:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 428,227,027
Активни 89
Страници 15,980
За един ден 1,302,066
ОБРАТНИ РАЗПИСКИ

Еманципатене

Баба ми не влизаше в кръчма дори с дядо. Освен да го викне от вратата, ако има инцидент - примерно ярето се заклещило. Майка ми не влизаше в кръчма без татко. Жена ми ходи там, когато си поиска.

А днешните девойки често се забавляват чудесно пред тезгяха и без мъжко присъствие. Някой път, като пристъпиш в заведение, се усещаш в първия момент досущ герой-шахид, току-що влязъл в мохамеданския рай. Във втория момент може да се почувстваш и като случаен навлек, попаднал в легенда за амазонки.

Така или иначе вътре гъмжи от дами - на пръв поглед самодостатъчни и доволни еманципантки.

На втори поглед - уви. Но то на втори поглед винаги повечето видимости издишат, така че няма нищо чудно в истината: кръчмите са пълни главно с нещастни жени и мъже.

Не е работата в кръчмите. А в улиците, канторите, къщите. Всъщност в това, че ролите на половете се променят по-бързо от стереотипите. Това разминаване плоди неврастении. И съчетано с фишовете за месечен доход, плоди - по-скоро не плоди, а пречи на плоденето. Добутвайки статистически данни като тези - 4 на хиляда "брачност" в страната 2 на хиляда - разводи. Годишно. За раждаемостта вече казахме. Тя държи ниво само при неразвитите и нееманципираните, където патриархалният катехизис кара мъжа да върви три крачки отпред и да върти броеница или ключове от кола, а съпругата му да ситни отзаде като героиня от ням филм.

Че коя жена ще си хареса тая роля, ако има избор? Правилно, и аз не бих я харесал. Ако бях жена, де. (Като мъж, хм, също. Но не бих рипал особено яростно, признавам.)

В резултат девойките дават мило за драго, за да напуснат задръстените си краища и да отидат в столицата или по-големите градове. Я да учат, я да работят, я каквото падне. Юношите не толкова. По-самолюбиви са - не им се чиракува, а и все пак те не бягат от ролята си така устремно.

При тях драмата е друга -опустява им сценатаВ селата днес има повече стари жени (те надживяват дядовците си статистически) и по десетина-петнайсет ергенчета, които няма за кого да се оженят; младостта наоколо се изчерпва с понятия от неподходящ за целта характер - младо вино, млад месец, млади хайванчета в стадото.

И "брачността" в селата пада до 1.8 на хиляда. Вижте например в Кърджалийско - ергенаш много. Подпира се по стъгдите и се пердаши из дискотеките. А девойките - кът. Правили-стрували, но я в града, я в София, я в Стамбул.

Степените на междуполова еманципираност са много различни и в света. Но дисонансите са навсякъде. Защото у мъжа е жив меракът - ако не във възпитанието, то поне в гените - да стъпва като аслан три крачки отпред и да премята броеницата. Тоест да търси зависимата жена. Дори този мъж да е роден в САЩ, Италия или Гърция. Неслучайно маса среден ергенин оттам си дири булки в по-бедния Изток. (Примерно крайграничните гърци идват на сгледа около Любимец и Хасково, както писа наскоро "Сега".) А средната еманципирана младоженка в по-отдавна еманципираните страни тая роля не ще да я играе - тя печели добре и бърза да бере плодовете на свободата, затуляна цели векове от кепенците на патриархалните норми.

Пример за подражание на младите еманципантки са жени като Шер: "Едно момиче може да чака правилния мъж, но междувременно това не означава, че не може да си прекарва добре времето с грешните." И като Мадона: "Аз съм порочна, амбициозна и знам точно какво искам. Ако това ме прави кучка, окей."

Този същият среден мъж, вкл. американският, не харесва особено двете тигрици. Но им се плаши. А те споделят, че се чувстват самотни.Което си е сърцето на драматаХайтов написа в "Мъжки времена" как са ставали навремето родопските женитби - момата се краде и толкоз.

Авторът също стана свидетел на подобен акт - трагикомична смес между романтиката и примитивизма - в голям съвременен град. Един мой състудент в Москва, родом от кавказката автономна област Адигея, имаше земляк, който го покани на следното дело. Да крадат тяхна сънародничка, черкезка, студентка в Киноинститута, за жена. Както сподели моят състудент, мъжката чест повелява - такова предложение не се отклонява. С две таксита - щедро заплатени, още трима аслани и една жена съмишленичка, за да успокоява похитената, отиват и викат девойчето на улицата. Там го натъпкват в едната кола и го откарват във вила в Подмосковието. Както се казва, след подобен акт според родните краища и норми няма връщане назад - инак момичето е опозорено. Но глътналата от свободите на мегаполиса девойка се опъва. Нещата опират до милиция, съответно - до съд и дело за отвличане, изнасилване и т. н. Разочарованият жених с разбито сърце разбива и кесията си - плаща на девойката голяма сума, за да отърве пандиза.

Та мъжките времена отминават безвъзвратно. Но това не означава, че са дошли женските, или всеобщата хармония.

Живеем в някакви пре-, или постапокалиптични времена, в които човеците като стадо хайванчета се лутат между промискуитета и фрустрацията.

Не казвам всички, но достатъчно за голямата кръчма Земя.

А като споменах апокалипсиса - там Господ така се кара на Йоан: "Но имам това против тебе, че си оставил първата си любов" (Откровение, гл. 2, 4).

Тълкуванията на тази фраза са различни, само едно е сигурно - ни Йоан, ни ние учим лесно уроците си.

Добре, че дал Господ вечност - и за кръчма, и за махмурлук.
101
6501
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
101
 Видими 
06 Декември 2005 01:12
Ако не се смята прекалената употреба на чуждици .... и някой друг несполучливо преведен цитат - статията не е лоша.
06 Декември 2005 01:35
waw!
06 Декември 2005 01:38
В деня на вашето венчание ние свидетелстваме за радостта, за това, че чрез вашия брак Вечността влезе във времето, че Царството Божие се приближи. Защото казано е: Царството Божие е вече дошло, когато двама души вече не са двама, а едно. Но това единство, което е Царството Божие, ни се дава в зачатък и постигането му е подвиг. Защото любовта е радост, умиление, взаимно ликуване, но и подвиг: "Носете един другиму тежестите си ..." Ценете, пазете тази човешка любов, която ви е привела един към друг и която ви съедини.Спасителят е казал: "Вярвайте в светлината и ще бъдете чеда на светлината."... Бог ви е дарувал един на друг.Вярвайте в светлината, в тази светлина, която Господ запали във всеки от вас, и я пазете от всяко затъмнение. И не се страхувайте от тъмнината, от полумрака, който на тази земя обгръща всяка светлина. Защото светлината в мрака свети и даже когато мракът не я приема и не става сам светлина, той не може да я затъмни, нито да се защити от нея. Тъй като всяка искра превръща тъмнината в мрак, пронизан от лъчи светлина...Ние се молим Бог да ви даде вяра: крепка и непоколебима вяра в Него, но и един в друг. Вярвайте един в друг! В това е светлината. И не се страхувайте от нищо! Да обикнеш и подвижнически да израснеш в тази любов, означава да утвърдиш вечното значение на другия човек. Всичко това ви е не просто дадено, но ви е заръчано като подвиг. Не се страхувайте да вървите по този път - тесен и труден: преди вас беше Кръстът; Христос измина този път преди да призове да Го последвате; Той прокара пътеката, така че не ви кани към неизвестното; Той ви зове да вървите по пътя, по който Сам е шествал. Нещо повече - Той е Пътят и Истината, и Животът. Вие чухте Неговото обещание - за вас са приготвени венците на славата. Той ги пази и ще ви ги даде, когато удържите своята последна победа - на верността.[/b]
06 Декември 2005 01:40
Бойко, поздравления -

Много точно си хванал основната нишка!!! Пред очите ми няколко села опустяха откъм "моми" и ергените щат не щат тръгнаха да си търсят моми по големите градове. В резултат целите села опустяха, само бабички и старци (и цигани)... Пази Боже, накъдето вървим.....
06 Декември 2005 01:47
Авторът на статията трябва да бъде стерилизиран принудтелно за гнусния си пасквил. Такъв примитивизъм в междуполовите отношение може да съществува единствено в третия свят. С този ли манталитет ще влезем в Европа???!!! Кой е този редактор който е пуснал материала? ОСТАВКА
06 Декември 2005 01:50
От предния брой дето бият мъжете
Не е стигнала смелост на автора да анализира и скапаните ни масонски съдии
дето махат децата от бащите им и тези бащи може и да ги виждат като затворници в присъствие на някои и друг боклук около срещата за по няколко часа в месец
Скапанините съдиики най-често по разводите им прави огромен кеф да се гаврят с бащината обич към децата и така детето израства инвалид заради кефа на смахнатата жена дето си мисли че лови Господа за оная работа като се разведе и вещиците съдии които се кефат със скапаните си решения
Затова бащи майната на двата вида жени и съдии и на скапаните адвокати, дето с кеф се въдят и вече са над 12 000 само за София от държавнийо вестник и тия още по скапани детски защитни паразитни чиновници, и полицаи и прокурори масово от които са със синьо-жълти цветове в стаичките си - ционисткото лицензиране на своите боклуци
Горе главите и без нищо с усмивка и здраве по всяко време БАЩИ И МЪЖАГИ
Тия от реброто ни не са Човеци и в Библията сте го цитирали по горе
Усмивка и майната на скапаните боклуци от ж.р.
Я некои баща или мъжага да направи КРАВАТА да износва ДЕЦАТА и така кравата да им е МАЙКА
И на боклука да смърдят там тия НЕ крави
Китайска поговорка
Майката разказва на детето, че света е красив
а БАЩАТА хваща това дете за ръката и му ПОКАЗВА света, какъвто е!
Сега КРАВАТА ще му мучи докато проходи и после БАЩАТА ще му и разказва и показва нашия свят
а и ще му каже, ако е момче, защо се е стигнала до износването му чрез крава или друго БЛАГОРОДНО
ако е пък момиченце, ще го подготви да е РЯДКАТА вече по наши времена МАЙКА
Хак да им е на боклуците от ж.р.
06 Декември 2005 01:51
Великолепен анализ! За съжаление е точно така. L
06 Декември 2005 01:53

Горе главите и без нищо с усмивка и здраве по всяко време БАЩИ И МЪЖАГИ
Тия от реброто ни не са Човеци и в Библията сте го цитирали по горе
Усмивка и майната на скапаните боклуци от ж.р.
Я некои баща или мъжага да направи КРАВАТА да износва ДЕЦАТА и така кравата да им е МАЙКА
И на боклука да смърдят там тия НЕ крави
Китайска поговорка
Майката разказва на детето, че света е красив
а БАЩАТА хваща това дете за ръката и му ПОКАЗВА света, какъвто е!
Сега КРАВАТА ще му мучи докато проходи и после БАЩАТА ще му и разказва и показва нашия свят
а и ще му каже, ако е момче, защо се е стигнала до износването му чрез крава или друго БЛАГОРОДНО
ако е пък момиченце, ще го подготви да е РЯДКАТА вече по наши времена МАЙКА
Хак да им е на боклуците от ж.р.
06 Декември 2005 02:49
Проблемът е наистина сериозен, но черно-белите коментари за сетен път показват, че много малко хора се мъчат да бъдат обективни и да не са "коне/кобили с капаци".
Естественото на човешката природа е да търси това, което няма (в момента). когато го получи - може да търси това, което вече е имал обратно. Статистиките например показват, че в почти 90% от разводите вече има намесен трети човек в някаква степен. Но той Е следствие на вече неразбирателството. Е, в тази връзка 80% от двойките, които са се разделили - съжаляват за това. Но и точно същите 80% от двойките, останали в брак след криза - съжаляват, че са останали.
Жените са много специфична и динамична емоционалност. Те днес са едни - утре - други, вдругиден - пак същите. Дали го изразяват или не - няма значение. Мъжете сме по-инертни, по-рационални, по-държим на "навика". Колкото е по-динамичен живота наоколо - толкова по-трудно следваме динамиката, а за жените по-лесно.
Може да се говори много по темата, но най-важното е, че нещата са изключително многоцветни и неповторими. Даването на обобщени мнения осанна/разпни го само задълбочава проблема.
Универсална рецепта за пълноценна връзка няма, но най-важните моменти (според мен) са - вяра, разбиране, търпение и откровеност!
06 Декември 2005 03:02
И не мога да се сдържа да не пусна един виц (Дамите от Форума ще ме извинят, ако се почувстват персонално засегнати ):
***
Един мъж се разхождал из Калифорния и се спънал в една прашясала лампа. Взел я и докато я почиствал от пясъка – излязъл Духът. Казал: „Да, да, освободи ме от лампта, знам, ам вече ми писна – пети път този месец – така че – никакви три желания – само едно и толкоз, казвай!”
Човека се замислил и казал:
„Добре де, аз обичам да почивам на Хавай, обаче се страхувам да летя със самолет, а с кораб ме хваща страхотна морска болест. Можеш ли да построиш един дълъг мост от тук до Хавай?”
Духът умрял от смях:
„Абе човече, това е невъзможно, ти знаеш ли какво искаш? Как ще се забият колоните на дъното на Тихия Океан, знаеш ли колко стомана ще трябва, колко бетон... световните запаси няма да стигнат, ще настъпи криза в строителството... Не, не, избери си друго желание...”
Човекът се замислил и отговорил:
„Виж, пет пъти съм се женил и развеждал. Съпругите ми винаги са ме обвинявали, че съм безчувствен и не се грижа за тях достатъчно. Така че, искам да се науча напълно да разбирам жените... да зная как се чувстват отвътре и какво мислят, когато ме укоряват мълчаливо... да зная защо плачат, да зная какво точно искат, когато казват „Нищо ми няма!”.... да зная как да ги направя истински щастливи...”
Духът се замислил и отговорил:
„Та с колко ленти казваш искаш този мост – две или четири?”
***
06 Декември 2005 03:15


Темата се подновява - от вчерашния "Сега" - " И мъжете ядат пердах".

Ядат ами, свърши се вече с мъжкото царство. И то - много отдавна. И с времето на Ото Вайненгер и неговата "Пол и характер", и че "mulier est hominis confusio”(”Жената е сбъркан човек”)."


И какви ли не още глупости, че у жената е дяволът.
Нищо подобно - мъжът, с излишъците си от агресивния хормон тестостерон е програмиран така, че да си разпръсква семето по колкото може повече ниви в съревнование с други мъжкари. В животинския свят битката за званието "доминиращ мъжки" е въпрос на живот и смърт. И най-силният мъжкар в този свят на инстинктите има най-много жени и деца, а другите мъжкари обикалят около територията му и набират сили и гняв, докато той остарее и го победят. А после дори избиват и децата му.
Мъжът е този, който разпалва войни за територии, за чест и за слава и за повече покорени съперници и послушни жени.


Само че човек не е животно, макар инстинктите да съставляват основна част от мотивацията на действията му.
Мъжът, казвам тежки думи, но просто цитирам една фраза от "Шоуто на Слави", е свързващото звено между "човека и маймуната".
И тогава на помощ идват възпитанието и моралът.
Моралът е предназначен да обуздава инстинктите и горещите страсти.
Защото мъжът и жената са равни, макар и с различни творчески възможности и предназначения.
Доказаните гении мъже са много повече от гениите жени. Но също така гениите мъже - разрушители - наравно с гениите -мъже- съзидатели.
Но това не означава още нищо.
Не означава, че една жена ще трябва да бъде крадена и насилвана, за да се покорява на мъжката воля.


Опасно създание е мъжът, и в него е дяволът. Ако не се намери една достойна жена да му го избие от главата.


А кръчмите не са пълни с мъже и жени нещастници. Пълни са и със щастливци.

А на кръчма в женска компания е чудесно. Стига покрай нея да не се намират мъжкари, които все напират да им седнат на масата.
06 Декември 2005 03:30
Сиби не мога да смогна да те изчета !
ПП а нямаш ли нящо в сърчицето че някоя форумна дама няма да ти завиди ??
Не за хубавия мъж който имаш а за начина на приказка със мъжете по принцип ????
А зависта не се ли ражда със жената и не е ли предвестник на другите глупости които цитирах във вчерашния брой ?!?! Въпреки че се срещат и в мъжете същите неща но не с тази войнственост на характер за доказване !
06 Декември 2005 03:46
ПП бях обещал ода в миналия брой както и да е не сколасах !
Сега имате една ! Има още няколко но те са според бирата !

Ода за мъжа
Автор: bedstvieto
Дата: 28.03.2005 @ 13:26:40
Раздел: Любовна лирика


Мисля, че е крайно време да поздравим този, който създаде мъжа...

Да напишем ода и за мъж.
За онзи мъж
който не се бои да ходи гол под дъжд.
Който добре изглежда бяло,
а силата пробягва по смуглото му тяло.
За онзи мъж нехранимайко
За онзи, който е всезнайко.
Философията за него е любима и жена
Любовта му няма никаква цена
А ти желаеш го...
И аз...
И тя...
Желаеш в легло от пурпурни цветя
да го приласкаеш...
Приласкаеш, обладаеш...
Мечтаеш тялото ти да скимти
да се вие бясно под неговите зелени очи...
А вместо това думата му
с удар от камшик свисти
Сълзи солени смесват се с кръвта
Не ти,
не аз, съм негова жена
Но как боли...
Сърцето ме боли...
Как искам зеленото в едни очи
с любов за мене да блести
И този млад Федон
да бъде роб на Купидон.
А той умее да танцува.
Ритъмът във вените му тъй лудува.
Той може поезия да шепне
по-красиво от вятъра
роза на прозореца да лепне.
Той може лъстиво да говори.
Сърцето на ледена кралица да отвори
Ти пази се!
И аз...
И тя...
Вече робини сме в любовната игра.
А Федон - Аполон смее се предизвикателно
Това за неговото его е ласкателство
Ще страдаш ти .
Може би и аз...
И тя...
Няма да съм слабата жена!
Няма раните на сърцето да покажа!
Няма властта ти над мен да докажа!
Няма да плача...
Обещах си
Няма да плача...
Просто ще пристъпя пак в здрача
Ще затръшна вратата на отворената си душа
И пак ще бъда студена
недостъпна,
желаната жена.
Ще накажа други вместо теб.
Ще ги накарам да се каят
за сърцето ти от лед.


27.03.2005
Pancharevo
06 Декември 2005 03:48
Някой от вестнико май е прочел книгата "Мъжете са от Марс, а жените - за бой"
06 Декември 2005 03:58
Не, мон ами, ако си вземем за пример нашата си тясна форумна територийка, завистта и ревността гнездят много повече в сърцето на това Божие творение - мъжът. Той трудно се примирява с това - някоя жена да предпочете съперника. Да го хвали и да му хвърля дантелената си кърпичка в знак на това , че го е избрала. Аз поне това установих.Женските битки тука си ги знаем - скубане на коси и перуки, замеряне с пудриери и червила и огледалца - някоя и друга смешна женска интрижка, клюка зад плета. Безобидна работа - общо взето, плитки женски номерца - прозрачни и семпли.

Лошото е когато насреща на мъж, ползващ женските номерца / а тук такива кокошкари има много/, излезе жена с "мъжки характер" - рицар - в най-добрия смисъл на внушението.

Е те такава жена и мъжете не я понасят, защото те по принцип не понасят ничие превъзходство. И изпадат в делириум, и влизат в една недостойна битка с жена. С всичката грубост и простотия, която мъжкият пол смята, че може да си позволи. Разбира се - кофтито част от него - тая, на мъжете кокошкари.
Инстинският мъж не влиза в битка с никоя жена - дори и най-противната.

Но това е вече друга тема.

Лека нощ, мон ами!Редактирано от - Сибила на 06/12/2005 г/ 04:28:46

06 Декември 2005 04:06
Каранконджолус утепа ме
я а четох преди 35 години същата "Мъжете са от Марс, а жените - за бой"!
Дано издателството не са го смениле и я пуснат отново ?!?
06 Декември 2005 04:12
Сиби - това е големия проблем !
Нормално умните , са родени без закъснение или избързване и са обикновено незнаещи !

С бог и цар напред и я по них !

ПП- Хайде пак от мене да мине !

Натиснете тук

Редактирано от - nesnaecht на 06/12/2005 г/ 04:21:07

06 Декември 2005 04:36
Сибила,
С коленопреклонно уважение, но битките, интригите и , в които участват и са главни подбудители жени не винаги са безобидни.
В миналото има ярки исторически примери - Клеменестра, Клеопатра, Ливия, Катерина Медичи, Елизабет I, Екатерина II.
06 Декември 2005 04:36
Сибила, къде живееш, в кое време? Кои мъже се отнасят "с бой" със съперника? Кои жени се замерят с червилца в днешно време?
В днешно време истинския мъж е приел, че жената е временна другарка в живота. И ако се стигне тя да го зареже заради съперник - си прави изводи къде той е сбъркал, защото ако се прави на мачо - няма никога да намери друга. Мъжете са други сред "другите" жени, тези на 21-ви век.
Не ни мери с аршина на "Опасен чар" и "От нищо - нещо" - това беше преди 30-35 години. Сега мъжете знаем, че един чат или няколко пощи могат да откъснат жената от нас много по-силно, отколкото задявките по етажите на БАН, МАН и прочие соц-"офисни" сгради...
Не ни погребвай, ако наистина мислиш по такъв старомоден начин - или имаш лични проблеми, или просто си случила на мъж, поздравления ако е второто...
И все пак - отвреме на време си помисляй - какво би било ако... изненадите от този сорт са много неприятни, ака ти паднат като гръм от ясно небе...
06 Декември 2005 04:48
Дърто Магаре, е, да, но във форума, за когото всъщност говорех, няма жени-майсторки на тънката игра и интрига от ранга на тези прочути дами - всеизвестни на цялата световна история и литература дори - щото и литературата има пръст в тяхната слава - дааааа!
Особено пък Клитемнестра/ ?!?/, която е митологичен образ - подлата жена на Агамемнон, пратена в небитието от собствения си син - Орест - за наказание.


Капитан Немо, наистина ми се спи, и понеже много уважавам твоите мнения, ще оставя за утре отговорът. Бегло видях, че ме намираш за старомодна.
Ми какъв по-хубав комплимент от тоя, не се и надявах, макар съвсем да не е така!

Лека нощ - настина вече !


Редактирано от - Сибила на 06/12/2005 г/ 04:56:13

06 Декември 2005 04:53
"И най-глупавия мъж е по-умен от най-умната жена"
Ото Вайнингер

Ех Слънце, Слънце.....
06 Декември 2005 04:57


Слънце


Това е пълна лъжа.

Затова и Вайнингер се обесил на тирантите си.
06 Декември 2005 05:38
Ей обърна резбата земното население.......
06 Декември 2005 05:43
Сибила, изказах предположение, не обичам да слагам етикати, особено на дами...
Ще чакам отговора...
06 Декември 2005 05:51
чукнете тук и там
Натиснете тук
06 Декември 2005 06:03
Истината е тази както в политиката така и при жената !

(снимка: натиснете тук)
06 Декември 2005 06:21
Ламбовски от сичко май най-точно е това , и те поздравявам ! И не само за това , а за истината която само един човек преживял това което казваш ще те разбере !

Добре, че дал Господ вечност - и за кръчма, и за махмурлук.
06 Декември 2005 07:06
Айде на хаирлия да е и честит празник на всички . Успех на всички и за всичко което искате да направите ! ЧИД на всички Никола и Наколенки включително и хубавите млади Мескинки ?!?
06 Декември 2005 07:18
Хайтов написа в "Мъжки времена" как са ставали навремето родопските женитби - момата се краде и толкоз.


В Киргизстан традицията е подобна и 1/3 от женитбите днес все още стават по този начин. Гледах документален филм описващ 4 отвличания с последвали 3 сватби и една несъстояла се. Интересното бе след 1 година. И трите семейства бяха щастливо женени, а две от двойките чакаха деца, което си е тема за размисъл и анализи.

Великият Вайненгер нямаше ли една глава по въпроса за жената майка и жената проститутка, Сиби?
06 Декември 2005 07:43
Защото мъжът и жената са равни, макар и с различни творчески възможности и предназначения.


Сиби, моите уважения, но не сме. I mean, what's the point of living... if you don't have a dick? - Donnie Darko

И впрочем "Пол и характер" трябва да е настолната библия за всяка жена ...

---------------------------------- ----------------------------------------- -----
Sean Smith: Beer and pussy. That's all I need.
Ronald Fisher: We gotta find ourselves a Smurfette.
Sean Smith: Smurfette?
Ronald Fisher: Yeah, not some tight-ass Middlesex chick, right? Like this cute little blonde that will get down and dirty with the guys. Like Smurfette does.
Donnie: Smurfette doesn't fuck.
Ronald Fisher: That's bullshit. Smurfette fucks all the other Smurfs. Why do you think Papa Smurf made her? Because all the other Smurfs were getting too horny.
Sean Smith: No, no, no, not Vanity. I heard he was a homosexual.
Ronald Fisher: Okay, then, you know what? She fucks them and Vanity watches. Okay?
Sean Smith: What about Papa Smurf? I mean, he must get in on all the action.
Ronald Fisher: Yeah, what he does, he films the gang-bang, and he beats off to the tape.
Donnie: [shouts] First of all, Papa Smurf didn't create Smurfette. Gargamel did. She was sent in as Gargamel's evil spy with the intention of destroying the Smurf village. But the overwhelming goodness of the Smurf way of life transformed her. And as for the whole gang-bang scenario, well, it just couldn't happen. Smurfs are asexual. They don't even have... reproductive organs under those tiny, white pants. It's just so illogical, about being a Smurf, you know? I mean, what's the point of living... if you don't have a dick?
Sean Smith: [pause] Dammit, Donnie. Why you gotta get all smart on us?
06 Декември 2005 07:55
...жена с "мъжки характер" - рицар - в най-добрия смисъл на внушението...

мадам, понасяме ви и още как...
и еманципатките...
и тех бихме понесли...
ако имаше...


Редактирано от - Harvey Pekar на 06/12/2005 г/ 07:59:54

06 Декември 2005 08:14
Всеки намира златното сечение за себе си. Общи рецепти няма...
Еманципация? Въпрос на дозировка и на подготвеност на мъжете да я приемат. Пример - Денис Татчър, който не само се е гордеел с жена си, но и всячески я подкрепял в трудната й роля на премиер-министър.
Тук стана дума за нещастни мъже и жени. Нещастен е този, който иска прекалено много от живота без да е готов да даде или да жертва нещо. Всичко изисква огромни усилия - и доброто семейство, и да задържиш някого до себе си без да го отегчиш, и кариерата... Там е разковничето за "житейски успех" или както там го наричат.
Е, не знам. Може да има и други начини, ама от личен опит знам само този.

06 Декември 2005 08:19
Ха, тук има мъже, които продължават да мислят, че една жена трябва да се подчини, защото... така е по-добре за всички. Авторът го е казал в прав текст: "Коя жена ще се съгласи на това, ако има избор..."
А ние имаме избор.
06 Декември 2005 08:21

Ако нещата бяха толкова прости ....
06 Декември 2005 08:23
В центъра на "наше село" се появи гьол. Скоро се вмириса. Не пресъхна и в най-големите жеги. Привлече вниманието. Секи ден около му взе да се събира "цвета на нацията". От лево, десно и демократичен център го сочеха с пръс, плюеха и крякаха един срещу друг. Един ден Живко /един от алтавите/ зе, че го зарина. Льольо. Сега него го сочат с пръст и за всичко той е виновен.
06 Декември 2005 08:34
Cruella de Vil, българките кога са биле несвободни и подтискани освен по време на анадолското присъствие?
06 Декември 2005 08:48
"Баба ми не влизаше в кръчма дори с дядо. Освен да го викне от вратата, ако има инцидент - примерно ярето се заклещило. Майка ми не влизаше в кръчма без татко. Жена ми ходи там, когато си поиска..."?!

"...така че няма нищо чудно в истината: кръчмите са пълни главно с нещастни жени и мъже.."?!

Ами тя жена ти много нещастна, бре, Бойко?
06 Декември 2005 09:03
Силвия, не знам кое е крив и кой е прав. Там където върлува еманципацията е пълно със старци (защото младите не раждат), педераси- защото мъжет вдигат ръце и свалят гащи, самотни жени (защото на кого му трябва жена стерва, която всесто да се опита да стане човек се опитва да извести гръмко света за своите достатъчно глупави мисли). Аз съм мъж (във физиологичен и сексуален смисъл), но съм за равенство в половете. Стига агресивен мъжки свят! В същото време наблюдавам жените, които се оптват да живеят предишния мъжки живот, който така дълго не им е бил достъпен. И нашите любими не решиха да правят нещо друго, а станаха просто лоши копия на мъжете. Тъпотия! Не мога да си представя нищо по лошо от жена началник- тя е много по жестока, груба, подла и безцеремонна от най лошия мъж началник. Т.е. мъжете са готови да разделят отговорността за съвремието, но в същото време няма с кого, защото съвременната жена уж иска да раздели ролите с мъжа, а не и стига вътъка- емоционално и морално тя не е готова за новата си роля. И докато се готви дошло време да се ражда. И айда обратно. Пак не мина номера.
06 Декември 2005 09:05

Мъжът е този, който разпалва войни за територии, за чест и за слава и за повече покорени съперници и послушни жени.


Сибила,
Жената е тази, която е щастлива, щом мъже се бият за нея.

06 Декември 2005 09:15

Някак си остава неизречен въпросът дали всикчи тези еманципационни промени правят хората, особено жените, в чиято уж полза се правят, щастливи ?

Никак не са малко девойките, чиято единствена мечта е да се намери някой достатъчно богат мъж, който да ги издържа. И майната на кариерата.
06 Декември 2005 09:36
На снимката шъ видите колко бръкми , джаджи, чаркове , имат мъжа и жената поотделно ?!?
(снимка: натиснете тук)
06 Декември 2005 09:43
Опять лежишь в ночи, глаза открыв,
И старый спор сама с собой ведёшь.
Ты говоришь:
-Не так уж он красив!-
А сердце отвечает:
-Ну и чтож!
Все не идёт к тебе проклятый сон,
Все думаешь, где истина, где ложь...
Ты говоришь:
-Не так уж он умён!-
А сердце отвечает:
-Ну и что ж!
Тогда в тебе рождается испуг,
Все падает, все рушится вокруг.
И говоришь ты сердцу:
-Пропадешь!-
А сердце отвечает:
-Ну и что ж!

........................................
А после мъжете им били виновни
06 Декември 2005 09:50
Хихихи, готина статия
Особено историята от Москва...
Но е написана малко "така" - хем да се обговори проблемът за ниската раждаемост, хем да не се обидят жените, хем да се почетка самочувствието на мъжете. А в крайна сметка какво?
06 Декември 2005 10:10
Оня ден гледала филм по кабеля. Всички младежи бяха гей. Просто възрастта им бе гимназиално-колежанска. Изведнъж светна на старата : дръжки – хормони! Всичко е от социализацията, разбира се. Всеки мъжки минава през хомостадий, защото е това естественНо. Да не желаеш да станеш от дете – възрастен е тъй естествено, ако си имал добро детство, или поне – ясно понятие за добро детство. Да бавиш овъзрастяването чрез оставане в собствената, т.е. в хомосредата си, е стремление донемайкъде понятно. Особено за мъжко същество, тъй като мъжът е предназначен социално и физиологично за битки, за работа на ринга, на арената, на пазара, по пътищата, пред публика, с пълна отговорност, без никакви извинения.

Е, добре правим възрастните, че се правим на неразбрали за този не онто-, а филогенетичен мъжки стадий. Всъщност днес той ги прави повече хора. Но това очевидно не е достатъчно. Разумно е да се обърнем към традиционния стадий на обществата. Мъжете стават на хора, когато се научат да ... Нека някой дърт софиянец да каже.

Кое прави жените повече хора? Мъжете твърдят, че това е майчинството. Но майчинството е мъжка роля, доколкото е носене на отговорност за друг. Жените стават повече хора, когато прощават. Това те научават, когато изпатят свирепо от собствена грешка. Няма по-голямо патене от това да навредиш на детето си. Когато случат на дете, което настоятелно, но с разбиране им забоде на носа грешката, жените са спасени.
06 Декември 2005 10:25
ВСЕ ПАК, понеже е "Никулден"- Ден на рибаря / и на банкера?!/, а и понеже съм от Бургас и съм ХОБИрибар...
ПОДАРЯВАМ на форумците от Форума на в. "СЕГА" един малък СЛОВЕСЕН ПОДАРЪК!
/от скромност, ще премълча кой е авторът/
...............
ФОРУМНО УТРО
.....................................
А КОГАТО ЗАЗОРИ И РС-то МИ ЗАГАСНЕ-
И ВИРТУАЛНИЯТ МИ СВЯТ, УВИ, ОТ СВЕТЛИНАТА ЩЕ УГАСНЕ!-
ЩЕ ОТКЪСНА В КАЛЕНДАРА ТОЗ ПРЕКРАСЕН “НОЩЕН ДЕН”!
И ВСИЧКО ПАК ЩЕ СТАНЕ ГАДНО! ОСВЕН ФАНТАЗИИТЕ В МЕН!!!
...................................
06 ДЕКЕМВРИ 2005 г.
....................................
ЧЕСТИТ "НИКУЛДЕН" НА ВСИЧКИ ФОРУМЦИ ОТ ФОРУМА НА В. "СЕГА"!!!
06 Декември 2005 10:47
Усещане за жена, а?...
Само трябва да има кой да усеща, другото е лесно.

_______________________
Бродят андроиди.
06 Декември 2005 10:56
А-а-а, И ЖЕНА трябва да има, мисля?!?
Иначе, и едно флаконче женски парфюм, например, може да се счете от някои мъже за достатъчно!!!
06 Декември 2005 10:59
"Колко си готин!
Господи,
колко си готин!
Колко е дебел портфейла ти.
И колко са ти много синджирите.
И пръстените ти колко са много.
И обеците ти колко са големи...
По дискотеките, след това по баровете,
особено по баровете си готин.
С костюма от "Версаче", и без него,
си готин... Най-готин си на яхтата.
Във мерцедеса или пък във джипа.
И гумите да съскат по завоите.
Главата ти остригана е готина -
докосна ли я, ток ще ме побие някакъв...
И колко ми е невъзможно... Колко си
така неверен... С други кучки си...
Не искаш да ме задържиш завинаги.
Е, ще отида аз при другия."
(из съвременната женска любовна лирика, 2005 г.)
06 Декември 2005 11:00
Ставаше въпрос за УСЕЩАНЕ ЗА ЖЕНА, не за миришене.
Както казах, жени бол, мъже нема.

_______________________
Бродят андроиди.
06 Декември 2005 11:07
Върви един арабин през пустинята, среща го друг и му вика:
- Защо жена ти върви три метра пред теб? Нали в Корана пише да вървят отзад?
Другия му вика:
- Навремето, когато са го писали, е нямало противопехотни мини! Върви Фатме, върви...
Честит празник на всички съименници!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД