:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 434,673,697
Активни 292
Страници 3,053
За един ден 1,302,066
Интервю

Нямаме сигнали за корупция по висшите етажи

Лицемерно е да дадеш подкуп на КАТ, за да не те глобят, и да се възмущаваш, казва Константин Паликарски, секретар на комисията срещу корупцията към МС
Юлиян Савчев
- Г-н Паликарски, до следващия доклад на Европейската комисия остават по-малко от 6 месеца, за да докажем сериозен напредък в борбата с корупцията. Ще предприеме ли правителството допълнителни мерки?

- Концентрираме се в няколко направления. Първото е превенция. Ще продължим да изследваме причините за поява на корупция в различни ведомства и да предприемаме конкретни мерки, за да изчезнат. Трябва да продължи процесът на ограничаване на административното регулиране на бизнеса, така че случаите на дребна корупция, свързани с опити за ускоряване на определени процедури, да намалеят още повече. В областта на образованието, което е втората област, в която работим активно, се въвеждат задължителни курсове по професионална етика за държавните служители.

- Какъв е ефектът от тези курсове, които вече се провеждат в някои администрации?

- На първо място служителите се запознават с поведението, което се очаква да имат и това, което трябва да избягват. А за служителите в администрацията нарушението на етичния кодекс е основание за дисциплинарно наказание, включително уволнение. На второ място така се лишават от извинението, че не са знаели правилата и никой не им е казал. Това за съжаление твърде често се чува у нас.

- Смятате ли, че в България има чиновник, който не знае, че не бива да взема подкупи?

- Смятам, че твърде много служители, а и граждани не са много наясно с това, че подаръци по служба не трябва да се приемат. И че не трябва да се отива с бутилки и торбички при служители в администрацията.

- Да не би чиновниците да си мислят, че това им се полага? А и това е най-дребната корупция...

- То оттам се започва. В момента, в който един служител вземе бутилка уиски, за да издаде документ за 2 часа вместо за две седмици, постепенно задръжките се разрушават. Утре няма да има никакъв проблем да вземе пари в брой, да иска по-голяма сума за по-голяма услуга, а вдругиден може и да наруши закона и извърши престъпление заради подкуп. Така че е необходимо много ясно да се постави границата за допустимо и недопустимо поведение.

- Да се върнем към очакванията на Брюксел. Реално ли е според вас за 3-4 месеца да бъдат осъдени хора от висшите етажи на властта?

- За това трябва да питате съда и прокуратурата. За съжаление ние не можем да се ангажираме с подобно обещание.

- Има ли обаче в комисията сигнали за корупция по висшите управленски нива - министри и зам.-министри?

- Няма нито един. Макар че имаме по 200 сигнала за година.

- Как си го обяснявате?

- Абсолютно обяснимо е, защото в крайна сметка контактите на гражданите с министри са изключително редки. Освен това е не просто наивно, а обидно да си мислим, че министрите ни задължително са корумпирани, че всеки техен контакт е повод за корупция и непременно трябва да получаваме сигнали. Напротив, особено по време на последните 4 години корупцията в страната, включително и по високите етажи, намалява. Тя е очевидна и от изследванията на "Прозрачност без граници", според които България, макар и с леки колебания, подобрява индекса си. Световната банка също определя България в своите индикатори за 2004 г. като един от изключително успешните примери за държава, която, макар и с по-нисък от средния доход, успява да проведе ефикасна антикорупционна политика.

А по принцип според мен има два вида причини, за да не получаваме такива сигнали. На първо място, защото вероятно такива случаи са достатъчно редки. И на второ - вероятно се случват достатъчно тайно.

- Налага ли се да се провеждат курсове за обучение по професионална етика за министрите и зам.-министрите?

- Всички трябва да са запознати с правилата на поведение, които налага заеманият пост. Но е наивно да се очаква, че ще организираме обучение и за министри, ще ги съберем някъде на курс за няколко дни. Те неизбежно ще се запознаят с етичния кодекс, защото ще го приемат. За служителите в политическите кабинети на по-ниски нива обаче ще бъде предложен подобен курс, който, надявам се, те ще посрещнат с интерес.

- Дали коалиционната форма на управление създава допълнителни рискове за корупция?

- По принцип корупцията вирее там, където няма прозрачност. Колкото повече хора и организации са ангажирани с едно управление, колкото повече политически партии участват в една коалиция, толкова по-вероятно е действията им да са прозрачни.

- Пада ли границата на поносимост към корупцията в страната?

- В България сме свидетели на изключително странно отношение към корупцията. Аз лично съм чувал неведнъж изказвания от типа на "вчера ме спряха за превишена скорост, дадох 10 лева и оня, представяте ли си, ги взе". Това е шизофренично. Първо, си карал с превишена скорост, с което си нарушил правилника за движение по пътищата. Второ, си предложил подкуп, което е престъпление. На този фон да претендираш, че не понасяш корупцията, е долно и лицемерно. Обществената непоносимост към корупцията ще стане сериозен фактор в нашия живот едва когато огромното мнозинство от гражданите в държавата започнат да спазват правилата и престанат да се опитват да подкупват. Тоест вместо да дадат подкуп, когато им поискат, да вдигнат телефона и да се обадят на тел. 166.

- Знаете ли поне един случай, в който нарушител е информирал на тел.166 и са последвали санкции за катаджиите, поискали пари?

- Изключително много са тези случаи. Само за миналата година са наказани 400 служители на МВР за различни форми на нарушение на професионалната етика, включително и корупция. Специално в МВР сме свидетели на много сериозно почистване на къщичката.

- Това ми се струва доста ниска цифра, всеки катаджия на улицата иска пари?

- Не мога да се съглася, че всеки. Непрекъснато във вестниците излиза информация за катаджии, които не само са отказали подкуп, но и са завели в районното този, който им предлага. Всички сме наясно, че там има проблем, но не е справедливо КАТ да бъдат посочвани като най-големия проблем в борбата с корупцията в България. Колегите от МВР работят активно, въвеждат се камери, автоматизирани радари с памет, които фиксират абсолютно всяко спиране за превишена скорост, така че да няма разлика между броя на спиранията и броя на фишовете и актовете.

- Какви по-специални мерки ще се вземат по отношение на здравеопазването и висшето образование, за които Брюксел настоява?

- За тях настояват преди всичко нашите граждани. Но първо трябва да установим къде точно е корупцията в тези две области. Непрекъснато се носят слухове, които очевидно не са подкрепени с факти, защото иначе щяхме да сме свидетели на порой от жалби на гражданите и порой от осъдителни присъди. А и самото общество трябва да си изясни какво в крайна сметка приема като допустимо и какво не приема. Специално при болниците ритуалът да се ходи при лекаря с нещо в торбичка е от комунистическо време. Така че трябва да видим от какво всъщност се оплаква обществото. За да не се окаже, че определяме като корупция една естествена и желана практика, защото тогава ще стигнем до абсурдната ситуация да обявим за престъпници всички.

- Как точно ще се разбере кое е приемливо и кое не?

- Трябва да се проследи пътят на абсолютно всеки пациент. Започваме да работим по методологията за оценка на риска. Не очаквам това да бъде упражнение за ден-два, но се надяваме да има резултати преди изтичане на 6-месечния срок.

- Заделен ли е финансов ресурс?

- За момента не. Надяваме се да се справим с наличните ресурси в министерствата и ведомствата, които ще бъдат ангажирани в този процес.

- Каква е практиката в европейските страни, там заделят ли се пари за борба с корупцията?

- Ако формулирате това като създаване на държавна агенция, която да се бори с корупцията, такъв е примерът в Литва и Латвия. Най-успешните антикорупционни агенции в света до момента са в страните от Югоизточна Азия.

- В Хонконг например колко се заделят на човек годишно за борба с корупцията?

- Мисля, че около 12 долара на глава от населението.

- А в България излиза, че засега са нула лева?

- Да.

Визитка

Константин Паликарски е секретар на комисията за координация на работата по борбата с корупцията към МС и е съветник на министъра на държавната администрация. Този пост заемаше и при предишния кабинет. На 34 години е. Завършил е право в Софийския университет. Работил е в програма "Достъп до информация", отговарял е за правната програма на "Отворено общество", една година е бил директор на Парламентарния център за европейско право.
58
1200
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
58
 Видими 
03 Ноември 2005 22:26
Агент на Сорос - борец срещу корупцията. Боже, слез си прибери вересиите..
03 Ноември 2005 22:54

Нямате сигнали ????

Лъжете. Вижте само обществената реакция на договорите за закупуване на софтуер от MIcrosoft за държавната администрация. Да не говорим за по-мащабните неща, например, за магистрала "Тракия".

Само като гледам мазната физиономия на интервюирания....
03 Ноември 2005 23:17
А некои на триесе и неколко години вече изглеждат като добре угоени дърти шопари.

_______________________
Дружество за защита на суверена от държавата.
За контакти-мен.
04 Ноември 2005 00:30
млад апаратчик в разцвета на силите си
04 Ноември 2005 00:33
Мисля, че е необходима сериозна теоретична работа върху смисъла и значението на термина "сигнал". След това би трябвало, според мен, да се започне с типология на сигналите и успоредно с това - с проверка за наличието на сигнали от съответния тип. Нещо от рода на: а) сигнал с полицейска свирка - не, не е подаван; б) сигнал с параходна сирена - не, не е подаван, в) сигнал с флагчета - не, не е подаван... г) сигнал от Бот, по интернет, - не, не е подаван. И т. н., както пишат културните хора в началото на изречението. Но всичко това ще изисква продължителна работа в експертните групи, които първо трябва да бъдат съставени, а това е бавен и труден процес, след приключването на тази работа - обсъждане в парламентарните комисии, по-късно - гласуване в пленарна зала на първо, второ и трето четене, после ще трябва да се почака отговорът на конституционния съд, който няма как да не бъде сезиран относно противоконституционноста на самото обсъждане на въпроса за сигналите, после проблемът ще трябва да бъде оставен за следващото народно събрание, тъй като мандатът на настоящото ще е изтекъл, а ако то случайно сглупи да вземе някакво решение, и да приеме закон за сигналите, министерският съвет пък ще трябва да изработи правилник за приложението му, което, само по себе си, е дълга и трудоемка работа. А след това ще трябва да започне и подготовката на кадри за приложението на закона - с изработването на програми за първи, после за втори и т. н. клас, - до магистърската степен, и с идеята един ден тези програми да бъдат въведени в обучението на учениците.....
-------------------------
Най-цензурирания Зомби на този свят.

Редактирано от - Zomby на 04/11/2005 г/ 00:37:03

04 Ноември 2005 00:39
гражданите в държавата започнат да спазват правилата и престанат да се опитват да подкупват.


..Nooo comment..
и все пак, ..няма да се опра'им скоро..
04 Ноември 2005 00:48
И разбира се, както правилно е просветнало на многоуважаваната Просвета, успоредно с това ще трябва да започне разяснително-просветителска и възпитателна работа между населението, при това -още от първи клас. Ще трябва да се разясни на населението от всички възрастови групи колко е лошо да бъдат предлагани подкупи на горките чиновници, как те не могат да ги оказват и как чрез предлаганите подкупи те разрушават нормативно-ценностната система на политици и администратори и колко вредно е това за тяхната личност.
--------------------------------
Най-цензурирания Зомби на този свят.
04 Ноември 2005 00:51
..аз дълбоко преусмислих своето отношение към "корупцията" , каквото и да означава туй ново плашило, 'ветърна мелница' или т.н.Това е новата насока за отвличане на вниманието..Започна една безкрайна говорилня, па семинари, па работно-експерни групи, па акции, па...
Какво има да и борите на "корупцията" бе, чичко?!Както казваха некои: тя е във вас и вие сте в нея/и то до гуша/.В тая връзка си мисля, че баш това е шизофренно..Да се бориш с нещо, дето не подозираш, че е в тебе.
04 Ноември 2005 00:52
Всичко, описано по-горе ще изисква назначаването на нови щатни бройки към включените в работата по изясняване на проблема за сигналите за корупция ведомства, както може би и създаването на нови такива. А това предполага и съответното финансиране - за заплати, командировки в чужбина за обмяна на опит по въпроса за интерпретацията на различните типове сигнали, и т.н., и т.н. За това финансиране вероятно ще трябва да се разчита на държавния бюджет, бюджета на общините, фондовете на европейския съюз, фондации от страните с действаща демокрация и развита пазарна икономика, благотворителна дейност от стврана на гражданите и т.н., и т.н.
------------------------------
Най-цензурирания Зомби на този свят.
04 Ноември 2005 00:56
гос'ин Константин Паликарски е поставил масовата диагноза: кой е давал 10 лЪва - той е шизофрен
Преди два дена доФтора по морални науки, каза: сите сте дребни мижитурки.
..това си стана медицинска газета
04 Ноември 2005 00:59
чичко Зомби, аз съм мъжага бре!не ме членувай по женски
04 Ноември 2005 00:59
Във връзка с подозренията, че корупцията може би е болестно състояние на личността, което се нуждае от съответното лечение, а също и с оглед на дискриминацията, която обществото упражнява по отношение на болните от корумпция, както и на това, че борбата срещу дискриминирането на корумпираните от страна обществото е се нуждае от съответния щатен апарат, а също и поради подозрението, че докато борбата с корупцията се възлага на корумпираните, това ще води до множествена личност, т.е., до шизофрения при последните, което изисква да се създадат съответните центрове за лечението им, както и да се обучи персонал за последните, ще се наложи в държавния бюджет да бъдат предвидени средства за съответните лечебни програми и разяснителни кампании... Всичко това ще създаде нови работни места и правителството ще отбележи нови успехи в борбата с безработицата.
...........................
Най-цензурирания Зомби на този свят.
04 Ноември 2005 01:01
Пич, сменяй "ник"-а на "Просвет", за да не подвеждаш наивници като мене...
(Само дано пък тогава да не си помислят, че работиш в завод за дограма!)
04 Ноември 2005 01:05
..прав си колега..Много пръчове има у форумо, та за това е рисковано
04 Ноември 2005 01:06
Е па що по десет? Малко са! Не "шизофрен" ще им вика човекът, ами не знам как! Да дават по колкото требе!
04 Ноември 2005 01:10
Абе не знам аз пръч ли съм или не съм (по вероятно е - да съм), ма с всяка следваща година все повече и повече жени ми се струват хубави. И гледам да ги ощастливя, разбира се!
----------------------------------
Нещо съм спрял да ги подбирам. Всяка ми су струва красива по своему.
04 Ноември 2005 01:12
Човеко е на държавна хранилка, та за това е умилително учуден и възмутен, дето 'ората/шизофрените де/ не им се ще плащат по 100лв./примерно/ на него, а предпочитат да дадат 10лв./пак примерно/ на колегата му дето пръв е започнал процеса на щавене
04 Ноември 2005 01:19
..времената са тежки Zombi!, не е сега време за женки!! Те го те, виждаш!Корупция залива Държавата, борба водиме, престъпност мориме, дори сме напът да оставиме "мафията" без леб!!
04 Ноември 2005 01:19
Все едно, че някои ми казва: " В нашия публичен дом, няма доказателства за курвенство, щото ние се борим срещу него..."
Брей дебелоочие бе...
04 Ноември 2005 01:27
Абе знаеш ли, май не съм съгласен с тебе.Човек винаги трябва да има време за жени. Иначе те се чувстват самотни, нещастни и изоставени.
-----------------------
Най-цензурирания Зомби на този свят.
04 Ноември 2005 01:31
..Zomby, не требе да превръщаме проблемите на другите в наши Е' го, човеко Паликарски се опитва да направи наш проблем, неговите медицински поблясъци.
04 Ноември 2005 01:33
..опитва се да ни приобщи с боренето на корупшъна, иска да даваме 'сигнали'
04 Ноември 2005 01:34
Някои жени са с по-големи проблеми от другите и точно те ми харесват най-много. Само гледам проблемите им да не са от силикон.
--------------------------
Най-цензурирания Зомби на този свят.
04 Ноември 2005 01:38
..ценител си Zomby!.. естет , бих казал
04 Ноември 2005 02:42
Брей, това странно създание Zomby имало мераци като мен... Странно...
Дали не ни зомбира... или се очовечава?...
А къде изчезна Естета?...

Редактирано от - редник на 04/11/2005 г/ 02:44:18

04 Ноември 2005 02:51
Редник, ние с тебе сме сродни души!
О, братко!
04 Ноември 2005 03:06
Внимавайки много да не повърна, отивам да си търся тениската с надписа "Срам ни е от вас!"..
04 Ноември 2005 03:30
Е па що от нас бе, Безглави?
Ние само си правим джумбуш...
04 Ноември 2005 05:55
Нама смисъл да чета поръчкова статия. Заглавието стига. Това са глупости.....
04 Ноември 2005 06:40
Нямало нито един сигнал за корупция във висшата власт, но... корупцията там намалявала? Логика и чудо, на един безопитен пишлегар..., а и "работил" за Отворено общество?
04 Ноември 2005 07:39
Той затуй е такъв отворко!
04 Ноември 2005 09:15
Това охранено дете на демокрацията вероятно чака сигнал от типа на мнистър, или зам.министър мистериозно разстрелян на прага на МС. Може и тогава да не го брои за сигнал, ако не е чул лично изстрелите.
04 Ноември 2005 09:17
Безсрамен НАРОД, бе! Ходи да корумпира катаджиите ..пък европейските началници попържат министерските началници на горното прасе. Тежко и горко с такива лекета.
04 Ноември 2005 09:43
Лицемерно е да дадеш подкуп на КАТ, за да не те глобят, и да се възмущаваш, казва Константин Паликарски, секретар на комисията срещу корупцията към МСОще по-лицемерно е, да приемеш поправки в Закона, предвиждащи тези, които подават сигналите, първо да получат одобрението на службите, от които се оплакват.
Но пощальонът звъни винаги два пъти...
04 Ноември 2005 09:44
абе човеко си е прав - прости и тъпи лекета, дето не искат да си платят глобата за неправилно паркиране и бутат на ченгето за да може да карат кола преко закона нема да изберат неподкупни политици. това, че го казва такъв дембел само подсилва ефекта от казаното. така че - да почерпиме?
04 Ноември 2005 09:48
Как е корупцията в България:
Огромна корупция сред най-горните етажи на властта -->
слаба икономика, ниски доходи, голяма престъпност -->
корупция и сред останалите.
Няма как да се борим с корупцията, ако първо не я ликвидираме в най-горните етажи на властта. Сигнали нямало, как пък не. Всяко подаряване на нашата собственост на някого си за жълти стотинки не е ли сигнал за корупция? А на практика всичко бе продадено/подарено точно по този начин и затова и икономиката ни не работи, съответно доходите ни са ниски, а това си е вече причина за повсеместна корупция.
04 Ноември 2005 09:50
Тотална циганизация не само сред ромите.
04 Ноември 2005 10:03
СИГНАЛ
До
Константин Паликарски - секретар на комисията за координация на работата
по борбата с корупцията към МС
и съветник на министъра на държавната администрация

Оважаеми г-не,
Тази сутрин(03.11.2005) по БТВ имаше СИГНАЛ за 3 лица, служители на гранична полиция разкопавали могили и продавали, чрез престъпни канали. Те са били задържани от полицията и веднага са освободени от плевенски военен прокурор. Държа да ви обърна фнимания, че горния случай не се е случил на Сейшелските о-ви, а в поверената ви държава. T.e. държавен служител освобождава от възмездие държавни служители, вършещи престъпление.(Срещу колко?)


Редактирано от - Gan(ю)гоТрий на 04/11/2005 г/ 10:05:17

04 Ноември 2005 10:04
Хм. Смятах да пиша нещо за сигналите, сигнализиращите, сигнализацията, сигнализаторите, сигналистите и сигнатурите, обаче гледам - Зомби ме е изпреварил.
04 Ноември 2005 10:06
"...въвеждат се камери, автоматизирани радари с памет, които фиксират абсолютно всяко спиране за превишена скорост, така че да няма разлика между броя на спиранията и броя на фишовете и актовете. "
Полицаите и на това му намериха цаката. Един познат ми се оплакваше миналата седмица, че са му написали акт за превишена скорост край Долна Митрополия, Плевенско, като радарът показвал 140 км/ч, а той е сигурен, че е карал с не повече от 80-90 км/ч, защото знаел, че обикновено там има катаджии. Най-вероятно малко преди него е минал друг, дал им е пари и се е оттървал, но нали полицаите трябва да отчетат показанието на радара и са си го изкарали на него.
Сега човекът ще обжалва акта, ама каква ли полза...
04 Ноември 2005 10:51
Аз като не знам как да `подам` на КАТаджиите к`во да кажа? Имам си глоби, а горния е май най-лицемерния тук
04 Ноември 2005 10:54
Tози защо не кандидатства за комик?
Освен това е не просто наивно, а обидно да си мислим, че министрите ни задължително са корумпирани
Смешник.
И какво се опитва да отклонява темата от висшите етажи на властта? Там се разиграват милиарди, а разните дребни катаджийски истории са най-много за хиляди, въпреки огромния си брой.

Редактирано от - XYZxyz на 04/11/2005 г/ 10:56:17

04 Ноември 2005 11:14
"..аз свиря, свиря тоз сигнал.."
04 Ноември 2005 11:14
+-,
под "горния" мен ли имаш предвид?
04 Ноември 2005 11:44
"Концентрираме се в няколко направления. Първото е превенция. Ще продължим да изследваме причините за поява на корупция в различни ведомства и да предприемаме конкретни мерки, за да изчезнат"
Голямо изследване ще падне.Току виж се появил и научно-изследователски център.Има да правят анализи като как ще повлияе силата и продължителност на корупционния натиск върху обекта за вкорумпирване.И, от къде ли ще вземат контрола за сравнение на резултатите
04 Ноември 2005 12:01
Аха. Значи има документи който могат да се издават за два часа, обаче ние чакаме по две седмици да се намърдат бюрократите.И ако не бутнеш може да чакаш и два месеца. То кво стана: И мама не бута на тати без пари? Естествено , че във висшите етажи на властта няма корупция.Когато е изменена ценостната система на човек за какво да говорим.И мутрите като ги обевят за държавно издирване , се считат за национални герой.Когато ги работят с белязани пари , данъчни и др. се смятат за излъгани. На убийците , казват "чистачи".На рекета "полагащи се взимания". Подараче, ами то е само допълнение, гарнитурка.Например един моряшки сандвич да те черпят се изразява в :Бутилка уиски, между два картона цигари, увита в чифт дънки и пъхнат в газова печка.
04 Ноември 2005 12:15
Z0MBY,
/:/ "...тъй като мандатът на настоящото ще е изтекъл, а ако то случайно сглупи да вземе някакво решение, и да приеме закон за сигналите, министерският съвет пък ще трябва да изработи правилник за приложението му...*
...........................
АМА , много си зомбиран, бе?!
Такъв закон ИМА от много от отдавна- отпреди Демокрацията!- но с някои промени , правени от "демократите"след идването на Демокрацията в БГ, законът е ВАЛИДЕН и ДЕЙСТВАЩ и днес!!! Но българските граждани /и те ли са "зовбита"?!/ , май, НЕ го знаят този закон и НЕ го използват в свой интерес ?!? При това, става въпрос за КРАТЪК и ЯСЕН закон!!!
Ето го:
.........
ЗАКОН
ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА, СИГНАЛИТЕ, ЖАЛБИТЕ И МОЛБИТЕ
Обнародван, ДВ, бр. 52 от 4 юли 1980 г.,
изм., бр. 68 от 1988 г., изм. ДВ бр. 55 от 2000 г.
......................................... ......................................... ............
ЦЕЛИЯТ ЗАКОН ТУК:
Натиснете тукhttp://www.paragraf22.com/pravo/zako ni/zakoni-d/140.htm


Редактирано от - paragraph39 на 04/11/2005 г/ 12:19:35

04 Ноември 2005 12:50
Паликарски , идиот ли си или мислиш нас за идиоти ?
04 Ноември 2005 13:12
Не е идиот. Нас ни мисли за идиоти. И не само той. Много са. И понеже ги търпим, още повече ни мислят за идиоти.
Момчето е успяло. То знае кое как се прави и кое колко струва. Как корупция- глупости, няма сигнали. Спомняте ли си английската максима нa Седжуик (не знам каксе пише на латиница) "You can not ever succeed in this world without a large bottom". Момчето е много успяло.
04 Ноември 2005 14:25
АБСОЛЮТНО съм съгласен , че е лицемерно. Но тук е въпроса в СТЕПЕНТА НА ЛИЦЕМЕРИЕ и причините за ТОва ЛИЦЕМЕРИЕ. Защото едно е да ти се налага да оцелеш благодарение на НЕЩО, и си склонен да да направиш нещо в името на обстоятелствата в които някой те е поставил, друго е да ЛИЦЕМЕРНИЧИШ за запазването на общественото си положение, и да викаш и те са като мен ама на дребно ниво! Щото тя рибата , замирисва ОТ към главата, а не от към опашката.
P.S. Личния ПРИМЕР в обществото изобщо не за подценяване.
Както са написали едни умни хора преди години в една сграда някъде по света:" ИСТИНАТА ще Ви ОСВОБОДИ!!!"
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД