още не са договорени, сигурно ще са малки и ще бъдат активирани само при нужда. Тясното сътрудничество със САЩ на въоръжените ни сили ще е от безспорна полза.
*
Авторът обаче неправилно нарича бунтовниците във Франция имигранти, повечето са френски граждани второ-трето поколение, родени са в страната, нямат друга родина.
15 Ноември 2005 01:18
оти само тях бе фичле, бегетура неподкрепен ли да си остане?
15 Ноември 2005 01:23
Фичоу, мене по ме изкефи думичката неблагодарни. Питай пак бегетурчото що се кефи он на тази ксенофобска "статия". Много прости люге има тука ей.
15 Ноември 2005 01:25
Все пак, човекот има личен мотив:

БИОГРАФИЯ

Петър Волгин


През 1969г. в историята на галактиката се случват две епохални събития-на Луната каца американецът Нийл Армстронг, а на Земята се ражда Петър Волгин. Първото събитие разширява физическите възможности на човечеството, а за значението на второто все още се водят ожесточени спорове...

15 Ноември 2005 01:29
Второто събитие намалява естетическите...
15 Ноември 2005 01:32
Не мога да разбера защо турците се увеличават в този форум...все едно няма да ги приеме Европа...
15 Ноември 2005 01:36
>>><<<
Сега чекам Мистер Мисисипов да рече да изградите поне една руска база...
15 Ноември 2005 01:50
Тезата на Волгин, изглежда, е че няма валидни аргументи против разполагането на американски бази в България. Аргументите "за" той ни спестява - очевидно за него не са необходими аргументи за да се разположат военни части на чужда държава в наша територия. Можем само да се досещаме - членството в НАТО и т.н. Да подхванем тази теза и да я дакараме до логичен завършек: най-внушителният и най-близък до нас член на НАТО е Турция; ерго да започнем с разполагане на турски бази че ще имаме по-малко транспортни разходи..
15 Ноември 2005 01:57

Със сигурност авторът на тази статия не е съвсем наясно как стоят нещата.Евентуалното “изграждане” на бази на САЩ имат друг смисъл.

Партньорството за Мир-лансирано от НАТО като нов план в отношенията си с бившите соц.държави, бе използвано като трамплин за тях-възможност да се присъединят към Алианса.Но само с обучението в демокрация на тези държави-не бе достатъчно.
Вседствие на това, разширяването на НАТО се превърна в политико-търговска операция в служба на американската военна индустрия.В действителност, съществува истинско присвояване на това досие, което е за изключително ползване от Вашингтон.За източна Европа, НАТО представлява страхотна машина за продажба на американско оръжие-в името на операционалността на оборудването.
Самото разширяване е съпроводено с обучение на персонал, адаптиране на военно индустриалните среди според новите условия, във финансовата помощ, в сътрудничеството по всички въпроси, в продажбата на старото оръжие, В замяна на това тези страни се задължават в кратки срокове да доставят нова екипировка за армията си, но изключително от САЩ.При условие че някоя от кандидатките произвежда оръжие, американците поставят като условие:да се даде значителен достъп до финансовото им участие в тези предприятия. По такъв начин те се настаняват в местната икономика.На всички страни-кандидатки се поставят тези условия.Това се отнася и за икономическите интереси, защото тези страни влизат в автоматически сферата на американското политическо влияние.
15 Ноември 2005 02:01
Волгин е разлаял всички експонати от Музея на революционното движение.
15 Ноември 2005 02:15
Ама пък го подкрепят експонатите от музея на мадам Тюсо...
15 Ноември 2005 02:19
Отличен пример за спекулации тип преувеличение. Нямам време да коментирам такава боза.
"Докато не се стига до нападения срещу полицаи и подпалване на автомобили и сгради, както това правят неблагодарните имигранти във Франция, всичко е наред."
А това пък със сигурност ще учуди и неблагодарните имигранти във Франция.
15 Ноември 2005 02:40
Ма то не само журналистиката, а и логиката му куца на туй момче.
Кого наричат пудела на Буш? Кого наричат "Коалицията на желаещите и неможещите" (а и ний сме там барабар Петко с мъжете)? Туй за подигравките...
Що се отнася до ислямските терористи, нещо не си спомням, те да са атакували някоя държава само защото там били изградени американски бази.

Ами Сомалия (че и филм направиха даже), Саудитска Арабия (колко американски ботуш затриха при атаката срещу хотелите), Индонезия, ..., и последно Йордания?
15 Ноември 2005 02:42
Бг е член на НАТО и е легално да има воени бази на БГ територия.А некакви комунистически копелета които се изкарват нацйоналисти за по авторитетно требва да будат моментално арестувани за протес без разрешение от власта.
15 Ноември 2005 02:53
хуш как да ги арестуват без разрешение на власта това не трябва да се допуска защото ще се започнат масови арести и безаконя. ето например аз бих те арестувал веднага (само като пример)..
15 Ноември 2005 02:56
По въпроса поставен от Doctora в 15.11.2005 г. 01:25:17 :

Имало в една кутуйка една клетка. Живеела си тя свободно и непритеснявана по предначертан от Браун път.
И така си карала безметежното кръжене из своята блестяща пустош, което изглежда никаква вечност не можела да смути, докато един ден се случило нещо. Нещото не е известно -- кихнала ли клетката, спънала ли се - но станала тя, аберация що ли, каквато станала. Двете клетки плахо и срамежливо се заоглеждали, но постепенно преодолели адаптивния стрес и понякога дори палували. И при игра на случая още по-понякога се намирали. И в такива щастливи мигове се пръквала мисъл. И това е било все така от тогава. Така си е и сега. И в това няма абсомютно нищо фантастично или приказно. Защото това е напълно функционално демо на първоначалния замисъл, сдизайнено като творение Волгин.
Простотата на механизма гарантира безпогрешно и безотказно действие. Има само едно - не, разбира се, не недостатък - а някакво тайнство, някакво необяснено досега конструктивно ограничение. Всяка изфабрикувана спорадична мисъл е идентична с мисъл 1.0. Но затова пък всяка мисъл, тоест Мисълта - защото става дума за една перпетум-мотаща-се-мисъл - има кратък полупериод на разпадане, което обезпечава това при излизането си тя вече да се е превърнала в обикновенно laino vulgaris. По причини, вероятно ведоми само на дежурните лаборанти от СЕГА, честотата на попаденията непрекъснато расте, произволното и досега нерегулярно отделяне на мисълта също се ускорява и - буквално пред очите ни - увеличаващия се в резултат дебит предизвиква едновременно и форсирано изтласкване на мисълта през всякакви налични изходи в стремително разширяваща се сфера.

Съветвам ви незабавно да напуснете форума или най малкото да веднага да включте в конфигурацията на файъруола си опциите HIGH FLUID STINKY.
15 Ноември 2005 03:04
Не, защото има други форумци с авторски права върху този термин. Но, като погледна сега отстрани, си давам сметка, че нещо подобно е имал оня наш бележит съвременник когато рече - "Катастрофален успех!"
15 Ноември 2005 03:25
За псевдопатриотизма съм абсолютно съгласен с Волгин. Колкото до базите- не знам... Първо не желая да ги спонсорирам, щото са безполезни и второ между пиян американски и руски войинк (ли български) разлика няма. Само ще се увеличи броя на недосегаемите от закона пишльовци. Ама тея ще харчат мои пари, което не ме кефи. Да си стоят тука и без това може пак да ни друсне некой ураган, може и нещо полезно да свършат.
15 Ноември 2005 03:35
Започвам да колекционирам статиите на този велик МИСЛИТЕЛ, майстор на увъртяните простотии. По интересното е че в. СЕГА дава достъп на такива помийни напъни. В крайна сметка кой има право да пише в този вестник, всеки ли който е напомпен с 300 атмосфери злоба и простотия, или хора, които разбират нещо по дадена тема. Ако се базираме на твърдението на МАКИАВЕЛИ по темата и ги сравним с написаното, най- обидните епитети трябва да му се сторят мил комплимент на другаря Волгин. Досега не съм чел нещо по тъпо и по низко. Прегледайте писанията във в. НОВА ЗОРА, за да се поотърсите от мръсотията.

15 Ноември 2005 03:54
Добре, ще поясня... предупреждавам, по-сериозно.
Волгин е абсолютно прав в едно отношение - за онова "предателство на националните интереси".
Само, че - поради обяснената по-горе особеност на мисълта му - не са му казали, или и да са му казали не го е разбрал, че предателството е ВЕЧЕ изконсумирано.

Нещата са вече толкова сериозни. "Присъствието на американски бази тук в никакъв случай не определя дали сме зависими или не от Щатите." Море. Четох някъде, цитирам по памет: "Главния експорт от Съединените щати за Филипините са педофилите.Вносът са основно проститутки. Тъжен пример за това какво дава "приятелството" с Щатите на една страна."
Ще прибавя тежкото въздействие върху околната среда - буквално (трудно преодолимо с десетилетия замърсяване) и преносно (корупция, различни трафици, наркомания...) Който не вярва - да хваща интернетя към коя да е настояща или бивша американска база, има бол по света.

И накрая, а това е най-важно, и друг път е обсъждано из форума, че България, не се кани да влиза в Щатите, а в Европа. А това означава най-малкото две неща:
1. Членството на България в НАТО съвсем не прави автоматично и задължително - както го представяше и наложи невестулката Паси - на американски бази на нейна територия. При годишно планиране (а също и при извънредни конференции по спешни поводи) за силите и средствата, страните членки заявяват какво предоставят като общи атлантически ефективи - било то специализирани части, техника или инфраструктура - тогава съюзниците решават за какво да ги използват при нужда и какви сили да настаняват там. Напротив, ако България вижда бъдещето си в Европа, трябва да мисли и планира как да се интегрира в европейската политика за сигурност и отбрана и технически - в европейските въоръжени сили за бързо реагиране и хуманитарна намеса. Точно обратното, а?

2. Точно днес европесйкият парламент обсъжда "тайните затвори на ЦРУ в Европа". Накратко: член 6 от Договора за Европейския съюз дефинира и защитава принципите на демокрация, човечки права и правото на закона. "... ако такива центрове съществуват, това ще е тежко нарушение едновременно и на европейските и на националните закони... и Европа, и страните-членки разполагат със санкции, ако тези принципи бъдат пренебрегнати..." И не на последно място, всички стрни, желаещи да се присъединят, "трябва да постигнат определените стандарти в тази област... "

Че каккви ги дрънкаше въпросният плазмодий, подписал се над тази дискусия - щели да го пращат под куршумите.
15 Ноември 2005 04:09
Като подкрепа на тезата на Волгин нека да цитираме какво са казали класиците:


Американските бази са ни тъй жизнено необходими, както слънцето и въздуха на всяко живо същество!!!
15 Ноември 2005 04:11
Точно такава е същността на комуноида: до '89 - дежурство пред църквата по Великден за да донесе за разпознати лица, сетне - пронизителни писъци в защита на православната миролюбива Югославска компартия и срещу американския агресор. През 60-те - коленопреклонни молби да бъдем включени в СССР, 30 години по-късно - злобна кенефна реторика срещу Америка, задето ни нарушавала суверенитета.
15 Ноември 2005 04:23
Добра идея Iezuit. Предлагам за колекция йезуитска класика (може би) последния вариант за преживяванията на електрическата крушка:

Q. How many Bush Admin. officials does it take to screw in a light bulb?
A: None. There is nothing wrong with the light bulb; its conditions are improving every day. Any reports of its lack of incandescence are a delusional spin from the liberal media. That light bulb has served honorably, and anything you say undermines the lighting effect. Why do you hate freedom?

Появата на писания като днешното означава май скоро сакат да могат последния въпрос да го задават не на шега и ... по-съвсем-не-йезуитски.
15 Ноември 2005 04:26
мисля че тук няма реторика срещу нарушаването на суверинитета против базите а точно обратното - хората се възмущават че за поддържането на американските бази са избрали баш това физически неубедително представителче на журналистическата гилдия който няма да издържи още първйо алабамец...
15 Ноември 2005 04:44
Япаяпа се е показал - интересно дали още смята, че расовите бунтове във Франция, които продължават вече 19 дни и предизвикаха въвеждането на извънредно положение и полицейски час в много градове, което вероятно ще трае няколко месеца, не са расови, а класови бунтове срещу англосаксонския либерален капитализъм и глобализъм?
*
Не чувам още никой от "левите" колеги да иска от своята си лява партия БСП, управляващата партия, със свой президент, премиер и председател на НС, да развали калимерата с базите. Защо се срамувате?
15 Ноември 2005 05:06
Така, така, метода го знаем - заменяш две думи не със синоними, а с относително сходни понятия, после им разменяш местата, след това повтаряш, и повтаряш пак, повтаряш и продължаваш да пермутираш и получаваш ФАКТ - копърка в доматен сос!
Интересно, освен споменатото прозвище, какво друго конкретно ми се приписва (04:44:20)
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД