:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,261,899
Активни 150
Страници 28,408
За един ден 1,302,066
РАЗНОГЛЕДИЩА

Враг

Снимка: Борислав Николов
Стефан Чурешки
Това беше кодовото название на досието на моя дядо, царски офицер, който е бил разработван от службите на ДС през 40-те и 50-те години на ХХ век. До съд и лагер не се е стигнало заради застъпничеството на акад. Пантелей Зарев, бивш войник на дядо ми, който е изтъкнал, че моят предшественик е участвал във Втората световна война, кавалер е на два ордена за храброст и с професионализма си може да работи за България. Така и става. До 1954 година дядо ми е подготвял кадрите на българската войска, а до края на живота си даваше уроци по математика на българските деца без оглед на това кой е комунист и кой не е. До края на дните си



моят дядо не питаеше омраза към комунистите и бившата ДС



Той беше възпитан в християнски добродетели.

Въпросът с досиетата, който се разиграва като фарс в продължение на 16 години, е един въпрос, който доказва, че в областта на националното възпитание като висш идеал ние изживяваме исторически регрес. По същество казусът с досиетата е един опит да се направи демократичен Народен съд, на който да се осъдят онези, които са служили на държавата. Защото БКП беше държавата, то е факт, но идеалът за българската държавност и за българската нация не са комунистически. Днес има целево подготвян демократичен Народен съд, уж от морални съображения.

Отново в България се настанява вредната мисъл, че историята е световен съд, който може да прерасне в деен морален и политически процес. Тази безмилостна философия, защитавана от комунистите, говори, че ние като манталитет не сме се разделили с комунистическата обществена философия. Ние, поучени от трагедията на комунистическата философия и идеология,



трябва да съдим не от позицията на демократични партизани,



а от позицията на християни. Висшият морал , основан на любовта, постановява, че любовта всичко извинява и не търси своето.

Тогава, ако няма обществена и гражданска любов към ближния, понеже не извиняваме съгрешилия, тогава от какви подбуди се търсят досиетата? Защото в България няма идеологическо и философско осъждане на злото в учението на комунизма, а има борба срещу плът и кръв против хора, чиято логика на поведение е обяснима с оглед на духа на епохата, в която се живели.

От гледна на точка на християнския, т.е. традиционно българския, морал ние нямаме основание да ръшкаме темата с досиетата. Не разузнавачите и сътрудниците на ДС създадоха идеологията и практиката на комунизма, а философските нехристиянски теории, които българското общество допусна да разцъфтят в него. Защото ако любовта към ближния беше водеща в обществения живот преди и след 1944 година, то ние никога нямаше да изживеем тежките години на комунизма, нито щяхме да изживеем не по-малко тежките години на преход.



Въпросът с милостта и опрощението е основен морален въпрос.



Ако искаме да имаме цивилизовано общество, то ние следва да се ръководим от висши идеалистични ценности, каквато е християнската добродетелност. Идеята за демократичен Народен съд следва да се отхвърли като нецивилизована и да се достигне да обществено и национално съгласие чрез опрощение и проява на разбиране, каквато е психологията на благородните и добродетелните народи. Без прошка и всеопрощение ние винаги ще търсим врагове сред нас и така ще продължаваме да тънем във философията на езическите обществени доктрини, защото само философията на езичеството воюва безпардонно политически със своите противници. Аз не искам да живея в държава, в която политическата класа, мислеща активно и безпародонно за социално-икономическите си придобивки, забравя за християнската милост и справедливост. Отворим ли досиетата сега, това означава да подроним доверието в себе си като нация, която умее да проявява благородство и висша нравственост. Фактически днес врагът не е разузнавачът до 1989 година, а низкият езически импулс от позицията на "съда на историята" да раздаваш морални и обществени присъди.

Врагът на българина не е бившата ДС, а неспособността да проявиш висша нравственост. Ето това е опасността, която може да доведе отново до философска и нравствена болшевизация точно на онези, които най-много говорят за досиета и антикомунизъм.

И ако в България наистина имаме автентична православна църква, тя трябва да се произнесе авторитетно по този въпрос, независимо че подозрението за сътрудничество с бившата ДС тегне и върху нея. А може би и точно затова. Църквата трябва да защити духа на Евангелието, дори и с цената на подигравки и обиди. Иначе рискува да се превърне в езическа жреческа колегия, в мистично социално-икономическо общество, чиято фирма няма да отговаря на идейно-философското й съдържание.
74
3368
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
74
 Видими 
26 Юни 2006 01:20
Леле, сега "Правилно мислещите" ще изядат автора с парцалите барабар!...

... Може и да го лустрират!
26 Юни 2006 01:29
Ако искаме да имаме цивилизовано общество, то ние следва да се ръководим от висши идеалистични ценности, каквато е християнската добродетелност.

Много добра идея!
И никой не требва да лишаваме от правото да бъде част от "цивилизованото общество", дека са "ръководи от висши идеалистични ценности, каквато е християнската добродетелност". Даже и копоите.
Затва, да им отворим на сите досиетета без изключение, за да са не чустват повеке отфъргнати от цивилизованото общество, понеже сме немали таково според тех.
26 Юни 2006 02:40
Репресирани са царските офицери-уволнени са , дадена е възможност да получат граждански специалности , това е компенсацията , останали са ПАТРИОТИ , това е абсолютен и достоверен факт.Единици от тях са мърсували , единици от тях са извършили предателства , въпреки жестоката съдба при някогашният преход.
Патриотизмът на някогашните царски офицери , наистина е нещо силно впечатляващо.Достойни българи , това са болшинството от тях.
26 Юни 2006 03:09
Колеги, подкрепете подписката за отваряне архивите на ДС - отворено писмо на граждани до еврокомисаря Оли Рен: натиснете тук

355 подписа до момента
26 Юни 2006 03:36
Защо е необходимо незабавно отваряне на всички архиви на всички управления на ДС - оперативни и служебни (а не на някакви си досиета):

(1) За да се изпълни изискването на ЕС за прелом в борбата с организираната престъпност и за работеща съдебна система у нас - основният проблем пред присъединяването ни:

"Убедени сме, че разсекретяването на архивите на тайните служби ще даде отговор на въпроса за произхода на българската мафия и на съмнителни богатства на хора с огромни възможности за влияние над общественото мнение, над политиците и, за жалост, над полицията и съда. То ще бъде първата крачка в борбата с организираната престъпност и корупцията във властта" (из писмото до Рен).

"Днес България е страна с развита организирана престъпност, която използва същите (като някогашната ДС - б.м.) канали за контрабанда и трафик на оръжие, наркотици, антики и хора, и чиято безнаказаност с право притеснява европейските граждани. Днес България е страна с близо 150 неразкрити поръчкови убийства – техни жертви са не само “обикновени” мафиоти, но и видни бизнесмени като убития през 2003 г. Илия Павлов, тогава най-богатия човек в страната, или застреляния в края на 2005 г. Емил Кюлев, банкер и застраховател, втори в сектора. Едва ли е случаен фактът, че и двамата са бивши кадри на Държавна сигурност" (пак там).

(2) За да се научи истината за съдбата на 450 задгранични дружества на ДС, фалирани през 1989-90 г. и присвоени, и в чиято история се крие разгадката на много загадки на българския политически живот, финасирането на партиите, зависимостите на политиците, произходът на много "чужди" инвестиции у нас, мотивите зад много "приватизационни" сделки и "концесии" - затова именно е нужно да се отворят всички архиви, вкл. на ПГУ и на НТР.

"Архивите на Държавна сигурност пазят описания на прехвърлянето на огромни суми на български търговски дружества в чужбина, на канали за търговия с оръжие, на финансиране на терористични организации в развиващите се страни, както и имената на хората, осъществявали тези операции. През 1989 г. българите откриха, че трябва да изплащат външен дълг от 10 милиарда долара, а голяма част от тези пари не са постъпвали в държавния бюджет или са били вложени в чужбина" (пак там).

(3) За да научим кои хора на ръководни постове в партиите, държавата, бизнеса, медиите и т.н. са били служители и сътрудници на ДС, какво са вършили, получавали ли са пари, дали са извършили престъпления или други компрометиращи действия и какви следствия произтичат от това днес, вкл. обогатили ли са се благодарение на връзки, информация и др. ресурси от ДС, дали подлежат на шантажиране по служба и дали са внезапно смъртни като Павлов и Кюлев. Това е нужно и с оглед на сътрудничеството ни с ЕС и НАТО - недопустимо е да се пращат там хора, на които ЕС и НАТО не дават да работят с класифицирани документи.

"Щатни служители и сътрудници на Държавна сигурност все още се радват на завидно положение в обществото – в политиката, в държавните, а скоро и в европейските институции, в медиите" (пак там).

(4) За да се напише най-новата история на България, черпейки от извора - документите на реалната власт в НРБ.

"Архивите на Държавна сигурност представляват фактология, необходима за описание и осмисляне на механизмите за установяване на тотална власт над индивида и обществото, над публичната и частната сфера" (пак там).

Как характеризирам писанието на г. Чурешки - като подлост и слабоумие, ако човека не е ченге, ако е, тогава е просто самосъхранение.







Редактирано от - Чичо Фичо на 26/06/2006 г/ 03:38:52

26 Юни 2006 04:56
М-да, трогателна история. С Пантелей Зарев човек явно не е трябвало да се шегува, висш функционер--каквото той каже, това става. Хунвейбинска им работа. Apropos, да честитим на всички все по-безкомпромисното идване на Видовден. Сега като се започне едно сурнене през границите и изнасяне на откраднатото към знойни африкански и южноамерикански страни, стой та гледай!
26 Юни 2006 05:02
Золумите на комунистите нямат оправдание. Долу шайката комунисто-турци от власт.......
26 Юни 2006 05:22
"Защото в България няма идеологическо и философско осъждане на злото в учението на комунизма....." - Чурешки се прави на гламав , опитва се и нас да ментоса. Комунизмът си е осъден идеологически , философски и исторически. Не е в това проблемът. Българският народ като цяло не намери сили в себеси да отхвърли напълно комунистическото си минало. Което позволи на Партията да запази икономическите и политическите си позиции. С всички произтичащи за страната последствия. А с църквата ДС е постъпила както Караибрахим от " Време Разделно" с родопчаните. Живи са останали само попове, признаващи ръководната роля на Партията . Каква духовна опора може да е такава институция? Чурешки да им цунка ... ръцете и Бог да ги прости.
26 Юни 2006 05:58
Напълно съм съгласен с подписката на Фичо. Да се счита, че съм се подписал.
26 Юни 2006 06:08
Скоро очаквам от този вестник да започне да излиза само със заглавия. Не зная колко души го списват, но ако са трима, единият бадева взема заплатата.
26 Юни 2006 06:18
Господин Чурешки,
като си толкова голям християнин, като говориш за християнска добродетел и християнски ценности, ти спомняш ли си някога попът да ти е опрощавал греховете, без да си се изповядал? Християнският ред е такъв- отиваш, намятат те с епатрахила, изповядваш си греховете и тогава попът ти ги опрощава. И то ако реши. Канонът не го задължава.
Отварянето на досиетата е именно изповедта. Кажи ми, как да прощавам и на кого да прощавам, след като не зная кой какво е правил? Мръсникът се гуши, прави се на ни лук ял, ни лущ мирисал, продължава с мръснишката си дейност, а аз да дам по принцип една прошка на всички, които евентуално някога са ми еб...ли майката! Да взема освен да простя и на онези, които и в бъдеще ще продължават ми таковат майката.
26 Юни 2006 06:31
Чурешки, има един закон в правния мир на татковината. Наречен e " Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен" (Публ., “Държавен вестник”, бр.37 от 05.05.2000 г.) Като го прочетеш ела пак и си напиши статията наново, начевайки от покаянието. И не се притеснявай, има кой да прости. Но прошка никой не иска, забелезал ли си, Чурешки?

26 Юни 2006 06:41
За ма прущаваш, Зуек, ама толкоз ли много са биле тез, де са й таковали таковата на клетата ти майчица?А каеш, че и бъдещи мераклии е имало, а?
Надявам се, че с помощта Божия, приятелю, ти поне знаеш кой ти е тейко...
26 Юни 2006 06:49
Зую, е напълно прав за покаянието и опрощението. Бла-балато на Чурешки (все ми идва вместо Ч да напиша К) за християнството е равно на бла-балато му срещу отварянето на досиетата. Статията е наистина подла и предателска спрямо интересите на България и е за статуквото на политическите доносниците от преди 1989.

BTW, да си внук на царски офицер не е нещо толкова оригинално (и страшно) в България. Познавам доста такива, които си живееха прилични дори без да познават Пантелей Зарев - братът на бабата на Фичо, съпругът на хазаяйката ни от Иван Асен II, един наш добър съсед от в Пловдив, да не говорим за генерал Стойчев, чието място наследи Батето в Олимпийския комитет.
26 Юни 2006 07:01
By The Way, Нелке, права си, че не е оригинално тва за царските фрицове.
Ама не сметаш ли, че не е оригинално и бивши кумсомолци кат теб и благоверното ти Фичо да громите враго от бърлогата на капитализмо?
Питам само.
И...By The Way-ка са дяцата?Попиват ли науката, а?
Миличките, сигур и те са най-първи у класо...
И ако, съвсем случайно ти и чичо ми Фичо се интересувате за мойте нехранимайковци-они удариха "Отбой" далеко преди последното школски звънец и са заети мейнли с мисълто за щуротии.
Кат, да речем, ка да заразят мойто PC с бактерии...

Редактирано от - Bay Hasan на 26/06/2006 г/ 07:14:02

26 Юни 2006 07:01
Преди два месеца четох пространно изложение пак по тази любима тема на автора Чурешки за българското християнство в Съвременник. Тук пак за този прословут бих казал химерен християнски морал, на дядо му царски офицер- математик, с който замества всичко и комунизъм и капитализъм идемократичния народен съд и демократичните партизани/ това е принос/ и прочие. Да изведеш, като основа движеща сила християнството за решаване на проблемите ни днес е върховна глупост...Народа ни е само номиниран като християнин, а всъщност е социализиран, разделен на ляво и дясно дълбоко и необратимо...Така, че тази Ваша християнска проповед е всуе..."Проблемите не щат екзарх искат Болен или Бойко Борисов..." Рекох!
26 Юни 2006 07:21
Г-н Чурешки, макар и да съм на друго мнение - за статията.
26 Юни 2006 07:25
Бай Хасане,
има едно правило. Таковаш майките, но минаваш под епатрахила. А под епатрахила никога не си сигурен ръка ли целуваш, или нещо друго. Не се взема прошка лесно, ша знайш.
Ти да не завъртя дупето? Уж беше репресиран, защото ти взели една касета с музика и най-вече, че ти отнели гражданските права и свободи с думите-" Внимавай, момче, защото не се знае дали ще завършиш ВУЗ-а"! А сега вече не те кефи отварянето на досиетата. Да не се окаже, че Бай Хасан хем дал млекарския гюм за делото народно и да сложат бомбата вътре, хем пошушнал на властите?
26 Юни 2006 07:26
Много правилно, Зую - (5) трябва отваряне на архивите и за да се помогне на българите да победят цинизма (наложен им от знае се кой) и да се пречистят духовно, също и като простят на покаялите се свои бивши душмани.
26 Юни 2006 07:27
Браво на автора!

Колкото по-настрани от традиционните християнски добродетели блуждае българина, толкова по-неспасяема е моралната му и демографска криза.

26 Юни 2006 07:48
Алабала, Чурешки. Има ли престъпление, има и наказание. It's as simple as that.
.
Естествено, комунетата и комуноидите се густят от идеята за голямата християнска прошка -- след сичките [sic] им безобразия и изстъпления, да се прегърнем и целунем и дума да не споменаваме за светлото стическо минало, да не им засегнем сенситивностите.
.
Неразчистването на боклука от миналото, примиряването с него и дори приемането му, е в основата на мизерията на днешна България. В по-цивилизованите, бивши стически, държави на централна Европа, червеният боклук беше изметен в много по-голяма степен, а над светлото стическо минало има обществена стигма.
.
В самото начало на прехода, много хора казваха, че им е все едно дали бившите комунета са бъдещите капиталисти. Когато през 1996 се срина червената банкова и система и цялата държава, тези умници лапнаха дръвцето, оставайки със заплати от по двайсетина марки (аз тогава бях в империалистическа Америка и гледах мача по тевето). Та така, секи [sic] народ заслужава съдбата си -- който нарича съветските копои "български патриоти", си заслужава да го лашкат ченгетата...
26 Юни 2006 07:53
*****

Редактирано от - bot на 26/06/2006 г/ 10:29:15

26 Юни 2006 08:48
*****

Редактирано от - bot на 26/06/2006 г/ 09:50:24

26 Юни 2006 09:45
Аз съм атеист.Това не пречи да съм респектиран от идеята за БОГ , нито това ме ограничава да се захласвам от реалният СВРЪХ РАЗУМ , друго понятие не е измислено , който съществува във вселената.Ясната представа , че нашата ЗЕМЯ е само една прашинка от всемира.Ясната представа , че сме свидетели на един миг , един единствен миг , от безкрая на това ЧУДО , винаги ми е давало опора да разглеждам себе си като подробност , дребна и нищожна подробност , на това БОЖЕСТВЕНО ТВОРЕНИЕ КОСМОСА.
Когато човек има такава опора и види как се репчи възприемащата се за свръх естествена сила ЗУЕВЩИНА и ФИЧОВЩИНА , което по същество е чист натурален фашизъм , не може да не ти се повдигне от отвращение.

, , Както искате да постъпват с вас човеците , тъй и вие постъпвайте с тях”.Това е златното правило на нравствеността в ХРИСТОВАТА вяра.

Догматиката е красива , защото практически е неприложима.
Самите вярващи , парадиращите за вярващи , ЗУЕВЦИ и ФИЧОВЦИ плюс себеподобните им , винаги цинично я преработват и приспособяват , в техния апашки и криминален стил.
Вярата е истинска , само ако им дебелеят задниците и фалшива ако коремите не са им подути.


Автора , Стефан Чурешки , е интерпретирал единственото вярно решение , от позицията на ХРИСТЯНСКАТА етика..Самата догматика , две решения не позволява.
Няма няколко ХРИСТЯНСКИ етики , които да отговарят на интересите на ЗУЕВЩИНАТА и ФИЧОВЩИНАТА и на тяхното долно лицемерие.Просто такива няма.

А самият аз прошка и опрощение от АПАШИ , днешните демократи са върли АПАШИ , това е меко определение за тях , нито търся , нито искам.
Само констатирам , че апашите винаги имат и другата физиономия , на лицемери и измамници , нищо повече.


Редактирано от - хунвейбин на 26/06/2006 г/ 09:55:22

26 Юни 2006 09:53
Голям вой и мирис на запъртък във Форума
Усеща се, че идват избори. Фичката се е пак развихрил като при предишните избори, пак подписки пуска. А Оли Рен ще си го премести от единия крачол в другия следствие на Фичовата подписка. И пак резултатите ще са плачевни за Фичо и той ще се се умърлуши като препикано мушкато. Нело да му даваш по-редовно лекарствата, че ще стане пак, като тогава, заради което го изхвърлиха от консулатото.
Не ми е ясно защо десните запъртъци във Форума изразходват толкова енергия, като накрая пак няма да стане тяхното. Вид мазохизъм.
26 Юни 2006 10:11
Ами по тази логика (не че е лоша, тъкмо напротив) всички вербовчици, доносници, партийни функционери и др. трябва да си посипят главата с пепел, да се извинят на народа и да изчезнат от обществения живот. Ако имат морал, де! А те най-нагло ни убеждават, че били служили на Родината. Как? Слухтейки и донасяйки за роднини, съседи и колеги. И сега вербовчиците твърдят, видите ли, че само доносниците заслужават презрение, а не системата, която ги е създала и не тези, работили доброволно за нея.
За съжаление не живеем в държава, в която покаянието и искането на прошка са елемент от обществения живот. И съгласете се, че ако моралните хора са малцинство, те винаги са пракарани и използвани от наглите и безочливите.
26 Юни 2006 10:15
Имаше и по-тежки случаи. През 60-те години познавах бивш царски офицер, , участник в Първата световна война, който работеше, вече 86 годишен и се пенсионира чак когато навърши пълен трудов стаж в социалистическа България. А сега Бриговците никой не ги закача, а дори се ползват с благоволението на управляващите уж демократи Гоцета и пишман европейци.
26 Юни 2006 10:22
Чичо Фичо, що не подготвиш една подписка за отваряне на архивите на чуждите разузнавания за агентите им в България...Одма се подписвам. Бих го направил и сам, но ти си вътрешен и на тебе те ти имат вяра...Ха Ха.
26 Юни 2006 10:32
хунвейбин
Аз съм атеист.
Догматиката е красива , защото практически е неприложима.

Джордж Фридмън
Краят на китайския бум
Азиатският гигант се движи от икономическа към политическа криза


26 Юни 2006 11:00
Олег Офренов
Първо .Демонстрираш типична черта , на хората дето се занимават с измами .Менторите когато нищо не могат да кажат и да оборят фактите , правят прогнози. , стават врачки , пак типично разминаване с вярата , макар че се правят на вярващи.
А Джордж Фридмън нито може друго да каже , нито се очаква друго да каже.
Толкова ти е силен аргумента , когато е позициониран върху най циничният хищнически интерес .
Измисли нещо по нормално.Времето на врачките и баячките по необходимост се завърна , защото друго не може да се противопостави , но това е много смешен похват на плашене на гаргите.Все пак в 2007 година живеем.Не сме във времето преди Христа.
26 Юни 2006 11:15
Олег, на Фридман му се ще! Статията му е построена на собствените му изводи и надежди, а не на фактическо състояние на нещата!
Краят на китайския бум е нещо, което се привижда на западните, и най-вече на американските анализатори вече 15 години.
Него все го чакат, а той все не идва, пусто да остане!
26 Юни 2006 11:17
А статията е наистина добра!
Дядото на Чурешки (а съм чувал и за други такива случаи) е показал себе си като човек с главна буква!
Не съм сигурен дали в днешното брутално, забързано и повърхностно откъм човешки ценности българско съвремие биха се намирили много такива хора!
26 Юни 2006 11:46
, , А те най-нагло ни убеждават, че били служили на Родината. Как? Слухтейки и донасяйки за роднини, съседи и колеги. И сега вербовчиците твърдят, видите ли, че само доносниците заслужават презрение, а не системата, която ги е създала и не тези, работили доброволно за нея”

Това е позицията на възмутена гражданка , демонстрираща аристократичен дух.

Това е изфабрикувана лъжа , но нека я вземем за мярка.
В момента по телевизиите масово вървят сериали , как син чука майка си , баща дъщеря си . Бащи и синове си сменят жените.Наследника се произвежда в условия на стерилност , за да не попадне аристократичният грабеж в чужди ръце.
Това е днешният морал на тези деградирала с хилядолетия аристокрация , на тези развратни и развратени типове.
Той ежедневно блика като мръсна и долна тиня от екрана.
Възмутената гражданка , пред тази воня ще седи , сълзи ще рони , ще демонстрира как богатите плачат.И естествено слухове и лъжи ще съчинява , за да си прикрива духовната низост.
За да не съм голословен да го подкрепя с необорим факт.
Помните ли как сестичките , убитите сестрички от Пазарджик , бяха виновни за смъртта си, за настигналата ги цинична смърт, как бяха нарочени за проститутки , как родителите им бяха виновни.
Ако установите жестоко съвпадение между разобличителите на миналото време и апологетите на днешното , приликата изобщо няма да е случайна.
Всичко е въпрос на морал и нравственост.Затова случайност няма.
26 Юни 2006 12:02
Сега от 100 кладенеца вода ще се носи, само и само да не се отворят архивите на ДС!!!!
И тоз Чурешки и той се наредил на опашката със стомните.
Абе съвсем за балъци ни взехте бре.
И основното което се внушава е :
Вие там сте много глупави и ако прочетете архивите може да се объркате, например за това кои са "добрите", кои са "лошите", кой бил "служил" на държавата , кой не ....
Затова няма да ги отваряме архивите, а ние офицерите, агентите, явочниците от ДС и слугите ни, ние ще Ви ги обясняваме тия работи!!!!!
Каква наглост, а?????????

Нека да се отворят архивите, както стана в нормалните страни, пък всеки да си прави изводите със собствената глава.
26 Юни 2006 12:11
Е, те това е големия проблем: " да не мислим със собстевинет си глави", щото кой знае какво ще измудрим...Това има предвид чичко Фичко, като се провиква..."сугестирам"...Ха Ха.
26 Юни 2006 12:40
Не може да се търси морал в двукраки обявили за най-висша цел правенето и имането на пари! Още по-малко може такъв да се търси в слугите и прислугата на Мамона. Затова и всяка тяхна вреслива акция може да буди единственно подозрение. Какво целят те? Именно сега?
***
Всеки един нормален човек си поставя приоритети. Т.е. - кое е най-важното, кое изисква най-голямо внимание и от кое зависи най-много развитието на бизнеса му, успеха на Главните му цели! Кои са целите на българското общество сега и явни ли са за всеки един гражданин, незвисимо от политическите пристрастия? А те са:

- България да влезе в ЕС.
- България да стане нормална цивилизована държава, където има ясни задължения и ясни отговорности.
- Да има отърваване от прекомерната корупция.
- Да се доведат престъпността, рекета и циганизацията до поносими размери!
- Да има поне някакво възмездие заради ограбената държава от криминалната номенклатура и псевдо-демократи.

Всички тези точки ги има в изискванията на ЕС за присъединяването на страната към съюза. Те се съдържат и в забележките на одиторите. Те трябва да се изпълнят за да има достойно присъединяване. И какво се прави и какво става по актуалната спринтова права към целтта?

'ми, поставят се всякакви отвличащи вниманието и заангажирващи ресурсите , акции! Изтеглят се на първи план всякакви второ, трето и петостепенни по приоритет "задачи"!!

Една от многото забълникващи публиката кампании е именно и акцията "Досиета". Не е и случайно, че този път фитила бе подпален именно от мястото от където трябва да се положат най-многото и най-видимите, най-ефективните, усилия.
- И вместо да се постави пръст в Раната, няколко Клакьора решават да се правят (за кой ли път?) на "будната гражданска съвест". Оставяме настрана тяхните истински подбуди и тяхната човешка стойност - това е последната ни грижа. Тук би трябвало всеки да си отговори на въпроса:

1. Има ли смисъл сега, в мътната вода, без ясни правила, без налични ресурси (време, подготвени хора и пр. и пр.) да се пристъпва към изпускане водата на един огромен язовир информация, или...

2. Да се свършат главните задачи: - честно, без шмекерувания ала Андрешко, да се свърши работата и да се видят резултати по забележките на ЕС-комисарите. И така да се стигне до приемането на България в ЕС или обаче ...

3. Да се отворят т.н. "досиета", да се развихри сгантта подклаждана от "доброжелатели" на България и на българите, да се пусне парата пак през свирката, да се нанесат непоправими щети на Държавата в едно време където нещатата са от несигурни - по-несигурни. Където е напълно възможно, след драстично влошаване на международната обстановка, да не се стигне и до каквото и да е и когато и да е - присъединяване?! Тогава ...

4. Кое е по-добро за България, българите, Родината ви? - Да се изчака свършването на по-важните неща или с урбулешки напъни да се изпусне питомното, за да се гони дивото?

По-голямата част от форумците, а и извън форума, са на ясно кой - кой е и за какво се бори. Затова и цифрата 3хх на "подписалите" е смешна. И такава ще си остане - Смешна. Със сигурност г-н Рен си има достатъчно работа и е достатъчно добър менажер, за да знае от кой край се подхваща една работа...

... И тези неща са като контраст с тези безполезни Усилия. Като контраст за хвърлена енергия на базата на омраз, душевна неуравновесеност и маниакални желания на някакви си незначителни люде - "да се покажат"!!

Не ги разбирам! Ей, Богу, не!
26 Юни 2006 13:05
Я, той Чурешки вече го бил казал онова, което написах под предишната статия за Параван! Браво Чурешки Основен извод от статията: По същество чрез акцията с досиетата се прави опит да се осъдят чрез някакъв "народен" съд онези, които са служили на държавата.
А оня ***** пак прави някакви мерзавски подписки. Я си *****! Ще спретнете колекция от подписи на майкопродавци суеци, шабес-гои, гнусни агитпропчета и наивни сбърканяци, главно напуснали България да ги вее вятърът по света, загубили дори приблизителна представа какво става у нас.
Осъждането на елитите в държавите, в които Сектата е успяла да създаде и раздуха раздори е основна и най-главна нейна противонационална задача. Така е било през Френската буржоазна революция, всъщност Ционистка революция. Главните врагове, посочени от тогавашните юдеи-талмудисти, са бил определени като първо и второ съсловия, т. е. аристокрацията и църковните дейци кюретата. Всъщност започва братоубийствена война, в която подкупните търгаши, повечето юдеи и шабес-гои, повеждат невежата и обезумяла от първичцна злоба тълпа да избие или прогони далеч в чужбина цвета на френската нация. върху това ужасно кръвопролитие, пагубно за най-цветущата през 18 век в Европа страна. Същото става в началото на20 в. в Русия, ционистите организират и осъществяват най-кърватата революция досега, справедилво нарича Велика Еврейска. Отново под ударите на ръководената от ционисти подивяла паплач падат или биват прогонени аристокрацията, интелигенцията, свещениците, защитниците на държавата.
Същото сега се опитват ционистите да сторят и в Бг. Чурешки като истински православен християнин точно е доловил какво ще се случи с православието у нас след като (и ако!) служите на Сектата се разправят с ченгетата и другите принадлежни към елита съсловия и прослойки. Сигурно е запомнил добре думите на циониста Бжежински: "Сега от враговете ни остана само православието!".
Хунвейбеин Не съм съгласен, че фичовщината може да бъде определна кот близка на фашизма. Тя е обратното. Фашистката идеология ОБЕДИНЯВА фрагменти, които счета за родствени или поне териториално близки. Фичовщината е форма на съществуване на Сектата в пропагандното й измерение, тя цели само да РАЗЕДИНЯВА. Засега вият за лустрация, но при първа възможност чичо им Шмуел настоява за същото, което са правили по време на споменатите по-горе две революции.
Поморийски ми е симпатичен с посланията си към тъпите крави. Особено за възмУтените гражданки с димУкратичен дух
Офренов, не икономическите проблеми сринаха СССР, а предателството на Горбачив и Барух Елцан, управлявани от Сектата. Режимът на Саддам Хюсеин не се разби чрез ембарго, а чрез външна намеса на стократно превъзхождаща го военна интервенция. Докато в Китай компартията е единна и чрез съответните инструменти твърдо контролира армията и службите за сигурност, Фридман и Сектата ЩГД. Но да допуснем, че и в Китай настъпи "перестройка и мирен преход". Навън и към нещастния Запад ще тръгне такава вълна от гладни хунвейбини, че западняците и Фридман между тях ще трябва петиции да пишат на ККП да овладее положението с танкове. Ами ядреното оръжие, осигурено и с балистични ракети? Перестройчиците и димукратити не могат без всестранна външна помощ, комунистите контролират лесно тълпата, тя буквално ще разкъса тамошните подкрепаджии, евролеви, азиатскодесни и пр. папърдаци. Никой няма интерес да разбива Китай, щото му предстои да храни много китайци. Глупости Фридманови, той също е от Сектата.

Редактирано от - bot на 26/06/2006 г/ 13:08:55

26 Юни 2006 13:35
Майната му на православието, ни учат цукерманите-демократи. Прошка трябва да има, разбира се, но трябва да се измисли начин на терористите от БКП разроила се на 200 и повече партии да бъдат взети парите, имотите и властта. Прошка - да, пари и власт - не! Майната му на православието, както казват Соломон Паси и Збигнев Бжежински!
26 Юни 2006 14:04
Хуне,
Досега те игнорирах, но и моето търпение си имс граници! Като си плещиш глупостите, моля не ме намесвай и мене!
Особено пък за сестрите от Пазарджик, светла им памет! Къде съм писала такива работи за тях, бе комплексар нещастен? Цитирай постинги, а не ми приписвай неща дето никога и при никакви обстоятелства не съм и помисляла, какво ли остава да напиша!
И ти ще ми говориш за "развратен морал", "духовната низост" и други такива, след като си написал една долна лъжа, която не можеш да подкрепиш с цитати от нито един мой постинг!
И в Южна Африка да идеш, и в Англия да идеш все ще си останеш само един нереализиран форумен специалист по всичко.
Боте, озапти го тоя лъжец, че ми лази по нервите!



Няма как да проверявам (на практика) истиността на твърденията на даден участник, нито мога да санкционирам временни отклонения от здравия разум, ако не са свързани с директни оскърбления. Има си неща, които следват логическия си ход и без намесата на модератори - злепоставянето с невярни твърдения (ако е така) накрая винаги рефлектират върху измислящия ги. Съжалявам.


Редактирано от - bot на 26/06/2006 г/ 14:14:57

26 Юни 2006 14:21
За мен обективните факти са свещенно нещо.
Обвиняването на родителите , за смърта на техните деца , това е безспорен факт.
Никакви преструвки , както и никакви нови измишльотини , не могат да бъдат пречка , истината да се казва.
26 Юни 2006 14:35
Хайде, покажи го този "факт" да го видим! Цитирай постинга, където е написан!
Ако не го цитираш си долен, низък и безморален лъжец!
26 Юни 2006 14:50


Крю, не се коси, той хуна като си живее в свой собствен свят на фантазии и илюзии.

Едно време ми беше натоварил на съвестта , че съм била написала, че френската революция е подпалена, извършена и завършена от комунистите, представяш ли си?

Два дни се гонихме по форума, за да ми посочи в кой мой постинг ме е сполетял пристъп на подобна глупост, и се хванахме.

Хванахме хуна в поредната му лъжа, разбира се.
26 Юни 2006 15:05
Ау, кво става тука хистерии, емоушън...лични драми, за един "Гоце"...Нейсе не ми е работа как Сийке...
26 Юни 2006 15:07
Cruella de Vil
Твой проблем е твоето високомерие.
По добре чети точно написаното и след това се прави на обидена.

, , А те най-нагло ни убеждават, че били служили на Родината. Как? Слухтейки и донасяйки за роднини, съседи и колеги. И сега вербовчиците твърдят, видите ли, че само доносниците заслужават презрение, а не системата, която ги е създала и не тези, работили доброволно за нея”


Това е позицията на възмутена гражданка , демонстрираща аристократичен дух.
Това е изфабрикувана лъжа , но нека я вземем за мярка.

В момента по телевизиите масово вървят сериали , как син чука майка си , баща дъщеря си . Бащи и синове си сменят жените.Наследника се произвежда в условия на стерилност , за да не попадне аристократичният грабеж в чужди ръце.
Това е днешният морал на тези деградирала с хилядолетия аристокрация , на тези развратни и развратени типове.
Той ежедневно блика като мръсна и долна тиня от екрана.
Възмутената гражданка , пред тази воня ще седи , сълзи ще рони , ще демонстрира как богатите плачат.И естествено слухове и лъжи ще съчинява , за да си прикрива духовната низост.
За да не съм голословен да го подкрепя с необорим факт.
Помните ли как сестичките , убитите сестрички от Пазарджик , бяха виновни за смъртта си, за настигналата ги цинична смърт, как бяха нарочени за проститутки , как родителите им бяха виновни.
Ако АКО АКО АКО установите жестоко съвпадение между разобличителите на миналото време и апологетите на днешното , приликата изобщо няма да е случайна.
Всичко е въпрос на морал и нравственост.Затова случайност няма.

Това съвпадение е при 90 % от днешните разобличители на миналия морал , даже и подписка правят.

За написаното от мен се подписвам и твърдя , че е точно така?

Аз съм дал много ясна конструкция на твърдението ти , без да посочвам нищо персонално.И нямам никакво намерение да водя персонални битки.Внушенията който пробутвате са толкова много , че на човек живота му няма да стигне да ви оборва.

26 Юни 2006 15:08
Отдвъд Ламанша тревопасат много интелектуално деколтирани същества. Муууу!
26 Юни 2006 15:13
Всеки, намери ли най-сетне своя Враг :-)
(или още ше са мотаме?)
26 Юни 2006 15:24
Хуне,
Даваш заден, а?
"Аз съм дал много ясна конструкция на твърдението ти , без да посочвам нищо персонално" - Изплю камъчето!
Първо цитираш мой постинг с обяснението:
"Това е позицията на възмутена гражданка , демонстрираща аристократичен дух." и още
"Възмутената гражданка (Разбирай същата гражданка!), пред тази воня ще седи , сълзи ще рони , ще демонстрира как богатите плачат.И естествено слухове и лъжи ще съчинява , за да си прикрива духовната низост.

За да не съм голословен да го подкрепя с необорим факт.

Помните ли как сестичките , убитите сестрички от Пазарджик , бяха виновни за смъртта си, за настигналата ги цинична смърт, как бяха нарочени за проститутки , как родителите им бяха виновни."
"За мен обективните факти са свещенно нещо.(Кои факти и къде са тези факти?)
Обвиняването на родителите , за смърта на техните деца , това е безспорен факт.

Никакви преструвки , както и никакви нови измишльотини , не могат да бъдат пречка , истината да се казва."
Обвинение, неподкрепено с факти се нарича лъжа!
Сиби,
Игнорирам ги, а те сипят глупост след глупост с най-невероятните обвинения! В края на краищата човек очаква опоненти, а не някакви откровени манипулатори или мучащи същества като един друг от агитката!





Редактирано от - Cruella de Vil на 26/06/2006 г/ 15:36:57

26 Юни 2006 15:30
Много се впрягате. Хората само се опитват да пофлиртуват виртуално по този начин, а не че "изсипването на глупост след глупост с най-невероятните обвинения" е тяхното жизнено кредо
26 Юни 2006 15:32
Иллери Хуне, не давай заден ход, кръгом и пак напреж срещу "далматинското мислене и логика..."Ха Ха.
26 Юни 2006 15:35
Никакъв заден ход не давам.По убедителна ще си ако си владееш нервите.
, , Това е изфабрикувана лъжа , но нека я вземем за мярка."
Това е пределно ясна отграничителна линия.

Твърдението ми е абсолютно точно..

Спестявай си грозните епитети.

Сибила..Десет пъти ти показвах написаното , десет пъти се отмяташе.Още десет пъти да го направя , пак ще се отметнеш десет пъти.

И на теб същият съвет.Спора може да е много горещ , но употребата на грозни епитети е признак за липса на култура и слабо аргументиране.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД