:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ВИТРИНА

"Басни"

Владимир Атанасов е новият продължител на делото, почнато още от Софроний Врачански - в превеждането на Езоп (изд. "Изток-Запад"). Той включил в сборника всичките 352 басни, за които е сигурно авторството на знаменития древногрък. Добавил е в приложение още девет, за тях то не е сигурно.



"Чумата"

на Албер Камю попълни новата поредица "Златна класика" на издателство "Фама". "Всеки носи в себе си чумата", писал иносказателно френският писател, но тук той е съвсем конкретен и материален: град Оран в родния му Алжир е залят от епидемия на бубонна чума. Философията е в поведението на хората.



"Посланието на друидите"

"Преди две и половина хилядолетия на свещения хълм на Авалон те създават проходим и до днес мост, който ни свързва телом и духом с отвъдното", почва разказа си Манфред Бьокл (изд. "Лик"). Немският изследовател им посветил 30 години и тук осветлява предхристиянската мъдрост на древните келти.



"Нахапано ченге"

Радослав Младенов е подвързал под това заглавие 14 криминални разказа (изд. "Аргус"). Той е носител на Голямата награда за крими разказ "Атанас Мандаджиев", което е повод да напомним, че седмият годишен едноименен конкурс тече и издателството очаква български непубликувани творби до 31 март.



"Ангелът на смъртта"

е новият роман на Пол Дохърти от серията му "Средновековни загадки" (изд. "Еднорог"). В самия край на 13 век крал Едуард I изколва огромно количество шотландци, в резултат на което край него се натръшкват мистериозно труп след труп - все приближени. И довереникът му почва сложно разследване.



"Данъчно-осигурителен процесуален кодекс"

Той е първият такъв, приеман у нас, влезе в сила от 1 януари. Освен него в изданието са включени: Закон за Националната агенция за приходите, Закон за събиране на държавни вземания, Закон за лихвите върху данъци, такси и други подобни държавни вземания, Постановление N72 на МС от 1994 г. (изд. "Сиби").
1503
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД