:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,261,894
Активни 148
Страници 28,403
За един ден 1,302,066

Корумпираните с призиви не се борят

Форумът на "Сега" коментира факта, че само 7-8 от 1200 прокурори са съгласни имотите им да бъдат огласени в Интернет
Също като италианския си колега Антонио ди Пиетро главният прокурор Борис Велчев подхвана акция "Чисти ръце". Засега обаче подчинените му го бойкотират.
paragraph39

Освен "Чисти ръце" нужно е и "Хладен ум", и "Горещо сърце", нали?!?



OLDMAD

"Прокурор до прокурора, майно льо, хотел до хотела"...



Gan(ю)гоТрий

Тия 1200 прокурори и да се бяха съгласили да се публикуват имуществените им декларации, все тая, щото декларация корем не пълни. Само щеше да напълни шоуто на Слави с нови комедийни херои - файда йок.

Понятието "чисти ръце" идва от братската напоследък Италия, но там освен "хладен ум" и "горещо сърце" истината е излизала на бял свят след "патлак срещу патлака" и "кръв срещу кръв".



Herr_Vasko

На всички е ясно, че без държавен терор няма да мине. Някой опитвал ли е да вземе на куче кокал от устата?

Явно се търси човекът, който ще наруши статуквото. Чак когато видя хора от висшите ешелони на властта в затвора, ще повярвам, че нещо се прави. Другото всичко е от лукавия...



mary1001

Главният прокурор, ако не може да се справи с подчинените си, как ще се справи с престъпниците?!





Пейчо

Това значи, че 0, 7% от хората на закона са подали декларации и с това са уважили законността в държавата. Това е пример на закона пред нацията в нашата държава. А колко е събираемостта на данъците от населението, че не се сещам. Сигурно е в десетки пъти повече. Колко процента от събраните данъци се източват, не без помощта на хората на закона? Пак десетки пъти в повече...



риж

Държавните механизми до такава степен са поразени от метастазите на корупцията, безнаказаността до такава степен е увълчила властници от всякакъв калибър, че очевидно ще е необходимо нещо по-радикално от смяна на управляващите на избори.

Необходим е нов обществен договор, и то наложен със силата на народния гняв. И оттам - промяна на цялостната система за функциониране и взаимозависимост на властите и въвеждане на силен елемент на граждански контрол. С особена сила това важи за т.нар. магистрати. Докато стотината най-нагли сред тях не бъдат вкарани на топло, системата няма да проработи. А за да ги вкараме, трябва да изземем от ръцете им властта, която те узурпираха.

Ако не го направим, значи си ги заслужаваме - и тях, и останалата политико-мутренска шайка.



ОвенЕдинак

Тая операция не трябва ли да бъде силова. Не знаех, че корумпирани трябва доброволно с призиви да се борят. Какви са тия "Чисти ръце"? Само с обявяване на имуществени декларации ще се ограничат?В последно време слушам, че имало в правото термин "липса на колективна вина". Демек, когато колективен орган нанесе с действията си вреда, се освобождава от отговорност. Че то тогава, ако банда от повече бандити обере баба Пена на село и ги заловят, то следва освобождаване от отговорност!?



куче

Какво се лъжем! Прокуратурата е най-корумпираната част от съдебната система и дълбоко се съмнявам, че Велчев, дори наистина да има огромно желание, ще успее да се справи. Преди всичко прокурорите действат по пътя на най-лесното - отказват да образуват предварително производство и така се отървават от работа като следствени действия, изготвяне на обвинение и поддържането му в съда. Другият вариант е внасяне в съда на умишлено негодно обвинение и като такова то се отхвърля с оправдателна присъда, а престъпниците се тупат в гърдите и казват: "Видяхте ли, че сме невинни и всичко е било само клевета". Така на практика прокурорът издава индулгенция, а по неведоми пътища отплатата не закъснява в банковата сметка на някой роднина в чужбина.





Автоцензор

Отказ, равносилен на признание. Само 7 души измежду хиляди няма какво да крият. Та то в Централния затвор сигурно е по-висок процентът на погрешно осъдените, отколкото се оказват невинните сред т. нар. магистрати.

Чистка му е майката!
4
2195
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
26 Юни 2006 08:12
Преди време полицията сгащила някакви бандити в момент, в който разбивали стена, за да проникнат в някакво помещение с ценности. Бандитите не оказали съпротива, но поставили условие, че няма да се предадат, преди да дойде... прокурор! Не адвокат, а прокурор искат! Кой е истинският защитник на престъпността? Това е истински случай.
26 Юни 2006 10:01
Първо трябва да се проведе почти утопичната операция "Чисти уши" - да се намерят магистрати, които не са затънали до ушите в кал, кръв и корупция.
Едва след това те (ако има такива) биха могли да направят някакво подобие на "Чисти ръце"
26 Юни 2006 10:15
Писах за Че Каго, ама кой ти чете, а може би страх лозе пази, че покрай "сухото", няма и зелено...Ха Ха
26 Юни 2006 17:55
Да "Великолепната Седморка", а може би "Осморка" не ще се пребори с каубойците-разбойници, които са 1200 минус 8 = 1300. (Изчисление получено на базата математически метод на Товаришч Злобин!)
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД