:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 428,204,437
Активни 84
Страници 11,013
За един ден 1,302,066
РЕПОРТАЖ

В частното на Негово величество лесничейство

В горите на Симеон Сакскобургготски се сече, но само в рамките на закона, твърди горският на Царя
Снимки: Борислав Николов
Главният царски лесничей инж. Костадин Георгиев показва маркировката в подготвения за сеч участък.
Крача по алеята на двореца "Царска Бистрица" към т. нар. частно царско лесничейство и си мисля колко нелепо е да се пита Симеон Сакскобургготски ще си ходи ли в Мадрид.

Алеята е обрамчена от вековна елхова арка, сипе се парцалив сняг, между върхарите се провижда импресионистичният силует на резиденцията и всичко наоколо изглежда приказно. Имало едно време един цар... Или както би започнал земледелецът Яне Янев: "Имало едно време един дървосекач..." И ми става смешно. Представям си бившия монарх с наточена брадва в ръка да посича безмилостно стройните борове, мури и ели, сред които са бродели и ловували неговите предци.

Наистина приказно място. Който притежава нещо подобно, едва ли би си помисли и за миг да го смени с "красотите" на шумната градска цивилизация. Властелинът на подобна красота никога няма да се върне в Мадрид.

Минавам по дървено мостче над р. Бистрица, която разсича царското имение. Оттам и името. По дъното на изкуствения вир проблясват монети, хвърлени от туристите с копнеж да се завърнат отново. Пускам 10 стотинки в името на традицията.

В кафенето край двореца ме посреща Костадин Георгиев, лесоинженер в гражданското дружество "Кардам", което управлява царските имоти, или с други думи -горският на ЦаряНему е поверена грижата за реституираните общо 1654,4 хектара горски масиви в двете землища - в Боровец и Бели Искър.

Но преди да се отдадем на сметки, дървесина и лесоустройство, сръбваме по един горещ билков чай в царското кафене, което прилича на малка ловна хижа. От стените изничат препарирани глухари и глигански глави - ловни трофеи от времето на Фердинанд и Борис III. Мирише на мащерка и шипка. Висят и стари снимки от царска България. На една от тях придворният "фотографъ К. Албрехтъ" е запечатал жътва с камили в чифлика на Холевича в Добруджа. С почуда научавам, че преди век в България са ползвали камили като впрегатни добичета. Тукашната екскурзоводка Снежанка, както всички я наричат, ми обяснява, че екзотичните животни са ползвани в земеделието докъм 40-те г.

Оставяме Снежанка да се грее на печката в очакване на поредната туристическа група и се запътваме към "офиса" на лесничейството.

Качваме се по вито дървено стълбище на втория етаж в лявото крило на двореца. По стените висят портрети на младия Борис ицар Фердинанд с ловна шапка с пероВ дъното на коридора се очертават препарираните профили на две еленски глави. От инж. Георгиев разбирам, че Симеон не споделя страстта на родителите си към лова.

Влизаме в "лесничейството" - малка стая 2 на 3 метра. Малахитовозелената кахлена печка в ъгъла е студена, отопляват се с електрически радиатор. Иначе в двореца печките се палели, когато идват гости, пояснява ми инженерът. Инж. Георгиев ми разказва, че откакто не е премиер, Сакскобургготски идвал по-често. За горите много не питал, но си говорели за живота. Интересувал се как живеят обикновените българи. Обичал местните да му разправят за минали събития и хора, които помнел от детските си години.

На бюрото стои снимка на Симеон. До нея стърчи купчина с документи, свързани със стопанисването на горите. Инженерът се заравя в бумагите, за да ми докаже, че не е възможно гората да се сече безразборно. Всички дейности в царските гори се контролират от Държавното лесничейство и без негово разрешение не може да бъде посечено и едно дръвче, обяснява той.

Около Боровец Сакскобургготски притежава 1062 хектара гора, а теренът около Бели Искър е с площ от 592 хектара. Първото землище е придобито през 2001 г., а второто през2003 г. с решения на поземлените комисии. Горите в Бели Искър саобезщетение за прословутия връх Мусала,който по нотариален акт наистина е собственост на царя, но в момента принадлежи на държавата като част от национален парк "Рила". "Царят никога не е имал претенции към Мусала, тия приказки са пълни глупости", възмущава се царският лесничей. И разгъва картите на терена, за да обясни нагледно. Пистите, трасетата на лифтовете и водните басейни също са държавна собственост. Който си мисли, че царят може да си направи частно ловно стопанство или да метне една въдица на рамо и да ходи за риба, когато си поиска, без разрешение, много се лъже, продължава инженерът. Ловът и риболовът също са под контрола на държавата, обяснява ми той.

От ровенето в бумагите става ясно, че за да се узакони сечта в царските гори, са необходими пет-шест задължителни документа, всичките издадени от държавата. Най-напред се изготвя лесоустройствен проект за срок от 10 г. После трябват технологичен план, позволително за сеч, за транспортиране, асортиментни ведомости, карнет-опис. Това е първото частно лесничейство, за което се прилага процедурата.

Лесоустройственият проект се изготвя от частно лесостроително дружество и се одобрява от 20-членна комисия на Държавното лесничейство. В него са описани надлежно в какъв обем може да се сече, отделните горски насаждения, набелязани за отсичане, както и видът сеч - прореждания, пробирки, прочистки, основна сеч. В царските гори се извършва предимно санитарна сеч, обяснява инж. Георгиев.

По проект за последните пет години в царските гори край Боровец могат да бъдат отсечени 11 880 куб. "стояща" дървесина. Досегапод брадвата са заминали 9566 куб.Отделно в землището на Бели Искър са изсечени 4900 куб. за последните три години, откакто е царско притежание.

Отсечената дървесина се продава на фирмата, която предложи най-добра цена след търг. Тази година печелившата оферта е на благоевградската фирма "Мебелпанел". Цената е за "корен дървесина", тоест преди дървото да бъде отсечено, но зависи и от дебелината му. Цифрите варират от 15 до 60 лв. на кубик.

"Грижата за отсичането, транспортирането и пласирането на дървения материал е изцяло на фирмата купувач. Царското семейство не се занимава с износ", изрично пояснява инж. Георгиев във връзка с някои твърдения.

Той споделя, че за него гората не е само дърводобив. По-важното е какво ще остане след нас, казва той. И предлага да се разходим из горските дебри. Пали високопроходимата "Нива" и ни откарва до терена, от който ще започне сечта напролет. През зимата дейностите се замразяват заради туристическия сезон.Смърч, ела, бор, бяла мураи малко семенен естествен бук... Инж. Георгиев ни изброява горските видове в царското имение. Спираме край две огромни ели, чиято присъда е произнесена. Дамгосани са в основата със задължителната маркировка - черна точка върху одялкан кръг. Стволовете на двете красавици сълзят от раните, които са им нанесли незнайни вредители. "Вече са стари и няма да издържат дълго", поставя диагнозата лесовъдът. Под сянката им напират млади подрасти, които след време ще ги заместят. Сбогуваме се с величествените гори на Величеството, по пътя срещаме скиори, които се радват на природата и нехаят за проблемите с "връщането на царските имоти". Предлагам на инж. Георгиев да ме наеме на работа, така и така вече знам всичко за лесоустройството. Като маркировач например. Той мисли, че се шегувам, щото заплатите не били високи. Отвръщам му, че съм съгласна да работя и без пари, и потеглям към калната София. Моето "връщане в Мадрид".---КАРЕ---

СЧЕТОВОДСТВО

През 2002 г. чистата печалба на дружество "Кардам" от дърводобив е 4700 лв. На следващата година приходите са 155 хил. лв., а разходите 165 500 лв. С парите от продажбата на дървесина се покриват всички стопански разходи по трите двореца "Саръгьол", "Ситняково" и "Царска Бистрица" - ремонти, нафта за отопление, заплати на персонала, обясни юристът Асен Ошанов. През 2004 г. царското дружество печели 249 хил. лв. от дърводобив, но харчовете му са за 249 400 лв.
 "Царска Бистрица"
 Уникалният фотос на жътва с камили в Добруджа.
 Ловните трофеи на Фердинанд и Борис ІІІ по стените на двореца.
51
5431
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
51
 Видими 
07 Март 2006 22:57
Сеч в рамките на закона.
Какво хубаво заглави за целия т.н. преход.
07 Март 2006 23:04
Колко умилителен материал, просто като от албума на баба ми с царските снимки,
иде ми да се разплача....
07 Март 2006 23:07
Да ви изпея ли Заплакала й гората
07 Март 2006 23:07
Да, ама то тогава не е имало толкоз гора. И все царска.
Абе това Чучело, дали има достатъчно имоти у МадриТ, щот ногу има да плаща на България. Много важно, че щал да лежи в затвора.... пак в рамките на закона.
п.с. смятате ли, че е уместно Симеон и Иван Костов да бъдат в съседни килии?

Редактирано от - КОСТАДИНКА ИВАНОВА на 07/3/2006 г/ 23:09:13

07 Март 2006 23:11
Ей я на:
Заплакала ми гората,
гората и планината,
и от гората дървьето,
и от дървьето лискята,
и от гнездите пилците,
и от земята тревата...

....
Величество...Айдук от класа
07 Март 2006 23:12
Не, смятяме, че е по-уместно Сидеров да отиде в затвора.
07 Март 2006 23:17
Бяла спретната къщурка
07 Март 2006 23:17
Ще ти се, драги, ама нема за какво. Нито е крал нито е съсипвал България, за разлика от твоите любимци
07 Март 2006 23:22
Сеч в рамките на закона.
Какво хубаво заглави за целия т.н. преход.


_________________________________
За птичи грип лек ще се намери; птичият мозък е до гроб.
07 Март 2006 23:24
Какъв цар какви пет лева, България е република доколкото ми е известно.
07 Март 2006 23:29
Сега чакам и една умилителна статуйка за м-ла Тракия.
07 Март 2006 23:38
Бравурно за Костадинка за култовото определение на прехода: Сеч в рамките на закона!!! Идва ми да псувам, но нали съм дама, ще се въздържа.
08 Март 2006 00:02
Убаво бе Коце , твойо любимец нема да го затвориме у затворо а у Карлуково . Верно е че не е съсипвал България ама аку не го вържа ептем че я съсипе .
08 Март 2006 00:11
Най-после да се появи и една нормална статия за Царските имоти.
Досегашните бяха като за олигофрени. По-точно, за производство на олигофрени.
08 Март 2006 00:13
Дедовото фердинандово отроче засенчи целата си рода.
В рамките на закона.
На дедо брадварчето!
08 Март 2006 00:20
.
08 Март 2006 00:23
Е те т'ва е!
Щом и Бог го пази, значи може да я кара по айдушката
08 Март 2006 00:25
Истината е, че парите отиват главно за Ушанов - така царят плаща за адвокатските услуги по връщането на имотите.
*
Как мило са стъкмени фактурите - колкото приходи, толкова и разходи.

Като дребен селски хитрец с ЕТ "Малък Сечко - Симеон Кобурготски"
08 Март 2006 00:44
много си точен
08 Март 2006 01:02
Прекрасен пътепис Галя - и Честит 8 март ! Пиши си все такива пътеписи със и от сърце ! Винаги ще имаш читатели !
08 Март 2006 03:09
"Сега" върви, следвайки прахоляка на разкритията с царските имоти и гори, които направи "Стандарт". Дали ще имат ефект е доста съмнително.
08 Март 2006 05:48
И срещу това нито един нормален българин, бъхтал цял живот не се е възпротивил. Да дойде некакво измислено дедо, дето дори не говори български, дето не е свършил за 5 ст. работа, а само е лапал и да му подарите гори, ливади и дворци. Накрая да го четкате със статии. Това аз наричам простотия....
08 Март 2006 07:24
На всички скептици-аз мисля че това е единствената гора, която ще остане в този район.
ПРЕДИ 2 години почивах в село Бели искър и ми направи впечатление, че на края на селото на бариерата на горското стои само тежестта, а дългият прът е счупен.На въпроса ми защо е така, местните ми казаха, че нощно време кразовете на дървената мафия минават през бариерата и я трошат.И това всяка нощ.
И въобще в целия район няма една здрава бариера.
Който може да разсъждава, да си направи изводите.
Ако царя си стопанисва горите-моите адмирации!
08 Март 2006 07:26
Значи пито платено, а дружеството даже с 400 лв на загуба...Почти патриархална история за царе и за камили... Кога ги сади, та ги отглежда, та сега ги стриже тия гори... Ха Ха.
08 Март 2006 08:21
В помощ на цареборските политически проститутки и кретените, които им верват:
Царски гори: 10620 дка в Чам-кория + 5920 дка в Бели Искър = 16540 дка
Годишна сеч: 9566/5 куб.м в Чам-кория + 4900/3 куб.м в Бели Искър = 3546, 5 куб.м
Годишна сеч от 1 дка Царска гора: 3546, 5/16540 = 0, 214421604 куб.м/дка

Само от 1 дърво може да се изкара 2-4 куб.м качествена дървесина, т.е. 10 до 20 пъти повече, отколкото Царят сече от 1 дка.

Пита се, защо Симеон допусна години наред да го плюят ченгетата от Труд, Стандарт и боклуци като Яне, Кръстьо, Железчев и др. боклуци, а не изнесе тия данни?
Това някаква тактика ли е?

08 Март 2006 08:31
Защото името на кретените е Легион, я виж над себе си и ги изброй, Телешоп. Нормалните хора не спорят с кретени.[/i]
08 Март 2006 08:58
"Сега" върви, следвайки прахоляка на разкритията с царските имоти и гори, които направи "Стандарт". Дали ще имат ефект е доста съмнително


Архиман (дрит)е, не си прав тоя път. "Сега" направи най-първото и най-пълно разкриване на далаверите с царските имоти още преди няколко години, когато Дедо беше премиеръ. Автор на поредицата материали беше мисля че Григор Николов или някакво такова име. После Труд най-безсрамно препечата части от тва разследване и вдигна олелия до небесата, че е направил баси разкритието. А пък Стандарт сега преписва и двата вестника накуп и се хвали че е открил топлата вода. Ама то на ченгето Батков вестникът кво другоможеда прави, аслъ...
08 Март 2006 09:01
...на бюрото снимка на Симеон...И този инж. лесничей ще обеснява, че ако "царя" искал да лови риба ще му трябва разрешение! Ами той лично даже ще му налови!
А иначе пътеписа е много красиво написан в описателната част!
08 Март 2006 09:30
Бе, изобщо, умерен прогрес в рамките на закона.
Е, не твърде прогрес, не чак дотам в рамките...
08 Март 2006 10:25
*****

Натиснете тук, за да разберете как да кирилизирате мнението си

Редактирано от - bot на 08/3/2006 г/ 10:28:34

08 Март 2006 11:00
Не взимам отношение законно ли е връщането на горите на С2 или не. Имал съм възможност да пообикалям разни планини, мисълта ми е, че безразборна сеч съм виждал в Пирина, в Родопите, Стара планина, Рила - но не в споменатите в статията части. Мога само да гадая, дали са били държавни или частни терени.
пъсъ. ароматът на рилската мащерка наистина е фантастичен
08 Март 2006 11:17
Не може ли в рамките на закона, този дърт лъжец който толкова лъга хората да се изгони от страната след като му се отнеме всичко + яка глоба?
08 Март 2006 12:58
Може. Веднъж вече са го правили ваще предци с каскетите...
Ай сиктир от лумпени
08 Март 2006 13:02
Ако не бяха го изгонили, поне щеше да стане човек. А сега какво - едно крадливо и неграмотно мадридско чучело, предало и продало народа си и окрало "царството" си.
Е нема такова гадно добиче в никоя държава.
08 Март 2006 13:04
Има.Фердинанд.
08 Март 2006 13:11
Има много леп да яде и ногу се учи доде стигне нивото на дедо си Фердо.
Онай Фердо имаше замах, докат Чучелото е най-обикновен високопоставен апаш.
Сакиваш ли разликата и разумяваш ли?
08 Март 2006 13:27
Време е да се отстреля и тоя крадец !
08 Март 2006 13:31
Като "благороден елен" - $20 000!
08 Март 2006 14:41
Най-тежки загуби на гори в България са осъществени по времето на Фердинад. Почти всичко е изнасяно за Австрия и Германия. Пиша "загуби", защото през социалистическо са сечени повече гори, но редовно чрез лесничействата и периодически чрез младежки бригади са залесявани доста големи площи. Днес загубите са огромни, сечта в горите на Симео Втори е капка в морето. При голямо съучастие в това престъпление от страна на държавни чиновници.
08 Март 2006 17:17
Я-я-я-я-я!

Цареборците нещо са се нагърчили от злоба.

Да напомня, че още по цар борисов време у нас е имало закон, съгласно който за отсечено дърв се полага засаждане на ново.

Кобургхите винаги са били добри стопани за разлика от клептоманите-републиканци, които най разборат от хайдутлък и мошеничества.
08 Март 2006 17:28
.
08 Март 2006 17:34
Тим цареборците не са в час въобще ! Немат си и на представа какво казва историята ! И как да знаят като познават "Основите на комунизма" от 8 клас !

Публично- административен правилник за горите, който изпреварва с близо година и половина първия Закон за горите, приет в Княжество България през 1883 г.
Една от най-интересните разпоредби в този правилник гласи, че всяка община, общество или частно лице, се задължава за всеки 500 уврата /1 уврат = 1, 60 дка/ притежавани земи, били те ниви, ливади, пасища и др., да посади по 10 уврата гори. Първият горски надзирател в Пловдив е бил синът на възрожденския художник Станислав Доспевски - Димитър Доспевски, а унгарският лесовъд Йосиф Неймец става първият инженер, отговарящ за горите в Източна Румелия.
08 Март 2006 17:43
Изсичането на Българската гора което се извършва в последните 15 години е сравнимо само с това през турско когато е изсечена гората в Лудогорието. Резултата е много лесно видим ако ви прави впечатление вече от известно време колкото и дъжд и сняг да падне все има наводнения така ще става и по зле защото вече горите глобално в цялата страна са около 45-50% по малко от 1989 и въобще не се садят нови а това води до голям повърхностен отток на водите който няма какво да задържа по склоновете просто ги няма дърветета. така че дерзайте славете демокрацията и СДС пък че сега джапаме във вода а след 15-20 години ще мрем от ерозия и суша естествено са си виновни комунистите и червената армия няма кой друг.
08 Март 2006 18:08
Средната заплата в Чехия се е увеличила с 6% през 2005 г. и е достигнала около 680 евро
08 март 2006 | 14:22 | Агенция "Фокус"
Прага. Средната месечна заплата в Чехия се е увеличила с около 6% и вече надвишава 19000 чешки крони (около 680 евро), предаде СТК, като се позова на информация от националния статистически институт на страната. Ръстът в заплатите е равен на ръста в цените. Очаква се през тази година средната заплата да надвиши 20 000 крони (около 720 евро), въпреки че две трети от работещите ще получават по-ниско заплащане. В края на 2004 г. средната месечна заплата в Чехия бе 18 035 чешки крони (650 евро).


08 Март 2006 19:00
Аве П39, не може ли да се подгони БСП по ЗЗД, обещаха да вдигат заплатите с 20% а вдигнаха цените. А Царо щеха да го гонят, не да го широко коалират...
08 Март 2006 19:29
Телешоп,
Царят никога не се оправдава.
Пред кого да се оправдава? Пред Костадинка? Пред Пиздеров? Пред Кузов?
С такива хора е невъзможно да се установи двустранна комуникация.
08 Март 2006 21:04
Без да съм царедворец, ако това, което
пише в статията, е вярно, не виждам
защо му пилите топките на дедо Мони!
По тая логика требе да вършите същото
със сите реститути!
08 Март 2006 21:49
с тая разлика, че реститутите са си получили нещо тяхно, или на бащите им,
иначе няма разлика...
освен това няма реституирали река Марица, връх Ел Тепе и други съизмерими обекти...
08 Март 2006 21:51
нали знаеш - до доказване на противното!
08 Март 2006 22:30
Благодаря Незнайко.
Полезна информация.
За съжаление населението на иначе хубавата страна България е било подложено на десетилетия републиканска идеологичекса мозъчна промивка и е главата му е натъпкана с прогресистки републикански талаш.

fierce,
знаеш ли защо му пилят главата и каквото и да било на деда Сима?

Причината е банално проста, и уви безкрайно обидна за нас като българи.

Ето я тъжната причина: българският народ, такъв какъвто го виждаме сега е един крайно мърляшки, мурдарски, безстопанствен, завистлив и безотговорен сбор от хора спрямо това, което той нарича България, и която не заслужава и рано или късно ако все така продължава ще я загуби. И уви заслужено.

Тоя не народ, ами контингент, е безкрайно далеч от цивилизованите норми на стопанисване, поддържане и експлоатиране на националния си ресурс.

Нашето ниво е типично варварско и номадско.
Разликата между цивилизования и номада е следната:
Цивилизованият има система за поддържане на общото, и система за уреждане на отношенията. Той е добър стопанин и на личното, и на общественото.

Номадът няма никаква система за поддържане на общото, отношенията се уреждат как дойде, а личните му стопански качества се ограничават до това да аванти нещо от другите, да го довлече до дома си и да му удари ключа и да трупа някакви си там джунджурии, материални блага, които дали му трябват или не няма значение.
Всичко което е извън прага на дома му е вражеска територия, която следва да се оплячкоса, на която се изхвърля боклука, общите терени са затлачени с мискинлици, боклуци, никаква идея за бъдещо поддържане, пълно презрение спрямо съседа, освен ако не си пие ракията с него или не върти някаква далавера.

За тоя вандалски контингент рушенето на общото и чуждото е духовно преживяване от най-висок градус.

Малко примери, които можеш да събереш къде да е в БГ.

Аз живея в блок със 150 обитаеми апартамента.
До 20 апартамента в блока има по една обща коридорна площ, която може да бъде незаконно окупирна и приобщена от най-близкия апартамент.
Колко такива апартаменти са се възползвали незаконно да окупират обща собственост? Отговорът е 17/20 = 85%
В блока има 18 големи стаи за общо ползване от 144 апартамента. От тях са завзети незаконно 12. Т.е 66%.
На всеки етаж има по едно малко помещение за чистачката. От 12 такива помещения 9 или 10 са частично окупирани и преустроени от прилежащите апартаменти - незаконно естествено. Средно 80% - незаконно обсебване на общи части.

На всеки етаж почти всички ел. ключове са потрошени, бравите също и т.н.
Над 50% от пощенските кутии са окончателно потрошени и безполезни.
Има и длеч по-гнусни примери за безстопанственост, които да опиша, но това е дълга история и просто е срамно за нас като българи.
Бедата е, че е идиотски трудно да се вкара порядък в това българско градско свърталище, населено изключително само от добри българи.
Няма ни един циганин при това.
Трудността идв от това, че прекалено голям браой българи считат за пълна минавака да дадат пари и средства за поддържане на общите части. Това за тях са ничии или вражески територии.

И като гледам околните блокове, с малки изключения, тези които имат подобни възможности за аванта и бестопанственост са на същия хал. Скоро един от каналджиите, като отпушваше тръбите задънени с какви ли не боклуци хвърлени в обраните води ми каза, че в града (Пловдив) при над 60% от блоковете мазите и общите части са в окаяно състояние. Считай свинщина, воня, неподдържано и т.н.

Проблемите на София с мискилника са повече от естествени за българските ни условия.

През летата съм ходил много по планински селца и колчем стане дума за имоти, гори и т.н. лъсва една грозна картина: всеки пищи от това как роднини са го преметнали при делби на имоти. Маса имоти у нас не могат да се продадат щото зависи от волята на няколко наследника, които не могата да доразделят 1 м.кв. Маса оплаквания от незаконна сеч, извършена от роднини в гори на свои хора.

Ако си направиш труда да се позаинтересоваш какъв процент от вилите в БГ са построени на незаконно окупирани парцели (впоследствие узаконени някак си) - ум ще ти зайде. Какъв е процента на вилите построени с крадени от бившите държавни предприятия средства, материали и работна ръка - не е за описване. Мисля, по впечатления, че е минимум 40% в голяма степен и над 70% в някаква степен (но нямам точни цифри).
Съдейки по статистиката от блока в който живея, а това си е някаква извадка все пак, се получава следното:

Българинът ако има възможност да заграби незаконно нещо общо го прави с около 70% вероятност!

С поне 10% вероятност ако никой директно не го види, той си аванти обществена собственост т.е. краде и отнася в дома си.

Минимум 5-10% са хората, които нямат никакви угризения да си хвърлят боклуците през терасата, като процента на пушачите хвърлящи си фасовете навън е поне 80%.

Знаеш ли какво озанчава това?

Тия хора, с горните асоциални нагони виждат в чуждото и общото плячка, която им се полага при всеки удобен за тях момент. Плячка, която да бъде не стопанисвана, а окрадена и изконсумирана, потрошена и т.н.

За тоя контингент един добър стопанин, който поддържа ред в рамките на зкона е ВРАГ Номер 1.


Да пази Господ, тоя добър стопанин да има чуждо потелко. То при горните проценти, характеризиращи асоциалността на българина, вероятността добрия стопанин да е българин и очевидно под 20%.

На тоя контингент се крепи Чистата и Святата Република, която той със завидно постоянство тараши и обръща на кочина.

Тоя контингент органически не може да понася ред и порядък, който да възпира номадския му клептомански и разрушителен нагон.
Ред и порядък, който да го натика където му е местото, но да се отнася към територията наречена България като към нещо свое, а не като към нещо чуждо.

Гузната съвест на тоя циничен контингент постоянно поражда фантазми и подозрения, че всеки, дори и най-благовъзпитания е в същност архи-крадец, защото мошенникът подозира всички в мошенничества. Другото за него е алогично.

Тук под контингент разбирам добрите българи. Циганите са отделен контингент, където проблемите са същите само на порядък по-лоши.

Та Н.В. Царят е персона нон-грата за тоя контингент, на чийто манталитет се крепи цялата републиканска идеология.

Сега разбира се ще бъде охулен, че съм обидил контингента, изтупваш прашните си гърди с патриотаркси лозунги, но това е тъжната истина.

Ако не вярваш - грабвай един тефтер, молив и калкулатор - гледай около себе си, прави статистика и дай резултатите.

Но в същност послените 16 години са най-добрата статистика на тъжната реалност.
Нали гледаш: ЕС се чуди как да ни застави по цивилизован начин (т.е. без да вкарва свои войски и полиция) да си оправим поне правосъдието, което се основава на същия тоя айдушки манталитет, и не може и не може да се оправи.

Та разните там ОФ-републиканци дето са емнали Царя за имотите му, и които много им се ще да цапардосат, са главатарите на тоя айдушки контингент.

Това, в което го обвиняват не е нищо друго освен това, което им се иска да напрвят с имотите на Царя, в момента, в който им падне в мръсните ръчички.

Туй е тя трагичната истина!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД